X

S-au găsit și anul acesta câțiva MĂRTURISITORI împotriva săptămânii de rugăciune ECUMENISTĂ

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aproximativ 20 de ortodocși au mărturisit Dreapta Credință, ieri 18 ianuarie 2019, în fața bisericii Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche din București, unde s-a desfășurat prima „slujbă” din săptămâna de rugăciune comună ecumenistă. 
O dubă cu jandarmi a fost prezentă la faţa locului înainte de a veni oficialităţile şi nu au permis credincioşilor mărturisitori să intre în curtea Bisericii. Totuşi, spre deosebire de alţi ani, mărturisitorii au fost lăsaţi să împartă pliante, să filmeze fără a mai fi ameninţaţi cu amenzi, cerânduli-se însă să se legitimeze ca nişte posibili infractori.
S-au împărţit zeci de pliante cu explicaţii asupra ecumenismului, a canoanelor ortodoxe care interzic rugăciunea – şi nu numai – cu ereticii, s-au purtat discuţii cu o parte dintre credincioşii care au participat la rugăciunea în comun, ce-i drept multe în contradictoriu, căci majoritatea celor ce se considerau îndreptățiți să ne contrazică aveau idei preconcepute și amăgitoare despre „toleranţă”, „unitate şi iubire în diversitate”, că am avea același Dumnezeu cu „ceilalți creștini” etc.  Unii ne-au apostrofat spunându-ne: ,,vă place dezbinarea şi de asta aţi venit,” sau ,,sunteţi fanatici,”, ,,Adevărul lui Hristos contează”, neînţelegând că Sfânta Scriptură ne îndeamnă să ne rugăm pentru ei [nu cu ei!], iar ereticii niciodată nu se vor întoarce la Biserică dacă îi întărim în convingerea că şi ei au Biserică şi Sfinte Taine, prin participarea noastră la rugăciunile în comun cu catolici şi protestanţi, templieri, masoni, monofiziţi etc, fapte ce îi odihnesc pe aceştia în ereziile credinţelor lor.

Avem speranța că mulți din zecile de credincioși ce au primit în simplitate și cu interes pliantele cu explicații vor înțelege adevărul și importanța mărturisirii corecte a Ortodoxiei.

Biserica este Una şi Unul Sfânt este Capul ei, un singur Hristos şi nimeni niciodată nu va putea alcătui o altă „Biserică” decât cea lăsată de Hristos Sfintilor Părinţi.
„Este doar o singură Biserică a lui Hristos – cea Ortodoxă, apostolească şi sobornicească, nu mai multe.” (Sf. Fotie al Constantinopolului)

Foto:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Dumnezeu Atotputernicul sa va rasplateasca, dragi marturisitori, pentru osteneala voastra. Dar ceilalti unde sunt? Nu s-au gasit decat acestia…?

  2. “Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, marturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu Care este în ceruri.” ( Matei 10,32) Cinste lor!

  3. Off-topic:

    http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_554.html?m=1
    Tradus cu Google.

    Președintele sirian Bashar Assad , la o întâlnire cu delegația rusă, a declarat că eforturile sunt făcute pentru a rupe Biserica din Antiohia în Siria și Liban proporțional cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, a declarat deputatul Dmitri Samplin.
    “Eforturile de împărțire a credincioșilor sunt una dintre cele mai grave probleme nu numai pentru voi, ci și pentru noi. Astăzi vom vedea încercări de a împărți biserica din țara noastră – o încercare de a diviza Biserica din Antiohia în Siria și Liban „ , a declarat el cuvintele Assad Samplin ca transmite TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button