X

Franța: De la ‘vestele galbene’ la ‘fularele roşii’

France 24

Câteva mii de ‘fulare roşii’ au defilat duminică la Paris pentru ‘a apăra democraţia şi instituţiile’ în faţa violenţelor care au marcat manifestaţiile ‘vestelor galbene’ din ultimele săptămâni, relatează AFP.

Participarea pare sub numărul celor în jur de 10.000 de persoane care îşi anunţaseră pe Facebook intenţia de a fi prezenţi la acest ‘Marş republican al libertăţilor’.

Manifestanţii, care arborau steaguri ale Franţei şi câteva drapele ale Uniunii Europene, au scandat ‘Da, democraţiei, nu revoluţiei’. Unii purtau tricouri pe care scria ‘Îmi iubesc republica’ sau ‘Stop violenţelor’.

Potrivit lui Laurent Soulié, iniţiatorul marşului, ‘fularele roşii’ au răspuns apelului ‘majorităţii tăcute care rămâne ascunsă în case de zece săptămâni’.

Conform cuvântului de ordine al evenimentului, defilarea ‘fularelor roşii’ nu este nici o manifestaţie împotriva ‘vestelor galbene’, nici un sprijin în favoarea preşedintelui Emmanuel Macron, obiectivul său fiind apărarea Republicii.

O parte dintre ‘fularele roşii’ care intenţionau să participe la manifestaţie afirmă că împărtăşesc anumite revendicări ale ‘vestelor galbene’, dar resping violenţa ‘împotriva instituţiilor’.

Partidul ‘La République en Marche’, al preşedintelui Macron, a încercat să rămână discret faţă de această iniţiativă, dar în jur de 20 de deputaţi şi şase senatori ai formaţiunii au venit la manifestaţie, cu titlu individual.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

 1. Aceasi filmare de la nivelul solului.
  Ca sa vedeti cam cum manipuleaza presstitute media corporatista comparati varianta oficiala a „marelui” mars al oligarhilor uie din 2015
  https://www.youtube.com/watch?v=WOzUAlN2lgQ
  cu ce a fost de fapt in realitate
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/paris-march-tv-wide-shots-reveal-a-different-perspective-on-world-leaders-at-largest-demonstration-9972895.html
  adunatura slinosilor era singura, pe strazi pustii iar filmarea a fost facuta „convenabil”
  Mai era tot asa un exemplu cu un mars proemigratie, dar nu am rabdare acum sa-l mai caut. Aceleasi trucuri; 50 de oameni dar filmarea facuta convenabil de ai impresia ca-s sute de mii.
  Va recomand filmul Wag the Dog https://www.imdb.com/title/tt0120885/ daca vreti sa intelegeti cam cum functioneaza presstitute. (nu se da pe prosttv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.