X

A plecat la Domnul părintele Nicolae Bordașiu, fost deținut în temnițele comuniste

Image result for nicolae bordasiu

Părintele Nicolae Bordaşiu, mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste, a trecut la cele veșnice vineri seară, 9 noiembrie 2018, anunță basilica.ro.

Părintele Nicolae Bordaşiu s-a născut în satul Sabolciu din judeţul Bihor. A urmat cursurile Facultăţilor de Teologie şi Farmacie din Bucureşti. A făcut parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim.

Părintele Nicolae Bordaşiu a stat ascuns șapte ani prin satele bihorene, fiind căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani închisoare.

Descoperit şi arestat în 1955, a urmat ani grei de închisoare în Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud, fiind deţinut politic în perioada 1955-1964.

După eliberare a lucrat ca muncitor, apoi tehnician la Institutul Ioan Cantacuzino, unde a făcut parte dintr-un colectiv care a preparat pentru prima oara in România gama globulina din sânge retro-placentar.

A fost hirotonit diacon şi apoi preot, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în 30 noiembrie 1969. În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, având ca îndrumător pe Parintele Profesor Dumitru Stăniloae.

„Sentimentul credinţei este o virtute înnăscută în firea noastră omenească” – pre­dică părintele.

„Credinţa este sămânţa sădită de Dum­ne­zeu în fiecare dintre noi. Dacă avem credinţă pu­ternică, ne vom ruga mereu împreună lui Dumnezeu. Dacă avem credinţă puternică, ea ne va conduce viaţa şi ne-o va lumina”.

Categorii
Treceri la Domnul
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

8 comentarii

        1. Daca e adevărat ce e postat pe site-ul lui Daniel Vla, aceasta arată că o trădare a ortodoxiei și poate o împreună lucrare cu securitatea sau mai rau, cu masoneria. Citiți cartea Pântecele desfranatei, carte cu personaje și fapte reale de colaborare a unor membri bisericești cu masoneria căreia îi era supusă inclusiv puterea statului în ansamblu.

  1. Sa te impotrivesti balaurului comunist, sa induri ani grei de temnita pentru aceasta… Apoi sa te inrolezi ecumenistilor, care nu-ti taiau capul pentru marturisire… E o atitudine pe care n-o inteleg… Nadajduiesc sa intru in Imparatia lui Dumnezeu si acolo sa-l intalnesc pe Parintele. Acolo insa, nu voi avea ce sa-i spun. Nu spun nici acum mai mult.

  2. Pacat ca a suferit in temnitele comuniste, ca apoi sa duca atatia tineri spre pierzanie in pelerinajele de la Taize, promitandu-le ca viziteaza Franta ieftin. Dar cu ce pret? Pretul ereziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!