X

Ca să pară anticomunist, Augustin Lazăr a grăbit trimiterea în instanță a Dosarului Revoluției. Dacă însă nu e bine făcut, atunci o să se aleagă praful…

Foto: https://www.dcnews.ro/augustin-lazar-cauza-istorica-declaratiile-zilei-live-text_646771.html

Acum doua zile, Flux 24 publica urmatoarele cuvinte ale Sorinei Matei:

Vreau să vă spun că în Parchetul General e o nebunie totală zilele acestea. Zbirul de la Aiud, disperat să-şi acopere Aiudul, pune presiune pe procurori să trimită în următoarele 3 săptămâni, până îşi termină mandatul, dosarul Revoluţiei în instanţă, deşi dosarul este departe de a fi finalizat, nu e gata nici jumătate. Şi vrea să-l trimită doar ca să-şi acopere el imaginea, nu ca să reziste cu adevărat speţa acestei răni uriaşe a României în instanţă. Însă vrea să-l trimită ca să zică că el nu e comunist şi crezând că poate cauţiona aşa Aiudul în faţa publicului. De parcă una ar avea treabă cu cealaltă, de parcă cineva ar putea şterge vreodată cu buretele Aiudul. În privinţa Aiudului, chestiunile se pare că sunt mult mai nasoale, cred că mai avem multe de aflat, n-a ştiut şi n-a spus nimănui niciodată că a fost la Aiud, i-a lovit pe toţi din Parchet în moalele capului când au aflat, şi de o săptămână #RezistenţaSecurităţii #RezistAiud practic se piteşte şi prin Parchetul General de râde toată lumea de el. În ultimele 3 zile intră prin spate să nu-l mai filmeze, a scris pe facebook jurnalista Sorina Matei.

Şi încă ceva. În situaţia cu presiunea fantastică pe trimiterea dosarului Revoluţiei pusă de către zbirul de la Aiud ca să acopere Aiudul său, este #implicat şi generalul de brigadă magistrat Gheorghe #Cosneanu, şeful Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul General. Ce nu se cunoaşte- şi publicul trebuie să ştie- este că generalul Cosneanu este fostul coleg de cameră de la facultate al zbirului de la Aiud, foarte apropiat de el, de o săptămână doar cu el stă de vorbă. Important este ca, indiferent de presiuni şi repercusiuni, procurorii din PG să nu cedeze, să nu-şi bată joc de meserie, de lege, de profesia lor şi de rana României care este dosarul Revoluţiei doar ca să acopere trecător şi iluzoriu nişte nemernici. Oameni buni, #frateromâne aşa cum a scris Iulius Filip, fiţi demni, cu coloana vertebrală intactă

şi #lăsaţi#să#piară sub #nemerniciilelor. #AbsolutNimicNuVaŞtergeAiudul, mai susține Matei.

Despre Sorina Matei am scris anul trecut la: SORINA MATEI atacă furibund Biserica, credincioșii, Sfintele Icoane și Sfintele Moaște

Asa ca n-am postat pana acum stirea de mai sus, neconsiderand respectiva ziarista ca fiind de încredere. Însă în aceasta chestiune se pare ca stia ceva, caci iata ce putem citi in articolul de azi dimineata Augustin Lazăr: Dosarul Revoluţiei a fost trimis în judecată de pe Europa fm:

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat luni că Parchetul Militar a trimis în judecată dosarul Revoluției din 1989.

Într-o declarație de presă la sediul Ministerului Public, Augustin Lazăr a spus că dosarul Revoluției a fost una dintre cauzele asumate în proiectul său managerial cu care a câștigat concursul pentru numirea în funcție.

Dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost instrumentate după 13 iunie 2016. “Sunt niște cifre ilustrative pentru volumul impresionant de muncă.
Pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probe obținute după iunie 2016, dată la care s-a confirmat redeschiderea urmăririi penale” – a spus procurorul general.

Augustin Lazăr a subliniat că la soluționarea acestui dosar istoric a contribuit o echipă de procurori militari, din elita Ministerului Public şi că în arhivele unor instituții se aflau probele concludente.

El a mulţumit MApN – pentru identificarea mai multor documente militare de arhivă, Senatului – pentru declasificarea stenogramelor comisiei pentru cercetarea eveniemntelor din 89, CNSAS-ului– pentru informațiile puse la dispoziție, SRI-ului – pentru identificarea, declasificarea multor documente militare de arhivă, dar şi MAI și STS – pentru sprijinul logistic oferit.

“Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani. Soluția emisă e o dovadă de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989.”

Augustin Lazăr a mai spus că oameni de cultură, politicieni, cercetători au exprimat de-a lungul timpului diverse teorii în legătură cu momentul decembrie 1989.

Azi juriștii încheie această provocare, prezentând adevărul judiciar, ca parte a unei investigații complexe, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele revoluției nu este instituțională, ci este directă, individuală.”

Reamintim, în dosarul Revoluţiei, procurorii militari au început urmărirea penală împotriva lui Ion Iliescu, fost membru și președinte al C.F.S.N. şi a a lui , Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României).

Cei doi sunt acuzaţi de comiterea unor infracţiuni contra umanităţii, la fel ca fostul commandant al Aviaţiei Militare, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN).
După ani întregi de cercetări, reluate de o nouă echipă de procurori, cercetările au dus la concluzia că în timpul Revoluţiei, întreaga forţă militară a României, adică Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum și Gărzile Patriotice, s-a pus la dispoziţia noii conduceri politice reunită în Consiliului Frontului Salvării Naţionale începând cu data de 22.12.1989.

Grupul de decizie politico-militară al Consiliului Frontului Salvării Naționale ( C.F.S.N.), era format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, generalul locotenent Victor Atanasie Stănculescu, generalul maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar și numit ministru al apărării) și Gelu Voican Voiculescu.

Iar toţi aceşti noi lideri au lansat cu bună ştiinţă o amplă campanile de diversiuni şi dezinformări, generând o psihoză generalizată a terorismului, arată anchetorii.

Astfel, ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe.
Aşa se face că numai după 22.12.1989, au murit 862 de oameni, iar 2150 au fost răniţi.
Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat.

Pe de alta parte, oare Augustin Lazar chiar era omul potrivit care sa se ocupe de treaba asta? Sa ne amintim:

Augustin Lazăr a respins în 1985 eliberarea condiționată a deținutului politic Iulius Filip? Răspunsul actualului procuror general este uluitor… (intre timp a devenit clar ca el a fost seful Comisiei de Eliberari Conditionate de la Aiud).

Scrisoarea deschisă a lui Iulius Filip către comisia care propunea eliberarea condiționată (Augustin Lazar)

Pare la fel de potrivit pentru acest dosar precum a fost si evreul Vladimir Tismăneanu pentru Comisia Prezidențială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România. Vladimir Tismaneanu fiind fiul militanților comuniști Leonte Tismăneanu și Hermina Marcusohn.

Si la fel de potrivit precum evreul bolsevic Silviu Brucan în postura de profesor de democratie la Pro tv. Pe numele sau real Saul Bruckner, el fiind cel ce in anii ‘50 cerea pedeapsa cu moartea pentru Radu Gyr iar sotia sa Alexandra Sidorovici (procuroare la Tribunalul Poporului) chiar trimitandu-i pe multi anticomunisti la moarte.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Comunism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. Fiti atenti.

  Acest articol are un pic peste 2500 de vizualizari si oamenii nu comenteaza.

  Lumea e buimaca pur si simplu.

  Cei care dupa revoultie erau lasati in fata tv-ului cu MTV, Beavis & Buthed, Lambada si Twin Peaks astazi sunt familisti la aproape 30 de ani.

  Si sunt dezorientati total.

  Singura orientare a lor este intre rafturile de la carrefour.

  Acesti frati ai nostri vor accepta cipuirea ca pe ceva firesc si ne vor condamna ca suntem extremisti, neiubitori de aproapele, tulburatori samd.

  Stimati pasageri, va rugam sa va puneti centurile de siguranta.

  Nava se va angaja in vrie.

 2. Cadavrele din dulapurile Romaniei. De ce patim asta?

  ANAMNÉZĂ s. f. 1. Reamintire a ideilor pe care sufletul le-ar fi cunoscut într-o existență anterioară. 2. Totalitatea datelor pe care medicul le capătă interogând bolnavul cu privire la apariția și evoluția bolii de care suferă, la antecedentele ei etc. – Din fr. anamnèse.
  O anamneza ratată.
  După cum vedeți din definiția de mai înainte anamneza este acea metodă prin care medicii înainte să fi fost puși în posesia unei tehnologii medicale extraordinare se foloseau de informațiile pe care le adunau cu sârguință de la pacienți.
  Societatea românească din ultimii 30 de ani este un pacient. Acestui pacient nu i s-a făcut niciodată, absolut niciodată, o anamneza corectă astfel încât pacientului să i se poată determina un diagnostic exact mulțumită căruia să se înceapă de urgență tratamentul de vindecare.
  Nu o să mă lansez în teorii abstracte și pierzătoare de timp.
  Este limpede ca înainte de 89 au fost două categorii de populație în România. Cei care au suferit realmente din cauza demenței ideologiilor acelor vremuri și cei care nu au suferit.
  Dacă veți reuși să traversați cu calm această ultimă afirmație a mea probabil că veți ieși mai câștigați din citirea a ceea ce urmează.
  În timp ce o masă mare de oameni mureau în închisorile comuniste doar pentru că exprimaseră niște idei care nu erau în acord cu ideologia vremii respective o altă parte a populației României aștepta să bage pulpe de pui la Big, se descurca așa cum putea pe ici pe colo să facă rost de o bucată de carne, de 5 l de motorină, de o bucată de cașcaval, ness, săpun Rexona, banane și portocale. Și să se uite la serialul Dallas.
  Nume răsunătoare din societatea românească mergeau la sfârșitul lunii la caserie ca să își ridice leafa trăind cu impresia că sunt luptători împotriva sistemului.
  Vorbim aici despre grupul Divertis, vacanța Mare, Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Valeriu Sterian, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Toma Caragiu, Jan Constantin, Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Mircea Dinescu, Amza Pellea, Angela Similea, Irina Loghin, Ion Dolănescu, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, Mihai sora, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și vă invit pe dumneavoastră să completați lista pentru că o știți la fel de bine ca și mine.
  Acești oameni, unii dintre ei, au spus pe scenă glume antisistem și au depresurizat de comun acord cu Securitatea starea de spirit a națiunii.
  A suferit vreodată grupul Divertis pentru glumele antisistem pe care le făcea?
  A suferit vreodată în pușcărie Toma Caragiu pentru glumele antisistem pe care le făcea?
  Au ieșit vreodată să spună: “ne oprim cu glumele, acest sistem este dement și omoară oameni. Ceaușescu trebuie înlăturat, comunismul trebuie desființat”?
  Nu am auzit.
  În timp ce părintele Arsenie Papacioc era băgat șase zile într-un soi de frigider din care majoritatea deținuților după trei zile intrau linie dreaptă spre moarte, categoriile de cetățeni enumerate de mine mai sus se luptau catifelat cu sistemul.
  Pe mine să nu mă luați cu rahaturi de astea.
  Mie să nu îmi prezentați pe aceștia ca pe luptătorii rezist antisistem din regimul comunist. Acesta este motivul pentru care noi în ziua de astăzi nu mai ieșim din amețeala în care se află societatea românească.
  Pentru că noi nu am făcut niciodată o anamneza corectă si nu am dat restart niciodată la societatea noastră nu printr-o epurare fără discernământ, nu printr-o epurare similară epurărilor făcute de regimurile descreierate: fie ele comuniste sau naziste.
  Țara noastră arată ca un ca o locuință plină de șifoniere în care sunt numai cadavre.
  Cum ai deschis ușa unui astfel de șifonier, cade un cadavru peste tine. Noi trăim cu cadavrele la noi în casă.
  Îmi aduc aminte, cu ceva ani în urmă, fosta cântăreață Mihaela Mihai începuse un demers public prin care dorea ca artiștii de dinainte de 89 să beneficieze și ei de niște pensii decente.
  Când i-am spus față în fața lui Florin Călinescu că acesta este un demers ipocrit, pentru că acești artiști huzureau pe vremea lui Ceaușescu când făceau turnee în toată țara în grădinile de vară ale orașelor erau bine mâncați erau bine băuți, se bucurau de faimă și lumea de-abia aștepta să îi atingă, Florin Călinescu s-a uitat la mine ca la un nebun.
  Acești oameni și-au consumat satisfacțiile în acea perioadă. Nu e treaba mea dacă ei s-au îngrijit sau nu de vechimea lor pe cartea de muncă. Și nici nu e treaba mea să discut despre acest lucru.
  Treaba mea este să le spun în față că au conviețuit ipocrit cu acel sistem.
  Terminați cu prostiile.
  Fugiți de Dragnea și Dancila ca să dați peste Iohanis, PNL, USR, Ponta și alte desene animate. Bineînțeles că și Dragnea și Dancila sunt desene animate. Nici oponenții lui Dragnea din PSD nu vor să se dezică de puii care au crescut mari și frumoși sub aripile cloștii Ion Iliescu.
  Cloșca numită Ion Iliescu a născut pui vii: Hrebenciuc, Șerban Mihăilescu, Mischie, Oprișan, un pic mai târziu Radu mazăre, și alți baroni locali pe care nici un oponent de-ai lui Dragnea din PSD nu i-a recuzat.
  PSD ar avea șansa incredibilă de a deveni un partid buldozer România dacă liderii lui ar ieși și ar spune:
  “La lada de gunoi ai istoriei cu Ion Iliescu și cu toți baronii pe care acesta i-a cloșcărit! De aici încolo ne vom mai numi PSD doar cu aceste trei litere. Nimic din ce a fost psd-ul odată nu va mai primi acordul nostru. Condamnăm cu fermitate toate devalizările făcute României de această gașcă de derbedei pușcăriabili în ultimii 30 de ani.”
  (Vă rog să mă iertați că l-am uitat aici pe Adrian Năstase.)
  Este singura metodă prin care PSD ar putea să-i trimită pe oponenții lui: Iohanis, USR, PNL, Ponta, să-și facă harakiri.
  Românii nu sunt proști.
  Românii vor zice: “incredibil!! Așa ceva n-am auzit de la revoluție încoace. Da, PSD-ule, În aceste condiții îți vom da votul nostru masiv.”
  Iar acum mă ciupesc urgent de obraji ca să mă trezesc din visul care m-a determinat să scriu aceste rânduri despre PSD. N-am nici cea mai mică speranță că PSD îi va condamna pe cei care au predat pe tavă România altor națiuni, altor corporații, altor interese decât cele românești.
  În acest vid de conștiință națională este totalmente explicabil că securiștii își fac partide și joacă tontoroiul cu o veselie debordantă în fața ochilor noștri, determinându-ne să ne acuzăm reciproc și sistematic că suntem proști și netrebnici și că merită să părăsim România și să rămână aici proștii și netrebnicii care oricum la un moment dat vor trebui înlocuiți pe sistem copy-paste de o altă populație mai vrednică care va ști să facă autostrăzi, spitale și școli.
  Chiar dacă nu o spun limpede, gânditorii de serviciu ai României Moise guran, Cristian Tudor Popescu, Alina Mungiu-Pippidi, Sorin Ioniță, Lucian mândruță, Lucian boia, Dragoș pătraru, Victor Rebengiuc, Mihai Șora, Oana Pellea, marius Manole, Cristian Pârvulescu, cetățeni progresiști openminded ai României, asta își doresc: înlocuirea populației României cu o populație cu adevărat vrednica.
  În aceste condiții las la o parte orice iubire fățarnică de aproapele, orice diplomație, orice dialog care ar presupune și un compromis și vă spun doar atât:
  VA DECLAR RĂZBOI!
  Și sunt dispus sa duc acest război folosindu-ma de regulile războiului: una dintre reguli este aceea că în război nu prea sunt reguli.
  Urmăriți vă rog documentarele care vorbesc despre măcelărirea Germaniei de către aliați și de către ruși în cel de-al doilea Război Mondial și veți vedea că cei care ne învață political corectness nu au respectat niciun dumnezeu din dumnezeii la care se închină ei astăzi aducând populația Germaniei îmi prag de exterminare.
  Pe această cale îmi cer iertare întregii populații a Germaniei pentru că o viață întreaga am înghițit căcatul furnizat de păpușarii lumii din care reieșea că Germania a inaugurat și întreținut un holocaust care nu se compara cu nimic din atrocitățile făcute pe planeta pământ.
  O minciună ordinară pentru care îmi cer iertare națiunii Germane. Cifrele absolute sunt cutremurătoare în ceea ce privește numărul morților germanilor din cel de-al doilea Război Mondial, la care se adaugă numărul morților din Rusia și țările Uniunii sovietice.
  Vreți un partid nou care să relanseze România?
  Nu o să îl aveți niciodată.
  Lucrurile sunt atât de stricate încât dumnezeul la care se închină progresiștii numit DEMOCRATIA și-a întors fața și de la aceștia. Progresiștii și-au scârbit pe dumnezeul lor.
  Așa să ne ajute Dumnezeul nostru, domnul nostru Iisus Hristos!

 3. Eu am tot obosit de atâta căutat pe YouTube momentul în care Petre Roman aude titulatura de Consiliul frontului salvării naționale.

  În acel moment declară: „domnule sună ca dracu”.

  Iar unul dintre cei care organizaseră toată această treabă îi răspunde: „cum sună domle ca dracu că noi ne-am ocupat de acum opt luni de zile de asta”

  Nicolae Militaru cred ca i-a raspuns.

  Dacă sunteți mai abili în căutare pe YouTube găsiți acest fragment. Dar tare mi-e că a fost șters de peste tot.

 4. https://adevarul.ro/news/societate/asta-suna-dracu–1_50abf4987c42d5a663831ec3/index.html

  Ion Iliescu: Deci, structuri ale puterii in teritoriu ale Frontului Salvării Naționale, care preia intreaga administratie locala si apoi ca masuri imediate la nivel central si la nivel local… necesitatea functionarii institutiilor vitale, aprovizionarea cu energie, cu caldura, cu apa, functionarea retelei comerciale, alimentare, a transportului public si a tuturor unitatilor economice, care sa intre in activitate normala. Consiliul Frontului Salvarii Nationale, in vederea indeplinirii obiectivelor pe care si le va propune, va intra in dialog cu toate fortele obstesti si sociale ale tarii pentru realizarea unitatii de actiune a tuturor fortelor constructive ale natiunii.
  (Din nou galagie. Vocile se suprapun.)
  Ion Iliescu: Pe aceasta baza sa asiguram cat mai rapid organizarea economica pe baze sanatoase… un apel catre muncitorime, catre taranime, catre intelectualitate pentru a asigura aceste lucruri.
  (O voce) Trebuie spus… Constituirea noilor organe trebuie sa-si desfasoare activitatea…
  Alexandru Birladeanu: A spus.
  Ion Iliescu: Am spus. Haideti sa…
  (O voce) Domnul Iliescu! Domnul Iliescu! Salvare nu e bine… tine de lovitura de stat… Democratiei Nationale.
  Ion Iliescu: Democratia e cu toata lumea…
  (O voce) Dar Salvare ce inseamna?
  Petre Roman: Tovarase Iliescu, eu cand am vorbit acolo (in balconul CC si la Televiziune, n.a,) am spus Frontul Unitatii Populare.
  Silviu Brucan: Nu e bine!
  Nicolae Militaru: Spuneti-i, domnule, Front de Salvare Nationala.
  (O voce) Democratie, sa fie un cuvant… explicit.
  Petre Roman: Democratie… a fost (se referea la faptul ca anuntase deja public aceasta tema, n.a).
  Nicolae Militaru: Mai, oameni buni! Frontul Salvarii Nationale actioneaza de sase luni, domnule.
  Ion Iliescu: o stare provizorie… pana ce constituim noile structuri ale puterii.
  Petre Roman: Sigur ca da.
  (O voce) Creeaza o stare de panica cand spui Salvare (inca o observatie corecta, n.a.).
  Silviu Brucan: E, lasa-ma in pace.
  Ion Iliescu: O sa reconstituim structurile. Acum n-avem timp sa discutam.
  (O voce) Macar o vorba sa spuna (despre democratie, n.a.).
  Nicolae Militaru: asta-i organ de partid si de stat. Consiliul Salvarii Nationale este organ de partid si de stat.
  Petre Roman: Nu de partid si de stat, in nici un caz. Asta suna ca dracu’.
  Ion Iliescu: Este o structura a noii puteri.
  ( O voce) Nu merge, domnule.
  Nicolae Militaru: Da primului-secretar telefon…
  Petre Roman: Nu, mai… aia nu mai asculta de tine.
  (O voce) Da’ cine a zis?
  Silviu Brucan: A fost un Front al Salvarii Nationale care a lansat un apel nesemnat de nimeni… (Brucan nu cunostea legatura grupului militar cu aceasta denumire, n.a.).
  (O voce) De cine-i condus in prima etapa?
  Dumitru Apostoiu: Poporul vrea sa stie ce este, ca sa aiba incredere.
  (O voce) Sigur ca da.
  Ion Iliescu: Sa va spun drept… si asupra denumirii trebuie sa mai discutam. Cei de la Timisoara i-au zis…
  Petre Roman: Frontul Uniunii Democratice Socialiste (corect Frontul Democrat Roman, n.a.).
  Ion Iliescu: Democratiei Socialiste…
  Petre Roman: Asta e ce a fost, domnule!
  (O voce) Sa nu se mai repete asta cu…
  Petre Roman: si fara socialista.
  Ion Iliescu: S-o lasam aaa… Aveti dreptate, trebuie sa personalizam cumva acest lucru.
  Petre Roman: condus de Ion Iliescu. Am hotarat acolo (la MApN, n.a.) treaba asta… Fiti atenti: adica cine semneaza?
  (O voce) Eu nu pot iesi de aici.
  Nicolae Militaru: Consiliul Frontului Salvarii Nationale, condus de Ion Iliescu.
  Petre Roman: Adica ce, tovarase Iliescu, va declinati raspunderea acum? (Ion Iliescu facuse o grimasa, pentru ca nu era de acord sa semneze el singur, n.a.)
  Ion Iliescu: Nu, dragă.
  Petre Roman: Păi atunci?
  Silviu Brucan: Nu cred ca merge o singura persoana.
  Petre Roman: Cu cei care am fost acolo (la MApN, n.a.), Gusa, Militaru, Voinea…
  Silviu Brucan: Nu reprezinta nimic pentru poporul roman (se referea la lipsa de reprezentativitate a militarilor; el dorea o semnatura politica, n.a.).
  Petre Roman: Nu va suparati, sunt cei care au luat cu asalt Comitetul Central (Roman pleda pentru introducerea revolutionarilor pe lista de semnaturi, n.a.). Cu ei am intrat.
  Silviu Brucan: Asta-i altceva (cu referire la revolutionari, n.a). Sunt militari, draga (Brucan face distinctia intre civili si militari, in sensul ca militarii si-au facut doar datoria, n.a.).
  Petre Roman: Nu sunt militari. Pai eu nu sunt militar. Si am inca trei-patru care nu suntem militari (replicile sunt consecinta unei neintelegeri; Brucan se referea la nume cunoscute, pentru a da greutate politica, si credea ca Roman vrea ca militarii sa fie semnatari impreuna cu Ion Iliescu, n.a.)
  Silviu Brucan: De tine nu stie nimeni nimic, daca e vorba asa…
  (Ion Iliescu asista fara a interveni la acest schimb de replici).
  Petre Roman: Ba stie, pentru ca eu am citit declaratia la Televiziune. Eu nu pledez pentru mine…
  Dumitru Apostoiu: Fiecare… cine pe cine reprezinta in aceasta perioada?
  Ion Iliescu: Din pacate, asta e lipsa acestei situatii. asta (e vorba de Ceausescu, n.a.) a lasat un vid de putere. Restructurarea unui mecanism al puterii. Dar cine bate la usa?
  (O voce) si armata este cea care asigura ordinea.
  Alexandru Birladeanu: Domnule Iliescu, categoric ar trebui o fraza care sa spuna poporului care va fi realitatea politica viitoare… ca mergem spre democratie… spre satisfacerea nevoilor poporului… Al doilea: ne trebuie o fraza pentru opinia publica straina, fraza ca ne pastram aliantele si ca nu schimbam angajamentele internationale.
  Ion Iliescu: Vreau sa va spun ca am intrat in legatura cu Ambasada sovietica si le-am transmis situația in care ne aflam, ca sa comunice la Moscova, sa se stie cine suntem si ce vrem. Asta le-am spus deja.
  Petre Roman: Astazi la pranz am vorbit cuministrul ungar al Apararii (…).

 5. Domnule Stoler Filip,toți politicienii au câteva lucruri în comun,voi numi două din cele care le cred eu edificatoare pentru ceea ce vreau să afirm în următoarele rânduri:obținerea banilor sub orice formă posibilă și ateismul;degeaba ar fi îndepărtați așa zișii baroni fiindcă cu siguranță alții le ar lua locul;singurele diferențe între politicieni sunt:unii sunt mai răi decât alții și unii sunt mai progresiști decât alții;ei sunt una din categoriile în care dracii își pun speranțele în distrugerea a ceea ce este normal și nealterat în lume,cu precădere în zonele în care există ortodoxia.

 6. Trăiam de ceva timp sentimentul că Brexitul reprezintă centrul de greutate al viitorului politic la omenirii.

  Spun viitorul politic pentru că viitorul real al omenirii este sfârșitul lumii. Mai întâi prăpădul făcut de antihrist și apoi venirea Mântuitorului.

  Până atunci însă, dacă sunteți vorbitori de limba engleză, urmăriți acest dialog din Parlamentul European.

  Dacă nu sunteți vorbitori prea buni de limba engleză, nu ratați acest dialog și rugați pe cineva să stea lângă dumneavoastră și să vă traducă.

  Conștiințele multor români de-ai noștri ar fi de-a dreptul zdruncinate de urmărirea acestui dialog din Parlamentul European.

  Înțelegerea acestui dialog i-ar arăta românului de rând în ce hal este ținut departe de adevărul despre Brexit și despre această șandrama putredă numită Uniunea Europeană care este ultima haltă înainte de Guvernul Mondial și înscăunarea lui antihrist.

  Dacă cineva s-ar înhăma voluntar la o subtitrare în limba română ar fi minunat. Eu nu stăpânesc tehnologia atât de bine.

  https://m.youtube.com/watch?v=LlWe6ByW25Y

 7. Robert Baer, fost agent CIA: Am primit milioane de dolari ca sa dezmembram Iugoslavia

  „Am mituit partide şi politicieni ca să cultive ura între naţiuni. Scopul nostru fundamental era să vă facem sclavii noştri!” spune Robert Baer, fost agent CIA într-un interviu.
  Publicaţia WebTribune din Serbia publică un interviu halucinant cu Bobert Baer, fost agent CIA, care vorbeşte despre activităţile agenţiei americane în fosta Iugoslavie.

  Baer se afla, în urmă cu două săptămâni, într-un turneu de promovare a cărţii sale „Secretele Casei Albe”, la Quebec, Canada, în momentul în care a acordat interviul pentru publicaţia sârbă. Robert Baer este autorul mai multor cărţi în care dezvăluie secrete ale CIA şi administraţiilor Bill Clinton şi George W. Bush. Fostul agent a fost arestat şi reţinut de mai multe ori după ce a dat publicităţii informaţii din interiorul adminstraţiilor americane. Mitt Waspurh, un prieten apropiat al lui Baer şi fost funcţionar în Senatul SUA, după ce i-a furnizat şi e mai multe informaţii, a fost ucis prin împuşcare.
  Reporter: Când şi unde aţi avut prima misiune în Iugoslavia?
  Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter împreună cu 3 agenţi. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo. Misiunea noastră era să ţinem sub observaţie presupuse atacuri teroriste ale sârbilor care ar fi trebuit să aibă loc în oraş.
  Reporter: Cine erau teroriştii respectivi şi de ce ar fi atacat?
  Baer: Am primit de la CIA documente, despre un grup care se numea „Serbia Supremă”, în care erau detaliate planurile lor de a desfăşura atacuri cu bombă în clădiri împortante din Sarajevo, ca răspuns la dorinţa Bosniei de a-şi declara independenţa faţă de Iugoslavia.
  Reporter: Acel grup chiar a existat şi ce anume făceaţi în Sarajevo, care era misiunea primită de la CIA?
  Baer: Acel grup nu a existat niciodată. Cei de la sediul central ne-au minţit. Misiunea noastră era să alarmăm lumea şi să împrăştiem panica printre politicenii bosniaci, să le împuiem capetele cu ideea că sârbii vor ataca. Ca să clarific. Am acceptat povestea livrată de CIA, dar după o vreme am început să o punem la îndoială. De ce să provocam isterie când era clar că acel grup nu exista.
  Reporter: Cum şi când s-a încheiat misiunea şi dacă avea un nume?
  Baer: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni când, am fost trimis într-o nouă misiune în Slovenia. Operaţiunea a durat o lună şi purta numele de „Istina” (adevărul) cu toate că numai adevar nu era.
  Reporter: De ce v-aţi dus în Slovenia?
  Baer: Am primit informaţia că Slovenia era gata să-şi declare independenţa. Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, ca să finanţăm diverse ONG-uri, partide de opoziţie şi diverşi politicieni care au stârnit ura şi au inflamat societatea.
  Reporter: Care este părerea dvs. despre propaganda CIA, ce gândeau colegii?
  Baer: Nimeni nu refuza o misiunea primită de la CIA, mai ales că toţi eram agitaţi şi cu tendinţe paranoide. Mulţi agenţi şi ofiţeri au dispărut pentru că pur şi simplu au refuzat că facă propagandă îndreptată împotriva sârbilor în Iugoslavia. Personal, am rămas şocat la enorma cantitate de minciuni cu care erau „hrăniţi” politicenii de către agenţii CIA. Mulţi din ei habar nu aveau că livrează minciuni. Fiecare ştia numai câte o mică bucăţică din poveste şi numai cei care creaseră toată istoria cunoşteau şi ce se ascunde în spate, iar aceia sunt politicienii.
  Reporter: Aşadar, era numai propaganda anti-sârbească?
  Baer: Şi da, şi nu. Scopul era divizarea republicilor, astfel că Iugoslavia să nu mai existe ca un întreg. Serbia a fost aleasă numai pentru simplul motiv că trebuie dată vina pe cineva dar oarecum şi pentru motivul că este succesoarea fostei Iugoslavii.
  Reporter: Puteţi da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiţi de CIA?
  Baer: Da, cu toate că este o chestiune delicată: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, mulţi consilieri şi membrii ai guvernului din Iugoslavia, am plătit generali, jurnalişti, chiar şi unităţi militare. Radovan Karadzic a fost plătit şi el, numai că după o vreme nu a mai acceptat, şi-a dat seama că va ajunge să fie sacrificat şi acuzat de crimele de război din Bosnia. Toată regia a aparţinut administraţiei americane.
  […]
  Reporter: Cine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?
  Baer: Vina aparţine bosniacilor, sârbilor şi americanilor, adică noi! Însă toată vina a fost aruncată pe sârbi. Din nefericire multe victime înmormântate ca musulmani, erau de fapt sârbi sau alte naţionalităţi. […] Oraşul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Amercii motivul să atace Serbia în urma pretinselor atacuri.
  […]
  Reporter: Aveţi un mesaj pentru oamenii din fosta Iugoslavie?
  Baer: Am. Uitaţi trecutul, a fost o înscenare, este un fals. V-au manipulat, au obţinut ce au vrut şi este prostesc să vă urâţi între voi, trebuie să arătaţi că sunteţi mai puternici şi că vă daţi seama cine a creat acest lucru. Imi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multă vreme dezvălui secrete ale CIA şi Casei Albe. – jurnalul.ro
  Acest interviu vine sa confirme inca odata, daca mai era cazul, ca mai toate asa zisele revolutii din ultimele doua decenii, poarta semnatura CIA. Peste tot unde americanii au avut interese, au dezmembrat si distrus fara pic de mila, iar in urma lor a ramas doar lacrimi si haos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.