X

Părintele Justin și… “arhiereul de paie” – pildă pentru “vitejii” de acum

de Apologeticum

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mulți oameni au fost la mitingul anti-cip organizat cu binecuvântarea Părintelui Justin în martie 2013. A fost o mobilizare a întregii suflări ortodoxe, care a priceput pe ce lume trăiește și mai ales ce vremuri trăim. Bineînțeles că satrapii din structurile BOR au încercat în fel și chip, alături de organizația de mercenari ai României, pe scurt Jandarmeria, să împiedice participarea mai multor preoți împreună cu credincioșii lor. Patriarhia a pornit sirenele de atac “nuclear” și a amenințat cu pedepse aspre pe “dezertori”. Într-un final ne-am strâns exact câți trebuiau și mai ales câți contau.

Ziceam că au fost mulți, dar foarte puțini știau de semnificația unui anumit “personaj”, prezent și el la acel miting. Era cel care n-a scos un cuvânt, n-a motivat prezența sa la miting, nu avea nimic de reproșat Parlamentului ce ne băga documentele cu cip pe gât, nici măcar cu cei prezenți nu a comunicat. Era mut și surd, fără simțuri și fără suflet, era… “arhiereul de paie”. Iar povestea lui este aceasta:

– Măi, ce-ar fi să vă duceți voi cu un arhiereu din paie, acolo la București, spuse Părintele Justin către un grup ce se ocupa de participarea la miting a viețuitorilor din cele două mănăstiri ctitorite de sfinția sa.

Zis și făcut. Niște persoane pricepute au conceput straiele de arhiereu, altele le-au umplut cu paie, altă persoană i-a făcut chipul și totul arăta ca mai jos:

Image result for miting anti-cip martie 2013

Au fost și voci care și-au exprimat temerea de represaliile ulterioare ale ierarhilor, ori că unii credincioși mai pioși s-ar putea sminti. Către aceștia, Părintele a spus:

– Fără el nu se merge! Ar fi de-ajuns să-l lăsați acolo în piață și nu trebuie să mai faceți nimic. El “va spune” tot. Își va face singur treaba.

Presa se pare că nu a înțeles mesajul – căci ar fi făcut mare tărăboi, probabil crezând că e vreun preot-simbol al luptei anti-cip. Cei care știu cum arată niște straie arhierești au tras concluzia cuvenită, iar din partea ierarhilor nu s-a auzit nimic, mai mult ca probabil recunoscându-și “muțenia”.

Cine zice azi că Părintele avea vreo frică lumească sau că nu a sancționat cum se cuvine derapajele ierarhilor, vă spun sigur că unii dintre ei, la momentul mitingului din 2013, stăteau ca popândăii pitiți de frică să nu fie luați la ochi. În contextul luptei împotriva ecumenismului oficializat în Biserică la pseudo-sinodul din Creta, unii detractori au cutezanța diavolească să-l analizeze pe Părintele Justin “în lumina Sfinților Părinți”, trăgând concluzii demne de slujitorii întunericului. Cu siguranța asemenea specimene de “ucenici” sau “urmași” ar fi judecat și pe marii sfinți, dacă ar fi fost contemporani cu ei. Pentru că, într-adevăr Părintele Justin este un mare sfânt al românilor, ce mijlocește pentru Biserica luptătoare din țara noastră și pentru neamul românesc! Să-i cerem cu toată nădejdea ajutorul și vom avea negreșit parte de dragostea sa. Sfinte Părinte Justin, ajută-ne!

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

 1. DACA ACESTI PASTORI AI NOSTRI ORTODOCSI FIIND, NU AR AVEA FRICA CA SI-AR PIERDE SLUJBA, CA NU AR AVEA CU CE SA ISI TINA ODRASLELE IN SCOLI, CA NU AR AVEA CE LE PUNE PE MASA FAMILIILOR, ATUNCI CU ADEVARAT AR URAMA LUI IISUS HRISTOS! AU ATAT DE MULTA FRICA CA LE VOR PIERDE PE CELE LUMESTI, INCAT UITA CU CE SCOP S-AU PUS IN SLUJBA LUI DUMNEZEU, ASTFEL RISCAND SA LE PIARDA PE CELE SUFLETESTI!!! MARE PACAT DE NEAMUL ORTODOX, CE PRIGOANA SI REVOLTA S-A STARNIT ASUPRA SA! PUTIN CATE PUTIN, DAR CU PASI REPEZI SUNTEM FORTATI SA PARASIM ASPECTELE LUMESTI, CHIAR SA-I LASAM IN URMA PE CEI CARE NE SUNT DIN AL NOSTRU NEAM DAR ABSORBITI SI HIPNOTIZATI DE VREMURILE ANTIHRISTICE! CALEA DE MIJLOC NU MAI EXISTA! ACUM ESTE DOAR MARTURISIRE SAU LEPADARE! CAND VOM VEDEA UN FRATE ORTODOX CA ESTE ABSORBIT DE ACEST SISTEM LUCIFERIC SI ECUMENIC, TREBUIE SA-L INFORMAM! DAR DACA REFUZA SA CREADA, MARE NE VA FI DEZAMAGIREA CAND IL VOM VEDEA IMBRATISAND FIARA (SISTEMUL SI ECUMENISMUL)! FIE CA PACEA SI MILA DOMNULUI SI MANTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS SA FIE CU NOI CU TOTI! DOAMNE AJUTA!

  1. @Sergiu : nu mai scrie cu litere mari ca e deranjant. este echivalentul tipatului sau vorbitului cu voce ridicata din viata reala. si atunci se uita continutul mesajului si se ramane cu senzatia de urlat a ta. ori sant sigur ca nu asta ai vrut sa scotiin evidenta :))

   1. E FOARTE BINE CA A SCRIS CU MAJUSCULE! SA INTELEAGA TOT ROMANUL CA TRAIM VREMURILE DIN URMA, ALE APOSTAZIEI GENERALE. S-A VAZUT ASTA CU OCHIUL LIBER LA REFERENDUMUL PENTRU DEFINIREA CASATORIEI. RESPECT PENTRU TOTI CRESTINII ORTODOCSI CARE S-AU PREZENTAT LA REFERENDUM SI AU VOTAT DA!

 2. decat de loc e bine si cu litere de o schioapa poate vor vedea mai multi si se vor trezi pana nu e prea tarziu Doamne ajutane

 3. Lucru practic: Omoforul “Ierarhului” de hîrtie are 4 simboluri “XP alfa&omega” cusute cu capul în jos deci simbol anticreștin. Îl durea mîna pe croitor să coasă bine sau pe el îl interesează doar să iasă simbolul bine la spate? Deci a cusut o dată creștinește și de 4 ori anti.
  La fel epitrahilul BOR “modernizat” formează la bază la o palmă de sol o cruce răsturnată.

 4. Fratilor, sa nu trecem cu vederea, caci si CNP-ul este un mare pericol si nu era primit de catre Parintele Iustin Pirvu, caci are contact direct cu satana si plus de asta noi nu suntem un numar ci suntem oameni cu suflet si cu nume Sfint. Sa nu ne batem joc de numele primit de la Dumnezeu, primind CNP-ul.

  1. Parintele avea buletin vechi, dar cu CNP, insa ii parea rau pentru ca l-a acceptat. Considera insa ca lupta trebuie sa fie dusa macar de-acum incolo, contra documentelor cu cip.

   1. Buletinele vechi aveau un numar, dar nu era CNP. Era un numar atribuit hartiei respective. Daca schimbai buletinul vedeai ca are alt numar, care era al buletinului nu al tau. Situatia se schimba la buletinele noi. CNP-ul este atribuit persoanei, schimbi buletinul ramai cu acelasi CNP…
    Cred ca in Rusia s-a dus un proces intentat de 12 femei si un barbat pentru a putea avea buletine vechi, fara CNP, pe care l-au si castigat. Procesul cred ca este prezentat in cartea „Staretii despre vremurile din urma”.

  1. Cuvantul acestui cinstit mitropolit IPS Longin ar trebui sa devina VIRAL pe internet, spre trezirea tuturor sufletelor inca adormite.
   Domnul sa ni-l tina sanatos!

 5. Astazi,a doua oara am avut spion la Sfanta Liturghie.De data asta o femeie.,,Preoteasa”.Data trecuta l-am avut pe dascalul acelui ,,preot”.Bineinteles ca sunt trimisi de ,,ierarh”.Si am spus si mai tare:,,intai pomeneste Doamne pe toti episcopii ortodocsi….Mi-e scarba de ei.
  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button