X

DIICOT anchetează finanțarea #REZIST: 14,9 milioane USD prin tranzacții cu CRYPTOMONEDE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Surse judiciare avizate ne-au informat ca la nivelul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) s-a declansat o ampla investigatie privind finantarea Miscarii #Rezist, existand suspiciuni majore privind operatiuni de spalare de bani si constituire de grup organizat infractional in scopul intreprinderii de actiuni impotriva ordinii constitutionale, anunță Lumea Justiției. 

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a refuzat să comenteze această chestiune.

În cadrul anchetei DIICOT privind infractiunile de spalare de bani si de constituire de grup infractional organizat in legatura cu o serie de membri ai miscarii #REZIST, potrivit surselor din apropierea acestui caz, ar fi vizate mai multe tranzactii cu cryptomonede (ex. Bitcoin) care au fost realizate dintr-un „portofel virtual” (wallet) utilizat de mai multe asociatii, ONG-uri sau fundatii din Romania afiliate/colaboratoare cu miscarea #REZIST.

Conform informatiilor detinute de DIICOT, in ultimii 3 ani, pana la finalul lunii octombrie 2018, din acest portofel au fost realizate 403 tranzactii, care au totalizat suma de 14,9 milioane de dolari. Banii ar fi ajuns la organizatiile care au promovat intens miscarile de strada care au avut loc in ultimii doi ani in Romania, inclusiv protestele din 10 august 2018.

Toate aceste informatii se regasesc in portofelul virtual din platforma online BLOCKCHAIN prin care se realizeaza tranzactiile cu cryptomonede, mai spune sursa citată.

Cea mai importanta pista pe care merg procurorii DIICOT priveste faptul ca toate sumele din acest portofel virtual al miscarii #REZIST ar proveni dintr-o singura sursa, respectiv Fundatia Stefan Batory din Polonia. Pentru cei care nu stiu, aceasta fundatie este sponsorizata in mod direct de catre miliardarul cu viziuni globaliste, George Soros, fiind practic o placa turnanta folosita pentru finantarea ONG-urilor din Europa Centrala si de Este, prin acordarea de grant-uri, fapt recunoscut chiar pe site-ul oficial al Fundatiei, mai susține Luju.ro.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button