X

Bartolomeu de Istanbul evocă “cunoștințele teologice, cinstea și genialitatea” pseudo-patriarhului Daniel din cadrul pseudo-sinodului din Creta

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Basilica. ro titrează:

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a adresat ierarhilor români reuniți în ședință solemnă sâmbătă la Reședința Patriarhală din București exprimându-și speranța că „Biserica Ortodoxă Română se va implica în păstrarea unității bisericești și a dreptății”.

Ședința a fost deschisă de Patriarhul României care le-a urat „Bun venit!” Sanctității Sale, Mitropolitului de Patra și delegațiilor însoțitoare.

„Cu acest prilej binecuvântat, dorim să ne exprimăm aprecierea pentru buna cooperare dintre Patriarhia Ecumenică şi Biserica Ortodoxă Română, atât în cadrul pregătirii şi a lucrărilor propriu-zise ale Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta, cât şi la alte întruniri internaționale interortodoxe şi intercreştine”, a adăugat Patriarhul Daniel.

Despre Sfântul și Marele Sinod, Patriarhul Ecumenic a spus că

„a fost cu adevărat un moment istoric, în care Ortodoxia a dat examen de credință privind adevărul Evanghelic al Bisericii ca Trup al lui Hristos și al tradiției sinodale”.

Sanctitatea Sa a reiterat contribuția Patriarhului Daniel la acel eveniment istoric pentru întreaga Biserică:

„Implicarea personală a Preafericirii Voastre la reușita istorică a Sfântului și Marelui Sinod, precum și cunoștințele teologice și dogmatice ale Preafericirii Voastre, precum şi modul de participare cinstit, inteligent, genial și priceput la fiecare pas, în colaborare cu ceilalți Întâistătători, au făcut ca totul să aibă un final minunat și de neprețuit”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Cu adevărat examen de credință a fost pseudo-sinodul, ca toate celelalte sinoade, numai că, dintre toate celelalte sinoade, singurul cu care mai seamănă pseudo-sinodul este cel de la Ferrara-Florența și nici cu acela prea mult, fiindcă, după pseudo-sinodul de la Ferrara-Florența, datorită poziției majoritare critice și neînduplecate a pliromei și statorniciei neclintite în mărturisire a Sfântului Sfințit Marcu Eugenicul, până la urmă ierarhii căzuți s-au rușinat și s-au căit de trădarea lor, restaurându-se calea trasată de Domnul și de Sfinții Părinți pentru Biserică. Oare vom avea și acum parte de o asemenea restaurație? În orice caz, examen de credință a fost pseudo-sinodul, gura păcătosului adevăr grăiește…

  2. Cunostintele prealaudatului”Dobreanu” fac referire si la adaugirile rostite de acesta in liturghia savarsita sub indrumarea parintelui Adrian Fageteanu ,la Manastirea Antim,unde parintele l-a denumit”ereticule!”si a fost mai apoi lovit cu carja metalica in cap ,tot in duminica” Dregatorului bogat”.
    Azi parintele marturisitor Adrian Fageteanu priveste din ceruri cum elevul sau dobreanu face slujba cu ecumenistul fruntas.
    Daca bogatii intra greu in imparatia lui Dumnezeu securistii ce mai zic?

  3. Bine spus – “apararea unitatii”, nu-i asa?… gura .. adevar graieste!
    S-o apere de erezia ecumenista, s-o apere de spurcarea cu “innoiri” si de modificari sa [NU] se acordezeze “lumii contemporane” decazute moral, si spiritual in Satanism… lumea “noua” care a degenerat sexual, a innebunit semitic – obsedata de imbogatire fiind fuge de mantuire la indemnurile consumerist-hedoniste.
    S-o apere de ne-dreapta invatatura pe care o invata, o predica si o statueaza in intalnirile oficiale de [prea] multa vreme atat Bartolomeu cat si toti semnatarii cretani din BOR dar si subalternii lor – care urmeaza episcopului in inselare si in ratacirea turmei, spre osanda grea!!
    …. trebuie sa ai probleme de retard mental sa consideri calcarea (exprimare duplicitara, argumentare vicleana!!!) Canoanelor drept “marturisire de credinta a Evangheliei”,…
    O fi fost “geniu” care a inspirat pe Patriarhul BOR dar nu e geniu (spirit) curat care inspira la rastalmacire a invataturii crestine, modifica si desfiinteaza Canoanele si hotararile Sinoadelor cinstite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button