X

Supraviețuirea în caz de întrerupere catastrofală a energiei electrice. SUNTEM PREGATITI?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Unite nu sunt pregătite pentru o întrerupere catastrofală de energie, potrivit unui nou raport alarmant al președintelui Consiliului Consultativ Național pentru Infrastructură – National Infrastructure Advisory Council (NIAC).

Raportul, intitulat Surviving a Catastrophic Power Outage (Supraviețuirea în caz de întrerupere catastrofală a energiei), explică concluziile consiliului, care are sarcina de a examina ”capacitatea națiunii de a reacționa și de a se recupera de pe urma unei pierderi catastrofale a energiei (electrice), de o magnitudine dincolo de experiența modernă, depășind evenimentele anterioare ca nivel de gravitate, amploare, durată și consecințe. Pur și simplu, cum poate națiunea să se pregătească cel mai bine și să-și revină din cauza unei întreruperi catastrofice de energie, indiferent de cauză?”

Documentul începe cu o afirmație sumbră, în rezumat:

După interviuri cu zeci de lideri și experți de rang înalt și după revizuirea amplă a studiilor și a statutului, am constatat că planurile naționale existente, resursele de răspuns și strategiile de coordonare ar fi depășite în situația unei întreruperi catastrofale de energie. Acest risc profund necesită o nouă concentrare națională.

NIAC definește o întrerupere catastrofală a energiei electrice ca:

  • Evenimente dincolo de experiența modernă, care epuizează sau depășesc capacitățile de ajutor reciproc.
  • Probabilitatea unor evenimente neanunțate sau anunțate restrâns, care ar putea fi complicate de un atac cibernetic și fizic.
  • Durată lungă, care persistă timp de câteva săptămâni, până la luni, datorită deteriorării infrastructurii fizice
  • Afectarea unei largi zone geografice, care acoperă mai multe state sau regiuni și afectează zeci de milioane de oameni
  • Cauzează efecte severe în cascadă, care forțează sectoarele critice – sistemele de apă potabilă și a apelor uzate, comunicațiile, transportul, asistența medicală și serviciile financiare – să funcționeze într-o stare degradată.

În raport sunt discutate acțiunile pe care toate nivelurile de guvernare trebuie să le ia, pentru a fi pregătite, după cum se rezumă în această diagramă:

Iată mai mult, din cele 94 de pagini ale raportului (sublinierea aparține autorilor articolului):

NIAC a fost provocată să se gândească dincolo de cele mai grave întreruperi de energie, imaginându-și o pană de curent care se întinde pe mai multe zile și săptămâni, până la luni sau ani și afectează teritorii mari ale țării. Spre deosebire de catastrofele meteorologice severe, se poate produce o întrerupere catastrofală a energiei electrice, cu înștiințare limitată sau deloc și ca rezultat unul din nenumărate tipuri de scenarii: de exemplu, un atac cibernetic-fizic care afectează grav infrastructura fizică; atacuri programate să urmărească și să exacerbeze un dezastru natural major; un incendiu, un cutremur sau un eveniment geomagnetic la scară largă; sau o serie de atacuri sau evenimente într-o perioadă scurtă de timp, care se combină pentru a crea daune fizice semnificative infrastructurii națiunii noastre. Un eveniment de această severitate poate fi, de asemenea, un act de război, care necesită un răspuns militar simultan, care se bazează în continuare pe resurse limitate. În scopul acestui studiu, NIAC s-a concentrat nu pe cauză, ci mai degrabă pe consecințele care sunt cel mai bine clasificate ca fiind severe, larg răspândite și de lungă durată.

În timp ce cea mai mare parte a raportului se concentrează asupra acțiunilor pe care agențiile guvernamentale trebuie să le ia, raportul (la pagina 14) menționează de asemenea și pregătirea pentru persoanele fizice:

Oamenii nu mai păstrează suficiente elemente de bază în casele lor, reducând capacitatea lor de a se întreține în timpul unei întreruperi extinse și prelungite. Trebuie să îmbunătățim pregătirea individuală.

Majoritatea campaniilor de pregătire solicită cetățenilor să fie pregătiți pentru un interval de 72 de ore într-o situație de urgență, dar în noul standard în curs de dezvoltare (durata) este de 14 zile.

De exemplu, Washington, Oregon și Hawaii au un standard conform căruia indivizii dețin suficientă hrană și apă, pentru a se întreține timp de 14 zile. Aceste eforturi ar putea servi ca model pentru pregătirea resurselor, campaniilor și instruirii federale și de stat.

Ideea pregătirii individuale nu este un concept nou. Apărarea civilă, un termen mai vechi folosit pentru a ridica un nivel de pregătire individuală și a activa comunități, se obișnuieste mai mult a fi folosit pe scară largă.

FEMA oferă o serie de instrumente, resurse și îndrumări privind pregătirea pentru situații de urgență, inclusiv eforturile recente vizând o mai bună pregătire financiară pentru dezastre și colaborarea cu partenerii interdependenți pe manuale de activitate și cursuri pentru educarea studenților, privind pregătirea pentru situații de urgență.

NIAC nu este singurul grup care a emis recent un raport ce conține avertismente directe pentru SUA. Cu doar două săptămâni în urmă, Grupul de Lucru pentru Apărare Electromagnetică, al Forțelor Aeriene din SUA (Air Force Electromagnetic Defense Task Force – EDTF) a publicat un raport care susține că ”pulsul electromagnetic (EMP) și alte amenințări electromagnetice reprezintă o amenințare fără precedent pentru puterea militară a SUA și pentru supraviețuirea națională”.

Raportul EDTF a examinat amenințările din întregul spectru electromagnetic, inclusiv EMP de origine nucleară și nenucleară, perturbații geomagnetice (GMD), lasere și optice, energie direcționată (DE) și microunde cu putere mare (HPM), precum și gestionarea acestor amenințări.

Dr. Peter Pry (care a servit ca șef al personalului Comisiei EMP din cadrul Congresului, ca membru al Comitetului pentru Serviciile Armate ale Camerei și în CIA) a subliniat unele dintre constatările raportului, într-un articol pentru The Daily Caller:

  • Întreruperea prelungită a rețelei electrice ar putea face ca reactoarele nucleare din S.U.A. ”să devină Fukushima” și să contamineze regiuni vaste cu radioactivitate, zădărnicind capacitățile SUA de a mobiliza și proiecta puterea militară și amenințând viața poporului american.
  • Bazele militare americane depind de rețeaua electrică civilă și ar fi paralizate de o întrerupere prelungită.
  • Comunicațiile, transportul, hrana și apa ,care susțin atât militarii americani, cât și populația civilă, sunt expuse riscului la amenințări electromagnetice.
  • ”Pe baza tuturor datelor disponibile, grupul de lucru susține că efectele de ordin secundar și terțiar ale unui atac EMS [Spectru Electro-Magnetic] pot fi o amenințare pentru Statele Unite, democrație și ordinea mondială”.

Ambele rapoarte ar trebui să ofere un imbold pentru a vă pregăti pentru un eveniment de întrerupere a rețelei, dacă nu v-ați pregătit în mod corespunzător deja.

Acestea sunt câteva lucruri (total nebunești) la care vă puteti aștepta, pe durata unei avarii la rețeaua electrică.

Dacă sunteți în căutarea unui ghid simplu, pentru începători sau pentru cei mai avansați, pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru o posibilitate de avarie a rețelei de alimentare (cu energie electrică), încercați să citiți documentul The Prepper’s Blueprint. Scrisă de Tess Pennington, cartea stabilește în mod eficient modalități eficiente de a începe să te pregătești pentru orice situație apocaliptică.

”Dacă am învățat un lucru studiind istoria dezastrelor, acesta este că cei care sunt pregătiți au mai multe șanse de supraviețuire decât cei care nu sunt.” – The Prepper’s Blueprint.

NOTĂ OrtodoxINFO

Nota traducătorului:

Vă recomand Manual de supraviețuire, autor Șerban Derlogea.

Comentariu saccsiv:

In 2013, Janet Napolitano ((U.S. Secretary of Homeland Security) spunea:

„Un Cyber 9/11 s-ar putea întâmpla oricând. Ar putea lua multe forme, însă o să vă dau un exemplu care îmi vine acum în minte: ce se întâmplă când se opreşte electricitatea? Am văzut asta în timpul uraganului Sandy şi am văzut că are impact în toate: nu vom mai avea căldura în case, nu vom mai putea pune benzină la pompă, nu vom mai avea lumină noaptea. Dacă ne uităm la infrastructura statului nostru, acolo unde este el vulnerabil, vom vedea că punctul slab este reţeaua cibernetică a lumii în care trăim. Nu ar trebui să aşteptăm până la termenul limită, sunt lucruri pe care trebuie şi putem să le facem chiar acum.”

Mai multe la:

Femeia este si membra Council on Foreign Relations:

CE-A AJUNS SUA … Oficial, americanii vor fi incurajati sa se spioneze unii pe altii …

Asadar, ea vorbea in iunie 2013 despre un cyber 9/11 care va opri electricitatea. Asa, ca un exemplu ce i-a venit atunci in minte…

In iulie El Fugitivo ne „avertiza” despre ”The Killshot” produs de eruptii solare ce vor produce dezastre, apoi foamete si foarte multi morti deoarece va dezactiva toate sistemele electronice de alimentare cu apă și alimente. Ca atare FEMA ar fi inceput, cel putin inca de atunci, sa se pregateasca:

Edward Snowden (cel cu scandalul supravegherilor NSA): In SEPTEMBRIE eruptiile solare aduc APOCALIPSA. Exista o super CIVILIZATIE SUBPAMANTEANA. Ei sunt extraterestii

In august aflam despre o mega simulare pe aceeasi tema:

VOR PREGATI DE FAPT CEVA? Simulare a unei uriase pene de curent in noiembrie in SUA, Canada, Mexic

In septembrie aflam neoficial ca FEMA chiar se pregateste de ceva. Unii presupuneau ca-i vorba de cometa ISON. Altii presupuneau ca-i vorba de altceva legat de 1 octombrie:

FEMA (aia cu cosciugele si lagarele) se pregateste pentru un DEZASTRU MAJOR pe 1 octombrie 2013, urmat de MARI REVOLTE? Rusia nu sta nici ea degeaba

Din acel moment a intrat in scena si mass-media:

Mass-media insista: DEZASTRU MAJOR pe 1 octombrie. De ce insista? INDUBITABIL: SISTEMUL are deja legile iar fortele de represiune sunt pregatite. CE MAI TREBUIE? Un dezastru, un atac terorist sau orice eveniment ce va putea fi folosit ca motiv …

Apoi s-a asternut tacerea. Pana de curand.

Intr-adevar, fara electricitate vom avea la nivel macro evenimente precum cele ce s-au petrecut in 1977 in New York:

https://www.youtube.com/watch?v=jAGwT_LFo-8

https://www.youtube.com/watch?v=1l1sp5m9Kvw

Dar o asemenea pana de curent poate fi declansata chiar de catre papusarii sistemului, ca mega factor declansator pentru revolte, miscari, chestii.

Pe de alta parte, daca o întrerupere catastrofală de energie ar fi inside job, atunci de ce mai avertizeaza populatia? Nu-mi dau seama inca.

Oricum, e bine sa ne invatam sa ne putem descurca si fara curent electric, caci nu ne vom putea baza pe el cand vom fugi in munti:

Ce spun Sfintii Parinti despre FUGA de ANTIHRIST?

Iar cele petrecute in 1977 in New York trebuie luate insa in seama nu doar in cazul unei opriri a curentului electric, ci si in cazul unor catastrofe naturale, inundatii, cutremure, razboi. Asa cum s-au comportat unii atunci, e sigur ca se vor comporta in viitorul apropiat mult mai multi si mult mai rau:

STARETUL ANTONIE: Catastrofe naturale, inundatii si cutremure vor distruge orasele si vor nimici mare parte dintre locuitori. Restul vor fi prada bandelor …

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. De lipsa banilor cash nu spune nimic…miliții populare cu consemn pt.situații de genul acesta.Variante de comunicații neelectromagnetice…etc.

  2. Rugaciunea inimii tine si de cald si de foame! Indrazniti! Asta va fi solutia pentru crestini!Este de ajuns unul sa ajunga la rugaciunea inalta si ii va salva si pe ceilalti. Doamne, ajuta!

  3. Doamne Ajuta,

    Scenariul nu este SF Dragilor.

    Daca se va intampla asa ceva e mai mare prapad decat la un atact armat, pentru ca nici macar apa nu va mai avea populatia, apa in orase functionand pe pompe electrice de mare putere.

    Nu la hrana trebuie sa cautam ci la suflet la cat mai mult timp de pocainta iar de ne vom gandi si la trup cum slabi suntem , prima oara la surse de apa si locuri cat mai refugiate neaglomerate, daca e sa fie in oras , e bine sa ai unde te baricada. Iar de este vreme si vom apuca ziua pana/penuria (pe termen lung) de curent , iesiti din oras pentru ca se va deda omul la omor pentru o gura de apa sau de paine.

    De acum cu rugaciunea pe buze si in suflet va trebui sa fim, ca ajutor nu va exista decat la Domnul.

    Mantuire

  4. Conform profetiilor unos sfinti rusi, in acele vremuri ( WW3 ) cel ce va afea o lopata, un cutit, un topr va fi UN OM BOGAT.
    Cel care va avea mercedes, tractor, vila cu dotari de ultima ora, va fi un sarac pt ca nu va avea benzina, curent, si mai ales aliente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button