X

Lovitura de stat din Venezuela. Nicolas Maduro propune alegeri anticipate

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a propus sambata alegerile legislative anticipate, in conditiile in care Juan Guaido, seful Adunarii Nationale de la Caracas, s-a autoproclamat presedinte interimar, fiind sustinut de protestatarii antiguvernamentali.

Intr-un discurs adresat sustinatorilor, Maduro a declarat ca Adunarea Constituanta, controlata de partidul de guvernamant, va dezbate posibilitatea convocarii de alegeri anticipate pentru Adunarea Nationala, care este dominata de opozitie.

Guaido a cerut noi alegerile prezidentiale dupa ce Maduro au fost reales anul trecut in urma unui scrutin controversat.

„Vrei alegeri? Vrei alegeri anticipate? Vom avea alegeri parlamentare „, a declarat Maduro la un miting pro-guvernamental de la Caracas.

Alegerile legislative sunt programate sa inceapa in 2020.

„Nu exista nici o dictatura in Venezuela, nici nu va exista”, a mai afirmat Maduro.

Concomitent, zeci de mii de locuitori din Venezuela au participat sambata la noi proteste antiguvernamentale la Caracas si in alte orase.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.