X

Generalii noștri, rușinea Armatei Române

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Am încercat să impresionăm prin achiziții de tehnică modernă. Una care să ne asigure compatibilitate și interoperabilitate cu aliații. Am cumpărat doar ediții princeps. Tot ce au recuperat americanii din Coreea sau Vietnam și-a făcut loc în înzestrarea Armatei române. În cele din urmă, nu avem interoperabile nici măcar batalioanele propriilor brigăzi.

Am declarat că vom deveni o „armată de profesioniști” și am renunțat la militarii în termen. Salarizarea insultătoare, dotarea și echiparea necorespunzătoare, corupția și abuzurilor au îndepărtat tinerii de cariera militară.

În urmă cu câteva zile MApN a început selecția pentru recrutarea a 4159 de soldați / gradați profesioniști. Dacă vor fi încadrate un sfert din aceste posturi campania poate fi declarată un succes. Altfel, știrea ar trebui să producă frisoane. Relevă un deficit de personal catastrofal.

Am alocat peste 2% din PIB Apărării. Anul acesta bugetul MApN este aproape egal cu cel al Educației. Unii au înțeles că acești bani sunt exclusiv pentru achiziții de echipamente de la partenerul strategic și construirea de baze moderne pentru militarii străini. Nimic pentru militarii români.

Avem cel mai ambițios program de amenajare a unei baze americane din Europa. România urmează să investească, din Bugetul Național, 20 miliarde de dolari. Vom asigura condiții deosebite celor 10.000 de militari și civili americani care urmează să fie staționați la Mihail Kogălniceanu.

Exemplele pot continua. Educația și Sănătatea din Armată oferă programe de studii și asistență medicală mai mult civililor decât militarilor. Colegiul Național de Apărare și doctoratul în științe militare au devenit pașaport pentru Parlament și funcții în Guvern.

Toate proiectele de modernizare au înregistrat eșecuri pe linie. Armata este într-un regres vizibil. Perspectivele sunt cumplite. Nimeni nu este îngrijorat.

Generalii noștri și-au asumat doar locul în tribună la festivități, nu și responsabilitatea dezastrului.

Generalii noștri, specialiști în problemele altora

România are și generali educați. Militari onești, cu puternice ancore morale, cu integritate și principii. Sunt excepțiile exilate, marginalizate sau trecute în rezervă. Articolul nu este despre ei. Nominalizând-i sau promovându-i n-am face decât să-i expunem reacțiilor vindicative ale majorității.

România are, activi sau în rezervă, peste 2000 de generali. Plus câteva mii de doctori în haină militară. Suntem pe primul loc în NATO și UE. Avem mai mulți militari cu doctorat decât totalul celor din întreaga Alianță.

Generalii noștri nu-și asumă nimic, dar sunt capabili să vorbească despre orice. O fac dezinvolt, fără teama de ridicol sau penibil, fără trac sau emoție. Nu refuză niciun subiect și nu se declară depășiți de evenimente.

Se pricep la fotbal, agricultură și dezvoltare urbană. Sunt specialiști în integrare europeană, spațiu comunitar sau globalizare. Cel mai mult, însă, generalii noștri sunt experți în războaiele altora. Este imposibil să nu te impresioneze cum analizează situația de pe frontul din Ucraina. Avem mai mulți generali români în platourile de televiziune decât beligeranții în zona Bahmut.

Niciunul din generalii prezenți în studiourile TV nu a reușit, niciodată, să prezintă o evaluare pertinentă, dar, mai ales, onestă, a situației Armatei României. Toți sunt doctori în cosmetizat situația reală. Toți ascund adevărul în spatele unor elucubrații și simulacre cu pretenții de analiză.

Generalii noștri comentează semidoct înzestrarea armatei ucrainene, dar nu suflă o vorbă despre Armata României. Sunt fini cunoscători ai echipamentelor și tehnicii pe care le transferă aliații în Ucraina, dar nu-și permit judecăți de valoare sau comentarii la adresa vechiturilor noastre.

Generalii noștri sunt preocupați de aderarea Ucrainei la NATO sau UE. Unii au curajul să avanseze chiar unirea cu Moldova. Firesc, e furată de ruși, ruptă din trupul României. Nu spun, însă, nimic, niciodată despre Bucovina de Nord. Nu este tot teritoriu românesc?

„Colivă din grâu ucrainean”

Generalii noștri sunt îngrijorați de moralul trupelor ucrainene. Uneori au tupeul să jure că sunt la curent și cu moralul trupelor ruse. Unul aflat la pământ, în pragul depresiei și al dezertărilor în masă. Nu au opinii sau considerație pentru moralul ostașilor români.

Rareori, în ultimii 2-3 ani, generalii noștri și-au asumat apărarea onoarei militarului român. Nu au ieșit public să protesteze împotriva defăimărilor și ostracizării Armatei. Nu au mișcat un deget pentru camarazii lor. Nu-și asumă riscuri, nu-și permit manifestări de orgoliu sau demnitate.

În aceste condiții, generalii noștri, mândria României, nu puteau trece neobservați. Ar fi fost în van tot efortul lor. Mai ales că, cel puțin unii dintre ei, au aspirații politice și sunt ahtiați după promovare, chiar dacă deseori contextul e negativ.

Recent, Mircea Dinescu le-a dedicat un material. Un mesaj pertinent, dar greu de descifrat de generalii noștri. Nu toate textele sunt accesibile. Doctoratul nu le dezvoltă intelectul și nu le lărgește orizontul cultural plagiatorilor. Deși mulți sunt convinși că funcția sau gradul sunt certitudinea competențelor sau profesionalismului, dramatic de des se întâmplă contrariul.

Prin urmare, scrisoarea despre „coliva din grâu ucrainean” nu va trezi mult interes pentru generalii noștri.

De câte ori vă văd în geamul televizorului vorbind despre războiul fratricid din Ucraina, am sentimentul că asist la colocviul unor peștișori de acvariu care, cu aplomb și seninătate, descriu lupta cașaloților din adâncul oceanelor.

Servindu-ne seară de seară câte o linguriță de slavă ucraineană, ne-ați băgat într-o dulce adormire că armata rusă ar fi pe butuci, condusă de un damblagiu cu un picior în groapă căruia, din trei în trei săptămâni, îi prevesteați parastasul. Și uite așa, sastisiți de coliva iluzorie a altora, ne-am trezit după un an de zile pritocind una de-a noastră, făcută din grâu ucrainean.”

Corul bârfitoarelor cu stele

Este tristă transformarea unor generali în babe bârfitoare. Dezbaterile sterile, deseori încheiate cu concluzii puerile, din platourile TV nu pot fi numite analiză sau informare a publicului. Toate emisiunile respective sunt spectacole de bârfă și șușanele. Generalii noștri comentează războiul cu același aplomb cu care Celentano și Firiciel dezbat despre metafizică.

Eu înțeleg că sunteți generali NATO (…), dar normal ar fi fost să nu uitați că sunteți în primul rând generali români (…) nu v-am auzit vorbind nici despre drama fermierilor români striviți de revărsarea necontrolată a puhoaielor de grâu ucrainean, (…) nici despre deversarea apelor Deltei în canalul Bâstroe, adâncit ilegal .”

Eu v-am înțeles când v-ați exprimat compasiunea asupra avionului american fără pilot (…) dar mă așteptam să plângeți și de mila avioanelor ruginite cumpărate la mâna a doua de Klaus Iohannis cu câteva miliarde de dolari pe care le vor plăti nepoții și strănepoții noștri. Și n-aș fi vrut să rămâneți indiferenți la stropirea cu kerosen falsificat a flotilei militare de către colegii dumneavoastră de la manutanță căci e cam jenant să stați de veghe la catafalcul anchetei care, din câte bag seama, a murit chiar din clipa nașterii.

Domniile-voastre, care țineți loc de societate civilă într-o Românie condusă, vai, de un general, ar (…) să-i trageți de mânecă și să-i treziți la realitate pe politicienii noștri care nu pricep că al treilea război mondial va purta pseudonimul Apocalipsei.”

Indiferent cine și în ce fel le-ar leza onoarea sau le-ar contesta statura academică generalii noștri rămân lipsiți de reacție.

Aveau obligația să apere Armata română măcar pentru faptul că uniforma de general i-a propulsat în studiourile TV. Nu erudiția, viziunea sau lucrările științifice. Nici victoriile din războaie sau luptele de la Nasiriah. N-au făcut-o și nu se va întâmpla. Generalii noștri, mândria României, sunt simpli activiști de partid. Nu-și apără nici propria onoare. Care?

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Majoritatea lor nu au nici o treaba cu tara si neamul acesta, fiind doar niste slugoi-masoni, spagari si tradatori de ultima spetza, pt care singura pedeapsa legitima ar fi plutonul de executie!

  2. Asta trebuie facut dar BOR e vandut cumva Satanei? “Ultima solutie (de ce sa nu fie prima): post 40 de zile toti romanii ortodocsi din tara si din afara si Psaltirea zilnic si vor fi schimbari. Cum a scapat romanimea de talpa neamtului in primul razboi mondial? Cu 40 de zile de post toata tara. Si istoria s-a schimbat in favoarea poporului roman. Nu ar scris asa ceva in manualele de istorie dar adevarul ce s-a petrecut cred ca pe 10 mai 1916-1917, pe campul de lupta intre Marasesti si Oituz a ramas si va ramane pe vecie in cartea nescrisa a neamului nostru. Minunea rugaciunii, postului si a credintei cand nu mai era nici o scapare. A ramas si va ramane vesnic in traditia poporului roman.

    In dimineata aceea batalioanele gen. Berthelot alaturi de ale maresalului Averescu stateau fata in fata cu batalioanele germane. Marasestiul si Oituzul era zona decisiva pentru soarta Romaniei. Romanii nu mai aveau nicio nadejde pe lumea aceasta decat numai la Dumnezeu si Sfintii lui. Si iata ca dupa exact 40 de zile in care toata Romania a tinut post ortodox, dupa credinta noastra crestina ortodoxa, in acea zi pe campul dintre Oituz si Marasesti, spun batranii,a aparut un nor alb urias intre romani si nemti. Era chipul Sfantului ierarh Nicolae facatorul de minuni.

    Romanii cand au vazut in dimineata aceea ca se afla in fata unui vadit semn dumnezeiesc si-au facut cu totii cruce si au ingenuncheat amanand inceperea tragerilor. Nemtii au vazut si ei norul si cum sunt ei marsavi in fibra au inceput sa traga in nor. Timp de cateva minute nu a venit niciun raspuns din partea armatei romane pt ca se ruga. Dar dintr-o data a inceput sa vina spre nemti din acel nor urias toate obuzele, minele, dinamitele, gloantele trase spre nor inapoi spre nemti. In 30 de minute de torent dinspre nor, desi armata romana nu se ridicase de la rugaciune armata germana a fost distrusa complet in proportie de 75 la suta iar cei ramasi in viata au rupt-o la fuga. Romanii erau in fata minunii. Auzeau tragerile dinspre nemti si vedeau ca totul se opreste in nor si dupa cateva minute tot din nor le pleaca toata munitia inapoi spre nemti explodand totul acolo si decimand mai mult de jumatate din efectivele armatei germane de ocupatie. Batranii spun ca au murit acolo aproape 200 ooo de soldati germani ceea ce istoria din manuale nu va scrie niciodata. Sa fiti sanatosi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button