X

Noua “Biserica” Ucrainiană vrea să îndulcească discursul pe tema LGBT și să sprijine comunitatea gay, pentru a nu se asemăna cu Biserica Rusă conservatoare?

spzh.news

Trebuie să ne ponderăm pe tema LGBT pentru a nu ne asemăna cu Biserica Rusă – capul noii biserici ucrainiene

Nou creata Biserică Ucraineană trebuie să lucreze pentru a-și înmuia opiniile către comunitatea LGBT și să sprijine comunitatea gay din Ucraina pentru a nu se asemăna cu Biserica Rusă conservatoare, a zis „Mitropolitul” Epifanie Dumenko, capul noii biserici naționaliste ucrainiene, într-o recentă convorbire telefonică.

Epifanie a fost apelat de către un farsor rus pretinzând a fi David McAllister, membru german al Parlamentului European, sunându-l pentru a-i oferi felicitări pentru alegerea sa și a-l sprijini în viitorul noii biserici ucrainiene. Interesant a fost faptul că apelanții vorbeau în engleză iar Epifanie a răspuns în rusă.

Epifanie le-a spus apelanților că e pregătit pentru reforme imediate în cadrul bisericii și pentru înmuierea poziției bisericii către comunitatea LGBT pentru a se asemăna mai mult Europei și mai puțin cu Rusia.

“Din nefericire, nu toți ucrainienii împărtășesc toleranța occidentală, dar în lipsa acesteia nu poți face parte din familia europeana, iar biserica adoptă de obicei o poziție conservatoare. Însă ai oportunitatea să conduci această mișcare – alipirea Ucrainei ca parte a Europei. Aceasta nu e o întrebare pentru ziua de azi, dar nu trebuie amânată”, au spus apelanții.

Epifanie a răspuns:

“Desigur, sunt de-acord cu demararea reformelor în cadrul bisericii, astfel încât să nu mai fie atâta conservatorism, să ne distanțăm de tradiția rusă astfel încât biserica să fie deschisă și să fie un ghid spiritual pentru poporul ucrainian. Deoarece ne apropiem de Europa, și trebuie astfel să ne îndepărtăm de la tradiția conservatoare rusă. Biserica trebuie să fie mai deschisă, deoarece Ortodoxia Rusă este foarte conservatoare și distantă față de popor. Poziția mea e că ar trebui să ne apropiem de popor. Ar trebui să le înțelegem problemele.”

“Cunosc faptul că Biserica are o poziție conservatoare, iar dacă noua biserică își va înmuia poziția în ceea ce privește comunitatea LGBT, homosexualii din Ucraina, dacă va adopta valori liberale, ar fi un mare stimulent pentru dezvoltarea valorilor Europene. Am discutat cu Secretarul Pompeo și e de-acord că e nevoie să dezvolți valorile LGBT și gay pe viitor”, au răspuns apelanții.

Noul primat ucrainian a răspuns că biserica trebuie să lucreze pentru a îndruma poporul ucrainian să adopte valorile europene: “Este un aspect dificil ce nu trebuie adus în discuție la începutul călătoriei noastre, deoarece știm cum societatea ucrainiană percepe această chestiune. Trebuie să lucrăm pe aceasta tema, astfel încât societatea ucrainiană s-o accepte. E o cale lungă. Vom discuta și căuta răspunsuri pentru aceste întrebări complexe.”

Serviciul de presă a bisericii naționaliste ucrainiene a recunoscut ulterior că apelul telefonic a avut loc și a declarat: “În decursul convorbirii, Mitropolitul Epifanie a avut impresia că era vorba de o provocare, și i-a pus capăt”, dar nu înainte de a vorbi cu farsorii timp de cel puțin 15 minute.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
UcrainaExterne
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.