X

Brazilia: Învestirea noului guvernator al statului Rio De Janeiro s-a făcut în sunete de shofar

„Și în acea zi, sunetul unui mare shofar se va auzi; iar cei pierduți de pe pământurile Asiriei dar și cei risipiți care se află în țara Egiptului vor veni și se vor închina Domnului pe muntele sfânt, în Ierusalim” – Isaia, 27:13 (Biblia Israelită )

Yehoshua Halevi / Israel 365
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Wilson Witzel a fost înscăunat drept guvernator al statului Rio de Janeiro [al doilea ca populație dintre cele 27 de state care compun Republica Federativă Brazilia– n.tr.] în sunete de shofar (corn de berbec) cântate de un rabin. Witzel a fost ales în octombrie, pentru un mandat de 4 ani, drept al 63-lea Guvernator al Statului Rio de Janeiro. Membru al Partidului Social Creștin, Witzel este fost judecător federal și fost pușcaș marin. Este un mare susținător al nou-alesului președinte Jair Bolsonaro care, la rândul său, este un puternic suporter al Israelului.

Victoria lui Witzel a fost de-a dreptul miraculoasă având în vedere că, la începutul campaniei electorale, sondajele inițiale de opinie îi dădeau numai 1% din voturi.

„Unul dintre cele mai emoționante momente din timpul campaniei mele a fost când am auzit shofarul la sinagoga Beit Lubavitch. Mi-a dat puterea de care aveam nevoie pentru a continua”, a declarat Witzel reporterilor.

„[Shofarul] reprezintă chemarea libertății, aducând vibrații și energii pozitive noului guvern”, au declarat organizatorii inaugurării reprezentanților media.

Duminica trecută, Witzel și soția lui l-au însoțit pe primul ministru israelian, Beniamin Netanyahu și soția acestuia, Sara, pe parcursul unei vizite la Muntele Sugarloaf, ca parte a vizitei de cinci zile a oficialului israelian în Brazilia.

Vizita lui Netanyahu este prima vizită în Brazilia a unui premier israelian aflat în funcție.

NOTĂ OrtodoxINFO

Doar ca o paranteză de început, shofarul este un instrument muzical din familia cornilor, fiind practic un corn de berbec și care este folosit din antichitate de către evrei, în scopuri religioase. El sună cam așa:

Ar fi multe de spus despre Brazilia, unde lucrurile devin din ce în ce mai interesante în ultima perioadă. Dincolo de carnavalurile drăcești anuale de la Rio și care sunt adevărate procesiuni închinate satanei:

Se cere jertfa! 20 de persoane rănite după ce un car alegoric a intrat în petrecăreţii de la carnavalul din Rio de Janeiro din Brazilia

sau de evenimente „artistice” care implică bărbați goi întinși pe jos și copii care să-i pipăie:

REVOLTĂTOR: Normalizarea PEDOFILIEI la un dezgustător eveniment „artistic” din BRAZILIA

Brazilia mai are și altfel de surprize, precum:

VIDEO: Templul lui Solomon din Brazilia

De remarcat relativ recenta aplecare a acestei țări către Israel, Brazilia dovedind că își dorește cu ardoare o prietenie strânsă cu Israelul, mai ales după schimbările politice apărute în a doua parte a anului trecut. Spunem asta întrucât până acum a fost puțin diferit, Brazilia susținând până deunăzi soluția a două state, israelian și palestinian. Aparent, lucrurile încep să se schimbe!

Actualul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost ales anul trecut în octombrie iar media îl categorisește drept de „extremă-dreapta”. Să nu uităm că în aceeași categorie a extremei drepte sunt încadrați fasciștii, naziștii și, la noi, legionarii. În acest context, nu ai cum să nu te întrebi ce caută Beniamin Netanyahu – premierul în funcție al Israelului – într-o vizită de cinci zile în Brazilia, după alegeri, pentru a se întâlni cu un politician care, teoretic cel puțin, împărtășește idei plecate cumva din același trunchi comun cu cele ale foștilor prigonitori de evrei din Germania lui Hitler. N-o spunem noi, o spunea Haaretz, una dintre cele mai titrate publicații evreiești, acum aproape trei luni, chiar de ziua alegerilor din Brazilia:

Hitler in Brasilia: The U.S. Evangelicals and Nazi Political Theory Behind Brazil’s President-in-waiting

Ori minte media, ori s-o fi schimbat ceva la definiția de „extrema-dreaptă” față de acum trei luni… Nouă ni s-a spus mai demult că e de rău și din cauza asta avem legea 217/2015 – inițiată, printre alții, de  Crin Antonescu (vi-l mai amintiți, sper; la bază este profesor de istorie!) – lege care interzice sub grele pedepse cu închisoarea, pe lângă altele, să zici ceva de bine despre extremiștii de dreapta  – deci și despre legionari – sau să te identifici cumva cu ei, sub orice formă. Legea s-a votat dar shofarul a rămas mut pentru senatorul Antonescu! Tot ce a obținut profesorul de istorie Crin Antonescu – fost candidat degeaba la prezidențiale – a fost să fie groparul cultural al unor nume precum Nae Ionescu, Noica, Țuțea, Gyr sau Vulcănescu, pe care i-a adus la statutul de paria ai istoriei și culturii noastre. Căci imediat s-a lăsat cu tot felul de epistole trimise de Institutul Elie Wiesel pe la primării, ca să se întâmple niște schimbări de denumiri de licee, de străzi și niște dărâmări de busturi… Adică să se corecteze puțin conștiința și educația noastră, a românilor, că o luaseră pe un drum greșit…

Probabil însă că extrema-dreaptă braziliană de azi e bună, nu rea precum cea românească din perioada interbelică, din moment ce „Bibi” Netanyahu nu s-a sfiit să se ducă cinci zile într-o vizită la „Hitler din Brazilia”, după cum îl numește Haaretz pe Bolsonaro! O fi contat, poate, că Bolsonaro a avut încă din campania electorală un discurs frumos parfumat pentru Israel, promițând că, dacă va fi ales președinte, va muta la Ierusalim ambasada Braziliei din Israel?

Netanyahu: Nu se pune problema dacă, ci când își va muta Brazilia ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Chiar de extremă-dreapta fiind, Bolsonaro a câștigat alegerile. Iar Netanyahu a fost prezent la ceremonia de învestire. Și a făcut poze cu Jair Bolsonaro iar apoi s-a pozat și cu Wilson Witzel, omul din articolul nostru și nou guvernator de Rio, despre care știm acum că e simpatizant al lui Bolsonaro, e membru recent (din martie 2018) în Partidul Social Creștin din Brazilia dar că victoria i-o cântă din shofar rabinii în sinagogă… (Pentru cei cu televizoare alb-negru: creștinismul în politică nu-l implică neapărat și pe cel de la altar, să n-avem vorbe, da!?).

Probabil că victoria lui Witzel e meritată, întrucât este clar că omul este un bun orator și are o forță de convingere uriașă! Păi cum s-ar putea explica altfel ascensiunea de la 1% din voturi la începutul campaniei și până la câștigarea alegerilor, la final?! Sau poate, cum spune articolul, printr-un miracol! Pentru a avea o imagine completă despre miza jocului și, implicit, despre importanța miracolului victoriei lui Witzel, mai rețineți că statul Rio de Janeiro, al cărui proaspăt guvernator este Witzel, are o populație de cca 15,4 milioane locuitori, adică doar o idee mai puțin decât România zilelor noastre. PIB-ul Braziliei era in 2015, conform Export.gov, de 5.904 miliarde dolari iar al statului Rio de Janeiro era de 654 miliarde, cam 11%. E ceva! Dar, o fi tot…?

Evident că nu! Numai pentru atât lucru, Netanyahu probabil că s-ar mai fi gândit odată înainte de a-și face poza cu un președinte, fie el și al Braziliei, care are viziuni de extremă dreapta. Motivul pentru care Netanyahu „s-a făcut frate cu dracul” este Ambasada Braziliei din Israel, care musai trebuie să ajungă la Ierusalim!

Dar de ce toată tevatura asta cu Ierusalimul? Poate niște indicii or fi aici:

VIDEO (si trascriptul): RABINI despre SFARSITUL VREMURILOR si … MESIA asteptat de ei / Pe fata: AL TREILEA RAZBOI MONDIAL si REVOLUTII apoi regele lor va stapani lumea. Vor instaura NOUA ORDINE MONDIALA. Vor dispare tarile / CE NU NE SPUN: Ca MESIA asteptat de ei este ANTIHRISTUL …

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA asteptat de RABINI este ANTIHRIST

Asta implică, printre altele, și reinstaurarea Ierusalimului drept capitală a statului-evreu, pentru că Messia evreilor acolo trebuie să fie înscăunat, în Templu, care urmează a se reconstrui. Dar, până atunci, probabil că mai întâi trebuie oficializate lucrurile. Iar ele, lucrurile, n-au stat pe loc:

A ÎNCEPUT SFÂRȘITUL: Donald Trump recunoaște Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat începerea pregătirilor pentru transferarea ambasadei americane

Palestinienii au ieșit în stradă, protestând față de decizia lui Trump de a considera Ierusalimul capitala Israelului

Se recomandă ca România să recunoască Ierusalimul ca și capitală a Israelului

Vot covârșitor ÎMPOTRIVA deciziei privind Ierusalimul: Statele ONU nu s-au lăsat intimidate de Trump. România s-a abținut de la vot

ASALTUL coloniștilor EVREI asupra CREȘTINILOR din Ierusalim: Preoții creștini sunt AGRESAȚI și SCUIPAȚI, iar proprietățile le sunt vandalizate și expropriate

Ne oprim aici și cu Brazilia, și cu Ierusalimul. Deocamdată. Ca o concluzie la titlu: în muzica politicii se aud foarte multe instrumente, inclusiv shofarul, care nu și-a cântat încă partitura de solist. Fie cum o vrea bunul Dumnezeu! În toată larma asta lumească, noi să ne îngrijim să nu tacă clopotele, toaca și mai ales vocile din cor și să nu cânte fals, Doamne-ajută!

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. O observație:durează cu mult mai mult de 1 minut cititul articolului.
    O întrebare:știe cineva dacă Crin Antonescu este român?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button