X

[VIDEO] Cofondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost arestat. I s-a retras azilul politic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cofondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost arestat după ce a petrecut şapte ani în ambasada Ecuadorului de la Londra, potrivit informaţiilor transmise de poliţia britanică, citată de BBC.

„Julian Assange, 47, a fost arestat astăzi, joi, 11 aprilie, de către ofiţeri ai Serviciului de Poliţie Metropolitană la Ambasada Ecuadorului,” au transmis autorităţile.

Poliţiştii au precizat că l-au arestat pe Assange după ce „au fost invitaţi în ambasadă de către ambasador, după ce guvernul ecuadorian i-au retras azilul politic.” El a fost transportat la o secţie de poliţie din centrul Londrei unde va rămâne până să apară în faţa Tribunalului din Westminster.

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a spus că i-a retras azilul politic lui Assange, după ce acesta a încălcat în repetate rânduri convenţiile internaţionale.

Julian Assange se afla în ambasada Ecuadorului din 2012, după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia el ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică. El se teme că va fi extrădat în SUA dacă va fi arestat în Marea Britanie pentru a fi judecat privind publicarea de către Wikileaks a unor documente clasificate

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. http://orthochristian.com/80461.html

  “În interviul său senzațional cu vesti Nedeli (” știrilesăptămânii “programul TV rusesc) redactor-șef al WikiLeaksJulian Assange a folosit o metaforă interesantă”, a scris Arhipreotul Vladimir Vigilyansky, rector al bisericii Sf. Tatianade la Lomonosov Universitatea de stat din Moscova și scriitor proeminent, pe pagina lui de Facebook.
  “El (Assange) vede SUA ca o entitate care pretinde pretenții a fi ochiultuturor-văzul lui Dumnezeu: Iată, ochii Domnului sunt peele care se tem de el (Psalmul 32:18).”

  “SUA este o superputere de spionaj… Are un sistem globalde interceptare a comunicațiilor. SUA spionează pe toată lumea, inclusiv pe aliații săi, și folosește aceste informații pentru scopurile sale politice, geopolitice, economice. Acest lucru îmi amintește atât de mult de imaginea clasică a luiDumnezeu, care te vede mereu și pretutindeni; oriunde ai fi și orice ai face, el știe totul despre tine. ”

  “Îmi amintesc cartea lui Isaia care îl descrie pe regele Babilonului ca pe un impostor pe care profetul îl compară cu Îngerul decăzut,” fiul stelei dimineții “(Lucifer, diavolul,Satana):

  Ai spus în inima ta: “voi urca în ceruri; deasupra stelelor luiDumnezeu, voi stabili tronul meu pe mare; Voi sta pe Muntele de adunare în cele mai îndepărtate din nord; Voi urca deasupra înălțimii norilor; Mă voi face ca cel mai înalt. “Dar ești adus la sheol, până la extremitatea groapă. Cei care vă văd se holbează la voi și meditați asupra voastră: “Acesta este omul care a făcut pământul să tremure, care a zguduit regate, care au făcut lumea ca un deșert și au răsturnatorașele sale, care nu au lăsat prizonierii să plece acasă?”(Isaia 14, 13-17).

  “Interesant, în timp ce cautam pentru citare de la JulianAssange, am văzut în jur de 100 rapoarte de jurnaliști, dar nici unul dintre ei a acordat o atenție la acest loc în interviul său. Textul complet și video au fost publicate numai de către Vesti.ru, ” fr. Vladimir Vigilyansky scrie.

  “In his sensational interview with Vesti Nedeli (the “News of the Week” Russian TV program) editor-in-chief of WikiLeaks Julian Assange used one interesting metaphor,” wrote Archpriest Vladimir Vigilyansky, Rector of the St. Tatiana’s Church at the Lomonosov Moscow State University and prominent writer, on his Facebook page. “He (Assange) sees the USA as an entity who pretentiously claims to be the All-Seeing Eye of God: Behold, the Eyes of the Lord are on them that fear Him (Psalm 32:18).”

  “The USA is an espionage superpower… It has a global system for intercepting communications. The US is spying on everybody, including its own allies, and it uses this information for its political, geopolitical, economic purposes. This so much reminds me of the classical image of God, Who sees you always and everywhere; wherever you are and whatever you are doing, He knows all about you.”

  “I recall the Book of Isaiah which describes the king of Babylon as an impostor whom the prophet compares with the fallen angel, “son of the morning star” (Lucifer, the devil, satan):

  You said in your heart, “I will ascend to heaven; above the stars of God I will set my throne on high; I will sit on the mount of assembly in the far reaches of the north; I will ascend above the heights of the clouds; I will make myself like the Most High.” But you are brought down to Sheol, to the far reaches of the pit. Those who see you will stare at you and ponder over you: “Is this the man who made the earth tremble, who shook kingdoms, who made the world like a desert and overthrew its cities, who did not let his prisoners go home?” (Isaiah 14, 13-17).

  “Interestingly, while searching for the citation from Julian Assange, I viewed around 100 reports of journalists, but none of them paid attention to this place in his interview. The full text and video were published only by Vesti.ru,” Fr. Vladimir Vigilyansky writes.

  http://www.tagesschau.de/ausland/assange-interview-103.html

 2. Ce informații primim noi în presa oficială românească despre Brexit și ce se întâmplă în presa britanică?

  “O umilire naţională”: presa britanică unanimă după amânarea Brexit

  Liderii europeni şi Theresa May au căzut de acord în noaptea de miercuri spre joi asupra unei amânări a Brexit care să poată merge până pe 31 octombrie, înlăturând provizoriu spectrul unei separări brutale, după un summit tensional la Bruxelles. Compromisul a intervenit în ajunul zilei de 12 aprilie, data limită pentru retragerea britanică decisă în timpul unui precedent summit şi care risca să devină cea a unui divorţ fără acord după aproape 40 de ani de uniune agitată, potrivit Le Soir, citat de Rador.

  Dacă data fixată de Halloween i-a făcut să râdă mult pe internauţi, nu e şi cazul jurnaliştilor britanici, care par să-şi piardă speranţa. Sentimentul general este rezumat de ziarul “Metro”, care scrie că, “Văzut din spaţiu”, Brexit trebuie să semene probabil cu o gaură neagră, a cărei primă imagine a fost dezvăluită miercuri.

  În opinia ziarului “Guardian”, nu această amânare va permite ieşirea din impasul în care se află Brexit. “Umilirea de miercuri seara, când celelalte 27 de ţări ne-au decis destinul – o aducere aminte a modelului norvegian sau a pieţei comune 2.0 unde deciziile sunt luate pentru Regatul Unit fără prezenţa noastră – expune minciunile pro-Brexit şi imposibilitatea de a avea o poziţie puternică şi stabilă în afara Uniunii Europene. Istoria îşi va aminti că britanicii nu şi-au dat seama de puterea pe care o aveau în cadrul Europei decât atunci când au pierdut-o”, scrie acelaşi cotidian. A fost şi umilirea Theresei May, dar jurnalul notează că premierul nu pare să ştie ce este ruşinea.

  “The Telegraph” este de aceeaşi părere şi titrează “O umilire naţională”: niciodată ceva atât de jenant nu le-a fost făcut atâtor oameni de atât de puţini alţii”. Cotidianul îl blamează pe Emmanuel Macron, “care i-a hăituit” pe liderii Uniunii Europene să fixeze “ora fatală a Brexit”. “O noapte ucigaşă la Bruxelles”, per total. “Mail” vede în asta chiar o “răzbunare” din partea lui Macron, care “a răsucit cuţitul în rană”. În opinia ziarului, este vorba chiar de “unul dintre episoadele cele mai umilitoare” din istoria britanică.

  “The Times” merge chiar mai departe şi estimează că umilinţa suferită de Regatul Unit în criza canalului de Suez este abia comparabilă cu ruşinea la care au fost supuşi britanicii la summitul european.

  “Daily Mail” găseşte că data amânării este deosebit de bine aleasă şi titrează “Halloween de oroare pentru May”. O temă reluată de “The Mirror,” , pentru care “coşmarul” continuă. “The Sun” pare chiar să fi pierdut orice speranţă: “Vom pleca oare într-o bună zi?”.

  Brexit este în impas, toţi sunt de acord cu asta. Şi acum? Ce soluţii sunt preconizate? În opinia “Guardian”, este inutil să-ţi faci iluzii, britanicii vor trebui să voteze.

  “Realitatea este că nu există majoritate parlamentară pentru orice rezultat al Brexit – de la no deal la toate variantele unui acord pe Brexit, până la revocarea articolului 50. Chiar dacă prim-ministrul încearcă un alt vot, ea nu va reuşi. În ciuda tuturor lucrurilor, May refuză să plece. (…) Un nou şef conservator nu ar aduce o nouă soluţie la criză. Fie că este acum sau peste câteva luni: să trimiţi problema la populaţie pentru un al doilea referendum sau să organizezi alegeri generale pentru a reuni un parlament capabil să ia o decizie”.

  Două opţiuni luate în calcul şi de “Daily Mail”, care estimează totuşi că un nou referendum pare, deocamdată, dat la o parte.

  “The Times” este mai puţin tranşant î n această problemă, dar Regatul Unit nu va putea merge înainte “atâta vreme cât Theresa May va rămâne prim-ministru”. “The Sun” estimează că acest summit european nu este decât “confirmarea finală” a eşecului Theresei May, care trebuie de acum să accepte că “jocul se apropie de sfârşit”. Este şi cazul “Telegraph” , care preconizează o schimbare de lider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE