X

Pactul pentru migrație duce la cădere guvernului în Belgia

Politico

Guvernul belgian ar putea să cadă din cauza divergenţelor legate de pactul global pentru migraţie, ce va fi dezbătut miercuri în parlament, după ce partidul naţionaliştilor flamanzi a ameninţat că se va retrage din coaliţia aflată la putere, transmite dpa, potrivit agerpres.

Pactul global pentru migraţie urmează să fie adoptat de liderii statelor lumii săptămâna viitoare, la Marrakech.

Unele ţări au anunţat însă că nu vor semna acest acord neconstrângător, menit să reglementeze migraţia la nivel mondial.

În Belgia, partidul naţionalist flamand N-VA – membru al coaliţiei de guvernare – se opune pactului, pe care prim-ministrul Charles Michel s-a angajat să-l semneze. N-VA a ameninţat că se va retrage din coaliţie în acest caz.

După ce marţi nu a reuşit să rezolve disputa, premierul a anunţat că va cere votul parlamentului. Este de aşteptat ca majoritatea deputaţilor să sprijine pactul.

‘Oricine pune piedici într-un astfel de moment este iresponsabil’, a declarat Michel la televiziunea RTL miercuri, arătând că ‘mingea’ este acum în ‘curtea’ N-VA.

Liderul grupului parlamentar al acestui partid, Peter De Roover, a afirmat însă că votul parlamentului nu va fi constrângător.

‘Acest guvern nu va merge la Marrakech pentru a semna pactul’, a declarat el pentru RTBF, subliniind că decizia trebuie luată în comun.

Dezacordurile cu privire la pactul pentru migraţie au zguduit şi alte guverne europene. Săptămâna trecută, ministrul de externe slovac Miroslav Lajcak şi-a înaintat demisia după ce ţara sa a respins acordul.

Ungaria, Austria, Italia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Polonia şi Elveţia au respins în mod public pactul global pentru migraţie.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.