X

Studiu: Românii, cei mai religioși din Europa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un studiu al Pew Research Center publicat miercuri evidențiază faptul că românii sunt cei mai religioși dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se „foarte religioși”. 

În același top României îi urmează Georgia, Armenia, Grecia, Bosnia și Republica Moldova.

Conform aceluiași centru de studii, pentru europeni religia este mai puţin importantă decât pentru locuitorii din Africa, America Latină ori SUA. Pew Research indică însă mari diferenţe şi între cele 34 de ţări europene analizate.

Astfel, la polul opus se află Estonia, Danemarca, Cehia, unde sub 10% din cei chestionați au declarat că sunt „foarte religioși”.

50% dintre români (locul al 4-lea) declară că religia este foarte importantă în vieţile lor, 50% (locul al 2-lea) că participă la slujba religioasă cel puţin o dată pe lună, 44% (locul al 3-lea) că se roagă zilnic şi 64% (locul al 4-lea) că sunt absolut siguri că Dumnezeu există.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Interesant studiul publicat de Basilica. Aparent este de bine.În realitate însă, dacă românii nu se vor trezi din înșelarea ecumenismului în care îi atrag ierarhii, aceasta religiozitate îi va face sa se închine antihristului.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. Ortodoxinfo trebuie sa construiasca o miscare nationala cu baza in istoria reala a poporului roman pe linia marturiei de credinta ortodoxe.
  Pe langa articolele documentate si trimiterile teologice specifice cred ca dezvoltarea educatiei religioase a populatiei mature,care nu a beneficiat de catehizare in comunism poate determina o miscare de orientare corecta in viitorul Romaniei.
  Suntem totusi sufocati in continuare de birocratie impletita cu incompetenta ,de nepotism ,de interese oculte, roade ale necredintei multora.

 2. A fi religios nu înseamnă mare lucru. Și în general nu trebuie sa punem preț pe statistici. Cu ocazia Referendumului pentru familie s-a văzut clar de tot câtă credință au romanii. Respect pentru toți cei care au votat Da la Referendum! Pe 6-7 octombrie 2018, s-a emis certificatul de sănătate mintală pentru poporul român cel dreptcredincios cică! Și cică Romania este Gradina Maicii Domnului. Ce vorbe frumoase! Cine mai crede in ele e slab de minte!

 3. Daca s-a ajuns la concluzia asta, inseamna ca Europa e intr-o belea mare.
  In Romania, credinciosii adevarati sunt o turma mica.

 4. Și încă ceva: Poporul român care e cel mai religios din Europa este campion la avorturi.
  Mai concret, din 1958 și până în prezent, româncele au la activ 22 de milioane de avorturi. Iarta-ne Doamne daca mai poți ! Tare mi-e teamă că va veni cat de curând factura pe numele poporului român. Avorturile sunt păcate strigătoare la cer care se iartă doar cu vărsare de sânge. Ce mult as vrea să mă înșel!

  1. Corect, bravo….bine spus….si sa nu uitam ca pe asasinii de copii Dumnezeu ii scoate cu totul din istorie…Suntem la fel precum Cartagina antica de care s-a ales praful…mai intai i-au spulberat Roma si pe teritoriul ei , se afla acum islamul…nimica nu-i intamplator

   Cine nu intelege in ce hal de nenoriciti suntem , sa incerce o comparatie cu Cartagina antica:
   https://www.historia.ro/sectiune/actualitate/articol/cartaginezii-chiar-sacrificau-copii

   Aia isi sacrificau copii pentru draci ( zei)….ai nostrii o fac pentru demonul confortului

 5. Ceva e putred in acest sondaj/clasament: Olanda pe aceeasi treapta cu Bulgaria si cu un procent deasupra Rusiei?

  Sa fim seriosi: au rusii si bulgarii pacatele lor, dar olandezii n-au nici o treaba cu credinta in Dumnezeu. Popoarele vestice sunt esente de ateism.

  De nordici, nu mai vorbim.

 6. Este corect sondajul, desi am fost dezamagiti de referendum. Credinta in Dumnezeu a romanilor a fost o calitate transmisa din mosi-stramosi poporului, domnitorii nostri aveau credinta in Dumnezeu, ctitoreau biserici, taranul isi gasea mereu refugiul in credinta. Problema este ca elitele noastre si valorile s-au vrut sa fie zdrobite de comunism. Acum nu a mai ramas decat o populatie care poata fi manipulata si intoxicata de sloganul: Vrem scoli si spitale , nu catedrale. In general, nu mai are cine sa educe poporul, preotii nu sunt mai rasariti, au devenit la fel ca el. Tanara genereaza tinde sa se globalizeze si ea, nu mai intelege ca la biserica tu nu trebuie sa te duci doar pt preot, ci pentru Dumnezeu.
  Dar, daca luati Romania prin comparatie cu celelalte tari occidentale, diferenta se vede f. bine.
  Este f.bine ca voi mai contribuiti la redesteptarea populatiei.

 7. Pseudoierarhii distrug ortodoxia!Mare osanda ii asteapta!Induc in eroare atata amar de lume(inclusiv preoti)!Strasnice vremuri traim!

 8. Acest sondaj manipulator este o vrăjeală pentru cei naivi. Si fariseii din vremea lui Iisus erau religioși. Sa nu ne îmbătăm cu apa rece! Iadul este plin de oameni religioși. Oamenii plăcuți lui Dumnezeu sunt cei care asculta de poruncile Lui. Sa ne întrebăm fiecare, in sinea noastră, cat facem fiecare voia Domnului. Dacă s-ar face un astfel de sondaj , abia atunci ne-am putea face o idee despre credinta la români. Iarta-ne Doamne, că suntem slugi netrebnice și păcătoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button