X

Mega-ereticul Bartolomeu de Istanbul dezbină tot mai mult mănăstirile din Muntele Athos, forțând recunoașterea schismaticilor din Ucraina

Photo: spzh.news

Stareții athoniți sunt puși încă o dată în fața faptului împlinit.

Dictatorul Bartolomeu, sau noul papă al ortodoxiei – după cum este numit, va pune încă o dată la încercare credința athoniților.

Sfântul Munte Athos va fi pus în fața unui examen important de mărturisire a credinței. Deja câteva mănăstiri au cedat, acceptânt compromisuri (Vatoped, Pantocrator, Simonopetra, Iviru…), iar altele sunt hotărâte să reziste. Presiunile Fanarului cresc, neșinând seama de sobornicitate și canoane. Canoanele au fost ignorate mai de mult, iar sobornicitatea a început să fie ign orată începând cu pseudosinodul din Creta (ex. Biserica Serbiei).

Pentru a manipula credincioșii ortodocși din Ucraina, noul papă al Constantinopolului se va folosi de autoritatea de episcop al Muntelui Athos impunând stareților să accepte compromisurile sale. Prin aceasta, stareții athoniți vor fi supuși unui examen de credință. Urmează să vedem câți mărturisitori au mai rămas în Athos, și câți stareți își vor pune păstrarea scaunului mai presus decât respectarea canoanelor și a rânduielilor Bisericii Ortodoxe.

Mai multe detalii, vedeți mai jos:

Patriarhul Bartolomeu și schismaticul Epifanie Dumenko au în plan o călătorie la Athos după Paști

Patriarhul de Constantinopol, Bartolomeu, și „Mitropolitul” Epifanie Dumenko, conducătorul bisericii ucrainene schismatice a Constantinopolului, organizează o călătorie în Muntele Athos, relatează site-ul grecesc vimaorthodoxias.gr.

Epifanie Dumenko va călători spre Sfântul Munte în timp ce participarea Patr. Bartolomeu așteaptă să fie confirmată, relatează sursa grecească.

Călătoria va fi precedată de o vizită din partea altei delegații a bisericii schismatice între 5 și 9 aprilie „pentru a pregăti terenul pentru vizita Întâistătătorului ei și, posibil, a Patriarhului Bartolomeu”.

Totuși atmosfera în Athos este foarte încărcată cu privire la chestiunea ucraineană și se pare că Sfânta Chinotită nu are nici cea mai mică înclinație să recunoască noua Biserică Ucraineană”, scrie vimaorthodoxias.gr.

Sfânta Chinotită a refuzat să trimită o delegație la întronizarea lui Epifanie Dumenko, deși câțiva athoniți au fost incluși în delegația Constantinopolului.

O delegație schismatică a vizitat mai înainte Muntele Athos între 7-10 februarie, unde au slujit Liturghia la două mănăstiri – Pantocrator și Vatopedi și s-au împărtășit la o a treia – Simonopetra și au slujit un parastas la o a patra – Iviru. În orice caz, alte Mănăstiri – Sf. Pantelimon, Dochiariu și Zografu – și-au închis porțile în fața schismaticilor. Alte Mănăstiri grecești, incluzând Filotheu și Karakalu, au spus mai devreme că își vor închide porțile față de Epifanie Dumenko dacă le vizitează.

Pr. Oleg Tocinschi, un preot din Biserica Ucraineană canonică din Luțk, a comentat pe marginea călătoriei planificate: „Scopul acestei acțiuni este clar. Patriarhul Bartolomeu vrea să aducă în sfârșit Athosul pa picioarele sale. Nu exclud ca să fie aplicate un fel de sancțiuni au chiar presiune directă împotriva mănăstirilor rebele, după cum s-a întâmplat cu Esfigmenu. Așa că… Athosul își așteaptă examenul său final”.

Potrivit Romfea, delegația de la începutul lui aprilie va fi condusă de „Mitropolitul” Mihail Zinchevici din Luțk și Volyn și intenționază să viziteze câteva mănăstiri athonite.

Mai mult, o delegație din partea bisericii schismatice vizitează în prezent insula Patmos, unde a primit Sf. Ioan Teologul descoperirea (apocalipsis) de la Dumnezeu, care a devenit cartea Apocalipsa, relatează biserica schismatică pe pagina ei de Facebook.

Traducere de ieromonah Lavrentie Carp pentru Astradrom

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. Si cand ne gandim ca seful ecumenismului universal (catolic) falsul cezar calugar dupa pofta batausilor cu bata de la Efes cu cele trei coroane puse una peste alta vine in vizita misionara de prozelitism ecumenic la noi… Mega ereticul transpune in practica ordinul primit de la UE ,sfaturile universalului (catolicosului) conducator al noii biserici

  2. Nu inteleg de ce nu protestam toate bisericile ortodoxe sa il dam jos pe acest eretic de Bartolomeu. El trebuie sa plece repede din scaun, nu noi sa facem ca el ! Noi suntem majoritatea ! Chiar trebuie sa plece acest dezbinator !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.
pixel