X

Australia confirmă: Julian Assange are un pașaport valabil

Australia a confirmat că Julian Assange are un pașaport valabil, o știre esențială pentru fondatorul Wikileaks, care se teme că Ecuador încearcă să-i întrerupă azilul din ambasada din Londra și să-l extrădeze în Statele Unite.

Noul pașaport, care ar permite lui Assange, care se află în stare de sănătate precară, să se întoarcă în Australia, a fost emis în luna septembrie a anului trecut, dar a rămas nedeclarat până sâmbătă. Pașaportul său anterior a expirat.

Înalții oficiali ai Departamentului Afacerilor Externe și Comerțului (DFAT) au declarat joi că Senatul estimează că Assange are un pașaport valabil, reiterând o declarație din octombrie trecut.

Senatorul Rex Patrick de la partidul minoritar Center Alliance, care a preluat cauza lui Assange în parlament, a întrebat oficialii departamentului dacă au vorbit cu Statele Unite despre trecerea sigură a lui Assange dacă a părăsit ambasada.

James Larsen, ofițerul juridic al departamentului, a declarat că nu are cunoștință de nicio procedură americană împotriva lui Assange și deci nu a existat nimic de discutat.

„Nu am o înregistrare în fața mea cu privire la ceea ce angajamentul nostru față de Statele Unite se referă în special la domnul Assange”, a spus el.

„Nu cunoaștem, din punct de vedere al guvernului australian, asupra oricarei proceduri judiciare initiate in Statele Unite sau in Statele Unite cu privire la domnul Assange”.

Oficialii americani au recunoscut că procurorii federali au lansat o anchetă penală îndelungată asupra lui Assange și Wikileaks, care au publicat secrete diplomatice și militare americane.

Suporterii lui Assange rămân convinși că Statele Unite vor căuta extrădarea sa dacă încearcă să părăsească ambasada.

„Ziua 2998 a detenției ilegale și arbitrare a lui Julian Assange în Regatul Unit”, a afirmat campania Defend Assange într-un mesaj pe Twitter pe rețeaua socială joi.

„Guvernul american continuă să caute arestarea și extrădarea sa pentru publicarea adevărului despre războiul din Irak. El a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace din 2019 „.

Assange a obținut prima dată azil în ambasadă în 2012, dar relația sa cu Ecuadorul a devenit din ce în ce mai tensionată.

În decembrie i-au fost efectuate o serie de teste medicale, în conformitate cu noile reguli pentru azilul său lucru care l-a determinat să dea în judecată guvernul.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.