X

Polonia pregătește o nouă LOVITURĂ împotriva recomandărilor internaționale: se retrage din Pactul global pentru o migraţie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul de interne polonez recomandă Varşoviei să se retragă dintr-un pact global al ONU privind migraţia înainte ca acordul să primească aprobarea finală în decembrie acest an, întrucât acesta ar încuraja venirea a noi migranţi ilegali, a anunţat marţi ministerul, citat de Reuters. 

Ungaria a anunţat deja că nu va ratifica aşa-numitul „Pact global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată”, care a fost aprobat în iulie de toate cele 193 de state membre ONU, cu excepţia SUA, care s-a retras anul trecut, scrie agerpres.ro.

Pactul, care urmează să primească votul final în decembrie, abordează chestiuni precum motivaţia migranţior, modul în care pot fi protejaţi şi integraţi în noi comunităţi.

Polonia, alături de Ungaria şi Cehia, a avut o poziţie inflexibilă împotriva transferului migranţilor, motiv pentru care a intrat în conflict cu UE, dar în acelaşi timp a reuşit să atingă o coardă sensibilă a votanţilor, invocând argumentul că migraţia ilegală ameninţă stabilitatea Europei.

„Îi voi recomanda prim-ministrului Mateusz Morawiecki să opteze pentru retragerea din acordul privind Pactul global, care urmează să fie semnat în decembrie la Marrakech”, a postat pe Twitter ministrul de interne Joachim Brudzinski.

„În opinia noastră, proiectul de acord nu garantează siguranţa Poloniei. De asemenea, ar putea încuraja imigraţia ilegală”, a adăugat el.

Biroul de presă al guvernului nu a dorit până acum să comenteze asupra respectivei recomandări.

Brudzinski a făcut această afirmaţie la summitul G6 de la Lyon, în Franţa, unde s-a întâlnit, printre alţii, cu omologul său italian Matteo Salvini.

Partidul conservator la putere, Lege şi justiţie (PiS), o obţinut victoria detaşată la alegerile parlamentare din 2015 în parte pe alimentarea temerilor faţă de migraţie. În acel an, Europa s-a confruntat cu cel mai mare aflux de refugiaţi şi de migranţi de după Al Doilea Război Mondial.

Pe de altă parte, Polonia, cu o populaţie de 38 de milioane şi cu o rată a şomajului la un minim record de 5,8%, a primit un aflux important de lucrători străini, în special din Ucraina, dar şi din Belarus sau anumite părţi ale Asiei, în condiţiile în care ţara care se dezvoltă rapid se confruntă cu un deficit de mână de lucru.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. O harta care arata fluxul de refugiati pana la sfarsitul anului trecut in tarile europene. Estimare bazata pe datele ONU.
    Anul trecut – adica inainte ca Iohannis sa dea semnalul ca Romania e pregatita pentru o migratie ordonata si inainte ca iezuitii sa inceapa campania de imprietenire a romanilor cu imigrantii “Sunt un strain pana ma cunosti.”

    Deci, pana la sfarsitul lui 2017, in Romania au ajuns OFICIAL: 11573 de refugiati!!

    https://www.lucify.com/the-flow-towards-europe/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button