X

Nicolas Maduro: SCRISOARE DESCHISA catre POPORUL AMERICAN

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Global Research, 10 Februarie 2019

Notă pentru cititorii Global Research

“Dezinformare prin Omisiune”: Nici o singură publicație a mass-mediei occidentale nu a publicat, citat sau comentat scrisoarea deschisă a președintelui Nicolas Maduro, către poporul Statelor Unite (vezi Google search). 

Această scrisoare este adresată poporului american. Transmiteți acest text în lung și-n lat, pe întreg teritoriul țării.

Americanii se pot hotărî atunci. Sunt pentru sau împotriva deciziei administrației Trump, de a interveni militar împotriva Venezuelei?

10 Februarie 2019

***

Dacă este să știu ceva, atunci este vorba despre oameni, la fel ca voi, și eu sunt un om din popor. M-am născut și am crescut într-un cartier sărac din Caracas. M-am călit în căldura luptelor populare și sindicale, într-o Venezuelă scufundată în excludere și inegalitate.

Nu sunt un magnat, sunt lucrător al rațiunii și al inimii, astăzi având marele privilegiu de a prezida noua Venezuela, înrădăcinată într-un model de dezvoltare incluzivă și de egalitate socială, care a fost făurit de comandantul Hugo Chávez începând cu 1998, inspirat de moștenirea bolivariană.

Trăim astăzi o hipnoză istorică. Acestea sunt zilele care vor defini viitorul țărilor noastre, între război și pace. Reprezentanții dvs. naționali din Washington doresc să aducă la granițele lor aceeași ură pe care au plantat-o în Vietnam. Ei doresc să invadeze și să intervină în Venezuela – spun ei, după cum spuneau și atunci – în numele democrației și al libertății. Dar nu este așa. Istoria uzurpării puterii în Venezuela este la fel de falsă ca și armele de distrugere în masă din Irak. Este un caz fals, dar care poate avea consecințe drastice pentru întreaga noastră regiune.

Maduro către americani: Sunteți mai mari decât Trump, nu-l lăsați să pornească un război tip ”Vietnam” împotriva Venezuelei

Venezuela este o țară care, în virtutea Constituției sale din 1999, a extins în mare măsură democrația participativă și reprezentativă a poporului și care este, fără precedent în zilele noastre, una dintre țările cu cel mai mare număr de procese electorale, din ultimii 20 de ani. S-ar putea să nu vă placă ideologia noastră sau aspectul nostru, dar existăm și suntem milioane.

Adresez aceste cuvinte oamenilor din Statele Unite ale Americii, pentru a-i avertiza asupra gravității și pericolului, pe care le urmăresc unele sectoare din Casa Albă prin invadarea Venezuelei, cu consecințe imprevizibile pentru țara mea și pentru întreaga regiune americană. Președintele Donald Trump intenționează, de asemenea, să perturbe inițiativele generoase de discuție promovate de Uruguay și Mexic, cu sprijinul CARICOM, pentru o soluție pașnică și dialog, în favoarea Venezuelei. Știm că pentru binele Venezuelei trebuie să ne așezăm și să vorbim, pentru că refuzul dialogului înseamnă să alegi ca variantă folosirea puterii. Țineți minte cuvintele lui John F. Kennedy: ”Să nu negociem niciodată cu temerile noastre. Dar să nu ne fie niciodată teamă să negociem.”

Celor care nu vor să dialogheze le este frică de adevăr?

Intoleranța politică față de modelul bolivarian venezuelian și pofta pentru resursele noastre uriașe de petrol, minerale și alte mari bogății au determinat o coaliție internațională, condusă de guvernul american, să comită o nebunie serioasă, de a ataca militar Venezuela, sub falsa scuză a unei crize umanitare inexistente.

Oamenii din Venezuela au suferit răni sociale dureroase, cauzate de o blocadă comercială și financiară criminală, care a fost agravată de deposedarea și jaful resurselor și bunurilor noastre financiare, în țări aliniate la acest atac dement.

Și totuși, grație unui nou sistem de protecție socială, de atenție directă pentru sectoarele cele mai vulnerabile, continuăm cu mândrie să fim o țară din America cu un indice ridicat de dezvoltare umană și cu o inegalitate scăzută.

Poporul american trebuie să știe că această agresiune complexă, sub forme multiple, se desfășoară total nepedepsită și cu încălcarea clară a Cartei Organizației Națiunilor Unite, care exclude în mod expres amenințarea sau folosirea forței, printre alte principii și scopuri, de dragul păcii și prieteniei între națiuni.

Vrem să continuăm să fim parteneri de afaceri ai oamenilor din Statele Unite, așa cum am fost de-a lungul istoriei noastre. Politicienii lor din Washington, pe de altă parte, sunt dispuși să-i trimită pe fiii și pe fiicele lor, să moară într-un război absurd, în loc să respecte dreptul sacru al poporului venezuelian la autodeterminare și de a-și proteja suveranitatea.

La fel ca și voi, oamenii din Statele Unite, noi, venezuelienii, suntem patrioți. Și ne vom apăra patria noastră, cu toate bucățile sufletului nostru.

Astăzi Venezuela este unită într-o singură chemare: cerem încetarea agresiunii care încearcă să ne sufoce economia și să sufoce social poporul nostru, precum și încetarea amenințărilor serioase și periculoase de intervenție militară împotriva Venezuelei.

Apelăm la sufletul bun al societății americane, victimă a propriilor lideri, să se alăture chemării noastre de pace, să fim toți un singur popor, împotriva iubitorilor de război și a războiului.

Trăiască popoarele Americii!

Nicolás Maduro, Președinte al Republicii Bolivariene Venezuela

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Am postat-o deoarece n-a publicat-o mass-media. Ca sa se vada si ce are omul de spus. A nu se intelege de aici ca suntem sustinatori ai stangii. Dupa cum comentam si la Sancțiuni de distrugere în masă: Războiul SUA împotriva Venezuelei, socialismul nu e ceva de bine.

Fundatia stangii (social-democratia, socialismul, comunismul, etc.) s-a pus o data cu Revolutia Franceza iar punctul culminat al acestei doctrine satanice va fi Noua Ordine Mondiala:

STANGA POLITICA si DIAVOLUL (episodul pilot)

Pe de alta parte au aparut si ciudatenii: Nicolae Ceausescu (Romania), Saddam Hussein (Irak), Muammar al-Gaddafi (Libia) sau Hugo Chávez (Venezuela) au condus constructii de stanga (PCR, Baas, jamahirie, respectiv bolivarianism), dar toti acestia (unii de la inceput, altii pe parcurs) au inceput sa tradeze parte din “valorile” stangii si mai ales pe papusarii constructori ai acestei stangi. Cei mai incepatori pot incepe a-si face o idée despre cine sunt acesti papusari citind:

REVOLUȚIA FRANCEZA – începutul unui lung șir de zile negre în istoria umanității

Conducatorii statelor din sirul de mai sus, printre altele, au luat in linii mari de bune lozincile cu bunastarea poporului si au inceput a si lucra in acest sens, folosindu-se de resursele respectivelor tari. Si de aici pedepsele cumplite aplicate de uneltele papusarilor. Caci trebuie inteles ca SUA nu-i decat o unealta in aceasta ecuatie:

Stiti cine a creat FEDERAL RESERVE?

In ceea ce priveste Venezuela, din pacate, actualii (inca) lor conducatori, pe langa lucrurile bune ce le-au dorit probabil sincer pentru popor, au cazut insa si in ispita Big Brother:

Gigantul chinez ZTE ajuta Venezuela sa implementeze noul card inteligent de identitate

Cititi va rugam si:

Fidelă jocurilor SUA, România îl recunoaşte pe Juan Guaidó drept preşedinte interimar al Venezuelei

Juan Guaido vrea intervenție armată americană în Venezuela

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. NU INTELEG DUPA CE CRITERII ACUM IN EPOCA PE CARE O TRAIM UNELE STATE I-SI PERMIT SA DIRIJEZE ALTE STATE ?SE INDEPARTEAZA SI SE ELIMINA CONDUCATORII ALTORI TARI ..ASTA INSEAMNA PRIETENIE TRATATE IN NUMELE CUI..? SAU SUBJUGARE DUPA BUNUL PLAC AL UNOR CONDUCATORI DIN MARILE STATE CARE CRED CA AU DREPTUL DE VIATA SI MOARTE ASUPRA OAMENILOR LUMII? ASUPRA TARILOR LUMII..NU INTELEG UNDE INCAPE IN TOATE ACESTE TRATATE SI IUBIREA PENTRU VIATA ? SAU IUBIREA IN TOATE ASPECTELE EI ? NU CUMVA IUBIREA ESTE INLOCUIT CU INTERESE? UNDE BANUL ESTE DUMNEZEU……POLITICIENI DE MARIONETA INBOGATITI DIN SUDOAREA MUNCII AL OAMENILOR…LUMII CARE PRODUC CARE CHIAR II PLATESC SA LE REPREZINTE .PRIN GUVERNE…..SI UITE CE FAC PUNETI BANII EMBLEMA IN LOCURI SFINTE DOMNILOR V-AR STA MULT MAI BINE CA OAMENII SA VADA PE CINE ALEG SA NU MAI FIE PACALITI DE MAREA TAGMA AL POLITICIENILOR… VORBITORILOR MESTESUGITE UNDE NUMAI DREPTATEA NU INCAPE NICAIERI

  2. Si nu numai ca au cazut in capcana Big Brother, in Venezuela isi mai face acum de cap si sperietoarea cu pojarul, probabil ca inca nu au vaccinare obligatorie. In multe tari sud-americane este deja lege pentru obligativitatea vaccinarii, de exemplu in Argentina.
    M-am gandit de ce este folosit pojarul peste tot pe post de sperietoare si cred ca tocmai din cauza ca este o boala a copilariei. Chiar daca parintii si bunicii au facut pojar la vremea lor, sperietoarea functioneaza cand este vorba despre proprii copii. Manipularea cu decesele la copii, cauzate de pojar, este una dintre cele mai ticaloase, la care autoritatile se dedau cu nerusinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button