X

Părintele Iulian de la Prodromu a trecut la Domnul. VIDEO de rămas bun cu Marele Duhovnic

ACTUALIZARE: Imagini de la slujba de înmormântare a Părintelui Iulian Prodromitul


Părintele Iulian Prodromitul, adormit întru Domnul. FOTO: Schitul Prodromu (https://prodromu-athos.ro)

Am primit vestea tristă, dar și plină de nădejde, că bunul părinte Iulian de la Prodromu a trecut la Domnul, astăzi, în jurul orei 12:30, la vârstă binecuvântată de 97 de ani. Se afla în comă de aseară, iar de câteva săptămâni era tot mai slăbit. Cu toate acestea la începutul Postului Mare a primit pe fii săi duhovnicești, dându-le mângâiere sufletească și cuvânt de folos.

Ne-a transmis tuturor că într-adevăr trăim ultimele vremuri, războiul din Ucraina fiind parte  a Războiului cel mare amintit în prorocii și că a fost planificat. Totodată, Părintele Iulian a confirmat faptul că antihrist este născut, ceea ce și alți Mari Duhovnici au afirmat.

Să ne întristăm pentru pierderea pământească a Părintelui Iulian și să ne bucurăm pentru încă un Sfânt român în Împărăția Cerurilor.

Dumnezeu să-l odihnească cu Drepții!

Slujba de înmormântare va avea loc mâine, 11 martie, ora 14:30.


Vă oferim un ultim video cu Părintele Iulian

Părintele Iulian a viețuit în Schitul Prodromu, în Sfântul Munte Athos. Mulți monahi români, dar nu numai, cât și mireni care ajungeau în Athos, își găseau în părintele Iulian de la Prodromu duhovnicul plin de dragoste, de care are nevoie orice suflet mergător spre Împărăție.

Ioan Lazar, precum se numea mai înainte de a deveni ieromonahul Iulian, Părintele s-a născut la data de 8 ianuarie 1926, în localitatea Vorona, județul Botoșani. Părintii săi, Ilie și Elisabeta, oameni simpli și credincioși nu l-au împiedicat pe tânărul Ioan să îmbrățișeze viața monahală.

Astfel, în anul 1946, la numai 20 de ani, el va fi închinoviat la Mănăstirea Sihăstria, județul Neamț. În anul 1950, el va termina armata, lucru obligatoriu la acea vreme.

Petrecând zece ani, în rugăciune și ascultare, în anul 1956, Domnul l-a învrednicit de a fi hirotonit diacon, iar mai apoi, preot.

În anul 1977, împlinind vârsta de 50 de ani, părintele Iulian de la Sihăstria vine în Sfântul Munte Athos, loc unde va și rămâne, până astăzi. Viețuind vreme de patru ani la Schitul Lacu, abia mai apoi, în anul 1981, el ajunge la Schitul Prodromu, unde este pus duhovnic până în ziua de azi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Puneti va rugam link(linkuri) in care vrednicul de pomenire, pr. Iulian sau alti Parinti spun clar ca antihristul este nascut.

    1. Se stie ca si Parintele Cleopa a spus acest lucru. Si Parintele Justin a spus ca ‘antihrist e pe teren’. Acum, bunul Dumnezeu va decide cand va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button