X

Franța: De la ‘vestele galbene’ la ‘fularele roşii’

France 24

Câteva mii de ‘fulare roşii’ au defilat duminică la Paris pentru ‘a apăra democraţia şi instituţiile’ în faţa violenţelor care au marcat manifestaţiile ‘vestelor galbene’ din ultimele săptămâni, relatează AFP.

Participarea pare sub numărul celor în jur de 10.000 de persoane care îşi anunţaseră pe Facebook intenţia de a fi prezenţi la acest ‘Marş republican al libertăţilor’.

Manifestanţii, care arborau steaguri ale Franţei şi câteva drapele ale Uniunii Europene, au scandat ‘Da, democraţiei, nu revoluţiei’. Unii purtau tricouri pe care scria ‘Îmi iubesc republica’ sau ‘Stop violenţelor’.

Potrivit lui Laurent Soulié, iniţiatorul marşului, ‘fularele roşii’ au răspuns apelului ‘majorităţii tăcute care rămâne ascunsă în case de zece săptămâni’.

Conform cuvântului de ordine al evenimentului, defilarea ‘fularelor roşii’ nu este nici o manifestaţie împotriva ‘vestelor galbene’, nici un sprijin în favoarea preşedintelui Emmanuel Macron, obiectivul său fiind apărarea Republicii.

O parte dintre ‘fularele roşii’ care intenţionau să participe la manifestaţie afirmă că împărtăşesc anumite revendicări ale ‘vestelor galbene’, dar resping violenţa ‘împotriva instituţiilor’.

Partidul ‘La République en Marche’, al preşedintelui Macron, a încercat să rămână discret faţă de această iniţiativă, dar în jur de 20 de deputaţi şi şase senatori ai formaţiunii au venit la manifestaţie, cu titlu individual.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

 1. Aceasi filmare de la nivelul solului.
  Ca sa vedeti cam cum manipuleaza presstitute media corporatista comparati varianta oficiala a „marelui” mars al oligarhilor uie din 2015
  https://www.youtube.com/watch?v=WOzUAlN2lgQ
  cu ce a fost de fapt in realitate
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/paris-march-tv-wide-shots-reveal-a-different-perspective-on-world-leaders-at-largest-demonstration-9972895.html
  adunatura slinosilor era singura, pe strazi pustii iar filmarea a fost facuta „convenabil”
  Mai era tot asa un exemplu cu un mars proemigratie, dar nu am rabdare acum sa-l mai caut. Aceleasi trucuri; 50 de oameni dar filmarea facuta convenabil de ai impresia ca-s sute de mii.
  Va recomand filmul Wag the Dog https://www.imdb.com/title/tt0120885/ daca vreti sa intelegeti cam cum functioneaza presstitute. (nu se da pe prosttv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.