X

Rusia ia în calcul, cu ocazia alegerilor din Basarabia, un euro-maidan după modelul Ucraina

Apropiatele alegeri legislative din Republica Moldova, care vor avea foc pe data de 24 februarie au generat valuri de tensiuni între taberele politice. Deocamdată, sondajele de opinie ar incica o victorie a Partidului Socialiştilor, care este cunoscut ca fiind un partid de extremă-stângă, apropiat Rusiei.

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, susţine că statele occidentale ar putea instiga la manifestaţii violente la Chişinău, după modelul protestelor Maidan de la Kiev din 2014, dacă Partidul Socialiştilor obţine victoria în alegerile legislative din Republica Moldova, potrivit www.rfi.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Dacă socialiştii vor câştiga alegerile, Occidentul ar putea încuraja forţele de dreapta să organizeze evenimente de tip Maidan la Chişinău şi să încerce să-l demită pe preşedintele Igor Dodon”, a declarat Patruşev, într-un interviu pentru cotidianul Komsomolskaya Pravda, informează agenţia de ştiri Tass.

Patruşev a explicat că “sondajele de opinie arată că Partidul Socialist al preşedintelui Igor Dodon, care doreşte întărirea relaţiilor cu Rusia şi Uniunea Europeană, conduce în cursa electorală”.

“Însă aceste lucruri nu mulţumesc Occidentul, aşa că sprijină forţele de dreapta care încearcă să-l discrediteze pe preşedintele Dodon şi să convingă oamenii că socialiştii ar trebui excluşi din campania electorală”, a adăugat Patruşev, afirmând că Rusia “ar dori ca alegerile din Moldova să fie corecte şi imparţiale”.

“Aceasta este ceea ce am văzut în Ucraina în anul 2014, când a avut loc o lovitură de stat”, a adăugat oficialul rus.

Preşedintele ucrainean de la acel moment, prorusul Viktor Ianukovici, a fost înlăturat de la putere la sfârşitul lunii februarie 2014, în urma unor manifestaţii sângeroase în zona Maidan Nezalezhnosti (Piaţa Independenţei) din Kiev, capitala Ucrainei. Rusia a acuzat Statele Unite că au orchestrat protestele fata de Ianukovici, pe care acesta a încercat fără succes să le reprime..

Igor Dodon a efectuat zeci de vizite în Rusia în cei peste doi ani de când este preşedinte al Republicii Moldova, însă până în acest moment nu a întreprins nicio vizită în România sau Ucraina.

Alegerile legislative din Republica Moldova sunt programate să aibă loc pe data de 24 februarie, sondajele de opinie indicând o victorie a Partidul Socialiştilor (extrema-stângă, prorus).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Sa puna si socialisti aia un candidat normal la cap nu pe Dodon care spune numai idiotenii. Si apoi socialistii sa-si schimbe numele intrun partid ce nu are legatura cu sovieticii fiindca e stiut ca bolsevicii au ucis 40 de milioane de rusi, ukrainiei, moldoveni, etc. De ce trebui sa existe un partid bolsevic ce candideaza la alegeri ? Sau de ce rusii sau rusofonii se asociaza singuri cu bolsevicii utilizand un nume bolsevic ?
    Uite spre exemplu, cat timp romanii (moldovenii) si rusii sunt ambele neamuri ortodoxe, iar bolsevicii au urat crestinismul, ca sa se dovedeasca ca exista prietenie se poate infiinta un partid ce are ca temelie si datorie de aparare ortodoxismul.

  2. pai sunt ff multi nostalgici ai fostei URSS in tot spatiul ex sovietic (nostalgici nu dupa bolsevism ci dupa stabilitatea de atunci, probabil..)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button