X

Robot „ZEITA”: Versiunea IA a unei zeități budiste predica într-un templu japonez

Robot „DUMNEZEU”: Versiunea IA a unei zeități budiste predica într-un templu japonez

Un robot din Japonia a fost creat pentru a predica învățăturile lui Buddha în limba colocvială la Templul Kodaiji din orașul antic Kyoto.

Robotul umanoid este modelat după Kannon Bodhisattva, zeița budistă a milei. Numele robotului este Mindar și a spus primul său discurs despre Inima Sutra, un text-cheie în învățătura budistă. Publicația Japonia Times a raportat că învățăturile rostite de robot oferă o cale de „depășire a tuturor fricilor, distrugerea tuturor percepțiilor greșite și realizarea nirvanei perfecte”.

După cum a vorbit Mindar despre inima Sutra și despre umanitate, subtitrarea în limba engleză și chineză a fost proiectată pe perete pe măsură ce muzica s-a auzit în fundal.

Șeful administratorului templului din Higashiyama Ward Tensho Goto din Kyoto, în timpul unei conferințe de presă, a spus: „Dacă o imagine a lui Buddha vorbește, învățăturile budismului vor fi probabil mai ușor de înțeles”

El a adăugat: „Vrem ca mulți oameni să vină să vadă robotul si să se gândească la esența budismului”.

Un alt oficial legat de templu a explicat cum robotul „îi va ajuta pe oameni, care au de obicei o legătură mică cu budismul, să fie interesati„.

Mindar, care are o înălțime de aproximativ 195 de centimetri și cântărește 60 de kilograme, a fost construit de firma A-Lab Co. din Tokyo

Este făcută în principal din aluminiu, cu silicon folosit pentru față și mâini.

Robotul va fi dezvăluit publicului între 8 martie și 6 mai.

Cercetătorii japonezi au dezvoltat roboți pentru a revoluționa forța de muncă în Japonia.

Utilizati in educarea copiilor, îngrijirea bolnavilor și bătrânilor și eliminarea deșeurilor nucleare periculoase.

De exemplu, un robot urmează să fie pus în funcțiune de Tepco pentru primul contact cu combustibilul topit de la dezastrul nuclear de la Fukushima No. 1.

Kentaro Yoshifuji, directorul executiv al Ory Lab, a anunțat dezvoltarea unui robot chelner la o cafenea din Tokyo.

Guvernul japonez a introdus deja roboți în sistemele feroviare pentru a monitoriza zonele pentru obiecte pierdute sau obiecte suspecte.

loading...
Categorii
ExterneȘtiință - bizar
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.