X

Cum procedam ca să ne cunoaștem?

Finalul este din ce in ce mai aproape:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

SEMNUL FIAREI – MOMENTUL ADEVARULUI: Cati vor refuza noile CARTI DE IDENTITATE sub forma unui CARD DE CREDIT cu CIP?

Asa ca reiau si aici pe portal un text ce l-am postat in 2017 pe saccsiv (foarte interesante si multe dintre comentariile de acolo):

Va veni si vremea fugii. O spune clar Sfanta Scriptura, o spun clar Sfintii Parinti:

UNDE FUGIM DE ANTIHRIST? Va fi ca în filmele post-apocaliptice?

Doar ca a fugi asa, cate unul, va fi oleaca prea greu. Dar cum s-o faci impreuna cu altii, daca nu cunosti altii?

Insa si pana in momentul fugii e bine sa ne cunoastem. In 2011 am luat si binecuvantarea de la Parintele Justin Parvu pe chestia asta:

VIDEO – Interviu ca parintele Iustin Parvu (02.03.2011): E bine sa ne cunoastem?

Si s-au facut schimburi de e-mailuri in public la rubricile de comentarii ale blogului saccsiv iar altora le-am facilitat eu astfel de schimburi in privat. Iar multi au ajuns sa se si cunoasca astfel, fata catre fata.

Dar a avut si o latura intunecata toata treaba asta. Caci asa cum a existat Iuda intre cei 12 Apostoli, tot de iude am avut parte si noi.

De exemplu, unii frati au reusit chiar sa organizeze intruniri, pe baza schimburilor de e-mailuri. Astfel s-au cunoscut mai multi o data si parea ca va fi bine. Dar nu stiu de ce, dupa o vreme, unei surori i-au venit goange pe creieras si a luat-o razna. Dupa intrunirile alea, a cunoscut ea din aproape in aproape din ce in ce mai multi si la un moment dat ma trezesc cu ea ca ma ataca furibund. Asa, aiurea. Si a produs vrajba si alea alea. Sau poate o fi fost cu treaba inca de la inceput?

Alt exemplu. Un frate insurat a cazut in pacat cu o sora. Fratele s-a trezit si a rupt noua relatie, insa sora a ramas ranita. Si ca majoritatea femeilor astfel ranite, precum sotia acelui mare slujbas imparatesc egiptean din istoria cu Iosif, s-a apucat de razbunari si facut rele. Si pentru ca i-am spus sa-l lase in pace, s-a pornit si … impotriva mea, inhaitandu-se virtual inclusiv cu tot soiul de scursori umane ce urau din tot sufletul lor intreaga mea lucrare de pe acest blog.

Si daca tot am pomenit de acele scursori, voi aminti si de cateva dintre actiunile lor. Au folosit adresele de e-mail pe care fratii le facusera publice la rubrica de comentarii si luand si nick-urile respective, au umplut internetul de mizerii. La inceput pe blog, care la acea vreme era printre putinele fara moderare, adica nu trebuia sa aprob eu fiecare comentariu, ci se publicau instant, la liber. Si astfel, pana ma dumiream ca o postare a unui, sa zicem, nick X cu adresa de e-mail a vechiului nick X nu e de fapt a acelui vechi nick X, era oarece bataie de cap. Plus ca monitorizau 24 de ore din 24 activitatea pe blog si cand simteau ei ca nu sunt la butoane (caci doar sunt om, mai dorm, mai mananc, mai una alta) bagau la greu. N-am inteles niciodata de unde aveau atata energie in facerea de rau. Cum de nu aveau pauze? Caci, vedeti voi fratilor, eu de multi ani, de cand am blogul, nu mai am ore fixe de somn sau de masa. Dorm cateva ore noaptea si cateva ziua, dar nu ma culc la aceleasi ore. Deci nu se bazau pe descoperirea unei rutine, ci chiar monitorizau 24 din 24. Incredibil. Asa ca am fost nevoit sa elimin nemoderarea si am inceput sa procedez precum celelalte bloguri. Atunci au navalit pe alte site-uri pe unde stiau ei ca mai posteaza fratii. Evident, cu identitatea si e-mailurile fratilor. Ba si cu al meu. De aceea, de atunci, eu nu am mai postat niciodata pe alte bloguri iar acest lucru devenind de notorietate, pana la urma deja se stia: daca apare pe aiurea un comentariu semnat saccsiv, sigur nu e al meu. Dar ceilalti frati au avut de suferit.

Revenind, nu renunt la ideea de a va ajuta sa va cunoasteti, insa nu stiu cum anume trebuie procedat.

Mi-am amintit de aceasta tema, caci zilele acestea cativa frati m-au rugat in acest sens.

Postez acest material doar pe saccsiv, caci pe portal sunt foarte multi cititori noi si nu stiu daca ar intelege inca. Doar ca nici majoritatea vechilor cititori de pe saccsiv nu prea mai viziteaza blogul, ci s-au regrupat pe portal, inclusiv la comentarii. Firesc, caci blogul nu prea mai are activitate, fiindu-mi imposibil sa cant la doua piane. Sa speram totusi ca usor usor se va duce vestea despre acest articol si ca se va veni cu idei.

Doamne ajuta!

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

72 comentarii

  1. Cunosc cateva familii care s-au grupat intr-un sat in acest scop.trebuie sa retineti un lucru si anume ca din punct de vedere hidrografic,judetul Buzau,partea muntoasa, sta foarte bine,trebuie avut in vedere ca vor scumpi apa,ceea ce vedem acum si la tv.

  2. Cred ca mai intai trebuie sa ne cunoastem..cei care au ca tinta pe Dumnezeu.. si nu parerile lor…
    Si dupa aceea sa gasim un loc in munti…unde poti sa faci o mica gospodarie sa te acomodezi cu conditiile.
    Sa fie si un parinte cu noi.. de incredere …de care sa ascultam, sa nu dea loc la tot felul de superstitii si pareri de sine.
    Sunt sate parasite pe acolo prin munti, unde poti sa cumperi un loc.
    Cred ca asta ar fi bine de facut inainte de fuga in munti. Asta daca mai este timp!

  3. cunosc un sat intreg,parasit,abandonat,unde dupa ce au murit toti batranii,au ramas casele pustii.
    E un catun unde nu se poate urca decat cu caruta,accesul e foarte dificil chiar si pentru autoritati.

  4. Mai intai e bine sa ne cunoastem, apoi aspectele cu catunurile izolate trebuie discutate in privat. Adica trebuie sa fie, normal, macar o intalnire intre noi. Iar adresele de email nu trebuie date aici. Doar un email a lui saccsiv si pusi in legatura unii cu altii sau infiintarea unui grup separat pe platforma yahoo.groups cu un administrator de grup. Daca exista motive temeinice ca anumiti membrii nu au tinuta morala sau nu corespund , sau nu sunt de incredere, trebuie exclusi din grup si blocati. Pe ce email trebuie sa scriem pt a putea fi pusi in legatura?

  5. FOARTE IMPORTANT! Cum procedăm pentru a avea valoroasa informație în viitor?
    Mă refer la blogul Saccsiv și la portalul OrtodoxInfo.ro! Dacă acestea nu vor mai fi?
    Nu ar fi bine să avem o copie a acestora pe calculatoarele noastre? Cum procedăm?
    Apoi o putem trimite și altora! Se poate imprima informația, cine dorește! Cum facem?

  6. Daca o fi voia Domnuli intr-un an,doi imi fac o casa langa padure,la marginea Iasului,si sunt si preot.Administratorul va poate da emailul meu.

  7. A intrebat cineva la un alt articol cum ar fi sa fugim in America de Sud, unde sunt locuri in care vegetatia e deasa si e usor sa te ascunzi si sa-ti procuri hrana iar clima e calda si astfel e usor de trecut iarna. Este evident pacat sa-ti parasesti tara pentru una neortodoxa si sa nu vrei sa cunosti pe nimeni in loc sa traiesti intr-o astfel de comunitate dar este atat de grav? Pentru cei trecuti de o varsta mutarea la sat merge pentru mai mult timp, dar cand incepe razboiul noi cei care ne incadram trebuie sa ne retragem mai adanc sa nu ne gaseasca autoritatile sa ne dea ordine de incorporare.

  8. Eu vreau să vă cunosc….indiferent de ceea ce s-a întâmplat în trecut cu unii/unele/alții! Foarte bine este că AICI se mai discută PE FAȚĂ!
    E-adevărat că suntem diferiți, putem avem păreri contrare dpdv lumesc, doar un singur lucru ne unește – credința în Dumnezeu și dorința de a nu ceda!
    Minunat că am avea și un preot – Neaosoul! Aș vrea să pot/putem vorbi cu el!
    Problema e că, mulți dintre noi își vor lăsa serviciul și, doar cu hainele, cărțile, icoanele și mobila să populeze vreun sat părăsit, trăind foarte simplu și doar cu ceea ce oferă pământul, dar ar fi extraordinar să fim uniți, muncind, trudind și rugându-ne!

  9. Sau, ma gandesc, e o alternativa plecatul in Rusia? Evident cu intentia de a locui intr-un oras. N-am nici cea mai vaga idee.

  10. Si eu sunt foarte interesat sa va cunosc.
    Imi doresc sa ma mut intr-un catun, sunt in curs de adunare de fonduri. Anul trecut am tot umblat sa gasesc catune izolate imi sa imi construiesc familia. Am multi prieteni care isi doresc asta dar multi, fara Dumnezeu. Va rog din tot sufletul sa ma tineti in conversatie.
    Vreau sa ne intalnim sa facem acest plan sa functioneze!

  11. Pentru Elena si pentru cei interesati locul este in zona barajului de la siriu,aproximativ 5km,e o zona care e intesata de multe izvoare si paraiase foarte necesare pentru atunci cand vor monopoliza accesul la apa,e o zona superimpadurita unde cu greu poti fi depistat,fiind folosita de luptatorii din munti.
    Pentru Neaosul,…daca sunteti parinte asa cum sustineti si pe deasupra si nepomenitor,atunci putem discuta in privat pentru ca avem nevoie de preot in comunitate.

  12. Daca puteti sa lasati un numar sau o adresa de email sa va putem contacta.
    Eu as vrea sa vin sa vad si eu zona…daca sunteti de acord.

  13. Lucrurile se vor accelera din lună în lună, de la an, la an…dacă mai putem vorbi despre ”timp”! Sincer, eu nu vreau să stau în oraș până în ultima clipă când, chiar dacă știi ce va urma, dezorientat, terifiat din pricina celor care vor fi PE FAȚĂ de partea cealaltă, să nu mai ai posibilitatea să fugi din oraș!
    Trebuie să fii puțin CĂLIT înainte de astea pentru că însuși Duhul ne diferențiază DEJA, voi nu vedeți? Chiar și casnicii tăi (de-acasă, de la serviciu, vecini, CHIAR și din Biserică), vorbesc adesea ALTĂ LIMBĂ?
    Oamenii, în ziua de azi când ”dragostea (creștinească) a multora se va răci” este și datorită duhului antihristic și-a înainte-mergătorilor lui, dar și datorită că ACUM, a venit vremea CERNERII și a deosebirii duhurilor…d-aia nu se mai înțeleg oamenii, unii cu alții pentru că nu mai sunt în același DUH!
    Dacă, după 1990 până acum 2-3 ani se mai înțelegea om cu persoană, ACUM…NU! Perioada DE GRAȚIE, a trecut….datorită modernismului, consumismului, s-a crezut că se poate trăi și fără Dumnezeu!
    Toată lumea – de la opincă la vlădică – s-a alintat, cochetând nerușinat cu sentimentul religios care-i numai de Duminica sau sărbători legale, invitându-L pe Dumnezeu să stea deoparte, iar sfinții au fost/sunt prăznuiți păgânește, lăsându-se cu beții, urgii, etc…

    Nu vedeți că Patriarhul a cedat? A urmat după el episcopii, apoi preoții (nu toți…), acum urmăm NOI – pătimind mărturisind sau nu, cu prețul de câine, de boschetar….sau ne îndulcim diavolește pentru scurt timp, în frică și sclavie pierind și în viața asta, dar mai ales în veșnicie, sau ne chinuim puțin (sau mai mult…) nădăjduind că se va sfârșii și cu Răul pentru că BIRUINȚA VA FI A MIELULUI?

  14. Cel mai mare SEMN va fi pentru noi coborârea Sf.Lumini în ziua de Paști!
    Dacă DA sau NU….oricum trebuie să fim pregătiți sufletește pentru ce e mai rău!

  15. pentru,Guti Flo,Magda,Elena,aleg dreptatea,etc.-sunt de acord sa ne cunoastem,astept sa ma contacteze pe email,administratorul si sa-i dau nr.meu de telefon la care pot fi contactat.
    Sunt familist si am copii care s-au adaptat foarte bine.

  16. @pasalaru…vreți să spuneți că ați plecat DEJA din lume? SUPER!
    E încurajator pentru noi ceilalți!
    Și eu aștept o modalitate de a lua legătura cu Dvs.
    Cred că intermedierea schimburilor de e-mail va fi făcută de administratorul site-lui, pentru a nu fi expuse aici folosindu-se unii de ele în scopuri ne-ortodoxe!

  17. Doamne ajuta, vreau si eu sa va cunosc, eu sunt in străinătate acum si aici apostazia e si mai mare. Caut sa imi cumpar un catun undeva in Ro la țară si sa ma intorc cat mai repede in tara, dar unde ? Vreau să cunosc tot oameni credinciosi, hotarati. Daca domnul pasalaru imi va putea lasa la administratorul site lui numele satului, zona unde cunoaste. Si mai am o intrebare : in zona Buzaului nu is cutremure dese ? Vreau să cunosc pe cat mai multi dintre voi. Apoi cred ca e important ca cineva sa verifice si istoricul comentariilor persoanelor care vor sa se cunoasca deoarece asta e partial un mijloc de à elimina persoane nepotrivite din acest grup. Doamne ajuta.

  18. Buna, ma (1 familie cu 3 copii)preocupa si pe mine problemele pe care le discutati introduceti-ma va rog in discutia voastra, adaugati si mailul meu;— [email protected]— cand mai raspanditi informatii care nu pot fi puse public, simt ca numai Dumnezeu ne poate ajuta, si cu gandul la Dumnezeu va scriu . Doamne ajuta!!

  19. Doamne ajuta la toata lumea! E f important, chiar vital, sa avem un preot in jurul caruia sa ne adunam. As vrea sa va cunosc pe toti.

  20. Pentru Elza,si ceilalti,inca nu m-a contactat administratorul pentru a-i da datele de contact.
    referitor la cutremure,nu trebuie sa-ti faci griji,paradoxal desi epicentrul e relativ aproape, ca magnitudine de contact in zona de suprafata e foarte putin simtit de sateni.
    Am fost si eu la randul meu ingrijorat de aceasta problema,inclusiv alunecari de teren si altele dar in urma intrebarilor puse am fost linistit de cei care traiesc acolo.
    Sunt si case si terenuri de vanzare in satul in care stau cu familia,case destul de acceptabile ca pret de exemplu stiu o casa in vecinatate care e pusa in vanzare la un pret de 25000-30000 ron,casa cu 4 camere hol central si anexe,tigla,energie electrica apa,etc.

  21. Am uitat sa mentionez,satul nu e undeva la nivelul soselei,e undeva sus pe munte,se urca km buni de la sosea,catunul e inconjurat de munti,fauna bogata,ursi,lupi,vulpi,serpi,dar asta nu trebuie sa va ingrijoreze,nu a fost nimeni atacat de urs ori lupi,o singura data o vaca a murit muscata de un sarpe dar si acest incident a fost accidental.
    Zona e de vis,te indeamna la contemplare si te indeamna la rugaciune e atata liniste,numai triluri de pasarele,veti vedea singuri ca nu exagerez cu nimic.

    1. Catre toti fratii si surorile care au comentat:

      Sa facem un forum pe aceasta tema in care sa poata intra doar cei pe care ii invita administratorii?

      1. Frate Vasile, când ai timp ai putea să începi să ne trimiți datele de contact( mail, tel…) unii altora. Cred că ar fi bine să începem să luăm legătura unii cu alții.

  22. pt Fratele care a pomenit de loc. Siriu jud Bz, tin sa iti reamintesc ca esti in eroare, in primul rand ca aceasta zona este mai dens populata, cel putin in ultimii ani acolo sa construit masiv, pensiunile aparind ca ciupercile dupa ploaie, nu iti zic din povestite si auzite ci din vazute pe viu, aceasta locatie aflanduse intre brasov si buzau, intradevar este o zona impadurita si mai putin locuita, cand treci prin Casoca,

  23. Buna ziua si Doamne ajuta!
    Eu sunt din Republica Moldova unde dupa cum se stie nu există nici munte si nici alte locatii unde m-as putea retrage…. O eventuală solutie ar fi sa trec Prutul, DAR, din cauza actelor (a lipsei acestora), dar si din nedorinta de a le face (din motiv ortodox) nu o pot face. Această situație ma limiteaza dpdv geografic…. Mergînd pe ideea Sfintilor Părinți știu că cel mai recomandabil e sa fugim in munti, in locurile cel mai greu accesibile.
    Dacă există cineva care ar putea să-mi dea vriun sfat, vreo idee cum sa găsesc o potențială solutie, vă rog să ma contactati la adresa lasată la adminii paginii.
    Dacă mai sunt persoane din RM care se regasesc pe aici, va rog sa ma contactati si pe mine, in asa fel incît să ne putem cunoaste și forma grupuri.
    Multumesc,
    Doamne ajuta!

  24. Trebuie vazut la fata locului.
    Eu am mai fost prin tara pt locuri retrase. Una e pe harta satelit..si alta e la fata locului. Nu am hotarat inca nimic pana nu merg in toate zonele.
    Saptamana viitoare am de gand sa merg in Apuseni. Poate trec si pe la @pasalaru!
    Cea mai blanda clima este in zona de sud -vest. Am fost si pe acolo. Sunt locuri si pe acolo.Pe o raza de zeci de kilometri nu este picior de om.

  25. Pentru Mihai,cred ca nu m-am facut bine inteles,repet,acest catun nu e pe traseul unde sunt pensiunile ci e sus pe munte,pensiunile de care amintesti sunt jos la sosea,zona e intre munti si implica si drumuri forestiere,asa ca nu sunt in eroare,am spus in proximitatea orasului nehoiu,nu pe drum de asfalt care trece pe langa barajul de la siriu,ci pe o raza de 5 km de siriu.

  26. Olga,
    Pastreaza legatura cu forumul care se va face, si eu unul o sa ma interesez cu ajutorul lui Dumnezeu, cum se poate gasi o solutie in cazul tau.

  27. Pasalaru, multumesc pentru raspuns. As dori sa am adresele viastre de e-mail si sa cunoastem mai multe zone posibile, sa ne cunoastem si sa ne unim, caci unde is multi puterea creste. Important e sa avem acelasi tel si respect reciproc. E bine sa nu mai dati indicatii de zone aici in public, ci sa ne schimbam mailurile si informatiile in acest mod. Trebuie si mai multi preoti in grup. Doamne ajuta.

  28. Olga, daca stai in Republica Moldova macar sa stai la țară, intr-un sat mai izolat, cu pamant bun si vecini sau locuitori ai satului cu aceleasi preocupari. Intr-un sat cu oameni mai credinciosi. Si sa va rugati, caci unde nu poate omul intervine Dumnezeu. Doamne ajuta.

  29. isa,stai linistita pentru ca nu voi uita pe nimeni care doreste sincer sa faca pasul hotarator.Nu am fost contactat de moderator asa ca voi lua legatura cu cel ce si- a lasat nr.de telefon mai sus.Voi discuta personal cu fiecare si daca ajung sa ma convinga ca sunt intradevar motivati sa faca acest pas,atunci le voi arata personal terenurile si casele care au mai ramas de vanzare si le voi inlesni cat voi putea de mult stabilirea si acomodarea cu locul,repet,o sa contactez pe rand daca imi veti lasa numerele de telefon si in urma discutiilor voi hotari daca sunteti cu adevarat hotarati,pentru ca am avut si experiente negative cu oameni care au ramas numai la stadiul declarativ,cand a fost vorba sa trecem la actiune i-ai de unde nu-s,vorba aia,la placinte inainte,la razboi …..
    Sunt familist si am mai multi copii,imi pare rau ca nu am facut traba asta acum cel putin 10 ani in urma cand aveam mai multa potenta financiara,pentru ca la preturile de atunci puteam cumpara jumatate de sat.
    In rest va pot spune ca apa e potabila,rece si deocamdata gratis.Mai sunt multe de spus dar restul cand ne vom intalni,mentionez ca pentru fratii cu venituri modeste exista si solutii de avarie.

  30. Am uitat ce era mai important,sunt ortodox,sunt nepomenitor deci anti cretan si am votat la referendumul pentru familie,sunt contra venirii papei in Romania.Asa sa-mi ajute Dumnezeu si PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu. Amin.

  31. Fratilor si surorilor,redau mai jos prin copy paste comentariul fratelui Roman,cred eu destul de obiectiv privind viitorul apropiat pe care nadajduiesc ca Bunul si AtotMilostivul Dumnezeu sa-l mai amane pentru intarirea noastra duhovniceasca,ca tare slabanogiti mai suntem.Doamne IIsuse Hristoase miluieste-ne pe noi pacatosii,pentru rugaciunile PreaSfinteiMaiciiTale si ale tuturor Sfintilor Tai bine placuti in veac,Amin.

    Roman said, on martie 4, 2017 at 8:08 pm
    Parere de om nebun ,nu trebuie neaparat sa fiu injurat sau ascultat.In munte trebuie sa ai acel ,,rucsac’’ de supravietuire .Trebuie mers de pe acum (inca e liniste si pace) si cautat locuri accesibile doar la pas , fara gip..tuuu,ca asa mergi la tara .Atentie muntele e munte ,,tara’’(taranul) e tara.Bunicu’ (Dumnezeu sa-l odihneasca) se supara daca cineva ii spunea taran,el era ,,mandru’’(alt cuvant n-am gasit) ca e muntean.Sunt multe ciuperci (galbiori,hribi,rascovi,vinetele,etc) in munte care trebuiesc a fi cunoscute,sunt alune,jir,afine,zmeura,sunt animale salbatice(ptr sursa de hrana ,ori ele ptr tine, ori tu ptr ele).Sursa de apa este paraul care izvoraste din stanci si sunt si fel de fel de foltre sau pastille de purificare a apei (in caz de forta majora).Trebuie sa inveti sa mergi prin padure dupa semne:carari,copaci insemnati,fel de fel de stanci,paraie ,vagauni etc.Nici un om de la munte nu merge prin padure cu busola (hahaha),eu nici n-am auzit si am mers kilometri intregi prin padure si parchete, decat bineinteles veneticii care fac ,,contact’’cu viata asta ,cei de la tara sau oras.In padure trebuie sa fii imbracat corespunzator(e destul de racoare si superplacut si vara) si nu in fuste sau chiloti scurti ,doar pantaloni si o gheata ,ceva sa nu te uzi ,fiindca e o vegetatie totusi umeda si mai ales sa nu aluneci pe cetina sau stanci si haina (subtire sau groasa)cu maneca lunga ptr a nu te zgaria prin copaci si crengi (banuind ca vrei sa-ti cauti un loc cat mai greu accesibil si nu vreun traseu ,,montan’’ ptr drumetii (hahaha). Trebuie sa te uiti unde calci ,fiindca sub cetina sau frunzarisul (avem si multe foioase –fag,paltin,stejar ,alun etc)din padurile carpatilor… breeee(nu lizerele de la tara)mai poate fi si o,, gaura’’ dintr-o stanca,vreun copac mai putred care sa se rupa si sa te accidentezi sau chiar vreo vipera . Militarii folosesc ,,ratiile alimentare’’care se pot pastra mai mult timp.Toate aceste lucruri folosesc doar si numai de pe acum.Asta inseamna sa plecam din satul de munte pe conditii pasnice dimineata ,avand un cutit la noi (e necesar ptr frunze mari,crengi dese etc) ,ceva de infulecat pe drum , un bat care sa lovim in anumite ,,bozataie’’mari si sa incercam sa ne orientam pe unde mergem ,ca sa venim si inapoi.Dupa ce am identificat locul (atentie la scurgerea apelor pluviale,la bataia vantului,la distanta fata de sursa de apa de baut,la cat de ascuns e locul ,ptr supravegherea aeriana sau din cate parti poti fi tu vazut si atacat terestru etc)mergem a doua zi dotati cu topor,lopata,fierastrau,sfoara,sarma,cuie etc si ne apucam sa facem un adapost sau ,,n’’ in functie de cate persoane consideram ca vom incerca a ne adaposti acolo.Adaposturile se fac din lemnele si copacii care sunt din belsug in jur ,acoperit cu foltei (coji mari de brad )si camuflat cu cetina de brad,pamant,muschi etc.In adapost (uri) ducem cele necesare supravietuirii sau le ascundem in jurul adapostului (in eventualitatea ca l-am facut in calea unui traseu turistic fara sa stim-hahaha).Rucsacul trebuie sa fie pregatit acasa ptr a ajunge la adapost in momentul crucial in care trebuie sa plecam de acasa ca fulgerul (exemplu-cand uraciunea pustiirii va sta in cetatea sfanta ,atunci cel de pe casa sa nu mai intre sa-si ia lucrurile,iar cel din tarina sa nu se mai intoarca sa-si ia haina),tradus ptr noi azi ,chiar daca va fi politia si jandarmul in fata noastra (sa recruteze fortat pe cineva)trebuie sa ne ,,evaporam’’ catre acel loc,ajutati de acest rucsac,pe rute ocolitoare chiar.Cel mai greu e ptr a pleca si cu familia ,cu copii mici ,trebuie clar discutat si planificat dinainte(daca ai cu cine,daca si jumatatea cealalta e deacord-ferice de cei care au parte de asa ceva ,ca la mine e..greu..e tare greu).Rucsacul cel ,,mai mare’’ptr un timp mai indelungat trebuie ,,ascuns’’ in adapost sau prin preajma din timp de pace.Daca e iarna nu trebuie sa ne mai deplasam pe distante mari,stam in jurul adapostului si mancam din ratiile alimentare aduse din timp.Trebuie avut un set de reguli ,bine respectate de toti cei din adapost si din jurul lui,precum:la ce ora se manaca ,cum se merge si unde la ,,toaleta,,fara apa de la rezervor,cand ne inchinam,cum ne spalam,cat,cand si pana unde ne putem ,,plimba’’ptr a ne misca nitel etc.Sunt multe de spus ,dar nu e aici un loc sa le spunem pe toate.Fiecare probabil ca stie ce sa faca ,nu doar din taste sa fie nervos sau sa astepte vreun ,,inger’’ sa-l ridice pe el ,ci si prin fapte cand va fi timpul.Eu nu cred ca daca un tanc vine catre tine in timp ce spui Tatal Nostru si nu te feresti si te sfarteca inseamna: uau ce curaj de ,,mucenic’’ a avut.Asta e sinucidere. E foarte greu ptr un om sa crezi ca va face ceva atunci cand e momentul, atata timp cat nu a ,,tatonat’’terenul pe timp de liniste ,ci doar si-a gasit fel de fel de motive de amanare a lucrurilor.Eu ma rog sa nu se intample niciodata aceste lucruri in viata mea si a copiilor mei,dar sunt obligat sa ma uit la semnele timpului si sa ascult de Profetiile lui Dumnezeu si a Sfintilor .Un razboi e ceva nu inspaimantator ci groaznic.Eu recomand sa vedeti sfartecarea oamenilor din Istoria Sovietelor,Ausvitz-the final solution,Basarabia un veac de strainie,Golgota Basarabiei,memorialul durerii-inchisorile debililor si sadicilor comunisti , despre experimentele lui Mengele (satan insusi) si ale fascistilor asupra oamenilor si tot ce inseamna Vietile Sfintilor si despre oribilele torturi asupra lor ,iar mai apoi sa vedem daca suntem pregatiti de ceva mult mai groaznic,fiindca din Bilblie aflam ca in vremurile de pe urma va fi groaza si teroarea ca niciodata ,iar oamenii vor fi canibali la propriu,un fel de zombie. Eu unul recunosc ca sunt terorizat de asa ceva si sigur nu as putea rezista la torturi fizice ,cu fierul prin carnea mea sau sa-mi vad copilasii sfartecati ,poate unii de pe aici vor rezista ca sunt mai tari.Asa ca atentie la ce ne dorim,fereasca Dumnezeu ,ca habar n-avem ce chinuri vom trage. Sa mai avem ,,rabdare’’ si noi cu Dumnezeu ,ca stie El Stapanul ce e de facut si noi sa ne inchinam sa nu avem parte in viata noastra de asa ceva. Eu cred (sper) ca asta cu cipul va dura cativa ani buni sau chiar zece ani (ca si ei au facut pana acum lucrurile cu pasi mici si in ,,taina’’)pana vor ajunge toti ciborgi, ceea ce va duce la uzura omului daca nu va putea sa isi dozeze cumpatat energia (adica va fugi cand nu trebuie).Iar cu fuga in munte inainte de un razboi iarasi este uzura ,ca si razboiul va avea semne .Acum nimeni nu lupta cu nimeni sunt maxim doar razboaie locale (declaratii mai mult si pozitionare strategica),fiindca omul a devenit trandav si ,,pufos’’(haha),adica evoluat.Banii ches se vor scoate si astia dar va trebui sa fie vreun motiv,poate vreo criza economica, alimentara,sanitara sau chiar armata.Cel mai grav e ca nu spune nimeni nimic,toata preotimea (exceptie cei 15,20 de preoti nepomenitori) parca e vrajita de aceste vremuri,e chiar inspaimantator sa vezi prapastia la nivelul varfului papucului fiindca esti primul si sa nu strigi sa anunti si pe cei mai din spate.Sau poate ca vin vremuri mai bune …miram-as!!Pentru toti ,,voinicii si voinicile’’ care se declara frustrate(ti) de un ,,rucsac’’la care face apel SACCSIV ,eu le spun –mai bine sa il facem degeaba (adica sa nu-l folosim niciodata) decat sa fim lenesi si pufosi!

    Apreciat de 2 persoane

    Răspunde

  32. Nu uitați că oriunde se mută omul ia cu el și obișnuițele. Vor fi primele care îl vor lupta. Nădejdea trebuie să rămână la Dumnezeu, nu în schimbarea locului. Omul nevindecat merge cu boala după el oriunde s-ar duce.

    In alta ordine de idei:

    Niciodată nu le povesti altora prea multe despre tine. În momente de invidie, orbii încep să vadă, cei muţi, să vorbească, iar surzii să audă …

    Invidia este o boală a prieteniei

  33. Frate Teodoros,ai dreptate,Nicolaie Steinhardt in jurnalul fericirii explica in detaliu care erau momentele cele mai grele ale detentiei,nu munca istovitoare,nu bataile indurate,nu foamea si setea cumplita ci supotarea fratilor de langa tine cu toate micile lor,obiceiuri,cu defectele lor,cu bune si rele, asta era cel mai greu,sa-i suporti pe ceilalti fara sa te enervezi.Lupta cea mai grea e cu tine insuti pentru ca sunt convins ca nimeni nu se cunoaste pe sine cu adevarat decat in focul ispitelor,abia atunci constatam cat de mici si insignifianti suntem,multi dintre noi bravam dar in realitate in fata ipoteticei morti iminente,cred ca cei mai multi esuam lamentabil.Deci solutia ar fi multa rugaciune si rabdare de chinez batran.
    Iertare fratilor.

  34. Nu inteleg cum se poate scrie pe forum. Am primit mail.urile, am cautat pe google “forum ortodoxinfo”, dar nu imi apare nicio casuta unf pot scrie.

    1. Mergi pe forum (la adresa pe care ai primit-o pe email) si autentifica-te cu userul si parola primite. apoi mergi pe prima pagina a forumului si acolo vei putea posta.

  35. Pe pământ noi ne cunoaștem în parte, și asta pentru că sufletele noastre sunt dezbinate din pricina multor dorințe. Oamenii au obiceiul să se identifice cu propriile dorințe și din această cauză se îndepărtează de ei înșiși. Atunci când doi oameni cu dorințe comune se întâlnesc, ei se bucură și se împrietenesc. Văzând în celălalt doar propriile dorințe, ei ajung să creadă că se cunosc unul pe altul și că se înțeleg. Viața însă ne schimbă pe toți, pentru că unele sunt dorințele copiilor, altele ale tinerilor, altele ale oamenilor cuprinși de grijile familiei și altele ale bătrânilor.
    Oamenii se despart din cauză că dorințele lor se schimbă

    1. Teodoros

      Doamne ajuta! Referitor la celalalt comentariu, n-am deocamdata timp de discutii pe e-mail. Iertare. S-o luam pe scurtatura. Vreti invitatie?

  36. Dă-mi și mie o invitație daca se poate. Nu prea comentez eu pt că de multe ori din punctul meu de vedere este foarte greu sa ne facem înțeleși prin comentarii ….Sincer sunt de părere că cel mai bine este face to face…

  37. Eu o să trebuiască să-mi schimb adresa de e-mail de pe yahoo.
    După, voi intra în horă!
    Abia aștept să vă cunosc, să ne întâlnim!
    PASALARU e de mult timp, cel puțin 10 ani!
    E super!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button