X

Franța: De la ‘vestele galbene’ la ‘fularele roşii’

France 24

Câteva mii de ‘fulare roşii’ au defilat duminică la Paris pentru ‘a apăra democraţia şi instituţiile’ în faţa violenţelor care au marcat manifestaţiile ‘vestelor galbene’ din ultimele săptămâni, relatează AFP. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Participarea pare sub numărul celor în jur de 10.000 de persoane care îşi anunţaseră pe Facebook intenţia de a fi prezenţi la acest ‘Marş republican al libertăţilor’.

Manifestanţii, care arborau steaguri ale Franţei şi câteva drapele ale Uniunii Europene, au scandat ‘Da, democraţiei, nu revoluţiei’. Unii purtau tricouri pe care scria ‘Îmi iubesc republica’ sau ‘Stop violenţelor’.

Potrivit lui Laurent Soulié, iniţiatorul marşului, ‘fularele roşii’ au răspuns apelului ‘majorităţii tăcute care rămâne ascunsă în case de zece săptămâni’.

Conform cuvântului de ordine al evenimentului, defilarea ‘fularelor roşii’ nu este nici o manifestaţie împotriva ‘vestelor galbene’, nici un sprijin în favoarea preşedintelui Emmanuel Macron, obiectivul său fiind apărarea Republicii.

O parte dintre ‘fularele roşii’ care intenţionau să participe la manifestaţie afirmă că împărtăşesc anumite revendicări ale ‘vestelor galbene’, dar resping violenţa ‘împotriva instituţiilor’.

Partidul ‘La République en Marche’, al preşedintelui Macron, a încercat să rămână discret faţă de această iniţiativă, dar în jur de 20 de deputaţi şi şase senatori ai formaţiunii au venit la manifestaţie, cu titlu individual.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Aceasi filmare de la nivelul solului.
    Ca sa vedeti cam cum manipuleaza presstitute media corporatista comparati varianta oficiala a “marelui” mars al oligarhilor uie din 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=WOzUAlN2lgQ
    cu ce a fost de fapt in realitate
    https://www.independent.co.uk/news/world/europe/paris-march-tv-wide-shots-reveal-a-different-perspective-on-world-leaders-at-largest-demonstration-9972895.html
    adunatura slinosilor era singura, pe strazi pustii iar filmarea a fost facuta “convenabil”
    Mai era tot asa un exemplu cu un mars proemigratie, dar nu am rabdare acum sa-l mai caut. Aceleasi trucuri; 50 de oameni dar filmarea facuta convenabil de ai impresia ca-s sute de mii.
    Va recomand filmul Wag the Dog https://www.imdb.com/title/tt0120885/ daca vreti sa intelegeti cam cum functioneaza presstitute. (nu se da pe prosttv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button