X

„Greii” UE se unesc şi îi cer lui Maduro să organizeze alegeri. Rusia acuză SUA de lovitură de stat

Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie i-au dat un termen de opt zile preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro pentru a convoca alegeri, în caz contrar ele îl vor recunoaşte pe opozantul Juan Guaido drept ”preşedinte” al Venezuelei care să organizeze scrutinul respectiv, relatează AFP şi Reuters.

”Dacă în decurs de opt zile nu vor fi convocate alegeri corecte, libere şi transparente în Venezuela, Spania îl va recunoaşte pe Juan Guaido drept preşedinte al Venezuelei”, pentru ca el ”să convoace aceste alegeri”, a declarat şeful guvernului socialist spaniol Pedro Sanchez sâmbătă în faţa presei la Palatul Moncloa.

Aceleaşi mesaje au venit şi din partea Franţei şi a Germaniei.

Aceste anunţuri din partea Madridului, Parisului şi a Berlinului intervin după ce statele membre ale Uniunii Europene nu au reuşit să ajungă vineri seara să se înţeleagă asupra unei noi ”declaraţii comune” care să facă apel la convocarea rapidă de alegeri în Venezuela, în caz contrar UE îl va recunoaşte pe Juan Guaido, potrivit unor surse diplomatice citate de Agerpres.

Rusia acuză SUA de lovitura de stat

Ambasadorul Rusiei la Națiunile Unite, Vasili Nebenzia, a acuzat Statele Unite sâmbătă, în fața Consiliului de Securitate al ONU, că încearcă să răstoarne guvernul venezuelean cu o lovitură de stat.

„Statele Unite încearcă să inițieze o lovitură de stat în Venezuela”, a declarat Nebenzia, în timpul discuțiilor care au avut loc în cadrul celui mai înalt organ executiv al ONU, după ce Rusia a încercat fără succes să elimine problema de pe ordinea zilei, relatează cotidianul spaniol ABC.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Si de ce ma rog nu cer si Frantei sa organizeze alegeri prezidentiale si parlamentare si declararea liderului Vestelor Galbene, Eric Drouet, drept presedinte legitim al frantei?
    Clovnula ala de macrou, papusa banksterilor; evident nu mai are nici o legitimitate cu nici 20% sustinere.
    Este a 11-a saptamana consecutiva de proteste in franta si iara bate politia la ei ca la fasole fara ca coana uie sa se sichiseasca ca moare de grija manifestantilor.
    Venezuela nu este corporatia trumpului sa numeasca el presedintii cum vrea.
    Nici macar numele „liderului” maximo nu i-l stiu criminalii astia. Puiul cia, pompeo il numea „Goido” pe pausa aleasa :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.