X

Guvernul francez a fost cenzurat de Twitter prin propria lege, anti-fake news

O campanie a Ministerului de Interne din Franţa care îndeamnă la vot la alegerile europene a fost respinsă de către Twitter, care avansează riscul de încălcare a noii legi franceze împotriva ştirilor false (‘fake news’), a indicat marţi guvernul, relatează AFP. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Coordonată de către Serviciul de informaţii al guvernului (SIG), campania ‘#Ouijevote’ (da, votez) pentru a îndemna la înscriere pe listele electorale în vederea scrutinului din 26 mai nu a putut da loc, cum se prevedea, la tweet-uri sponsorizate, pe care principalul organism de comunicare al statului era totuşi dispus să le plătească.

Promulgată pe 22 decembrie, legea ”referitoare la manipularea informaţiei”, dorită de către preşedintele Emmanuel Macron şi adoptată de către parlament în toamnă, le impune îndeosebi platformelor informatice (Google, Facebook, Twitter…) să furnizeze informaţiile despre publicitatea politică pe care ele o difuzează contra cost pe site-ul lor, în scopul de a evita manipulările şi ingerinţele electorale.

Dacă Google şi Facebook au luat măsuri în acest sens, ”Twitter încă nu ştie să facă aceasta şi a decis aşadar să aibă o politică complet extremistă, aceea de a tăia orice campanie considerată de natură politică”, potrivit SIG.

Or, dacă această politică se poate justifica pentru campanii partizane, campania blocată de circa zece zile ”este o campanie de incitare la înscriere la vot, este o campanie de informare publică, nu este o campanie politică sau de partid”, a subliniat organismul aflat în subordinea guvernului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button