X

4 ani de la mutarea la Domnul a legionarului Ilie Tudor, tatăl lui Tudor Gheorghe

Foto: http://www.buciumul.ro/2015/03/22/ilie-tudor-a-plecat-la-domnul-copilul-capitanului-va-fi-inmormantat-luni-la-podari-dolj/

La 21 martie 2015 se muta la Domnul Ilie Tudor, tatăl lui Tudor Gheorghe. Avea 92 de ani.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

A făcut cinci ani de închisoare acuzat fiind de constituirea unui „grup de 23 de persoane pentru a rasturna guvernul”.

A fost coleg de temnița cu părintele Dumitru Staniloae, Petre Tutea, Nichifor Crainic si Radu Gyr.

Pe la 11 Căpitanul a intrat şi a căutat cu privirea pe şeful unităţii. La intrarea lui cei doi „clienţi” au părăsit precipitaţi localul. Ne-am aliniat în faţa tejghelii. Eram 5 chelneri şi şase copii. Nu-l văzusem de o săptămână pe Căpitan. Era tras la faţă şi trist. Foarte trist. A venit spre noi. Unuia i-a îndreptat băscuţa de pe cap, altuia gulerul hainei, iar pe mine m-a prins de bărbie şi mi-a zâmbit:
– Curaj, iedule!
N-am mai putut să-i răspund: „Să trăieşti Căpitane!” că un nod mi s-a urcat în gât şi ochii mi s-au umplut de lacrimi. Pe uşa din spate, comandantul Livezeanu a intrat şi s-a îndreptat spre Căpitan. Acesta, după ce ne-a învăluit cu o privire caldă, plină de părere de rău că rămânem pe drumuri, s-a îndreptat spre ieşire împreună cu Livezeanu. Au stat de vorbă vreo 5 minute. Probabil că ni se hotărâse soarta căci, din când în când, comandantul Livezeanu dădea aprobator din cap – îl vedeam prin vitrină – în timp ce Căpitanul, cu mâna pe mânerul uşii, ne-a mai privit pentru ultima oară fără să ne vadă – de parcă s-ar fi uitat prin noi – şi a ieşit repede.
Aşa ne-am despărţit de cel care aproape un an ne-a fost părinte, ocrotitor, învăţător.
Mă ispitise gândul de a-i sări în braţe când mi-a spus: „Curaj, iedule!”, dar ceva m-a oprit. Poate ochii săi umezi, poate grimasa din colţul gurii, poate fruntea, de data asta foarte încreţită.
La plecare, din stradă de unde nu ne putea vedea după geamuri, a ridicat tăcut braţul în semn de salut.
N-am mai apucat să-i răspundem.
S-a urcat în maşina cu nr. 6095-B după ce Ilarie i-a deschis uşa.
De atunci nu l-am mai văzut.”

Ilie Tudor, Un an lângă Căpitan”

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. De unde stiti voi ca Domnului ii plac fascistii? N-am stiut ca sub numele unui site asa zis crestin se ascund legionari.

  2. Toti verzi ca bradul nostru lemnul de tisa si in costum popular nu in toale nemtesti precum inlocuitorii

  3. Fascistii au fost in Italia lui Mussolini si Spania lui Franco (plus America de Sud postbelica), nazistii (national-socialistii) sunt nemti in cea mai mare parte. Legiunea a fost o incercare naiva de national-traditionalism, dar fara o esenta cu adevarat crestina. Si au fost foarte usor manipulati pentru a face niste lucruri reprobabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button