X

Media alternativa va disparea, dar asta si din cauza zgarceniei cititorilor

Foto: https://steemit.com/steemit/@freedomexists/steemit-continues-to-shape-the-development-of-alternative-news-media

Media alternativa este furibund atacata si cenzurata. Dar momentul disparitiei sale este accelerat tocmai de zgarcenia cititorilor sai…

Inainte era corect: cumparai ziarul sau revista sau almanahul de la chiosc si-l citeai. Nu-l cumparai, nu-l citeai. Nu conta ca-ti place tot ce scrie acolo sau ca-ti place in mare parte sau doar in mica parte. Nu plateai, nu citeai. Ba plateai si daca erai un critic al respectivei publicatii. Sau, eventual, te milogeai de unul sau de altul sa ti-o dea si tie.

Acum e gratis. E epoca internetului. Cititorul plateste abonamentul la cablu si gata, un ocean de gratuitate se revarsa peste el. Nu-i pasa ca totul costa si ca cei care-i ofera acele informatii muncesc. Sau cel mult traieste cu iluzia ca publicitatea imbogateste. Dar adevarul este ca publicitatea nici macar nu acopera mare lucru.

In aceste conditii, cum de totusi mai exista ziare on-line? In cazul mass-media mainstream, platesc patronii sau cei din spatele lor. De ce platesc? Asta-i o intrebare de nota 10 si cine reuseste sa raspunda corect la ea, deja se cheama ca i s-a aprins un beculet in cap.

Dar degeaba i s-a aprins, daca nu si face ceva. I s-a aprins si se alatura celor mai vechi care citesc media alternativa, iar asta-i un motiv de bucurie. Trist este insa ca atat celor noi treziti dar si celor deja vechi le place in continuare gratuitatea. Sau mai bine zis, le este extrem de draga zgarcenia.

Reala media alternativa nu are patroni. Si cine are, nu este reala media alternativa, ca de exemplu “In linie dreapta” sau “Crestin Ortodox”:

Fiti foarte atenti de unde va informati. Site-ul “IN LINIE DREAPTA” este sustinut de MARIUS RAUL BOSTAN, noul Ministru pentru Societatea Informationala din GUVERNUL DACIAN CIOLOS

Ministrul MARIUS RAUL BOSTAN (asociere site IN LINIE DREAPTA) baga INTERNET DE BANDA LARGA la sate. Activista anti crestina SANDRA PRALOG este incantata

Evreul greu GEORGE ROHR stapaneste site-ul “CRESTIN ORTODOX”

Reala media alternativa depinde strict de bunavointa unui numar minuscul de cititori. Adica foarte putini fac eforturi financiare pentru ca foarte multi sa citeasca moca. Daca toti cititorii ar face “colosalul” efort de a se rupe lunar de o suma de bani cat de-o bere sau pachet de tigari sau suc sau te miri ce nimic, atunci ar rezista si media alternativa. Unii sa plateasca pentru o anumita publicatie, altii pentru alta, dupa preferinte, ca oricum nu-s multe. Din pacate insa, asa ceva nu se intampla si astfel, lunar, administratorii mediei alternative se gandesc daca nu cumva acea luna nu e si ultima luna.

Pentru cei ce considera ca batem campii, iata si un e-mail primit recent de la Global Research News, cu titlul The Cost of Wanting to Tell the Truth:

Dear Readers,

Over the past year, largely due to changes in how information is distributed online, our finances have been hit hard. We currently run a monthly deficit: we cannot cover our monthly costs. In what effectively amounts to online censorship directed against the Independent media, Global Research has been “penalized” for “Telling the Truth”.

We are rallying all the help we can get in a campaign to turn things around and get us back on track in 2019. We are a small team largely dependant on the support of our readers, doing everything we can to take this platform forward. If you look to Global Research as a resource and value the articles we deliver, free of charge, we ask you to join us in this campaign by making a donation or taking out a membership with us now:

Detaliile despre cum puteti dona catre Global Research News la:

https://www.globalresearch.ca/the-cost-of-wanting-to-tell-the-truth/5667015

In incheiere mai trebuie subliniat faptul ca cei ce se ocupa de un portal alternative media muncesc enorm in comparatie cu cei din mass-media, pentru ca sunt putini si trebuie sa faca mult. Pe de alta parte insa, multi din mass-media sunt platiti enorm, pe cand noi ne zbatem in saracie:

SALARIILE VEDETELOR DIN ROMANIA. CAT CASTIGA LUNAR

Daca veti considera ca portalul OrtodoxInfo este si el util la ceva pe acest Pamant, adica daca doriti sa va milostiviti si de noi, gasiti detalii in partea dreapta a portalului, undeva sub fereastra cu facebook.

Va multumim.

Doamne ajuta!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

8 comentarii

 1. https://www.zf.ro/business-international/revista-britanica-romania-tara-fara-cale-de-intoarcere-17869085

  Simt că plesnesc dacă nu vă fac următoare istorisire. În anii de după revoluție, hăbăuc fiind, am urmat cursurile unei școli BBC de la București. Într-un an am făcut cursul de jurnalism radio, în celălalt am cursul de jurnalism TV.

  Ca să vă distrați un pic am să vă spun că această școală de BBC era sponsorizată de George Soros. La vremea aceea Fundația lui George Soros era reprezentată în România de Cristina Guseth. Știți voi: Grupul Pentru Dialog Social, Revista 22, Alin Teodorescu IMAS, Stelian Tănase, în general cetățeni openminded.

  La aceasta scoală s-au perindat Lucian Mândruță, Alice Iacobescu, Alessandra Stoicescu, Daniel Ovidiu Popica, o bună parte din jurnaliștii experimentați din ziua de astăzi care populau Protv -ul la acea vreme, în general o bună parte din jurnaliștii de astăzi.
  De la ce pornește povestea mea?

  O așa zisă publicație din Marea Britanie scrie astăzi un articol foarte scurt despre starea României. Link-ul de mai sus. O asemenea căcănărie eu nu pot să îndur. Oamenii aceștia ne vorbesc permanent despre niște dumnezei de-ai lor: political corectness, Informare corectă, multiculturalism, acceptarea diversității și așa mai departe. Ei bine, acești oameni nu vor să se închine nici măcar dumnezeilor pe care ei ni-i propun.

  Ce vreau să spun?

  În timpul școlii BBC am avut niște conflicte (la vremea aceea pentru mine inexplicabile pentru că eram un hăbăuc născut ortodox, dar doar atât). Doar născut ortodox. Mike Ormsby, profesorul meu de la școală de jurnalism radio, îmi spunea la un moment dat că pe stadioanele din Marea Britanie un fotbalist nu poate intra pe teren făcându-și semnul crucii pentru a nu-i ofensa pe toți ceilalți din jurul lui care nu-i împărtășeau credința.
  Political corectness.
  Nu si multiculturalism.
  Chiar dacă eram hăbăuc m-am holbat la el și am intrat într-o polemică cu el spunându-i limpede ca asemenea prostii atât de mari n-am întâlnit în viața mea.

  S-a ofticat cumplit.

  În ciuda faptului că dezvoltasem o relație prietenească cu Mike Ormsby, când a început războiul din Serbia am avut o discuție telefonică cu el pe telefonul fix, în care eu îi reproșam faptul că îi apără pe cei care bombardează o țară care își apăra valorile și teritoriul. El era apărătorul NATO. Am ridicat vocile atât de tare unul la altul în telefon încât eu am avut ultimul cuvânt: “fuck off!”.

  În acel moment a trântit telefonul și nici până ziua de astăzi nu am mai avut niciun un comerț de idei.

  Mike Ormsby a părăsit România împreună cu partenera lui de viață cu care nu este căsătorit, Angela Nicoara, care la un moment dat lucrase în trustul MediaPro. Mike Ormsby scrie romane plimbandu-se prin lume și servește “cauze nobile de salvare a omenirii” împreună cu partenera lui Angela Nicoara.

  Interviul (in limba engleză bineînțeles) pe care îl găsiți la acest link Mike Ormsby are pentru a nu știu câtă oară câteva considerații la adresa românilor.
  https://romaniasenzadracula.com/interview-mike-ormsby/
  Desigur că este precaut în exprimare dar săracul de el tot în tulburare se scaldă.

  Nici Mike Ormsby, nici cei care au scris articolul pe care vi-l am supus atenției nu fac nicio referire la esența poporului român: ortodoxia.

  Voit sau nevoit aceștia uită întrutotul un element care ține de diversitate, multiculturalism, political corectness și informare corectă.

  Băieții ăștia, cand se duc în Emiratele Arabe Unite, respecta toate regulile celor de acolo: nu beau pe stradă, nu se dezbracă pe plajă, nu vorbesc cu femeile lor și așa mai departe.

  În Canada multiculturalismul este un adevărat dumnezeu: nimeni nu poate să-ți zică nici “dă-te mai încolo” indiferent ce religie ai avea. Acolo toată lumea este respectată.

  Numai în România sau când vine vorba de România poți urina liniștit pe principala valoare a poporului român, ortodoxia, pentru că nimeni nu-ți reproșează nimic legat de acest lucru.

  Nici măcar CNCD-ul.

  Un mare tulburat mintal și sufletește, Antonio Fischetti de la publicația de satiră Charlie Hebdo din Franța a fost intervievat de băieții de la Vice când a venit la o lansare de carte în Iași România.

  Acesta a ținut să fac o precizare: ortodoxia atârnă ca o lespede grea Pe capul romanilor.
  https://www.vice.com/ro/article/evp3v7/de-ce-ai-dreptul-sa-faci-misto-de-orice-religie
  “Și aici în România apasă pe voi o teribilă dală de plumb, ortodoxia, care atârnă asupra societății și strivește mințile oamenilor.” Antonio Fischetti.

  Niciunul dintre intelectualii de marcă ai României, nu vă mai fac lista aici, nu a ținut să-i precizeze că a jignit o națiune care îl găzduia la o lansare de carte.

  Nici măcar clericii români ortodocși nu au făcut acest lucru.

  Măi oameni buni, în afară de ortodoxinfo ro, nimeni din România nu a semnalat această mârșăvie ordinară a unui jurnalist occidental a cărui temelie se bazează pe political corectness, multiculturalism, diversitate, informare corectă.

  Noi ce invățături trebuie să tragem de la niște profesori care nu cred și nu se închina nici măcar la dumnezeii lor?

  Îmi pare rău că frații mei români înghit cu polonicul rahatul pe care îl oferă occidentalii care habar n-au ce-i cu ei pe această lume.
  Habaucii de Timmermans și Junkers vorbesc ca o placă stricată: “rezolvați-vă corupția din România!”.

  Când România ieșit din comunism și băieții aceștia au venit pe aici să vadă care-i treaba, au găsit o corupție de doi lei, niște găinării cu rulmenți duși în Turcia, niște făbricuțe ruinate și vândute și alte chestii de acest gen.

  Și ce au zis atunci?
  “Măi flăcănețelor, păi voi nu știți ce este aia corupție! Noi trebuie să instituționalizăm corupția. Corupția o mutăm în parlament unde votăm legi care vor stabili cum industria trebuie falimentata și vândută celor care știu să o administreze. Că apa cea de toate zilele, curentul și gazul trebuie date pe mâna celor care știu să le “administreze”, nu-i așa?”

  Toată România a fost școlită în materie de corupție instituționalizată de către cei care aveau atâtea zeci de ani de experiență în corupție instituționalizată.

  Iar acum vin și ne spun nouă să ne rezolvăm corupția din România.

  Alo Franz, Junkers, ia veniti fraților încoace și reparați ce ați stricat după 90 și dup-aia mai putem sta și noi de vorbă.

  Cine trage concluzia din acest text că eu sunt un antieuropean mai bine s-ar duce să bea ceva și să se culce.

  Noi suntem europeni dintotdeauna. Nici măcar regimul ceaușist n-a reușit să ne plaseze în afara Europei.

  1. Geografic, nu e niciun dubiu.
  2. Cultural: nu vreau să mai vorbesc de cultura românească pe care ei înșiși occidentalii o ridică în slăvi: Brâncuși, Cioran, Eliade, Celibidache, Enescu și așa mai departe.
  3. Religios, de asemenea: noi am păstrat veridicitatea credinței creștine prin ortodoxie și nu am luat-o razna cu pedofilia, homosexualitatea, teoria de gen și alte prăpastii psihanalizabile de-a dreptul.

  E o aiureală totală să ni se ceară să intrăm în Uniunea Europeană și de asemenea este o aiureală totală ca noi să dăm vreun examen să intrăm în Uniunea Europeană.

  Ceea ce dorim este ca această coexistența cu Europa să fie în termeni negociați.

  Unul dintre punctele de negociere este: nu ne mai băgați pe gât supermarketuri, know-how, autostrăzi, spitale, in schimbul legiferării homosexualității.

  Luați-vă înapoi oglinjoarele, bucățelele de sticlă colorate, mărgelele, bricegele și artificiile și lăsați-ne in spumele noastre, în prostia noastră și in primitivismul nostru de inculți ce suntem din punctul vostru de vedere.

  Precum și tradiționalul la mulți ani.

  https://romaniasenzadracula.com/interview-mike-ormsby/
  If a ‘sufletul romanesc’ exists, what would you think it consists in? What role plays irony in it?
  What’s in a Romanian soul? Great question! Certainly an affinity with the land – Romanians seem to enjoy a deep and lasting link to the countryside and the pleasures it affords. Every Romanian seems to know where to procure good fruit and vegetables, or the best tuica that money cannot buy, and so on. I think such links keep one’s feet on the ground, literally and metaphorically, although it took me a while to appreciate that, perhaps because most people in the UK no longer have those connections. What else? Hmm, perhaps an ability to get around the rules – or such rules as exist – to survive. Certainly a morbid fear of death by draughts, an allergy to seat belts (especially in an aircraft), and a chronic inability to wait in an orderly queue. Irony, yes, definitely. It’s the ace of the cards that life deals you, here.
  Traducere:
  Ce este într-un suflet românesc? Întrebare mare! Desigur, o afinitate cu pământul – românii par să se bucure de o legătură profundă și durabilă cu mediul rural și cu plăcerile pe care le oferă. Fiecare român pare să știe de unde să cumpere fructe și legume bune, sau cel mai bun – tuica – pe care banii nu-l pot cumpăra și așa mai departe. Cred că astfel de legături își păstrează picioarele pe pământ, literal și metaforic, deși mi-a trebuit mult timp să apreciez asta, probabil pentru că majoritatea oamenilor din Marea Britanie nu mai au acele conexiuni. Ce altceva? Probabil o abilitate de a evita regulile – sau existența unor astfel de reguli – pentru a supraviețui. Desigur, o teamă morbidă de moarte prin proiecții, o alergie la centurile de siguranță (mai ales într-o aeronavă) și o incapacitate cronică de a aștepta într-o coadă ordonată. Ironie, da, sigur. It’s the ace of the cards that life deals you, here.

 2. Problema este că mulți nu au încredere în media alternativă, ci doar în cea mainstream. Sclavul perfect este cel care se crede liber. Așa se iese în stradă anti-PSD dar pro-USR, deci pro corporații, pro masonerie și împotriva Ortodoxiei, împotriva Adevărului! Cât mai mult sex și câți mai mulți bani, asta vrea tineretul distrus din zilele noastre! Mulți susțin cenzura, crezând că fac un bine, fără sâ gândească!

 3. Draga Filip, mi-a placut cum ai pus problema si crede-ma ca nu credeam ca din media se mai poate evada. Si totusi exista viata dupa moarte! Intr-adevar haznaua numita „presa” este plina de indivizi cu sufletul gol, vinduti pe trei arginti, ce cred ca vor trai vesnic. Cita inselare!!! Ma bucur ca tu ai reusit sa intelegi toata viclenia si poate ca experienta ta va fi de folos si altor „calatori prin stele”.
  Sa stii ca si in Biserica sint multe uscaturi, asa cum si in spitele si scoli sint multe panarame, dar BISERICA este mireasa Lui Hristos si portile iadului n-o vor invinge, iar cum a inceput crestinismul, in grote, tot acolo va si sfirsi.

  Doamne ajuta!!

 4. https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=h4MmpN6Ex-s

  O să fiu sincer. O viață întreaga habar n-am avut toate regulile tenisului de cîmp. Asta pentru că mulțumită lui Cămătaru, Balaci, Silviu Lung, Mulțescu, Orac, Dumitru Moraru, Lăcătuș, Duckadam, Lucescu, Gică Hagi, Gică Popescu și altor mari maeștri ai sportului fotbal m-am lăsat fascinat de acest joc.

  Noutatea în această poveste este că de vreo doi ani eu și cu fetița mea de 9 ani am devenit specialiști în tenis de cîmp.

  Am reușit să anticipăm atunci când mingea a luat un pic de tușă și doar sistemul hawkeye venea să ne confirme că nu ne-am înșelat.

  Am început să ne dăm seama când trebuia ca Simona Halep să schimbe tactica în timpul meciului, pe ce anume trebuie să preseze și ce slăbiciuni ale adversarei să le exploateze.

  Deciziile antrenorului Simonei Halep veneau să ne confirme faptul că eu și cu fiica mea de 9 ani
  AM DEVENIT SPECIALIȘTI IN TENIS!

  DA! Prima persoană după Ilie Năstase care ne-a făcut să redevenim specialiști în tenis este Simona Halep!

  Întâmplarea face că mi-am dus copiii la Arena Națională să o întâmpinăm pe Simona Halep când a venit să prezinte premiul de la Grand Slam. Acolo am văzut o mare de oameni care au venit cu copiii și care nu au fost plătiți de nimeni să strige dezlănțuiți:
  SI-MO-NA!

  Nu este ciudat că o tânără de 27 de ani care nu vine din lumea intelectualilor se conturează din ce în ce mai mult a fi LOCOMOTIVA?

  Este incredibil dar vagoanele se așează de bună voie și cu entuziasm în spatele acestei locomotive. Oamenii se mai bucură și ei atât cat pot de un pic de normalitate în toată această țăcăneală generală.

  In numele meu și al copiilor mei dragă Simona îți mulțumim din tot sufletul.

  Și mulțumim și tuturor fetelor din echipa României de tenis care îmi dau inca un motiv să mă scol dimineață cu un singur gând: sunt ortodox și sunt român!

  1. Se pot directiona. Am salvat de pe sitte fisierul si cat de curand vreau sa-l depun la finante. Multumesc intregii echipe pentru informatii. Sunt de mare pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button