X

O nouă directivă europeană. NU se vor mai GĂSI informații aflate în afara surselor ACCEPTATE de Google

Directiva europeană a drepturilor de autor sau Directiva Copyright a dat naștere la nenumărate controverse, unele dintre ele avertizând chiar la introducerea unui nou tip de cenzură pe Internet.

Discuții extrem de intresante despre consecințele acestei Directive a drepturilor de autor s-au purtat în studiolul DCNews cu lect. univ. dr. Victor Negrescu, prorector SNSPA, și cu Nicolae Constantinescu, fondatorul unei platforme online. Una dintre principalele probleme care va apărea după intrarea în vigoare a acestei directive europene se referă la preluarea știrilor și a altor informații de către motoarele de căutare sau de site-urile de socializare.

Prin urmare, dacă o persoană caută pe Google o informație, nu o va găsi decât în sursele de informare acceptate de Google.

”Dacă eu caut pe Google știrea cu Negrescu la DCNews n-o s-o mai găsesc, pentru că Google, ca să citeze DCNews, trebuie să vă plătească. Lucru care se poate întâmpla sau nu. Această soluție a fost testată în Germania și Spania. Când s-a introdus în Spania Google News a dispărut! Ei, dacă eu, mâine, vreau să fac un site de știri va fi foarte greu să mai mă fac cunoscut. Va fi foarte greu să mă popularizez fără a avea acces la un motor de căutare”, a explicat Victor Negrescu, prorector SNSPA.

”Fără Google, fără Facebook, fără Yahoo va fi foarte greu să mai crească vreun site. Aceste platforme ar urma să fie înlocuite de colectori de taxe, care vor crea niște platforme limitate care vor spune: tu, DCNews te înscrii la mine, îți dau niște bani și eu vând mai departe. Practic, se vor crea niște centre care vor comasa drepturile de autor care vor plăti site-urilor mici aproape nimic!” a mai explicat Negrescu.

Ce se va întâmpla cu difuzarea și, mai ales, cu redifuzarea informațiilor puse în spațiul public de diferite site-uri, bloguri sau alte platorme web, cât și cum va fi afectată democrația online și libertatea presei puteți afla din interviul de mai jos:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.