X

Datorita cetățeniei sale, ducesa Meghan Markle și viitorul ei copil vor fi obligați să permită fiscului SUA accesul la conturile private ale Familiei Regale britanice

Ducesa de Sussex Meghan Markle si viitorul ei copil – cel care va fi al saptelea in linia de succesiune la tronul Marii Britanii – fiind cetateni americani, vor fi in situatia de a plati taxe in SUA, ceea ce ar putea oferi acces autoritatilor americane la conturile private al Familiei Regale britanice.

„Statele Unite au – ceva unic printre natiuni – un sistem de taxare bazat pe cetatenie asa ca Meghan fiind cetatean SUA, ea va fi taxata”, a explicat David Treitel, fondatorul American Tax Returns Ltd, companie de consiliere privind taxarea pentru expatii americani, conform CNN.

Legea prevede ca inspectorii privind taxarea sa examineze averea regala a printului Harry si a lui Meghan, dar si veniturile copiuluil.

„Copilul are o mama cetatean al SUA si acel copil, fata sau baiat, care va veni pe lume in urmatoarele saptamani, va fi automat un cetatean al Statelor Unite. Nu exista un precedent in care un cetatean american sa fi facut parte din Familia Regala. Asa ca nimeni nu s-a aflat in aceasta situatie pana acum”, a afirmat Treitel.

Ca cetatean american, indiferent de unde locuieste, Meghan va fi obligata sa completeze un formular privind taxele si sa informeze cu privire la conturile sale din strainatate, bunuri de peste 200.000 de dolari si cadouri care valoreaza peste 15.797 de dolari, indiferent daca se afla in posesia lor sau nu.

Meghan ar putea fi nevoita astfel sa declare bunuri precum verigheta daruita de Regina, din aur galez din Colectia Regala, diamantul din inelul ei de logodna luat din celebra colectie de bijuterii a Printesei Diana si alte cadouri de nunta de la persoane importante la nivel international. De asemenea, va trebui declarata si casa in valoare de mai multe milioane de dolari – Frogmore Cottage din Windsor – unde cei doi s-au casatorit.

„Regina si consilierii sai vor trebui sa se gandeasca: daca ii daruiesc lui Meghan o diadema, daca copilul va folosi o jucarie de argint care a fost folosita de Regina Victoria, cat valoreaza acest lucru? Care este valoarea? Cat trebuie raportat in State? Este o intrebare grea”, a precizat Treitel.

Nu numai ca Meghan va trebui sa declare cadourile dar daca se va gandi sa vanda vreunul din ele, ea va fi taxata pentru o crestere in valoare.

Treitel considera totusi ca Harry si Meghan au luat aceste aspecte in considerare „cu mult timp inainte sa se casatoreasca, atunci cand ieseau la intalniri”.

Singura modalitate de a evita sa plateasca taxe in SUA ar fi ca Meghan sa renunte la cetatenia ei americana, insa chiar si asa copilul ei va fi supus sistemului de taxe pana la varsta de 18 ani.

Astfel, copilul va trebui sa declare bunurile si veniturile de peste 2.100 de dolari pana la varsta de 18 ani. Treitel considera ca bebelusul va mosteni la nastere cel mai probabil investitii care vor genera venituri ce vor trebui taxate de catre SUA.

Categorii
Externe
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Poate li se mai golesc buzunarele.Toate sunt cu ingaduinta lui Dumnwzeu.Oricum,nu cred ca fac lucruri ortodoxe cu sumele imense pe care le au…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.