X

A plecat la Domnul părintele Nicolae Bordașiu, fost deținut în temnițele comuniste

Image result for nicolae bordasiu

Părintele Nicolae Bordaşiu, mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste, a trecut la cele veșnice vineri seară, 9 noiembrie 2018, anunță basilica.ro.

Părintele Nicolae Bordaşiu s-a născut în satul Sabolciu din judeţul Bihor. A urmat cursurile Facultăţilor de Teologie şi Farmacie din Bucureşti. A făcut parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim.

Părintele Nicolae Bordaşiu a stat ascuns șapte ani prin satele bihorene, fiind căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani închisoare.

Descoperit şi arestat în 1955, a urmat ani grei de închisoare în Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud, fiind deţinut politic în perioada 1955-1964.

După eliberare a lucrat ca muncitor, apoi tehnician la Institutul Ioan Cantacuzino, unde a făcut parte dintr-un colectiv care a preparat pentru prima oara in România gama globulina din sânge retro-placentar.

A fost hirotonit diacon şi apoi preot, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în 30 noiembrie 1969. În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, având ca îndrumător pe Parintele Profesor Dumitru Stăniloae.

“Sentimentul credinţei este o virtute înnăscută în firea noastră omenească” – pre­dică părintele.

“Credinţa este sămânţa sădită de Dum­ne­zeu în fiecare dintre noi. Dacă avem credinţă pu­ternică, ne vom ruga mereu împreună lui Dumnezeu. Dacă avem credinţă puternică, ea ne va conduce viaţa şi ne-o va lumina”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

        1. Daca e adevărat ce e postat pe site-ul lui Daniel Vla, aceasta arată că o trădare a ortodoxiei și poate o împreună lucrare cu securitatea sau mai rau, cu masoneria. Citiți cartea Pântecele desfranatei, carte cu personaje și fapte reale de colaborare a unor membri bisericești cu masoneria căreia îi era supusă inclusiv puterea statului în ansamblu.

  1. Sa te impotrivesti balaurului comunist, sa induri ani grei de temnita pentru aceasta… Apoi sa te inrolezi ecumenistilor, care nu-ti taiau capul pentru marturisire… E o atitudine pe care n-o inteleg… Nadajduiesc sa intru in Imparatia lui Dumnezeu si acolo sa-l intalnesc pe Parintele. Acolo insa, nu voi avea ce sa-i spun. Nu spun nici acum mai mult.

  2. Pacat ca a suferit in temnitele comuniste, ca apoi sa duca atatia tineri spre pierzanie in pelerinajele de la Taize, promitandu-le ca viziteaza Franta ieftin. Dar cu ce pret? Pretul ereziei.

  3. 1. Preotul Sorin Grecu | 17 Iulie 2014 02:26
    Am fost elevul parintelui Nicolae Bordasiu din 1974 pana in 1979.Sunt unul din martorii care au asistat la “procesul “parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa,in 1978 la Seminarul Teologic din Bucuresti.Osingura intrebare as avea s-o pun preotului Nicolae Bordasiu ;Ati ajuns sa-i cereti iertare parintelui Calciu Gheorghe pentru ceea ce ati dovedit a fi in 1978 cand v-ati dovedit cel mai aprig acuzator pentru acest martir adevarat ?Puteti insela opinia publica cu eroismul dumitale,dar nu vei putea sa-L inseli pe DUMNEZEU cu tradarea de care ai dat dovada in 1978.Imi aduc aminte ca in ziua de 1 martie 1990 te-am intrebat cum mai ai curajul sa porti haina de preot dupa ce ai fost un tradator al lui Hristos si te-ai unit cu tradatorii si lepadatorii de Hristos atunci cand l-ai prigonit pe parintele Calciu,mai ales ca ai fost unul din cei care ai rostit la hirotonisirea sa “vrednic este ” /M-am mandrit cu faptul ca am fost elevul parintelui Calciu,dar rusinat ca te-am cunoscut pe dumneata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button