X

Die Zeit: Nu ar trebui oferită lui Orbán ocazia să pozeze în postura unui martir pan-european

Orbán Viktor lucrează din greu pentru demiterea sa din PPE (Partidul Popular European n. r.) pentru un motiv clar: vrea să se prezinte ca martir. Nu trebuie să-i oferiți această şansă.

Orbán Viktor ar dori să fie dat afară din Partidul Popular European. Recenta sa provocare nu poate fi explicată altfel. Guvernul ungar a lansat o campanie de afişe prin care îl descrie pe președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, ca pe un fel de complice al miliardarului american George Soros. Ambii promovează imigrația ilegală.

„Şi tu ai dreptul să știi la ce lucrează Bruxelles-ul” este fraza cu care acesta își începe campania. Vreau să vă spun că la Bruxelles există puteri insidioase care le doresc numai rău ungurilor! Dar eu, Orbán Viktor vă voi apăra pe voi, fiți vigilenți! Juncker, membru al  PPE, care a avut întotdeauna o atitudine calmă față de Orbán, nu a putut să-și mențină poziția. Acesta l-a acuzat de „minciună” și a sugerat ca PPE să excludă partidul lui Orbán, Fidesz. Oare aceasta ar fi un pas orientat spre un scop corect?

Există o mulțime de motive întemeiate pentru excluderea Fidesz-ului din PPE. Orbán în Ungaria intimidează judecătorii, limitează libertatea presei, hărțuieşte opoziția și duce o campanie permanentă împotriva lui George Soros, folosind în mod transparent stereotipuri anti-semite. El a transformat Ungaria într-un stat autoritar în cadrul Uniunii Europene . Juncker are dreptate atunci când spune că Orbán „nu reprezintă în niciun mod valorile europene”. Da, trebuie să mergeți mai departe. Orbán reprezintă o amenințare la adresa Uniunii Europene democratice, liberale și tolerante. Dacă UE reprezintă ceva, atunci trebuie să se opună.

Presupusa victimă a forțelor întunecate

Și totuși, o expulzare din partea PPE nu ar ajuta. Orbán lucrează din greu la expulzarea sa pentru un motiv clar. Acesta dorește să pozeze în martir, ca victimă a forțelor întunecate care vor să-l înlăture din calea lor, pentru că se apără împotriva distrugerii națiunilor europene de „globaliști”. Orbán se consideră un lider european. El nu vrea să vorbească doar cu maghiarii. Și teoriile conspiraționiste pot mobiliza masele în Europa, nu numai maghiarii sunt receptivi la ea , dar și germanii, italienii, francezii. Europa, paradisul iluminării, este și casa de obscurantism. Acest lucru devine din ce în ce mai clar și mai clar.

Nu ar trebui oferită lui Orbán ocazia să pozeze în postura unui martir pan-european. Acesta nu poate fi înlăturat printr-un atac frontal. Aşa ceva îl va face doar să devină mai puternic. Cine vrea să lupte cu el, are la dispoziţie o serie de modalităţi variate. Această afirmaţie este valabilă atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru PPE. Metode care de altfel se pot aplica gradual tuturor statelor membre ale Uniunii. Orbán ar putea fi izolat în mediul său, îl puteţi ţine într-o lesă financiară mai scurtă, ar putea fi ignorat pe scena europeană, se pot găsi alţi interlocutori în Ungaria. Aceste mijloace sunt mai liniştite, dar mai eficiente.

Doar o etapă neplăcută

Nu se mai poate însă tolera ca Orbán să fie curtat de CSU (Uniunea Creştin-Socială, partid de guvernământ în Germania, care este în coaliţie cu Uniunea Creştin Democrată – CDU n. r.) și de alte partide europene, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. De fapt, liderii CSU și CDU se disociază deja (de Orbán n.r.): comentariile recente ale lui Orbán nu sunt acceptabile, a declarat Markus Söder (prim-ministru al Bavariei, membru CSU n. r.) pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Noi vrem să conducem pe cineva afară din familia PPE europeană, dar trebuie să arătămăm foarte clar ce merge, şi ce nu funcționează.” Liderul CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit publicației Spiegel, a afirmat că acum „ partea ungară trebuie să dovedească faptul că încă mai aparţine de PPE”. Afirmațiile recente ale Fidesz au afectat „PPE în ansamblul său”.

Există de asemenea la nivel european, mai mulți, dar nu suficienți paşi făcuţi în direcția cea bună. În septembrie, de exemplu, Parlamentul European a votat cu o largă majoritate în favoarea declanşării procedurii prevăzute de articolul 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei. Grupul PPE a votat în favoarea acestei decizii. Manfred Weber, liderul grupului PPE și candidat la funcția de președinte al Comisiei, a votat în favoarea deschiderii acestei proceduri. Acesta a fost un mesaj clar pentru Orbán…

Pentru mulți, poate părea prea puțin ceea ce s-a întâmplat până acum. Mulți vor să se folosească artileria grea, adică „Afară cu el!” Oricine cere acest lucru, va primi aplauze de la extrema stângă, până la mijlocul spectrului politic. Însă împotriva lui Orbán nu sunt suficiente acte spectaculoase şi de scurtă durată, aşa ceva nu i-ar satisface decât pe populişti, dornici de răspunsuri simple. În Europa însă puţine lucruri sunt simple.

loading...
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Marcarea izotopică e un cip de ultimă generaţie, constînd din celule vii, care funcţionează în mod estetic, natural. Cînd este aplicat sub formă de coduri de bare, acest cip nu este vizibil pentru ochi, dar se citeşte de scanere. Astfel, creierul începe să funcţioneze ca un transmiţător biologic, şi, de fapt, în esenţă devine un procesor biologic. O persoană cu un astfel de cip devine un cyborg controlat.

    Citeşte mai mult pe aparatorul.md: IMPORTANT! IMPLANTARE DE CIPURI de ultimă generaţie, mascate sub biometrie. VIDEO https://www.aparatorul.md/important-implantare-de-cipuri-de-ultima-generatie-mascate-sub-biometrie-video/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.