X

Pseudo-mitropolitul Andreicuț într-un delir ecumenist la Cluj-Napoca

Ortodoxia în catacombe | Delir ecumenist la Cluj-Napoca

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mare întâlnire ecumenistă la Facultatea eretică, zisă de Teologie, din oraşul transilvan. Se putea să lipsească întăi-stătătorul, domnul Andrei Andreicuţ? Nu, şi iată ce alocuţiune a susţinut domnia sa în faţa ereticilor români şi străini, şi a unor gură-cască:

,,Eu doar un verset din Sfânta Scriptură îl citez acum, pentru că el se referă la subiect. În cap. 21 al Evangheliei după Ioan este redată rugăciunea Domnului Iisus Hristos: ,,Dar nu numai pentru aceştia mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în mine, prin cuvântul lor, ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis’’ (Ioan 17, 20-21; ierarhul stă cu Sfânta Scriptură în faţă şi are grave probleme de citare).

Unitatea din sânul Sfintrei Treimi ar trebui să se reflecte în unitatea creştinilor pe întreg globul. Din păcate, această unitate pe care o dorea Mântuitorul Iisus Hristos, unitate care apoi ar şi uşura mesajul Evangheliei… din păcate această unitate de-a lungul veacurilor s-a fărâmiţat. Nu ştiu dacă în timpul vieţii mele se va reface această unitate a Bisericii’’.

Este grija cu care va muri acest ierarh transilvan. Nimeni nu i-a spus să nu poarte false griji sau griji inutile, eventual să se preocupe de mântuirea sufletului său şi a celor ce i s-au încredinţat să fie conduşi spre mântuire. Iată ce ne învaţă Sfânta noastră Biserică Ortodoxă privitor la unitatea sa: ,,Despărţirea n-a atins unitatea Bisericii, pentru că această unitate nu se poate destrăma niciodată, oricare ar fi numărul şi calitatea ereticilor, care se zmulg de la sânul Bisericii. Ereziile şi schismele, oricât de multe şi mari, nu pot împărţi Biserica, pentru că ea stă strâns unită cu Capul ei, care este Iisus Hristos. Unitatea Bisericii este mai presus de fire şi ea nu poate fi zdruncinată de nimeni’’ (Învăţătura de Credinţă Creştina Ortodoxă, Bucureşti, 1952, p. 165).

Acum ne întrebăm firesc: după ce umblă ecumeniştii români? După cai verzi pe pereţi sau după potcoavele acestora? De ce bat drumurile ecumeniste ale lumii, ca să caute unitatea Bisericii Ortodoxe, care nu s-a pierdut şi nu se va pierde niciodată? Cititorul cu discernământ înţelege, cu înlesnire, că nu unitatea Bisericii o caută aceştia, ci unicitatea unei ,,religii’’ fără Dumnezeu, în cadrul căreia cei orbiţi de necredinţă să-l slujească pe antihrist, vrăjmaşul Mântuitorului Iisus Hristos. Pentru aceasta, se pot folosi chiar preasfintele cuvinte ale Fiului lui Dumnezeu! Doamne, câtă întunecime de minte!

Presbiter Ioviţa Vasile

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Iertați-mă fraților! De mult văd ştirile pe care le postați, dar totuşi am o nelinişte. Voi care nu pomeniți arhiereu, şi îi calomniați pe ei, oare nu vă este frică, că ați ieşit din unitatea Bisericii? Adica a-ți citit în scriptură că ” cine se leapădă de voi, se leapăda de Mine…..”? ,şi mai este cuvântul Sf. Ier. Ignatie că “unde este arhiereu este Biserica” ințelegeți ce vreau sa spun? Sa îmi fie cu ertare daca am supărat pe cineva.

      1. Sunteti voi sub inspiratie directa de la Duhul Sfânt ca sa va lepădati canonic de episcopiDumnezeu? Cam atacati Biserica asta nu e canonicvorba! Trebuie sa vedeti a Cui e voia in toate!

        1. Canonicitatea nu e stabilita de noi, ci de Sfintii Parinti! Acesti pseudo-ierarhi se leapada continuu de invataturile Sfintilor, de Sfintele Canoane stabilite de Sfintele Sinoade Ecumenice. Prin urmare, ei sunt cei care se leapada, noi ramanem ca si pana acum in Biserica, nu cautam uniri eretice inafara Ei.

        2. Sunt minciuno-episcopi,nu episcopi!Acest domn minciuno-episcop Andreicut tocmai s-a lepadat de Hristos,si ceilalti din sala il asculta cu mare incantare!

    1. Nu confundati Biserica cu un arhiereu de fatada..tradator!
      Chiar e asa de greu de inteles ca sunt lupi in blana de oaie?

  2. Nu confundati Biserica cu un arhiereu de fatada..tradator!
    Chiar e asa de greu de inteles ca sunt lupi in blana de oaie?

  3. Firmilian Sava,
    Unde e calomnia in cazul de fata? Nu e vorba de calomnie ci de o fapta reala, nelegiuita a pseudo-episcopului Clujului. Calomnie era daca aceasta intalnire n-ar fi avut loc, iar noi ne-am fi apucat sa spunem contrariul.
    N-am iesit catusi de putin din Biserica. Ar fi o nebunie, stiind ca in afara Bisericii nu exista mantuire. Daca stiti pe unii care prin erezie au parasit bunele randuieli ale Bisericii, trageti-i de maneca si suneti-le adevarul. Veti fi nevoit sa trageti de maneca rasei si niste pseudo-arhierei.
    ,,Unde e episcopul, acolo e Biserica”. Perfect adevarat, cu o conditie minima, aceea de a nu fi eretic. Intre Biserica si erezie e o incompatibilitate de netrecut.
    Aparand erezia si pe eretici, va socotiti ca sunteti n Biserica?

  4. Pentru Firmilian sava:

    Canonul 45 al Sfinţilor Apostoli

    „Episcopul sau preotul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreuna cu ereticii, să se afurisească. Iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici, să se caterisească.” (canonul 45 apostolic)

    https://ortodoxinfo.ro/sfintele-canoane-ale-bisericii/sfintele-canoane-apostolice/

    Daca aparam adevarul si il spunem cu curaj chiar si in fata celor din Bor indiferend de gradul pe care il au nu inseamna ca noi ii jignim ci doar ii tragem de maneca si ii intrebam ce fac, unde ne duc pe noi ca doar ei sunt pastori nostri au ei dreptul sa ne duca in EREZIE…. , unind toate bisericile intru una singura ?…..NU cred…ce spune CREZUL…SIMBOLUL CREDINTEI:

    “Intru una sfanta soborniceasca si apostoleasca Biserica”…………Doamne ajuta.

  5. Erezia il desparte pe om / cleric de biserica.
    Daca dl. Andreicut are gandire eretica, deci pica singur din har ( sf. Simeon Noul Teleog scrie ca preotul se AUTOCATERISESTE).

    Logic… in fata lui Hristos nu mai este preot.

    Nu-i nevoie de sinod ca iesi din preotie. Si Arie se considera preot( purta haine arhieresti) , dar saracu nu mai era preotul lui Hristos de mult timp.

    Întrebare: ce se intampla daca dl. Andreicut hirotoniseste un preot? Cum se mai pogoara harul apostolic printr-un ierarh cu gandire eretica ??
    Ce se intampla in timpul slujbei ? Se mai pogoara Harul sau nu ?

  6. Cum sa nu ne lepadam de arhierei daca sunt ecumenisti,erezie mai mare ca asta nu a existat niciodata,cum sa te unesti cu catolici ,protestanti,evrei etc sa slujesti in biserica????ALOOOOO!!!!?????TREZITI-VA PANA NU VA PRINDE SATANA DE TOT IN CAPCANELE LUI!nu mai ascultati ce spun preotii ca nu mai stiim acum care sunt ecumenisti sau care cred in invataturile Sf.Parinti,tineti-va credinta dreapta nu acceptati nimic din ce este inafara ortodoxiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button