X

210 ani de la nașterea lui Charles Darwin. De ce păpușarii au promovat darwinismul (evoluționismul)?

de Saccsiv
Foto: https://es.m.wikipedia.org/wiki/Archivo:Darwin_restored2.jpg

Robert Thomas Malthus (1766–1834), este faimos deoarece a spus că un colaps al producţiei în masă a hranei ar fi de ajutor deoarece ar curăţa lumea de gloata:

Știința constipată de idei sub tratament (I): Teoria lui Malthus sau teoretizarea nimicirii populației pentru a salva resursele

Charles Darwin (12 februarie 1809 – 19 aprilie 1882), un admirator al Modelului Catastrofic Malthusian, a dezvoltat teoria evoluţiei, având ca idee primordială supravieţuirea celui mai adaptat. Cu ajutorul lui T.H. Huxley, cunoscut ca buldogul lui Darwin, teoriile lui Darwin au fost propulsate si acceptate la scară largă printre cercuri ştiinţifice cheie de pe tot cuprinsul Angliei şi apoi în lume.

Vărul lui Darwin, Francis Galton (1822–1911), socotit ca fiind tatăl eugeniei, a văzut o oportunitate in a face omenirea să „progreseze” dezvoltand „Darwinismul Social„ prin luarea regnurile din Teoria Evoluţiei carora le-a aplicat principii sociale. Asadar, cei ce considera ca initiatorii eugeniei au fost nazistii, sunt in mare eroare. Sir Francis Galton a avut la randul sau numerosi adepti:  Aldous Leonard Huxley, Charles Benedict Davenport, Clarence J Gamble, Émile Zola, Ernst Rüdin, Garrett James Hardin, George Bernard Shaw, Harry Hamilton Laughlin, Joseph Fletcher, Julian Huxley, Madison Grant, General Frederick Henry Osborn, Margaret Higgins Sanger, Ted Turner, Thomas Henry Huxley PC, Will Keith Kellogg. Si mari finantatori, intre care se detaseaza prin investiile uriase ce le-au facut, familiile Rockefeller si Harriman:

EUGENIE: instrumentul prin care PAPUSARII doresc diminuarea drastica a populatiei Pamantului si transformarea celor ramasi in sclavi

Toate acestea trei sunt, asadar, strans legate intre ele.

De ce credeti ca papusarii au promovat darwinismul? In primul rand deoarece, pentru a-si putea construi NOUA ORDINE MONDIALA, era necesar ca oamenii sa se indeparteze de Dumnezeu. Si atunci au promovat tot soiul de teorii:

“BIBLIA” PĂPUȘARILOR. Sau cum întreaga agenda NOM se reduce, de fapt, la războiul împotriva creștinismului

Un alt motiv pentru care au promovat evolutionismul este acela ca masele trebuie sa creada ca si ceea ce se petrece in jurul lor este un proces firesc, evolutiv. Economia, politicul, sistemul bancar, politica corecta despre homosexualitate si avort, instaurarea GUVERNULUI MONDIAL, etc., ar fi prin urmare un proces evolutiv al umanitatii si nu o facatura a elitelor. Simplu…

Vizionati va rugam si:

Iata si ce scria fratele Mugur Vasiliu la Moda evoluţiei generalizate Raportul orbului XV:

La fiecare pas ne-am dori să începem un alt drum. Vrem altceva, un nou început. Ne-am cam săturat de vechiul drum şi, cum avem în faţă prespectiva cronică a schimbării, vrem altceva, altceva nou – în toate planurile. Nou este sinonim şi cu modern şi are în cuprinsul înţelesului său, desigur, şi ideea de dinamism, de alungarea plictiselii – boală cunoscută şi recunoscută a aparţine omului modern. Schimbarea, atât de dorita schimbare, se justifică în fel şi chip, însă cea mai la îndemână justificare este evoluţia noastră, evoluţia societăţii, evoluţia întregii planete – en gross şi en detaille. Mai trebuie spus şi că schimbarea mai are o mare calitate: musteşte de speranţă.

Aşadar, evoluţia duce la schimbare care înseamnă schimbarea vechiului cu noul, înlocuirea vechiului cu modernul. În acest fel, nici nu mai suntem plictisiţi, iar viaţa universului capătă rost şi se defineşte prin acea caracteristică vitală pentru evoluţionism: dinamismul – cu varianta dialecticii şamd.

Expresiile ca „nu mai e ca pe vremea noastră”, „e altă lume acum”, „s-a schimbat lumea”, cu formula inextricabilă „nu mai putem să trăim ca în evul mediu”; aceste expresii şi multe altele ca acestea sunt la ordinea zilei, şi definesc o stare considerată a fi realitatea. Şi aici nu-i vorba despre arhitectură sau despre modă sau despre tehnologie; ci despre tot: şi despre trăsăturile morale, şi despre credinţă, şi despre structura sufletului. Cu alte cuvinte, trebuie să înţelegem, de la realitate, că astăzi toate sunt altfel şi altceva, noi înşine fiind altfel şi altceva, faţă de tot ce a fost înaintea noastră.
E ca şi cum, din timp în timp, ne schimbăm cu totul – fără măcar să observăm că această piesă s-a mai jucat. Generic, se poate spune că noi devenim alţii, cu mult mai evoluaţi şi de-a dreptul moderni; din altă perspectivă, că astfel încetăm de a mai fi vechi, înapoiaţi, depăşiţi, revoluţi şcl.

Deşi aceste gânduri şi idei au pătruns pe neobservate în minţile oamenilor moderni, este fascinant să observăm că avem de-a face cu un proces incontrolabil şi nelimitat, care conturează – fără rest – portretul fiului lui lucifer, şi care merge cu mult mai departe chiar de schimbarea identităţii – pe care noi ne-o dorim, fără să ştim ce ne dorim, căci identitatea proprie nu este ceva ce să ne preocupe – şi ajunge, lucru demonstrat, până la a ne substitui lui Dumnezeu.

Dar, de ce ne dorim atât de mult schimbarea, noutatea, modernitatea? În primul rând, fiindcă schimbarea duce la o noutate neprecizată, neclară şi tocmai din acest motiv plină de speranţe – printr-un efort neglijabil, prin negare. Apoi, nu este tocmai uşor să fii contemporan cu tine însuţi, fiindcă ai, în această postură, un statut care implică cunoaşterea lucrurilor şi întâmplărilor din naintea ta – mai exact, cunoaşterea tradiţiei neamului tău, înţelegerea rostului tău pe pământ, ca partea a unui neam, în cazul nostru foarte bine precizat. Concept în care stau şi credinţa şi cultura – istoria şi limba. Iată un demers destul de anevoios, pentru omul de acum! Şi atunci, apare scăparea: nu contează ce a fost înaintea ta; iar de acum începe ceva nou, altceva, ceva modern; şi dintr-odată, istoria sucombează: istoria începe odată cu tine – până la tine nu există! Mai scurt, n-ai nici un fel de nevoie de tradiţie – de credinţă şi cultură, de la altcineva dintr-un timp pe care îl consideri, fără apel, revolut. Nu de alea vechi – ca urmare nu are nici un rost să-ţi pierzi vremea cu ele. Totul este la îndemâna ta – doar eşti şi homo faber. Fiindcă – acesta este un al treilea rând – tu eşti cel mai evoluat, eşti cel mai sus pe scara umanităţii, de la începutul lumii şi până astăzi; deci tu eşti cel chemat să creezi totul… Acestea sunt doar câteva motive pentru care suntem aşa cum suntem.

În cele din urmă, ce înseamnă, în realitate, această schimbare, această înnoire, această modernizare? Şi, după cum mă întreabă, din când în când, un vecin – e de bine, sau e de rău? Ce evoluează, care vechi se schimbă, cu ce anume se înnoieşte şi cum anume se modernizează omul în sine – această fiinţă creată de Dumnezeu cu un scop precis, care este mântuirea?

Evoluţia, înnoirea, schimbarea sau modernizarea n-au nici un sens în ele însele, nici un sens care să ne privească pe noi, în această discuţie. Putem să schimbăm un copil cu altul şi să spunem că l-am modernizat? Sau poate să ne schimbăm părinţii şi să spunem că ne-am înnoit? Sau să renunţăm la Hristos şi la mântuire şi să spunem că am evoluat? Să renunţăm la neamul nostru şi să pretindem că am urcat pe scara evoluţiei? Acesta este sensul în care ni se livrează conceptele de mai sus, sensul dezumanizării.

În adevăr, putem vorbi despre evoluţie, dacă ne gândim la creştere – din copii noi creştem oameni maturi, cum din rugăciuni ne îmbunătăţim, cu alte cuvinte creştem duhovniceşte. Am evoluat, în această situaţie? Dacă da, atunci iată evoluţia; deşi propaganda ştiinţifico-atee ne povesteşte că am fost şi broaşte şi maimuţe şi că am evoluat, noi ştim bine că nu există şi nici n-a existat nici un argument real pentru această bazaconie. Ne schimbăm, desigur, dar nu cu alt fel de fiinţe, iar vestea proastă pentru unii este că nici nu vom deveni miriapode sau bicefali – ne putem schimba, lăsându-ne proastele obiceiuri la o parte, ne putem schimba prin educaţie, în acest fel apropiindu-ne şi înţelegând care ne este rostul real şi cum avem de valorificat timpul pe care noi ne-am învăţat să-l numim viaţă, pentru a ne mântui.

Cât despre modernitate, se confundă invariabil modernitatea cu moda – vestimentară şi de oricare alt fel. Astfel, conceptul de modă se extinde asupra trăsăturilor fundamentale ale existenţei noastre pe pământ. Trucul este foarte facil – surpriza este că face carieră de vreo două veacuri.

Noi ne întrebăm: ce poate fi mai nou decât Învierea lui Hristos, decât şansa pe care am primit-o odată cu credinţa iubirii, şansa de a ne mântui – chiar dacă suntem atât de piperniciţi existenţial; chiar dacă greşim şi păcătuim, putem prin Taina Spovedaniei să ne salvăm. Ce poate exista mai nou? Istoria însăşi şi-a schimbat tot cursul de la venirea Mântuitorului – ceea ce trăim de două mii de ani ar trebui numit istoria modernă a omenirii.

Sau, poate vreţi să spuneţi că nu mai este la modă Hristos? Atunci e mult mai simplu, măcar ştim cine sunt practicanţii evoluţiei, ai „noutăţii”, ai modernităţii şcl. De altfel, nici măcar poziţia aceasta anticreştină nu este una nouă; are şi ea vreo două mii de ani. Ceea ce este oarecum nou este moda evoluţiei generalizate.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Știință - bizar
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

11 comentarii

 1. Cum explică evoluționiștii scheletele de uriași care s-au descoperit ? Stiu,nu le explică, le fac dispărute. Dar construcțiile megalitice din timpuri imemoriale ?Alea nu au mai putut să le ,,înghită „.Unde au dispărut civilizațiile care le-au construit dacă destinul omului este evoluția speciilor ?

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ………..
  DARWINISMUL? DEZAPROBAT DE PESTE 1.000 DE OAMENI DE ȘTIINȚĂ CARE AU STUDII DE DOCTORAT ÎN DOMENII CA BIOLOGIE, CHIMIE, MATEMATICĂ, INGINERIE, INFORMATICĂ, SAU UNA DIN CELELALTE ȘTIINȚE NATURALE, SAU SUNT PROFESORI UNIVERSITARI DE MEDICINĂ (articol în engleză din 12 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)
  https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/02/darwinismul-dezaprobat-de-peste-1000-de.html

 3. Lucrurile sunt de o simplitate monumentală. Atât de simple încât istoricii, jurnaliștii, creatorii de documentare la televiziuni precum history, Discovery, CNN, ABC și alte canale de comunicare doritoare chipurile de Adevăr nu reușesc să le vadă.

  Evreii către Pillat: vezi că amăgitorul acela a spus că după trei zile va învia. Pune pază la mormânt pentru că vor veni ucenicii lui și îl vor lua și vor spune că a înviat iar aceasta va fi sminteala cea mai de pe urmă.

  De atunci până în ziua de astăzi această scenă se repetă secvențial.

  Singura diferență este dezvoltarea tehnologiei de-a lungul celor 2000 de ani. Dacă la acea vreme soldații romani care au păzit mormântul Mântuitorului au fost plătiți să împrăștie vorba că trupul Lui a fost răpit de ucenicii Lui, același lucru s-a întâmplat de-a lungul celor 2000 de ani prin falsificarea sistematică a istoriei acolo unde era evident că se făcea o trimitere către învierea lui Hristos.

  Să fiu sincer, eu nici istoria României care ne-a fost băgată pe gât în școlile pe care le-am făcut nu o mai cred.

  O istorie care încearcă să mi-l scoată pe Ștefan cel Mare ca pe un ortodox care avea duhovnic pe Daniil Sihastru și în același timp se ducea la femei, o astfel de istorie eu nu pot să accept.

  Cronicarii acelor vremuri nu aveau internet și bloguri. Dar asta nu îi împiedica să fie plătiți de evrei să mintă cu nerușinare.

  Este imperios necesar să punem sub semnul întrebării toată istoria României și a planetei care ne-a fost băgată pe gât pe căile oficiale.

  Ca să fiu mai limpede, noi citim acasă zilnic viețile sfinților. Bucăți uriașe de istorie ne sunt oferite prin aceste cărți, viețile sfinților, bucăți pe care istoria oficială le-a băgat sub covor mîrșavește.

  Nu e vorba aici doar de descrierea suferințelor unui mucenic sau altuia. Este vorba chiar de contextul istoric în care se întâmpla respectiva chinuire.

  Acele fapte se petreceau sub anumiți împărați care au domnit în anumite perioade. Istoria oficială nu ne vorbește despre aceștia. Feriți-vă copiii te intoxicarea nenorocită a istoriei oficiale. Când vor crește mari veți avea mari probleme cu ei în a conveni asupra Adevărului.

 4. Mă ciupesc de obraji să văd dacă nu cumva visez.
  George Soros face o afirmație, ceea ce mă tulbură total că vine din partea unuia ca el.
  Iar Ziarul Financiar o preia, ceea ce mă tulbură de asemenea.
  Sunt năucit. Aștept explicații.

  George Soros anunţă sfârşitul petrecerii: UE s-ar putea prăbuşi asemenea Uniunii Sovietice

  „Dacă nu se trezeşte, Uniunea Europeană va avea soarta Uniunii Sovietice în 1991”, spune Soros, amintind de căderea comunismului şi a URSS.

  https://m.zf.ro/business-international/george-soros-anunta-sfarsitul-petrecerii-ue-s-ar-putea-prabusi-asemenea-uniunii-sovietice-17873098

   1. 1. Faptul că Soros a deschis în România Fundația pentru o societate deschisă. Care societate deschisă trebuie să accepte toate nenorocirile ideologice. Aceste nenorociri ideologice sunt specifice Uniunii Europene. Pe care vor să ne-o bage pe gât. Iar George Soros vine și spune sincer că Uniunea Europeană se prăbușește. Cu toate nenorocirile ei. În acest moment neuronii mei s-au încârligat.

    2. Ziarul Financiar nu diferă cu nimic de cohorta jurnalismului proeuropean necondiționat. Din nou neuronii mei sunt încârligați când observ că un astfel de ziar se încumetă să publice o astfel de știre.

    Care-i faza? Îmi scapă.

    1. Filip Stoler, părerea mea este că ei știu deja că UE nu are viață lungă. Numai m-ar mira sa aflu că tot ei au pus umărul la distrugere.
     Ies acum și ne avertizează tocmai pt ca ulterior sa vina tot ei și să de-a solutia. Bineînțeles, europenii sătui de conflicte, greutăți, etc vor accepta soluția/solutiile lor.

     „V-am spus eu, dar nu m-ați ascultat! Acum dacă vreți să fie bine, iată soluția!”. Cam astea ar putea fi in viitorul apropiat cuvintele lui Soros.

     1. Da. Am vehiculat și eu și această ipoteză. Că vor sictiri omenirea în așa hal încât aceasta va cere în gura mare Guvern Mondial. Care îi va pune covorul roșu lui antihrist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.