X

(+ 18) Fereastra Overton: SA NE OBISNUIM CU CANIBALISMUL

AVERTISMENT: CONȚINUT GRAFIC

MGM/Universal
Hannibal
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In preambul, in caz ca inca nu stiti care-i treaba cu Fereastra Overton, cititi va rugam:

Fereastra OVERTON sau cum prin inginerie sociala se ajunge de la “ilegal – de neacceptat” la “legal – interzis de criticat”

Sub ochii nostri schema se aplica si in cazul canibalismului.  E promovat in seriale pentru adolescenti:

Mesajele bolnave şi perverse din “Aventurile înfricoşătoare ale Sabrinei”: canibalism, orgii, LGBT si vrajitorie intr-un serial Netflix pentru adolescenti in care este laudat mult si des satana…

De catre “Rottweiler-ul lui Darwin”:

RICHARD DAWKINS ne indeamna sa consumam CARNE UMANA pentru a depasi “tabuul” CANIBALISMULUI / Sau inca o dovada ca ATEISM = SATANISM

Sau in spectacole de Anul Nou:

“Balul Illuminati” din noaptea de Anul Nou

Iata mai jos si un caz de anul trecut, o transmisie live pe Facebook, in care doua personaje erau hranite cu bucati de carne taiate din propriile trupuri. Spectacolul sugera că oamenii ar trebui să recurgă la canibalism dacă s-ar confrunta cu dispariția. Stirea a fost prezentata de catre ziarul Adevarul in articolul VIDEO Un artist a transmis în direct un spectacol de canibalism în care doi oameni sunt hrăniţi cu propria carne astfel:

Artistul australian Arthur Berzinsh a stârnit controverse după ce a difuzat în direct o interpretare canibalistică în care doi oameni au fost tăiaţi atent cu un bisturiu şi apoi s-au hrănit cu carnea proprie, scrie IFLScience.com.
Totuşi, nu toată lumea a apreciat această exprimare artistică iar Express.co.uk precizează că în momentul de faţă poliţia a pornit o investigaţie.
„Acest spectacol este o metaforă a societăţii consumiste care se consumă pe sine”, a scris Arthur în descrierea actului intitulat Eschatologie, care însemnă studiul spiritual al morţii şi al „sfârşitului timpului”.
„Chiar şi acum, în post-postmodernism, încă nu avem nici cea mai mică idee care să aducă vreun sens sau justificare existenţei noastre”, a mai explicat artistul.
Spectacolul a avut loc pe 6 martie într-un muzeu din capitala Letoniei, Riga, şi a fost transmis live pe Facebook.
Potrivit IFL Science, în afara spectacolelor de acest gen şi a ucigaşilor în serie, există de fapt o istorie evidentă a canibalismului în rândul oamenilor. De-a lungul veacurilor, arheologii au descoperit mai multe dovezi din majoritatea colţurilor lumii unde în multe situaţii canibalismul nu era o tradiţie sau o practică culturală mai aparte, ci mai degrabă o modalitate de hrănire.
Potrivit doctorilor şi oamenilor de ştiinţă, carnea umană nu este deosebit de hrănitoare pentru oameni şi vine cu multe riscuri pentru sănătate precum boli transmisibile prin sânge.
În ce priveşte legalitatea consumului, în SUA, de exemplu, nu există legi care să interzică în mod explicit canibalismul, deşi în unele state se face referire în mod indirect la obţinerea şi consumarea de carne umană. Situaţia este asemănătoare şi în alte ţări. Totuşi, canibalismul în public şi difuzarea actului pe reţelele sociale aduce o mulţime de probleme juridice neclare.

Pe mine m-a ingrozit tonul linistit al articolului de mai sus. Daca prezentau doar stirea, mai mergea, dar finalul “academic” rece il consider oripilant. Atata tot a avut de completat autorul: spectacolul este controversat, in trecut canibalismul era o modalitate de hrănire, carnea umană nu este deosebit de hrănitoare, nu prea există legi care să interzică în mod explicit canibalismul si difuzarea canibalismului pe reţelele sociale aduce o mulţime de probleme juridice neclare. Parca ar vorbi Hannibal (ca de aceea am si ales acele fotografii de la inceputul articolului)…
Macar pe Daily Mail spectacolul a fost considerat dezgustator. Iata ce putem citi la  Police probe bizarre cannibal chef who sliced flesh from two volunteers, fried it and FED it to them during Facebook live stream

Polițiștii investighează un bucătar canibal care a tăiat carne de la doi voluntari, a prăjit-o și le-a dat-o să mănânce în timpul unei transmisii live pe Facebook

Spectacolul dezgustător a fost creat de artistul Arturs Bērziņš și a fost difuzat online

De atunci a primit o serie de plângeri de la oameni care au vizionat spectacolul

Incidentul a fost filmat într-un muzeu din capitala Letoniei din Riga pe 6 martie

În ciuda plângerilor, poliția se străduiește să găsească ceva care să-l acuze

Poliția investighează o reprezentare oribilă în care la doi artiști le-au fost tăiate bucati de carne din trup. Dupa prăjire au fost hrăniți cu propria carne.

Reprezentarea, realizată de artistul Arturs Bērziņš, a fost difuzată live pe Facebook și a primit o serie de plângeri din partea spectatorilor.

Doi voluntari s-au îmbrăcat într-un costum de criminalist de culoare albă, apoi își taie o bucată de carne pe spate folosind un bisturiu – aparent fără utilizarea anestezicului local.

Spectacolul, realizat de artistul Arturs Bērziņš, a fost difuzat live pe Facebook și a primit o serie de plângeri din partea spectatorilor

Carnea umană este apoi aruncată într-o tigaie mare și gătită în fața celor doi asistenți care se uită la ea.

Persoana costumată în criminalist preia carnea din tigaie și apoi le introduce carnea în gură.

Autoritățile din Letonia analizează acum întâmplarea, care a avut loc pe 6 martie la un muzeu din Riga.

Nu este clar dacă carnea a fost tăiată de la oameni sau dacă a fost pusă în scenă.

În ciuda dezgustului, autoritățile letone se luptă să găsească ceva cu care să-l acuze pe Bērziņš.

Premisa spectacolului “Eschatology” a fost să sublinieze ce s-ar întâmpla cu omenirea în cazul în care sursele alimentare globale sunt epuizate.

Spectacolul sugerează că oamenii ar trebui să recurgă la canibalism dacă s-ar confrunta cu dispariția.

Actorii implicați în spectacol au fost Karl Zvejnieks, Suura Nettle, PainProTest și alți actori.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button