X

Oficial din statul american Georgia depune jurământul la inceperea mandatului pe autobiografia lui Malcolm X, în loc de Biblie

https://youtu. be/TpAiKGUp-K8

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

I s-a oferit o copie a Bibliei și a Constituției, dar le-a refuzat pe ambele
O oficialitate a Statului Georgia și-a depus jurământul prin plasarea mâinii pe Autobiografia lui Malcolm X în loc de Biblie, așa cum se întâmplă cel mai des în timpul ceremoniilor americane de învestituri.
Mariah Parker, o studentă la doctorat în vârstă de 26 de ani, care a fost aleasă în comisia statală Atena-Clarke, a declarat că a refuzat alte două opțiuni prezentate de oficialități, înainte de a alege autobiografia lui Malcom X.

“M-au întrebat dacă aș dori Biblia și am spus nu. Mama m-a întrebat dacă vreau să jur pe o copie a Constituției care era in preajmă. “Nu”, a răspuns doamna Parker pentru Atlanta Journal-Constitution. “Vroiam cartea cu autobiografia lui Malcolm. Cred că l-am văzut venind.

Dna Parker a studiat anterior lingvistica ca rapper și este numită Lingua Franca.

Ea a reușit să câștige un loc în comisie cu doar 13 voturi și a spus că povestea vieții lui Malcolm X o inspiră și informează lumea despre opinia ei .

“Având în vedere că transformarea unei persoane care a trecut printr-un mediu dificil pentru a deveni vocală și a împinge conversații rasiale într-un mod radical este puternică”, a declarat doamna Parker pentru ziar.
“Apoi a schimbat discursul și a văzut cursa printr-o altă lentilă, pe măsură ce a îmbătrânit”, a continuat ea. “Și faptul că a fost ucis, probabil, pentru politica sa. Acestea sunt lucruri pe care vreau să le îmbrățișez “. Doamna Parker și-a desfășurat campania progresivă, axată pe probleme legate de justiția rasială și pe probleme economice.
Ea face parte dintr-un număr record de femei care vor (au) candida(t) la funcția de președinte în 2018, stimulată, probabil, parțial de alegerea președintelui Donald Trump, a cărui campanie a fost îngropată în acuzații de agresiune sexuală sau hărțuire în ultimele luni, din 2016.
Domnul Trump a negat aceste afirmații, care au venit de la o duzină de femei
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/mariah-parker-malcolm-x-bible-georgia-court-oath-athens-trump-a8388751.html

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Nota traducatorului:
Malcolm X (născut Malcolm Little; 19 mai 1925 – 21 februarie 1965) (cunoscut şi sub numele Hajji Malik El-Shabazz) a fost un preot musulman american de culoare şi purtător de cuvânt pentru Nation of Islam. Pentru admiratorii săi a fost un avocat curajos pentru drepturile negrilor, un om care a pus sub acuzare albii din America în termenii cei mai aspri pentru crimele sale împotriva americanilor de culoare; însă adversarii l-au acuzat de propovăduirea rasismului şi a violenţei. El a fost numit unul dintre cele mai mari şi mai influente personalităţi afro-americane din istorie. În februarie 1965, la scurt timp după renegarea Nation of Islam, a fost asasinat de trei dintre membrii săi.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. MULTI CRED MAI BINE INTR-UN DUMNEZEU OMNIPREZENT DECAT IN UNUL PE CARE TOT IL LAUZI ,PRIN EL TOT UNII AMENINTA .IN INCHIPUIREA OAMENILOR ..EL NE VEDE..DAR NICIODATA NU SE BAGA .NU E RAU SA CREZI NICI INTRUN LIDER CARE LUPTA PENTRU UN ADEVAR DUREROS DINTRE OAMENI ..CA LUPTA ACEASTA IN CARE SE BAT CAP IN CAP IDEALURILE OAMENILOR ESTE CEA MAI GREA LUPTA..SA AI CURAJ SI VOINTA… DECI IN BIBLIE SCRIE SA NU TE ROGI SI SA TE INCHINI LA NIMIC FACUT DE MANA OMULUI .DIN START BIBLIA E SCRISA DE OAMENI ..PRIN INSUFLAREA LUI DUMNEZEU SAU NU ..
    EU CRED INTR-O PUTERE DUMNEZEIEASCA… DAR NU STIU DACA POT CREDE DOAR INTRUN SINGUR DUMNEZEU OMNIPREZENT SI SINGULAR..CRED SINCER CA EXISTA O LUME PE CARE NOI NU O PUTEM CONTROLA DAR EI DA ..MANIFESTATIILE UNORA DE A FACE CA LUMEA SA CREADA ….ESTE URIASI .ADEVARUL E CA E BINE SA CREADA OAMENII IN CEVA DECAT IN NIMIC .PENTRUCA DACA NICI DE PUTEREA LUI DUMNEZEU NU LE E FRICA ATUNCI E O MARE PROBLEMA AL OAMENILOR ..FIECARE SA FACA CELE DUCE CAPUL HABOTNIC SI IMPRASTIT FARA UN CREZ CARE SA LE OPREASCA PORNIRILE VIOLENTE ..MA INTREB DACA CEI CARE DECLANSEAZA RAZBOAIELE CRED IN DUMNEZEU ? ..SANT SIGURA CA NU CRED IN NIMIC DECAT IN BANI ..DUMNEZEU UNORA ESTE BANII ..SA NU MERG MAI DEPARTE IN PRESUPUNERI..ACESTI BANI CASTIGA SI PRIN RAZBOAIE SI MOARTEA A MILIOANE DE OAMENI…SI ALE ARSENALULUI DE RAZBOI VANDUTE ..FIECARE NATIE POATE AVEA UN LIDER CARE IN INTERESUL RASEI PERSONALE AL POPORULUIDIN CARE FACE PARTE ARE UN CREZ SI NIMIC NU ESTE GRESIT DACA SE JURA PE CEVA SAU CINEVA PALPABIL .AM VAZUT CUM SE PERINDA ALESII POPOARELOR CARE DUPA JURAMINTELE DEPUSE PE BIBLIE UITA CU DESAVARSIRE MENIREA LOR ..FATA DE POPOR .SI PROMISIUNEA DECI EU CRED CU ACEASTA PERSOANA NU A GRESIT PRIN NIMIC A ARATAT DIRECT SI FARA MENAJAMENTE IDEALURILE EI …DACA VA AVEA ADEPTI SAU NU SE VA VEDEA.
    ..

    1. COCU EMA,
      Fara sa fiu ironic iti spun asta!
      In cazul in care vrei sa te trezesti, roaga-l pe Dumnezeu sa te lumineze..citeste ce spun sfintii parinti despre juraminte…si ce inseamna o cauza dreapta!
      Insusi Dumnezeu ne-a spus foarte clar ..: ” Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” .
      “Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte”.
      Daca Dumnezu iti spune acest lucru..iar tu crezi altceva…nu inseamna decat ca somnul tau este f profund….
      Iti doresc sa te trezesti!

      1. DRAGA GUSTI NU TE SUPARA EU CHIAR DACA CRED IN TATAL FIUL SI SPIRITUL SFANT MIE DUMNEZEU NICIODATA NU MIA VORBIT PERSONAL SCRIU ASTA FARA SA FIU IRONICA..CA EU SANT CALEA ADEVARUL SI VIATA…..SOMNUL MEU E TREAZA SA STII POATE TIE TIA VORBIT ATUNCI ESTI UN OM BLAGOSLOVIT SI EU NICI NU VOI VORBI NICIODATA DE ADEVARATA CREDINTA ..UNDE DOGMELE PE CARE LAU CREAT OAMENII…NU AU CE CAUTA …..POTI SPUNE CATE RELIGIE EXISTA IN LUME FIECARE CREZAND IN ALTCEVA ..EI SANT OARE MAI PUTIN CREDINCIOSI ?.SI DORM TOTII ? OARE NU SANT OAMENI CORECTI CARE TRAIESC FRUMOS RESPECTAND ANUMITE LEGI CUM ESTE DE EX CELE ZECE PORUNCI UN COD DE BUNA COMPORTARE UMANA ?.DECI DACA IESI DIN TIPAR UN PIC SI NU TE RALIEZI LA ANUMITE RELIGII CE .ESTI ARSA CA SI VRAJITOARELE DIN EVUL MEDIU ? SI PONEGRITA ?.E DISCUTABILA TREABA AM CUNOSCUT DESTUI ATEI CARE SANT INFINIT MAI CORECTI CA MULTI ALTI OAMENI.CARE NU PUPA MOASTELE SFINTE AL MORTILOR .PUTETI SA GANDITI RAU DESPRE MINE.SA ZICETI CE DORITI .DAR EU NICIODATA NU AM SA VORBESC CA SA PLACA CUIVA .NICI IN POLITICA NICI IN RELIGIE NU SPUN CREDINTA ..DACA EU CRED IN ALTCEA SI VAD LUCRURILE ALTFEL ..UN PIC .

        1. Rationalismul este moartea credintei.
          Increderea in presupusa putere a mintii umane este tot idolatrie si nu este o noutate – si Satana crede ca poate lua locul lui Dumnezeu.
          Traitul “frumos” al oamenilor, fara Dumnezeu cel Adevarat nu aduce mantuirea. Un eretic sau pagan nu face bine dupa invataura lui Dumnezeu si nici pentru a-i face voia ci pentru linistea sa personala, individualist.
          Daca inseamna ceva pentru tine, ceea ce ar implica si credinta in viata dupa ce trupul este dat mortii…

        2. Pana nu intelege omul ca Dumnezeu este real si doar intru-un singur mod s-a descoperit oamenilor…prin Iisus Hristos…Fiul lui Dumnezeu, toate discutiile sunt de prisos!
          Pe Dumnezeu il traiesti dupa putere…daca vrei sa te convingi ca exista..nu te limitezi doar la vorbe…, ca altfel ajungi la concluzia ta.
          Dumnezeu lucreaza in ascuns prin om….pt ca altfel risca sa creada ca e cineva.

          Da, toti oamenii care nu il au pe Fiul lui Dumnezeu ca Mantuitor, dorm!….din pacate..nu o spun eu, ci Hristos!
          Este f greu sa iesi din amestecul tau prezentat mai sus, daca nu iti doresti cu adevarat sa-l cunosti pe Dumnezeu asa cum este el…nu cum vrea fiecare!
          Dumnezeu sa-ti ajute.

  2. Draga Ema, se vede de pe Luna ca nu esti ortodoxă si in mintea ta e tot o amestecatura. Mai rau e ca confunzi Biblia cu o carte oarecare si pentru tine Cuvantul lui Dumnezeu e ceva relativ, daca a fost tipărit pe hârtie de oameni. Tine-ti parerile tale prețioase pentru tine si nu le mai revarsă cu atata generozitate pe aici, ca nu ai inteles ABSOLUT nimic din toate discuțiile purtate pe acest site.

    1. DRAGA CRISTI.DUPA MINE UN OM CREDINCIOS ESTE CEL CARE TRAIESTE CORECT.NU TE SUPARA AM VAZUT MULTI OAMENI CREDINCIOSI CARE FAC CRUCEA MECANIC ORI UNDE SE AFLA UNDE DUMNEZEU NU ESTE PREZENT .NU ARE LOC ..SANT RAI NU AJUTA PE NIMENI NICIODATA SI STAU PRIN BISERICI ..NU POTI STII CE ESTE IN CAPUL MEU NU IMI PLACE PREFACUTII CARE FAC CRUCEA CAT SANT EI DE MARE ..FARA DE NICI UN DUMNEZEU EXEMPLE ASI PUTEA SA DAU .ESTE VORBA DE ACEASTA DOAMNA CARE LUPTA PENTRU CEVA .E TREABA EI E MAI CORECT SA JURI PE CEVA IN CARE CREZI SAU SA JURI PE CEVA IN CARE NU CREZI SI NICI NU RESPECTI JURAMINTELE..CE ZICETI DE AI NOSTRII CA BRAZII CONDUCATORI CARE SANT PLINE DE PACATE SI JURA PE BIBLIE NONSALANT.FURA DEPUN BANI FURATI NECINSTITI PRIN OFSOURI..SE DEDAU LA EXEMPLE NEGATIVE PARASINDUSI FAMILIA PROPAVADUIND ALTCEVA PENTRU FAMILIE ?.SANT MAI CREDINCIOSI ?EI SE JURA ….PE EU SANT CALEA SI ADEVARU SI VIATA L?CA OAMENII CA MINE SAU ALTII CARE VAD REALITATEA SUBT ALTI OCHII MAI CRITICI ? .NU O SA MAI VIU PE AICI CRED CA AM ZGANDARIT CREDINTA UNORA .BA SANT ORTODOXA ….DAR RELIGIILE DRAGA DOMNULE CRISTI NU DUMNEZEU A CREAT CI NOI OAMENII NU SANT O PERSOANA RELIGIOASA SA MA TARASC SI SA PUP OASELE AIUREA .CI SANT O PERSOANA CARE CREDE IN SPIRITUL SFANT IN TATAL SI FIUL ATAT .

      1. Fi atenta la Dumnezeu , nu la oameni!
        Se spune: Tatal , Fiul si Sfantul Duh…nu in alta ordine…nici vorba de sfirit!
        Dupa cum se vede, ai nevoie mare sa pui un inceput bun.
        Nu te lua dupa mintea ta…ca ai sa te pierzi.
        Cand ai sa intelegi ca prin sfinti (prietenii lui Dumnezeu) , El ne vorbeste si prin ei a lasat toata invatatura ortodoxa care duce la mantuire, iti va fi de mare folos…..pana atunci……

      2. Tu esti catolica? Ce-i aia “sfantul spirit”? Nu veni cu spiritisme pe aici, cred ca ai gresit adresa… E o rusine sa te tarasti si sa saruti moaste? Vai de tine! Mai vino pe aici, citeste, invata, roaga-te, dar abtine-te, nu mai comenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button