X

Patriarhul Daniel este bolnav. Mitropolitul Teofan ii va lua locul. Ultimul va fi mult mai periculos decat primul

Foto: http://derick89.blogspot.ro/2012/07/emperor-palpatine-is-fdr.html

Huff: Surse: Patriarhul Daniel ar putea fi înlocuit din vara de preasfințitul Galaction. Sfântul părinte ar fi grav bolnav, 28 ianuarie 2019:

Patriarhul Daniel ar putea fi înlocuit din fruntea Bisericii Ortodoxe de preasfințitul Galaction în vara anului 2019.

Motivele care ar duce la înlocuirea preafericitului părinte Daniel sunt că acesta ar fi grav bolnav, lucru care a grăbit și sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, chiar dacă aceassta nu a fost finalizată.

Surse apropiate bisericii au declarat pentru huff.ro că preasfințitul părinte Galaction va fi cel care îi va lua locul (fiind favorit în cler).

Înscăunarea patriarhului Daniel în fruntea bisericii Ortodoxe Române s-a petrecut pe 30 septembrie 2007.

De-a lungul timpului a primit numeroase distincții și titluri, dintre care amintim: Premiul Emanuel Heufeder (Germania, 1998); Medalia Comemorativă „150 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu” și Ordinul „Serviciul Credincios” în rang de Mare Cruce acordat de către Președinția României (2000); Membru titular al Academiei Internaționale de Științe Religioase de la Bruxelles (2000); Premiul ecumenic al Institutului Sf. Nicolae din Bari (Italia, 2002); Premiul Pro Humanitate acordat la Berlin, în 2002, de Fundația Europeană pentru Cultură Pro Europa (din Freiburg im Breisgau); Senator de onoare al Universității Dunărea de Jos (Galați, 2003).

De asemenea deține titlul de Doctor Honoris Causa al mai multor institute academice din țară și străinătate: Universitatea Catolică Sacred Heart, Fairfield, Connecticut – S.U.A. (2003); Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași (2006); Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj.[3] De asemenea, este cetățean de onoare al municipiului Botoșani (2003).

A participat la peste 200 de simpozioane, congrese și conferințe teologice internaționale, aducând contribuții importante în rezolvarea problemelor dezbatute în cadrul acestor întruniri.

A publicat peste 500 de studii, articole, cuvântări și prefețe în limba română, peste 100 de studii și articole în limbile franceză, engleză și germană în reviste și volume colective din străinătate. Patriarhul Daniel este și autorul unor cărți teologice de o importanță deosebită.[necesită citare]

La data de 30 septembrie 2007, Președintele României i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce, ca o încununare a tuturor contribuțiilor sale.

În anul 2007 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.

Contactați de redacția huff.ro, reprezentații BOR nu au oferit până acum un răspuns cu privire la starea de sănătate a patriarhului Daniel.

De cativa ani multi spun ca Patriarhul Daniel este bolnav. Din ce in ce mai bolnav.

Nu stiu daca intr-adevar se va retrage din vara lui 2019, asa cum considera autorul articolului din Huff, dar e foarte posibil s-o faca intr-un orizont de timp foarte apropiat.

Nu cred insa ca viitorul Patriarh va fi PS Galaction Stanga, actualul Episcop al Alexandriei și Teleormanului, ci actualul Mitropolit Teofan al Moldovei. Si mai cred ca, in chestiunea ecumenismului, Teofan Savu va fi cu mult mai rau decat Daniel Ciobotea.

Ambii au fost scoliti unde trebuie:

LISTA MEMBRII SFANTULUI SINOD (BOR) scoliti in occident, cu functii in organismele ecumeniste din occident sau participanti la intrunirile ecumeniste

Dar macar Daniel e activist ecumenist pe fata. Adica despre el stii la ce sa te astepti.

Teofan insa, e vulpe sireata si inca ii mai pacaleste pe multi. Zice alba si actioneaza neagra. Dar actioneaza teribil. Un exemplu edificator, sa ne amintim cum critica in august 2016 Sinodul din Creta:

[…]

În cadrul Sinodului din Creta au fost aprobate o serie de documente publicate și în limba română pe site-ul basilica.ro. Pe marginea acestor texte există o serie de reacţii sau analize, atât ale clerului, cât şi ale poporului dreptmăritor. Acest lucru este firesc şi este semn al unei Bisericii vii

[…]

Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan este preocupat de aceste aspecte și receptiv la gândurile exprimate, mai ales de către fiii eparhiei pe care o slujește. 

[…]

Trebuie, de asemenea, menționat faptul că nu toți participanții la Sinodul din Creta și-au însușit textul respectiv. Aflându-se în dezbaterea Bisericii și ținând cont de faptul că patru dintre cele 14 Biserici Autocefale nu au fost reprezentate la acest sinod, putem considera acest document în stare de analiză, nedefinitivat. Lipsa unui consens panortodox plasează documentul într-un proces de revizuire totală sau parţială, fiind necesare discuţii, amendamente sau completări în cadrul unei viitoare întruniri a Sfântului şi Marelui Sinod.

[…]

Pentru a nu exista dubii cu privire la convingerile și mărturia de credință ale Părintelui Mitropolit Teofan, Înaltpreasfinția Sa reafirmă în fața preoților din parohii, a viețuitorilor sfintelor mănăstiri și a creștinilor mireni din Arhiepiscopia Iașilor următoarele: … Este necesar să se analizeze de către Biserica Ortodoxă dacă mai este oportună menținerea calității de membru în Consiliul Mondial al Bisericilor. O reflecție și o dezbatere, urmate de o decizie asupra acestui subiect sunt necesare și așteptate de către mulți credincioși ortodocși

Ce fel de “dezbateri” au urmat, se stie. A trimis jandarmii, dovedindu-se cel mai aprig dintre Ierarhii ecumeniști români ce s-au purtat ca inchizitorii cu preoții mărturisitori nepomenitori.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

18 comentarii

 1. ATUNCI CAND MOARTEA SE APROPIE PE NESIMTITE OAMENII I-SI LEAPADA TOATE AVERILE, AURUL SI PAMANTURILE STRANSE .DOAR SUFLETUL NU POT LEPADA ..CA SUFLETUL NU ESTE AL OMULUI ESTE DAT DOAR IN CHIRIE.LA PURTATOR IN TIMPUL VIETII.

  1. Andreea Napirlica

   Neinteresant cum e Huff. Vezi si tu pe internet cum s-a simtit in ultimii ani din sumedenie de alte surse mass-media. Noi orium nu de la ele stim de ani de zile ca este bolnav.

 2. Impresionanta culegerea de titluri si distinctii ale Patriarhului Daniel. A venit vremea sa constatam ca acestea au valoare unei cepe degerate. Poate sa le duca in fata Dreprului Judecator, la judecata particulara, insa mai mult il vor incrimina.
  Bunul Dumnezeu sa-i dea vreme si gand de pocainta si sa nu se piarda acest suflet. Ceva imi spune ca el a pornit pe scara ierarhica cu ganduri bune, dar a cedat ispitelor diavolesti si a ajuns sa faca atata rau Bisericii Ortodoxe.

  1. Eu cred ca a pornit rau din prima , dupa cum a decurs urcusul lui fulminant , intr-un an , de la un simplu mirean la mitropolit. A sarit peste multe canoane , pot zice ca a facut slalom printre ele .

 3. Era bolnav Daniel si pana la sinodul din Creta? Cat de tare?

  Cine a câștigat vreodată luptându-se cu Dumnezeu? Iuda a murit ca un câine, Arie a murit pe budă varsandu-și matele din el pe post de fecale, filozofii occidentului au murit toți la balamuc, Iosif Vissarionovici Lenin a murit bonav de boli rușinoase, Marx și Engels n-au fost departe. Împărații care chinuiau în primele sute de ani de după Hristos pe creștini au murit de niște morți inimaginabile. Chiar și pe vechiul testament Datan și Aviron au fost înghițiți de pământ sub ochii poporului lor. Faraonul si oastea sa au fost înghițiți de ape în urma lui Moise. Un împărat care și-a chinuit fiica pentru că s-a botezat creștină a căpătat chip de porc cu rât, și-a smuls hainele de pe el și a început să urle și să meargă în pădure. Sapte ani a durat rătăcirea lui în dementa prin pădure. Supușii lui o năvălit în pădure urland și rupându-și hainele de pe ei fugărindu-se unii pe alții și mușcând unii din alții într-o demență colectivă. Arătați-mi vă rog care om care s-a luptat cu Dumnezeu a murit liniștit cu capul pe perna lui. Câți cărturari, invățători din ziua de astăzi ne mai învață să ne fie rușine și să ne fie și un pic de frică. Să nu fim terifiați. Doar să ne fie un pic de frică de Dumnezeu. Dacă vrei să capeți această învățătură mai ai o șansă să găsești o băbuță într-un sătuc uitat de lume. Un pic de rușine și un pic de frică. Nu. Acum rușinea și frica de Dumnezeu au fost înlocuite cu openmindness. Astăzi dacă nu ești openminded ești realmente un tâmpit. Așa te vede societatea. A ajuns să devină un deziderat pentru mine să rămân prost. Se pare că prostia este un pic mai odihnitoare și, ce este mai important, ar putea fi o scurtătură către Dumnezeu. N-am citit nicăieri că la judecată Dumnezeu o să ne întrebe ce părere avem despre E=mc pătrat. N-am citit nicăieri dacă la judecată Dumnezeu o să ne întrebe dacă am băgat la cap că un electron poate să se găsească în două locuri în același timp. Am citit o știre care spunea că un avion cu 180 de pasageri a căzut și oamenii aceștia au murit. Dar știrea ținea să precizeze ca în avion se afla o pictură valoroasă. Poftim, spune-le rudelor celor care au pierit în acest accident cumplit că omenirea a pierdut o pictură valoroasă. Nu o să-ți ardă un cot în gură?
  Aș vrea să îi văd pe iubitorii teoriei lui Albert Einstein, pe iubitorii filozofilor, ritorilor, pe Patapievici, pe Pleșu, pe Liiceanu, pe Cărtărescu, atunci când stau la căpătâiul unui copil de-al lor pe patul de spital copil cu oxigen la nas și cu perfuzia în mănă rugându-se la E=mc pătrat: “E=mc pătrat, salvează-mi copilul!Vindecă-mi copilul! Heidegger, Nietzsche, Szigmund Freud, Eliade, Cioran, salvați-mi copilul!”.
  Nu. O să folosească formula scurtă: “Doamne al cerului și al pământului care ai făcut totul din nimic, salvează-mi copilul!”.

   1. Și eu și Daniel am aflat de la Mantuitorul despre pocăință. Este adevărat ca eu chiar ar trebui sa-mi țin gura închisă in legătura cu acest subiect din moment ce sunt varza cu carne la acest capitol.

    Dar Daniel are probleme acum. Dacă ar sti macar un pic de fizica s-ar gândi la principiul cauza-efect. Dacă calci pr grebla te lovește coada in fata.

 4. Corneliu Vadim Tudor susținea in revista sa, Romania Mare că P.F. Daniel ar fi grav bolnavi. Era prin 2014, sau 2015. Care o fi adevărul, nu știm. Noi îi dorim Patriarhului sănătate și mântuire.

 5. Incredibil cât de mulți își bat joc de Adevăr pe facebook! Ei cred că OrtodoxInfo produce știri false, iar falsele site-uri ortodoxe sunt cele care spun adevărul, când de fapt este invers! Până unde a ajuns manipularea! Mai cred că preoții nepomenitori sunt schismatici! Cei care spun adevărul sunt considerați nebuni, iar cei cu probleme (TFL-iști, LGBT-iși, ecumeniști) sunt considerați normali! Pentru Adevăr, intrați pe OrtodoxInfo.ro și lăsați mizeriile cu nume ortodox care promovează ecumenismul și nu numai!

 6. O hârtie de turnesol a fost și atitudinea în privința lui Corneliu Onilă. Câțiva episcopi (printre care și IPS Teofan, dacă nu mă-nșel) au avut o atitudine tolerantă.

 7. PATRIARHULE DANIEL STRIGA IN GURA MARE CA RAMANE CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI FARA NEAM

  Plange sufletul in mine ca noi avem lepadaturi nu politicieni de asemenea calibru

  Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat duminică o serie de stimulente fiscale şi de creditare pentru familii, ca parte a eforturilor guvernului de la Budapesta de a stimula natalitatea, informează Reuters.

  Printre măsuri se numără extinderea unui program de credite imobiliare subvenţionate pentru familiile cu cel puţin doi copii, pentru cumpărarea de locuinţe vechi; subvenţii pentru achiziţionarea de automobile; anularea impozitului pe venit pentru femeile care cresc cel puţin patru copii. Femeile sub 40 de ani care se căsătoresc prima dată pot beneficia de un împrumut de 10 milioane de forinţi (circa 31.000 de euro); o treime din datorie se va şterge la naşterea celui de-al doilea copil, iar creditul va fi considerat rambursat la naşterea celui de-al treilea copil.

  „Acesta este răspunsul pentru unguri, nu pentru imigraţie”, a spus Orban în discursul său anual privind starea naţiunii. El a arătat că „în Europa se nasc din ce în ce mai puţini copii. Pentru Occident, răspunsul este imigraţia. Pentru fiecare copil în minus, trebuie să vină altul, iar atunci cifrele vor fi în regulă.” „Numai că noi nu avem nevoie de numere. Avem nevoie de copii unguri”, a explicat premierul.

  http://www.napocanews.ro/2019/02/viktor-orban-anunta-masuri-radicale-ca-sa-i-convinga-pe-maghiari-sa-faca-mai-multi-copii.html

 8. Ungurii au refuzat să i ajute pe cei care aveau nevoie, deci s ar putea să se aplice ceea ce s a întâmplat și în Ucraina și peste tot și anume că Unde va fi starvul acolo se vor aduna vulturii, Sfântul Lavrentie al Cernigovului a dat o explicație de ce mor oamenii de foc sau de apă și adeseori chiar pe front…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.