X

IOHANNIS și DĂNCILĂ deschid larg GRANIȚELE pentru REFUGIAȚI

România a luat o decizie finală în privința „Pactului Global pentru o Migrație Sigură, Ordonată și Regulată” care urmează să fie semnat, în 10-11 decembrie, la Marrakech, în Maroc.

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde, miercuri, Memorandumului propus de Guvern pentru susținerea Pactului Global pentru Migrație de către România. Prin urmare, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va participa la semnarea documentului.

Proiectul final, aprobat de principiu de toate cele 193 de țări membre ONU, cu excepția Statelor Unite (n.r. Austria, Ungaria și Polonia au anunțat că se retrag), care s-au retras de la negocieri încă de anul trecut, urmează să fie semnat într-un cadru fastuos, în 10-11 decembrie, la Marrakech, în Maroc. Cehia, Australia, Austria, Bulgaria, Croația, Polonia, Israel, Estonia și Ungaria au anunțat că nu vor participa la semnarea documentului. ,,Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative negestionate, generate de o migrație neregulată, precum xenofobia, intoleranța și rasismul”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului și-a dat acordul și pentru declarația pe care o va susține Meleșcanu. „Prin acest Memorandum, Guvernul României a propus adoptarea unei poziții de susținere din partea României a Compactului Global pentru Migrație (CGM), în forma convenită în urma negocierilor. De asemenea, prin intermediul acestui document, a fost aprobat textul declarației naționale care va fi prezentată de către delegația României care va participa la Conferința interguvernamentală”, se mai arată în sursa citată.

Premierul României a mandatat o delegație a țării să participe la negocierile care au dus la proiectul final.

„România a participat timp de 18 luni, în baza unui mandat aprobat de către Prim-ministrul României, la toate etapele de negociere a Compactului Global pentru Migrație, pledând pentru adoptarea unui text echilibrat și susținând unitatea poziționării Uniunii Europene. Printre obiectivele României au figurat susținerea unui text fără valoare juridică obligatorie, evitarea stabilirii obligațiilor financiare suplimentare obligatorii pentru statele membre, reflectarea corespunzătoare a principiului suveranității naționale, susținerea unor politici care să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și reflectarea adecvată a diferențierii clare între migranţi legali și ilegali, precum și între migranţi și refugiați”, se mai arată în comunicat.

Administrația Prezidențială a transmis că decizia a fost luată și în perspectiva preluării, de către România, a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

„Conform Memorandumului, decizia privind asumarea Compactului Global pentru Migrație ia în considerare atât interesele naționale ale României, precum și perspectiva preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene și candidatura la un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU”, potrivit aceleiași surse.

La a 73-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite, care a avut loc în 27 septembrie, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi. Preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe Înaltul Comisar pentru Refugiaţi că România va promova o abordare deschisă în domeniul migraţiei, orientată spre identificarea de soluţii consensuale la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. La rândul sau, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi a asigurat de tot sprijinul UNHCR pentru preşedinţia română a Consiliului UE în gestionarea dosarului complex al migraţiei.

Săptămâna trecută, zeci de persoane au protestat în fața Ministerului de Externe împotriva ratificării de către România a Pactului Global pentru Migrație. Aceștia au purtat bannere pe care se putea citi:

„Pe aici nu se trece”, „Poporul român nu v-a dat mandat să aduceți migratori”, „Ați distrus nația cu emigrația, nu o distrugeți și cu migrația”, dar și articolul trei din Constituția României: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Protestatarii i-au transmis ministrului Teodor Meleșcanu o scrisoare în îi cer să nu semneze documentul.

„Noi, românii, nu suntem islamofobi. Dar, privind la efectele pe care această migrație le-a avut asupra altor state occidentale (Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Franța etc) realizăm simplul adevăr: acela că migrația islamică nu are șanse de integrare în nici un popor gazdă. Este suficient să privim la buletinele de știri din țările de mai sus, la crime, la războaie stradale, la crasa nesupunere civică, la violențele contra poliției, la impunerea Sharia în suburbiile și cartierele islamice din atâtea și atâtea orașe europene, la violuri în masă etc, cât să realizăm că așa zisul multiculturalism (melting-pot), așa cum este el invocat de cercurile marxiste, nu este decât o imensă ipocrizie”, se arată în document.

După o consultare publică extrem de discretă în ianuarie 2018, Guvernul României a tot amânat, dar în cele din urmă s-a conformat Recomandării Comisiei Europene din 8 iunie 2015 privind relocarea imigranților în interiorul UE și a adoptat o hotărâre de modificare a legii care reglementează statutul refugiaților în România.

Proiectul legislativ a fost depus la Senat în 29 octombrie 2018 și urmează să fie dezbătut în cele două Camere. Aceasta prevede acordarea de locuințe sociale, consiliere, sprijin pentru integrare, bani pentru chirie și utilități, acces la piața muncii și ajutoare sociale de șomaj pentru migranții care decid să se stabilească în România.

Neoficial, Evenimentul zilei a aflat, încă de zilele trecute, că ministrul Teodor Meleșcanu (foto) va semna Pactul. Motivul ar fi că România nu se poate alinia țărilor care au ieșit din Pact deoarece are responsabilități și pe tema migranților pe perioada deținerii președinției rotative a Consiliului UE. Niciun fost ministru de Externe nu a comentat subiectul, ne-au declarat că nu cunosc conținutul documentului.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

19 comentarii

 1. Dacă imigranții vor fi primiți, vor ajunge să trăiască mult mai bine decât multi dintre noi. Mai bine să urmăm exemplul țărilor care nu îi primesc, știu ele bine de ce!

 2. Avand in vedere ca se incalca grav constitutia, cred ca e de bun simt un referendum pe aceasta tema a migratiei.

  Tot in directia incalcari flagrante a constitutiei, cred ca putem formula plangeri penale impotriva tuturor factorilor responsabili de aceasta ilegalitate si tradare a tarii si intereselor populare.

 3. Nemernicii! Asta e cadoul pentru romani, facut de centenar de catre bestiile tradatoare care trimit potera sa ucida si ultimii porci din batatura amaratilor! Dumnezeu sa le dea rasplata pe masura nenorocirilor pe care le preagatesc acestui, si asa, destul de napastuit, popor!

  1. Urmasul lui Hitler e de acord cu acela care deplangea faptul ca soldatii germani nu soint musulmani ca sa fie si mai dedicati „cauzei” si sa se sacrifice…
   Ce i-a apucat pe astia sa innebuneasca?
   SA SE REFUGIEZE TOTI ROMANII PLECATI! – sa plateasca UE si ONU care, ajutoare financiare, etc…

 4. Planul de distrugere a poporului roman e la jumatate.
  Prima parte a fost facuta prin jefuirea economiei si a pietelor,saracirea poporului,plecarea in robie ,mimarea unor pseudolucrari de infrastructura,structurarea populatiei in batrani,copii,aparat bugetar excesiv si ineficient si propaganda subversiva antiortodoxa.
  Jumatatea celalta tine de predarea de buna voie stiind ca acum poporul nu mai opune rezistenta.Verificarea tariei de constiinta a fost facuta la referendum.
  Deci vanzarea s-a facut pas cu pas de catre cei pe care noi i-am ales sa ne apere.
  Nu se poate face nimic pentru ca securitatea e peste tot.
  Nu ne-a invins lupta ci tradarea.

 5. Trebuie inchise granitele si luat ex de la Ungaria Austria polonia…
  Dar Atata timp cat santem in UE nu se poate face mare lucru.
  Doamne ajuta!

 6. Cosmin, ce referendum? La cat de destepti si fara un sistem de valori adevarate au ajuns romanii, e de ajuns sa emita la tv sau pe facebook un formator de opinie ideea ca in spatele referendumului sta Dragnea, ca nu mai iese nimeni sa voteze. Romanii sunt prea ancorati in materialism, sunt intr-o fuga si asa cum a iesit la iveala la celalalt referendum, credinta a ramas la nivel de superstitie mai mult. Se imbrancesc la moaste ca sa le ajute Dumnezeu, dar in schimb se dusmanesc intre ei. Si asa cum ati analizat si voi, nu mai au nici un model printre preoti sa-i ghideze. De aceea, li s-a intunecat mintea, nu mai pot distinge intre bine si rau.

  1. Da, dar macar plangeri penale putem depune. Chiar daca le vor musamaliza, macar le dam de lucru, si nu orice lucru, ci unul incriminator.

   Sunt curios ce soarta a avut plangerea penala a domnului Mihai Silviu Chirila impotriva lui Tudose.

   1. Atacarea in contenciosul administrativ a deciziei Guvernului dar si si a „aprobarii” Iohaniste cu invocarea exceptiei de neconstitutionalitate privind colonizarea si ce mai gaseste un juristpriceput cu privire la tratatele si conventiile internationale, consultare publica, s.a.m.d.

 7. După ce zdrențele politice au golit țara de români ,li se pare normal sa incurajeze migrația tuturor nespălaților subsaharieni .

  1. Asa e si nu numai, o sa-i aduca si pe fratii tiganilor, pe pakistanezi. Aia cand vad ca curge apa din perete si apartament primit gratuit si curent electric de nicaieri, ce nu trebe platit, ce-si spu: „e raiul aici!”

 8. Total previzibil ca guvernul din Romania sa nu aiba coloana vertebrala in fata UE. As fi fost de-a dreptul mirat daca conducatorii Romaniei ar fi avut demnitatea celorlate 6 state membre care au anuntat ca refuza. E aproape incredibil dintr-un popor cu domnitori care au aparat cu pretul sangelui toata Europa de teroarea islamica, sa ne oferim de bunavoie c pamant al musulmanilor. E un fenomen de-a dreptul de studiat. Oare Romania e tinta unui experiment, asa cum a fost sacrificata si data dupa al doilea razboi mondial Uniunii sovietice sau supusa experimentului Pitesti? Poate se pricepe cineva sa imi raspunda cu argumente.Nu prea e de crezut ca chiar toti conducatorii ei de dupa 90 sa nu poata face nimic pentru ea. Atat de incapabili sa fie? Adica Bulgaria sa poata mai mult? Pare ca am fi o tara din Africa.

 9. Ia uite ce bine se impaca presedintele cu guvernu’! Si lumea ii plangea ca s-au certat ieri in sedinta solemna. Vedeti ce usor ii uneste raul pe oameni?

 10. Este de datoria tuturor celor care sunt cu adevarat ROMANI si a urmasilor celor care acum 100 de ani au aparat aceasta tara , sa faca demersurile necesare catre Curtea Constitutionala pentru incalcarea Constitutiei si a juramintelor fata de popor si tara , Curte care trebuie sa declare nule semnaturile ce s-au pus si se vor pune pe tratate privind migratia si suveranitatea Romaniei . Altfel nu putem decat sa constatam ca avem de a face cu tradatori de neam si tara .

  1. Act de tradare nationala pe fata, fara rusine! Impart Romania ca si cum ar fi proprietatea lor, antiromani nenorociti ce sunt !!!!
   Ca sa semnezi cu atata inversunare impotriva constitutiei unui popor inseamna sa fii un om diabolic si pervers, fara nimic omenesc in tine!
   Puscaria pe viata e prea putin pentru aceste canalii!
   Sustin orice forma de protest impotriva acestei semnaturi , pentru ca Romania este tara mea, a stramosilor mei si stranepotilor mei, a voastra romani adevarati. In ea ne vom prezenta la Dreapta Judecata a lui Hristos impreuna cu sfintii nostri, cu martirii nostri, cu dreptii si toti eroii neamului romanesc. Tradatorii care temporar au avut pe mana dregatoria acestei tari, vor da raspuns in fata lui Hristos!
   PS Catalin Berenghi trebuie solicitat din nou si sustinut de noi toti.

 11. Nemernicii astia… De asta nu mai dau credite romanilor sa isi ia o casa si le pun bete in roate. ( chiar ma miram de grija lui Isarescu sa nu se indatoreze populatia dupa ce atitia ani au putut lua credite numai cu buletinul in tot estul Europei) Le lasa sa le scada pretul ca sa vina altii adusi de pe te miri unde si sa le ia ocupe ei cu bani soroisti.

 12. Si o veste buna, se pare ca nu e totul pierdut:

  Compactul Global pentru Migrație (CGM) este doar un document de orientare și nu are efecte juridice sau financiare, susține Ministerul Afacerilor Externe.
  „România își păstrează capacitatea de decizie in ceea ce privește migrația. Compactul mentine dreptul suveran al statelor de a-și determina propriile politici în domeniu și propriul cadru legislativ pentru implementarea sa. Documentul nu creează o categorie nouă de drepturi (drepturile migranților). Compactul nu încurajează și nici nu facilitează migrația. Compactul conține prevederi care descurajează părăsirea statelor de origine și facilitează returnările și readmisia. La ora actuală, din datele de care dispunem, 180 de state din 193 îl vor andosa. Decizia finală va fi adoptata la Adunarea Generala ONU din acest an, când se va supune votului un proiect de rezolutie pe această temă”, a informat MAE.
  https://www.stiripesurse.ro/mae–pozitie-bomba–compactul-global-pentru-migratie-e-un-document-de-orientare–fara-efecte-juridice-sau-financiare_1307408.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.