X

Vladimir Putin spune de ce SUA destabilizează Balcanii

Tentativele SUA şi ale altor ţări occidentale de a-şi consolida poziţia dominantă în Balcani rămâne un factor serios de destabilizare în regiune, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat marţi seara publicaţiei sârbe Večernje novosti, înaintea vizitei sale, joi, la Belgrad, informează agenţia de presă rusă oficială TASS.

‘Dacă e să vorbim despre situaţia din Balcani, un factor major de destabilizare este linia SUA şi a unor ţări occidentale orientată spre consolidarea dominaţiei lor în regiune’, a spus Putin, potrivit căruia, în 1999, ‘forţele NATO – fără autorizare din partea ONU – au bombardat Iugoslavia timp de două luni, smulgând cu forţa ţinutul autonom Kosovo’. ‘În 2008, Washingtonul şi aliaţii săi au sprijinit autoproclamarea ilegală a independenţei Kosovo’, a adăugat el.

În continuare, preşedintele rus a denunţat extinderea NATO în regiune, ceea ce duce la creşterea tensiunilor în Europa, acuzând Alianţa că restabileşte liniile de divizare din perioada Războiului Rece.

În 2017, în opinia sa, în pofida faptului că jumătate din populaţia Muntenegrului nu voia în NATO, mica ţară balcanică a fost atrasă în Alianţă. ‘S-au temut să organizeze un referendum pe această temă şi drept urmare această ţară trece acum printr-o perioadă de instabilitate politică’, a spus Putin.

În acest context, şeful statului rus a evocat şi cazul Macedoniei unde – potrivit lui – ‘pentru a accelera intrarea acesteia în Alianţa Nord-Atlantică a fost declanşat anul trecut procesul de schimbare a denumirii ţării şi amendarea Constituţiei’.

‘Am afirmat în mod repetat că noi considerăm politica de extindere a NATO o relicvă a Războiului Rece, o strategie militaro-politică eronată şi distructivă’, a afirmat preşedintele rus. ‘Astăzi, Alianţa încearcă să-şi consolideze prezenţa în Balcani. Prin aceasta doar restabileşte liniile de divizare pe continentul european, încălcând grav principiul indivizibilităţii securităţii’, consideră Putin, potrivit căruia aceasta duce la scăderea încrederii şi la creşterea tensiunii în Europa.

În acelaşi timp, el şi-a exprimat surprinderea faţă de reacţia UE la decizia ‘parlamentului’ kosovar de a transforma Forţele de securitate din Kosovo într-o armată în adevăratul sens al cuvântului.

‘Era evident că o astfel de măsură va fi percepută de sârbii care trăiesc în provincie drept o ameninţare directă la adresa securităţii lor. În general, această măsură generează riscuri majore de agravare a situaţiei în regiune’, a declarat şeful statului rus în interviul pentru publicaţia sârbă.

Moscova, cunoscând şi înţelegând complexitatea Balcanilor şi istoria regiunii, a privit-o ca pe un spaţiu de cooperare constructivă, susţine Vladimir Putin, adăugând că

‘şi astăzi Rusia are mulţi prieteni aici, printre care un loc special îl ocupă partenerul strategic – Serbia’.

În acest context, preşedintele Rusiei a promis că ţara sa va dezvolta cooperarea tehnico-militară cu Serbia, conform TASS.

‘De-a lungul anilor, am ajutat la consolidarea capacităţii de apărare a Serbiei: furnizăm arme şi echipamente militare, ajutăm la reparaţii şi modernizare. Vom continua să dezvoltăm cooperarea tehnico-militară’, a dat asigurări Putin Belgradului, subliniind că Moscova apreciază angajamentul ferm al conducerii sârbe faţă de politica de menţinere a neutralităţii Serbiei.

Referitor la aspiraţia Serbiei de a se integra în UE, preşedintele rus a declarat că Moscova respectă această dorinţă a Serbiei şi consideră că acest curs al conducerii sârbe nu va fi un obstacol în calea dezvoltării relaţiilor dintre Moscova şi Belgrad.

‘Respectăm politica conducerii sârbe de aderare la UE. Spre deosebire de partenerii occidentali, noi nu încercăm să punem Belgradul în faţa unei alegeri artificiale – ori cu Rusia, ori cu Uniunea Europeană’, a spus Putin.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

13 comentarii

 1. Echipamente militare turcești continuă să ajungă la granița siriană
  Un convoi de echipament militar turc a sosit la gara din Fevzipasa, în provincia Gaziantep, în timp ce Turcia continuă să trimită întăriri la granița cu Siria, după cum arată filmările sâmbătă.
  https://youtu.be/2-MwZ8dkdvo

 2. Mda…E O CUTRĂ ȘI PUTIN ĂSTA…..RUSIA, SUA (NATO, ONU) = ACEEAȘI HIDRĂ CU MAI MULTE CAPETE!
  TOTUL FACE PARTE DINTR-UN SCENARIU FOAARTE BINE PUS LA PUNCT, PENTRU A CREEA IMPRESIA POLIȚISTULUI (PLANETAR) BUN ȘI-A ĂLUIA RĂU, CARE FAC PARTE DIN ACEEAȘI STRUCTURĂ (SECȚIE) DAR ÎȘI ÎMPART ROLURILE ȘI-APOI TROFEELE.

  Să ne amintim:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=98&v=1bLnXhCsu40
  KARISMA – Generalul Chelaru Mircia

  ”Ne-au măcelărit la Malta, ne devorează la Bruxelles.La începutul lui decembrie 1989, președintele României socialiste, Nicolae Ceaușescu, a primit din partea lui Iulian Vlad, un raport despre discuțiile din Malta dintre cele două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite și URSS.
  Raportul vorbește despre ”un nou echilibru pe continentul European”, respectiv ”REDEFINIREA SFERELOR DE INFLUENȚĂ”.
  Ceea ce nu se știe e faptul că, odată cu informațiile mai sus amintite, spionii români care s-au ocupat de operațiunea ”Malta”, au mai adus și o hartă…acest document a produs, pe plan intern, în timp, demisia unui Șef de Mare Stat Major al Armatei Române și o catastrofă aeronautică: cea de la Balotești, din 1995.

  Pe plan extern, tot ceea ce conținea la acel moment harta, S-A PRODUS SAU ESTE PE CARE SĂ SE PRODUCĂ. Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, la vremea respectivă – Șeful Marelui Stat Major al Armatei, a anunța o conferință de presă ad-hoc, seara târziu.
  El a declarat, spre uimire asistenței, că structuri de tip mafiot încearcă să destabilizeze România și să enclavizeze sudul Olteniei, fără a furniza și alte amănunte.
  După câteva ore, în replică, răspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Mureșan, spunea: ”se poate vorbi de elemente de crimă organizată, pe fondul nivelului scăzut de trai, al sărăciei”.
  A doua zi, pe 1 Noiembrie, Mircea Chelaru demisionează din funcția de Șef de Stat Major al Armatei.
  Despre ce era vorba?!

 3. În 1992, William B. Wood, geograf-șef al Departamentului de Stat american, fost ambasador al SUA în Afganistan, dădea publicității O HARTĂ CU NOILE GRANIȚE ALE STATELOR EUROPEI CARE AR FI TREBUIT MODIFICATE, ÎN VIRTUTEA INTERESELOR STRATEGICE DE DUPĂ CĂDEREA BLOCULUI COMUNIST.

  Adică, înțelegerea de la Malta…iată ce era programat să se întâmple…Scoția devine independentă…o parte a Irlandei de Nord se unește cu Republica Irlanda…Bretania se desprinde de Franța…Țara Bascilor și Catalunia se desprind de Spania…Italia se divide în zona de nord și zona de sud…Belgia se împarte în Flandra și Valonia…Cehoslovacia se rupe în două: Cehia și Slovacia…Kalingrad devine regiune autonomă în cadrul Rusiei, Kosovo se alătură Albaniei, TRANSILVANIA DEVINE PARTE A UNGARIEI, ACTUALELE JUDEȚE ROMÂNEȘTI: DOLJ, CARAȘ-SEVERIN ȘI TIMIȘ SE DESPRIND DE ROMÂNIA ȘI DEVIN ȚARA ȚIGANILOR….PARTEA VESTICĂ A BASARABIEI REVINE LA ROMÂNIA, iar partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin ”zonă autonomă Nistru” în cadrul Ucrainei.

  Un astfel de document primise Ceaușescu și despre el vorbea și generalul Chelaru. Să vedem similitudinile între datele hărții mai sus amintite și evenimentele de pe bătrânul continent, din 1990:

 4. 1. În 1993, Cehoslovacia dispare de pe harta lumii și apar Cehia și Slovacia.
  2. Divizarea Iugoslaviei, așa cum spunea documentul, a fost efectul unui șir de conflicte armate, începând cu 1990, când Germania recunoaște prima independeța Sloveniei și Croației. În 1991 începe războiiul dintre sârbi și croați, iar în 1992, cel dintre sârbi și bosniaci.
  3. În 1996, mafia albaneză preia controlul traficului de droguri din Balcani.
  4. În 1999, NATO bombardează nimicitor Serbia.
  5. În februarie 2008 Kosovo își declară independența față de Serbia, cu recunoașterea U.E. și SUA. Se preconizează că se va uni cu Albania, în următoarea perioadă.
  În noiembrie 2007, premierul regional scoțian, Alex Salmond, șeful Partidului Național Scoțian (SNP), a vorbit pentru prima oară despre un calendar de separare de Marea Britanie și a prezis că Scoția va fi independentă peste 10 ani, respectiv în 2017. Faptul, a fost foarte aproape să se producă în vara lui 2016, din pricina BREXIT, procesul prin care Marea Britanie iese din U.E., în urma unui scrutin controversat, ce a bulversat poporul scoțian, care a cerut la rândul său rupture de Regatul Unit.

  Tot în noiembrie 2007, flamanzii aprind scânteia scindării în Belgia. Deputații flamanzi votează o lege ce reduce dreptul de vot al francofonilor. Se întâmplă pentru prima oară de la independența Belgiei, din 1830.
  În vara anului 2009, guvernul Berlusconi este zguduit de un scandal ce readuce în actualitate ideea secesiunii dintre sudul și nordul Italiei.
  În 2009, locuitorii din mai multe zone ale Cataloniei, au participat la un referendum ”symbolic” privind independența acestei regiuni, față de Guvernul de la Madrid.

 5. La noi, ESCALADAREA LUPTELOR DE STRADĂ ÎNTRE CLANURILE MAFIOTE, DIN ANII 2007, 2008, 2009 PAR SĂ NU SE MAI TERMINE ÎN PLIN CENTRU AL CRAIOVEI, CAPITALA REGIUNII ROMÂNEȘTI OLTENIA.
  Să revenim acum, la generalul Chelaru și îl cităm, din declarațiile pe care le-a făcut, la momentul în care conștiința l-a determinat să intreprindă demersul său.
  MIRCEA CHELARU: ”Oltenia urma să se desprindă de România, în decembrie 2000”. ”La vremea respectivă aveam informații conform cărora, enclavizarea sudului Olteniei de către structuri de tip mafiot, este iminentă”. ”Din câte știu, nu s-a renunțat încă la acest plan”.

  Să revenim și la groaznicul accident aviatic de la Balotești. SURSĂ DE ÎNCREDERE DIN INTERIORUL SITEMULUI: ”OMUL CARE A ADUS INFORMAȚIILE DE LA MALTA, ÎN 1989, SE AFLA ÎN AIRBUSUL PRĂBUȘIT LA BALOTEȘTI, ÎN 1995. NU A FOST ACCIDENT AVIATIC, A FOST O EXECUȚIE. ERA VIZAT CHIAR EL, ȘI NU TREBUIA LĂSAT SĂ AJUNGĂ LA BRUXELLES, CU ORICE PREȚ, INCLUSIV VIAȚA CELOR 49 DE PASAGERI AI AVIONULUI, PLUS MEMBRII ECHIPAJULUI”.

  (Îi arată în prim-plan pe Jimmy Carter, Bush senior și pe Gorbaciov – scârbosul bolșevic însemnat cu pata roșie pe chelie…) Pentru că oamenii nu trebuie să știe niciodată ce li s-a pregătit la Malta, în 1989. Multe dintre planurile lor au fost duse déjà la îndeplinire, iar altele, sunt în plină desfășurare. O VEDEM ȘI O SIMȚIM CU TOȚII, ÎN VIAȚA COTIDIANĂ. Până când nu vom continua să păstrăm tendința malefic, de a ne vinde aproapele, așa cum ne-a vândut pe noi acest patetic personaj sovietic, nu vom realiza ce ni se întâmplă, și ne vom continua viețile, în slujba câtorva indivizi vicioși, avizi de ireal.
  TENDINȚA DE SUPUNERE A MAJORITĂȚII DE CĂTRE O MINORITATE, SE MANIFESTĂ ACUM, LA VEDERE ȘI SE EXPRIMĂ, CEL PUȚIN ÎN PERCEPȚIA GENERALĂ, PRIN IMENSA INVOLUȚIE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE STABILITATEA A ÎNSĂȘI VIEȚII PE PĂMÂNT. ”

 6. Alta, de luat în seamă:

  https://www.youtube.com/watch?v=bNwJ_c5BD4o

  JOCURI MURDARE – George Friedman la Chicago Council
  Atenție! Europa este programată conflictelor!
  George Friedman, fondator și CEO (președinte) al Stratfor, a prezentat la Consiliul Chicago de Afaceri Globale, strategia globală și față de Europa, a SUA. De această dată, acțiunile SUA nu se mai ascund în spatele luptei contra terorismului, adevăratele interese fiind expuse cu cinism.
  De fapt, întregul discurs spune pe șleau umanității că SUA, instigă și sprijină (politic, financiar, cu armament, etc.) diferite conflicte și spre final intervine militar, doar în scopul de a-și păstra supremația economică și militară.

  În acest filmuleț, e prezentat un rezumat al discursului, din care putem trage o concluzie. UN DISCURS ZEFLEMITOR ȘI SFIDĂTOR la adresa tuturor statelor lumii, adesea presărat cu zâmbete sarcastice atunci când se prezintă acțiuni total imorale. Un discurs în care se vede clar că populațiile zonelor de conflict sunt doar cifre într-un recensământ.
  Se spune pe șleau că SUA ADUCE STRICĂCIUNI (spoiling attacks) TUTUROR CELOR CARE ÎNCEARCĂ SĂ-ȘI DEZVOLTE CAPACITĂȚI INDUSTRIALE.
  Din păcate așa se prezintă situația, SUA controlează tot prin strategia ”Dezbină și cucerește” și cu ajutorul multor naivi care cred în buna lor intenție.
  Poate acum, cei fascinați de ”sclipiciul” American vor înțelege ce se ascunde de fapt, în spatele așa-numitei lupte antiteroriste.

  DISCURSUL LUI GEORGE FRIEDMAN – CONSILIUL CHICAGO DE AFACERI GLOBALE, DIN 4 FEBRUARIE 2015:

  -Mă numesc NICK BRAND și sunt directorul Consiliului Chicago de Afaceri Globale. Vă mulțumesc pentru că ați venit. Bine ați venit la programul Consiliului Chicago, domnule George Friedman. Eu cred că este pentru prima dată aici.

  GEORGE FRIEDMAN:
  ”Nicio țară nu poate să trăiască în pace foarte mult timp, nici măcar SUA! Chiar și noi suntem în război…ok!
  În Europa nu vor începe războaie mari, presupun că nu se vor mai întoarce acum 31 de ani, dar se vor întoarce la ”umanitate”.
  Ea va avea războaie, va avea pace și va pierde vieți.
  Nu vor fi sute de mii de morți ca la ultimul război, dar ideea europenilor că sunt excepția, cred că este până vor suferi prima moarte.
  VOR FI CONFLICTE ÎN EUROPA, CA CEL DIN FOSTA YUGOSLAVIE SAU DIN UCRAINA. Relațiile SUA cu Europa…? Nu avem relații cu Europa! Avem relații cu România, cu Franța, dar nu există o Europă cu care să avem relații!”

  NICK BRAND (directorul Consiliului Chicago) arătând cu degetul arătător spre cel care vrea să vorbească sau să întrebe ceva, invitândul-l: Vă rog, Domnul de-acolo…

  -Scuzați-mă, reprezintă extremismul Islamic o amenințare pentru SUA? Va rămâne în continuare sau se va dispărea?

  GEORGE FRIEDMAN:
  Reprezintă o problemă pentru SUA, dar nu o amenințare existențială. Trebuie să ne ocupăm, dar trebuie să tratăm proporțional, avem alte interese (priorități) pentru politica externă. Astfel, Interesul primordial pentru SUA de peste un secol, după primul și-al doilea război mondial și războiul rece, a fost relația dintre GERMANIA și RUSIA deoarece unite, reprezintă singura forță care ne poate pune în pericol și trebuie să fim siguri că asta NU se va întâmpla.

  NICK BRAND: Da, persoana din mijloc…

 7. -Domnule Friedman, mulțumesc pentru analiza făcută, apreciez foarte mult, dacă ați fi în Ucraina chiar acum, ce-ați face? Ați privi către Europa sau către Dvs., ce-ați căuta, ce urmează pentru Ucraina?

  GEORGE FRIEDMAN:
  ”În primul rând răspunsul depinde dacă ești un vorbitor de rusă sau unul de ucrainiană, deoarece Ucraina îi conține pe amândoi. Ucrainienii nu doresc în Federație. Ce-aș face dacă aș fi ucrainian? M-aș uita care ar fi singura țară care mă poate ajuta, iar aceasta este SUA.

  Săptămâna trecută sau acum 10 zile, comandantul șef al forțelor terestre din Europa, Generalul Ben Hodges, a mers în vizită în Ucraina. A anunțat oficial că instructori militari ai U.S. vor veni în Ucraina. De fapt, a fost acolo să distribuie medalii militarilor ucrainieni, dar protocolul precizează că medaliile nu trebuiesc acordate străinilor, dar a făcut-o, arătând prin asta, că este sa (a noastră). După ce a plecat, a anunțat că în țările baltice, SUA are pre-poziționate arme, artilerie și alte echipamente.

  În țările baltice – Polonia, România și Bulgaria sunt puncte strategice interesante. SUA, a anunțat ieri că va livra arme, iar în seara asta a retractat…dar în realitate o să livreze. ARMELE VOR FI LIVRATE! În toate aceste operațiuni, SUA a acționat în afara contextului NATO, pentru că deciziile NATO trebuiesc luate cu 100% procente voturi de către toți membrii, iar orice țară se poate opune și…(broasca țestoasă știi, e doar pentru chicoteli)hihi…
  Scopul acestor manevre este ca SUA să instaleze un cordon sanitar în jurul Rusiei, iar Rusia știe.

  Rușii au impresia că SUA vrea să rupă Federația Rusă, deși ne-o dorim, nu vrem să-i omorâm, ci doar să-i rănim un pic, să le facem pierderi.
  În orice caz, ne-am întors la fostul joc. Și deci, dacă întrebați un polonez, un ungur sau un român, ei trăiesc într-un univers total diferit față de cel german, iar aceștia trăiesc într-un univers complet diferit de al unui spaniol.
  Deci, nu există nimic comun în Europa, dar dacă aș fi ucrainian, aș face exact ceea ce ei încearcă să facă, să atragă SUA în imediata vecinătate.

 8. NICK BRAND: Următoarea întrebare, vă rog…da, cel de-acolo, din spate de tot!

  -Având în vedere slăbiciunile pe care le-ați descris în Europa, în Asia de Sud și probabil și în Asia de est de asemenea, este bine sau chiar practice ca noi să împingem granițele imperiului American către limită, mai departe de aceste areale cu acest tip de probleme internaționale.

  GEORGE FRIEDMAN:
  ”SUA AU UN INTERES FUNDAMENTAL, CONTROLEAZĂ TOATE OCEANELE DIN LUME.
  Niciodată, o altă putere din lume nu a făcut aceasta, iar din acest motiv, NOI PUTEM INVADA TOATE POPOARELE LUMII, IAR EI NU NE POT INVADA PE NOI. (ce îngâmfați! Și cum le controlează? Le-a cumpărat sau le-a luat în stăpânire de la sine putere?) ESTE UN LUCRU FOARTE BUN, CĂCI MENȚINEREA SUPREMAȚIEI PE APĂ ȘI ÎN SPAȚIU, E FUNDAMENTUL PUTERII NOASTRE.

  Cel mai bun mijloc CA SĂ NU FIM ATACAȚI de flota dușmanilor, ESTE SĂ-I ÎMPIEDICĂM SĂ O CONSTRUIASCĂ.
  Calea aleasă de englezi a fost ca nicio altă flotă să nu se construiască și europenii să se lupte între ei.
  POLITICA pe care eu o recomand este politica pe care Reagan a adoptat-o în Iran și Irak = A FINANȚAT AMBELE PĂRȚI (ȚĂRI), CA ELE SĂ SE BATĂ ÎNTRE ELE, DAR SĂ NU LUPTE ÎMPOTRIVA NOASTRĂ (SUA). Este cinic, cu siguranță nu este moral, dar a funcționat!

  SUA nu este în măsură să îi ocupe pe toți, iar în momentul în care cizmele noastre ating pământul, suntem total depășiți numeric. Putem învinge o armată, dar nu putem să ocupă Irakul. Cine spune că SUA cu 130.000 de soldați va ocupa o țară care are 25 milioane de locuitori…

  Proporția dintre numărul de polițiști și nr.de locuitori ai New York-lui, este mai mare decât numărul de soldați SUA și populația irakiană. Deci, nu avem trecere politică peste tot, dar avem abilitatea în primul rând să susținem variate forțe care se confruntă între ele, prin suport politic, prin suport economic, militar, sfaturi, iar ÎN CAZURI EXTREME, PROCEDĂM CA ÎN JAPONIA, VIETNAM, IRAK ȘI AFGANISTAN, PRIN ATACURI ȘI STRICĂCIUNI ( spoiling attacks).

 9. Tactica atacurilor pentru stricăciuni, nu este de a învinge dușmanul, dar ea vizează să-l destabilizeze. Ceea ce am încercat în toate războaiele, ca de exemplu Afganistan, unde am încercat să destabilizăm Al Qaida, problema pe care o avem este că suntem atât de tineri și de proști, iar după ce destabilizăm dușmanul, în loc să spunem O.K., am lucrat bine haideți să mergem acasă…spunem: wow, a fost simplu, haideți să instalăm și o democrație aici. Ăsta e momentul când demența, vine. ”

  (Bine că recunosc că sunt tembeli, în niciun caz tineri și proști cum se dau, ci învechiți în rele și potlogării odioase! Să ai pretenția de a transforma o țară ca Irak-ul într-una democrată, te arată tembel din naștere și/sau atât de pervers și de ticălos crezând că lumea nu-și dă seama că tu de fapt, sub masca democrației impusă cu forța, ca justificare pentru proștii internaționali care privesc la ceea e le faci ălora, că de fapt și de drept tu, SUA, LE VREI AURUL NEGRU, MOCA! )

  GEORGE FRIEDMAN:
  ”Răspunsul este că SUA nu poate să intervină peste tot în lume. Trebuie să intervenim selectiv și foarte rar. Este un moment extrem, intervenția militară pentru noi este ultimul pas, trupele SUA, când trimitem forțele SUA, lucru pe care l-am înțeles din experiență, este că INTERVENȚIA TREBUIE FĂCUTĂ LIMITAT ȘI NU DEZVOLTÂND TOATE CĂUTĂRILE ȘI FANTEZIILE PSIHOTICE. (Cum ați făcut în Japonia, Vietnam sau Irak…)

  Sperăm că de data asta am înțeles, căci de obicei, copiilor le trebuie timp să învețe lecția. Aveți dreptate, noi nu putem să intervenim peste tot, ca un imperiu.”

  (Ce idiot e! Ca să-și justifice abuzurile se dau când tineri și neliniștiți, când dând în mintea copiilor…păi dacă recunoașteți că acționați fără discernământ, ca niște copii, fără experiența jucăriilor militare reale aruncate în capul adulților (al celorlalte țări) provocându-le răni, ar trebui să nu mai ieșiți din țarcul vostru!)

  ”ENGLEZII NU AU OCUPAT INDIA, CI AU LUAT STATELE INDIVIDUAL ȘI I-AU FĂCUT SĂ SE BATĂ UNII ÎMPOTRIVA CELORLALȚI.
  Englezii au instalat ofițeri lor în armata indiană, ROMÂNII NU AU TRIMIS TRUPE DEPARTE DE AREALUL LOR, DAR AU INSTALAT REGI PRO-ROMÂNI. Acești regi au fost instalați de români și aveau putere în alte țări iar acești regi trebuiau să asigure pacea. Partidele-pilot, spre exemplu!
  Imperiile care au încercat să domnească în țările ocupate, au eșuat.
  Cum s-a întâmplat cu imperiul nazist, pentru că nimeni nu are atâta putere să domnească direct.
  Problema aici este de înțelepciune.

 10. Oricum, nu este problema noastră în present, dar acest lucru spune că suntem un imperiu.
  De aceea nu trebuie să ne gândim că trebuie să ne relaxăm, să mergem acasă și să nu ne mai gândim la nimic.
  Suntem doar la al treilea capitol din carte.

  Noi suntem un imperiu foarte tânăr, nici nu ne-am gândit să fim un imperiu, noi am vrea să mergem acasă și să avem libertatea visată, dar nu se întâmplă…”

  NICK BRAND: Următoarea întrebare, vă rog…mai avem timp pentru poate încă o întrebare. Am primit o grămadă de întrebări de la bărbați în această seară. Sunt femei care ar vrea să…Da, reprezentantul general din Croația!

  -Din Croația? ! întreabă ironic rânjind zeflemitor piticania scârboasă de Friedman, în timp ce duce al nu știu câtelea pahar la gură pentru a-și adăpa gura de iad nesătulă, pe care o deschide de fiecare dată pentru justificări puerile, infantile, ceea ce-l arde la mațe probabil, prin ceea ce tot ”mănâncă” la microfon, în bătaie de joc la adresa popoarelor europene.

  -Steven, ea este reprezentantul general al Croației, spune cineva… la care râde și Nick Brand, inclusiv piticania de Friedman care se tot apleacă să pună și să repună pahar după pahar, pe un postament prea jos și pentru ”mărimea” sa…să-i pună naibii o adăpătoare de cai, cu jgheab cu tot, iar deversarea apei continue să i se ducă în cizmele de văcar, no?

  -Da, cred ca un student al istoriei, îmi aduc aminte că noi am trăit într-o uniune personală în jur de 700 de ani, și oamenii vorbesc despre Iugoslavia. Ei niciodată nu vorbesc despre Croația și Ungaria petrecând 7 secole împreună. Scuze, asta e o dizgrație. ESTE ÎN INTERESUL SUA SĂ DESPARTĂ RUSIA DE PUTEREA EUROPEANĂ? (întrebare la care cei doi devin serioși, brusc! Nick Brand își ridică spre rădăcina nasului ochelarii, de parcă vederea devine mai bună îmbunătățindu-i inclusiv puterea auditivă, îi ridică apoi efectiv de pe nas, se șterge de ”urdorile” imaginare înmagazinate și se îndreaptă de spate privind atent spre G.Friedman care-și compune o mimă serioasă, aplecându-se ușor spre microfon pregătit pentru a răspunde CE trebuie…) Sunt doar curioasă cum prevedeți arhitectura odată ce va imploda! Ce se va întâmpla? Este un scenariu înfricoșător. Puteți să ne spuneți puțin mai multe?

  GEORGE FRIEDMAN:
  Amintiți-vă de structura Europei, pentru PLANUL PILSUDSKI este o linie, în Vest, Europa financiară, în Est este Rusia. Nimeni nu vrea să ocupe permanent Rusia, dar Rusia se tot mută înspre Vest, locul ei este în Est. Linia incidentelor este de-a lungul graniței țărilor baltice, Bielorusia și Ucraina. Întrebarea actuală pe masă pentru ruși este dacă această zonă tampon este o zonă neutră sau una a Vestului, care a mers prea departe în Ucraina, în așa fel încât hotarul să fie la doar 75 km de Stanlingrad și 500 de km de Moscova.

 11. Pentru Rusia, statutul Ucrainei este unul existențial iar rușii nu o pot lăsa să plece. Pentru SUA, dacă rușii continuă să avanseze în Ucraina, atunci trebuie opriți. De aceea SUA incept aceste acțiuni ca ale Generalului Hodges, care nu poate să rămână orb la toate acestea.
  Este vorba de a pre-poziționa trupe în România, Bulgaria, Polonia și în zona Baltică.
  Acesta este teritoriul dintre mări, Marea Neagră și cea Baltică. Domnul Pilsudski a elaborat acest plan. Aceasta este soluția preferată de SUA. Nu avem răspuns la ce va face Germania în această situație.
  Variabila necunoscută în Europa este, dacă SUA va instala acestă centură sanitară de securitate, nu în Ucraina, ci mai în Vest, unde influența Rusiei nu mai e ca în Ucraina. Nu știm care va fi atitudinea nemților, Germania fiind într-o situație foarte particulară.
  Fostul cancelar Gherard Schroder este în consiliul de supraveghere al Gazprom, nemții au o relație foarte complexă cu rușii. Germanii înșiși nu știu ceea ce vor să facă. Trebuie să-și exporte produsele, iar rușii să le primească, iar pe de altă parte dacă pierd zona de liber schimb, au nevoie să construiască ceva diferit.

  PENTRU SUA, INTERESUL PRIMORDIAL ESTE SĂ ÎMPIEDICE CA TEHNOLOGIA RUSĂ CU CAPITALURILE RUSEȘTI, VREAU SĂ SPUN TEHNOLOGIA CU CAPITAL GERMAN, ȘI RESURSELE NATURALE CU FORȚA DE MUNCĂ RUSEȘTI SĂ SE UNEASCĂ, ESTE CEEA CE, DE SECOLE SUA ÎNCEARCĂ SĂ ÎMPIEDICE.
  Cum am putea face acest lucru? SUA a pus pe masă planul, este linia (zona) dintre Marea Baltică și Marea Neagră. Rusia a avut mereu cărțile pe masă, ei vor ca Ucraina să fie o țară neutră și nu țară pro-occidentală. Bielorusia este altă mâncare de pește.
  Acum, cel care-mi va spune ca va face Germania în această situație, îmi va spune care va fi istoria viitorilor 20 de ani. Nemții trebuie să ia o decizie, iar acest lucru este problema eternă a Germaniei. Germania este o putere economică, dar este fragilă geopolitic, deci nu știe niciodată unde și cum își va vinde exporturile.

 12. Din 1871 aceasta a fost problema Germaniei și întrebarea Europei. Deci, menita mea colegă, pentru 700 de ani ai imperiului în care Croația și Ungaria erau împreună, nu am crezut că asta ți-a făcut așa de mare plăcere. Hahahaha…
  Gândiți-vă la întrebarea Germaniei care iese acum la suprfață. Este următoarea întrebare care trebuie pusă, ceea ce nu putem face, deoarece nu știm ceea ce Germania va face.

  NICK BRAND: Din păcate asta e tot ceea ce am avut timp în seara aceasta… aplauze!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.