X

Germania, Franța, Marea Britanie, Belgia şi Polonia resping decizia SUA de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan

Acestea sunt membre europene ale Consiliului de Securitate al ONU

Image result for decizia SUA de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan

Cele cinci țări au respins marţi, într-o declaraţie, decizia americană de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, transmite AFP, preluată de Agerpres.

În aplicarea rezoluţiilor ONU, ”noi nu recunoaştem suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate de Israel după iunie 1967, incluzând Platoul Golan”, au subliniat ambasadorii celor cinci ţări menţionate.

”Noi nu le vom considera ca făcând parte din teritoriul statului Israel”, au insistat ei, făcând referire la Înălţimile Golan.

”Anexarea unui teritoriu cu forţa este interzisă de dreptul internaţional. Orice declaraţie privind schimbarea unilaterală a frontierei este contrară regulilor de drept internaţional şi Cartei Naţiunilor Unite”, se mai arată în textul citat, potrivit Agerpres.

Înălţimile Golan – zonă bogată în apă – au fost cucerite şi ulterior anexate de statul evreu de la Siria în 1967.

Preşedintele american Donald Trump a semnat, luni, la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Liderul de la Washington a afirmat încă de joi că „este timpul” ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra acestui teritoriu.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

12 comentarii

 1. Dreptul fortei primeaza, mai ales ca asigura Marea Galileei impotriva incercarilor arabe de contaminare. In caz de interventie militara straina, ofera un avantaj strategic urias (Danascul e doar la 40 de km distanta). Niciuna din tarile mentionate nu au vreo autoritate morala sa se exprime in speta asta si niciuna din ele nu ar ajuta Israelul in caz de criza. Unele sunt foste puteri coloniale si au inca asemenea veleitati, dar in acelasi timp nu sunt in stare sa isi rezolve problemele, mult mai severe, din propria ograda. Iar Polonia da dovada de prostie

   1. Nu, nu ca la animale. Dar atata timp cat un stat, care este amenintat in insasi existenta lui de pe o pozitie strategica net superioara, castiga un razboi, are tot dreptul sa ocupe un teritoriu care sa ii asigure securitatea in fata viitoarelor atacuri. Se numeste adancime strategica de aparare, o zona-buffer care sa limiteze efectele unui atac ulterior si sa permita eventual neutralizarea rapida a atacatorului.Un exemplu oarecum similar platoului Golan il reprezinta Crimeea, care reprezenta un spin in coasta Rusiei si o cheltuiala uriasa cu stationarea flotei la Sevastopol. In cazul Siriei, platoul Golan a fost pierdut in urma unui razboi. Cine i-a pus sa participe? Romania a fost pusa in aceeasi situatie in al doilea razboi mondial. Dreptul fortei are in politica internationala aceeasi legitimitate ca si dreptul istoric

  1. Un articol facut de nestiutori pentru nestiutori. Daca ati citi Biblia si nu ati asculta toate intoxicarile, ati vedea ca e vorba de o pecete „pe mana dreapta sau pe frunte”, care se va face voluntar, pentru a putea continua „sa cumpere sau sa vanda”. Nu o sa vina nimeni sa va puna cipul cu forta. Si multi dintre pseudoortodocsii de astazi vor accepta semnul ca sa nu moara de foame intai. Adevaratii crestini, adevaratii fii ai lui Dumnezeu vor fi cei care vor refuza semnul si vor muri pentru asta

  1. Nu ar fi exclus, pentru ca antihristul va chema in ajutor o armata descrisa de Ioan ca fiind de „20 de mii cate 10 mii”, adica 200 de milioane de soldati. Este exact efectivul armatei chineze, cu tot cu rezervisti

 2. O intrebare offtopic:
  Doresc sa cumpar un loc de veci cu cavou.
  Am citit undeva ca (virgula) cavourile nu apartin traditiei ortodoxe si ca ar fi corect ca mortii sa fie ingropati direct in pamant. E adevarat asta? Imi poate raspunde cineva, poate chiar un preot?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button