X

Uniformele „SMART”, în școlile din China. Sisteme GPS și de recunoaștere facială MONITORIZEAZĂ elevii

Așa arată minunata lume nouă. Dacă acum aceste uniforme sunt văzute ca fiind imperios necesare pentru siguranța copiilor, imaginați-vă ce mare ,,binecuvântare'' va reprezenta implantul cu cip pentru sistem și părinții care se bucură de acest așa-zis progres tehnologic.

Şcolile chineze au început să impună „uniformele smart” integrate cu sisteme de monitorizare prin GPS pentru a-i urmări pe elevi şi a-i împiedica să chiulească de la ore.
Unsprezece şcoli din provincia de sud-vest a Guizhou-ului au introdus aceste uniforne, produse de către o firmă locală, potrivit ABC News.

În momentul în care elevul intră în şcoală, uniforma înregistrează data şi ora, împreună cu un clip video scurt pe care părinţii îl pot accesa prin intermediul unei aplicaţii mobile.

Totodată, uniformele sunt dotate şi cu recunoaştere facială pentru a se asigura că acestea sunt purtate de către propietarul ei, împiedicându-i pe elevi să înşele sistemul.

Dacă elevul chiuleşte de la o oră, uniforma va declanşa o alarmă care îi va informa pe profesori şi părinţi în privinţa absenţei. O altă alarmă, de data asta vocală, se activează dacă un elev pleacă de la şcoală fără permisiunea cuiva.

Sistemul GPS al uniformei urmăreşte mişcările elevilor şi dincolo de gardurile şcolii.

Cele două cipuri aflate la nivelul umerilor pot rezista la 500 de spălări şi la temperaturi de 150 de grade Celsius, potrivit producătorului, citat de ziarul de stat chinez Global Times.

Alarmele vor suna de asemenea dacă elevul adoarme în timpul orei, în timp ce părinţii pot monitoriza şi cumpărăturile pe care copilul le face la şcoală, având posibilitatea să impună o limită de bani prin intermediul unei aplicaţii mobile, potrivit site-ului oficial al companiei.

Aceasta din urmă a emis un comunicat de presă pe Weibo (n.red.: principala reţea socială chineză) în care explică că uniformele „se concentrează pe securitate”, şi că oferă o „metodă de gestionare inteligentă” în beneficiul elevilor, profesorilor şi părinţilor.

Dreptul la intimitate al copiilor

În ciuda beneficiilor oferite de uniforme, zeci de chinezi s-au revoltat pe reţelele sociale întrebându-i pe producători dacă copii „nu au şi eu dreptul la intimitate”

Un blogger a apărat uniformele spunând că acestea „vor fi foarte la îndemână atunci când va veni forma de localizarea elevilor dispăruţi”. De asemenea, câteva ore mai târziu au răspuns şi producătorii uniformei, Guanyu Technology, precizând că aceştia „respectă şi protejează drepturile omului”.

„Uniforma smart nu urmăreşte chiar tot timpul elevii”, a mai precizat compania.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Puscarie totala!! Sa stie uniforma cand intri si cand iesi, cand te duci la baie si cand nu te duci… iar daca vrei sa chiulesti „suna alarma”! Zici ca e lagar de concentrare, nu scoala!!

    In alta ordine de idei, complet off-topic: ati observat cititoarele alea ciudate de la casele de marcat Kaufland si Mega Image / Shop&Go? Au un fel de luminita rosie care se aprinde cand simte ceva prezenta in apropiere. Pe mine ma trimit cu gandul la nu prea indepartatele cititoare DE CIPURI 666! Oare asta or fi?!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button