X

Criza din Venezuela provoacă noi tensiuni între SUA și Rusia

Image result for venezuela trump putin
Moscova îndeamnă toate țările să renunțe la intenția de a interveni militar în Venezuela, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenției Tass.

„Există semne din partea unor capitale că intervenția militară nu este exclusă. Face apel la abandonarea unor astfel de idei”, a declarat Lavrov.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat joi că „toate opţiunile sunt masă” dacă preşedintele venezuelean Nicolas Maduro decide să folosească forţa împotriva opoziţiei din Venezuela, relatează Mediafax.

Mike Pence a clarificat că Statele Unite vor folosi „presiune economică şi politică” împotriva Guvernului lui Maduro.

Washingtonul l-a recunoscut miercuri pe preşedintele Adunării Naţionale, Juan Guaido, ca „preşedinte interimar” al Venezuelei, considerând „ilegitim” regimul lui Nicolas Maduro.

În acest context, liderul socialist a rupt relaţiile diplomatice cu Statele Unite şi a dat un termen de 72 de ore, până sâmbătă, pentru ca diplomaţii americani să părăsească ţara.

Juan Guaido mai este susţinut și de mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Argentina şi Columbia.

Preşedintele Nicolas Maduro a primit joi asigurări de ”loialitate” din partea armatei pentru a contracara susţinerea internaţională faţă de preşedintele parlamentului, Juan Guaido.

Maduro a primit sprijin însă din partea preşedintelui rus Vladimir Putin, faţă de ceea ce acesta din urmă a denumit ”distructiva ingerinţă externă” în Venezuela.

Rusia acuză Statele Unite că încearcă să uzurpe puterea în Venezuela şi că îl subminează pe preşedintele Nicolas Maduro prin susţinerea protestelor din Venezuela.

„Considerăm că încercarea de a uzurpa puterea autorităţii din Venezuela contrazice şi încalcă principiile de bază ale legislaţiei internaţionale”, a declarat Dimitri Peskov.

De asemenea, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a declarat susţinerea pentru omologul său din Venezuela, Nicolas Maduro, după ce liderul opoziţiei de la Caracas s-a declarat preşedinte interimar.

Potrivit lui Ibrahim Khalin, purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale din Turcia, Erdogan i-a transmis lui Maduro: „Fratele meu Maduro! Rezistă, te susţinem”.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. orb sa fii si tot vezi ca tipul din poza care se da drept Putin, seamana tot mai putin cu adevaratul Putin, cel de dinainte de inexplicabila absenta de acum cativa ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.