X

Ce a pățit ieromonahul Hrisostom Filipescu?

Foto: http://schitulsfmariamagdalena. blogspot.com/2011/09/prohirisirea-intru-duhovnic.html

https://www.facebook.com/constantin.sturzu/posts/2136788499694234

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Constantin Sturzu:

Având în vedere că primesc multe interpelări cu privire la situația Părintelui Hrisostom Filipescu, că s-au ridicat extrem de multe nedumeriri și s-au stârnit sminteli pornind de la unele postări de pe contul său de Facebook și de pe cel al Schitului „Sfânta Maria Magdalena” Țibucani – unde a fost egumen în ultimii ani -, sunt în măsură să vă comunic faptul că Părintele Hrisostom trece printr-o grea suferință de ordin psihic și că a părăsit schitul aflându-se, cel mai probabil, undeva prin străinătate (unde, din păcate, nu acceptă să fie contactat sau ajutat).
În 2011 a mai avut o cădere psihică gravă, în urma căreia și-a revenit însă, având de atunci o frumoasă activitate ca egumen de schit. De altfel, acum o săptămână a primit chiar rangul de protosinghel (și) pentru activitatea de la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din localitatea Păstrăveni, unde activa ca psiholog clinician.
Unele antecedente din familie, poate și prea multa expunere mediatică, cu siguranță și din pizma și din lucrarea diavolului – toate acestea sau unele dintre ele au contribuit la aducerea Părintelui Hrisostom în această suferință psihică. Spun asta pentru cei ce se tot întreabă cum de este posibilă o astfel de situație pentru un monah. Ideea este să nu-l judecați ci, pe cât de mult puteți, să-l pomeniți la rugăciune, iar dacă-l întâlniți pe undeva, să-l sprijiniți și să-l sfătuiți să accepte ajutor de specialitate și asistență duhovnicească.
Noi ne dorim din tot sufletul ca Părintele Hrisostom Filipescu să revină și să-și revină, având încredere în purtarea de grijă a Domnului. Ca și până acum, în continuare îi va fi oferit tot sprijinul și toată dragostea, nădăjduind că Dumnezeu va tămădui sufletul său. 

Iar pe pagina https://www.facebook.com/pg/Hrisostom/posts/ apare si acest comentariul al lui Visarion Alexa:

Pr Hrisostom Filipescu a facut o cadere psihica grea. Este o recidiva. A plecat in Franta, nu se stie pe unde. In perioada aceasta a postat pe pagina personala de fb, lucruri care sunt rezultatul acestei caderi. Sa ne rugam pentru el.
V-as ruga sa va linistiti cu comentariile, curiozitatile inutile si rautatile gratuite. Ce spun nu este o dezavuare a parintelui , dealtfel prieten bun. Decat judecata, mai bine rugaciune. Sa speram ca e bine si ca se va intoarce in mijlocul nostru cu povetele blande si luminoase.
Mesajul acesta l-am postat pentru ca deja jurnalisti cunoscuti au postat cuvinte dezaprobatoare despre parintele.
O atitudine crestina din partea noastra, pentru un frate drag , n -ar strica.

Cu doar 2 zile înainte a atacat furibund schitul Rădeni:

Ieromonahul Hrisostom Filipescu: RADENIUL este o PATOLOGIE PSIHIATRICA periculoasa, o problema de SIGURANTA NATIONALA și rugăm autoritățile civile să-și facă datoria

Iată unul dintre mesajele publicate pe contul sau de facebook, dintr-o convorbire cu o persoană din Berlin (ierom. Filipescu se află de 2 zile într-un tur prin Europa)

Fotografia postată de Hrisostom Filipescu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

49 comentarii

  1. Ce să pățească? I-a luat și bruma de minte cel care-l tot mâna în anii din urmă să scrie tot felul de blestemății la adresa preoților nepomenitori, precum și la adresa ortodocșilor care le urmau calea acestor părinți păstrători ai credinței! Îi numea pe toți bolnavi psihici, ”fenomenul Rădeni”….uite că Dumnezeu știe ce și cum face, acum când trăim cele mai grele încercări! Tot acest tânăr nesăbuit îndemna la preluarea actelor cu cip și se declara pro ecumenist înfocat!
    N-a pățit nimic, e starea lui naturală! Dar tot ne rugăm pentru el să-l ierte bunul Dumnezeu și să-l aducă pe calea dreaptă a preoției, unde e mare nevoie de oameni credincioși!
    Dumnezeu să ne ierte pe toți!

    1. Am fost un critic abraziv al Parintelui Hrisostom, dupa postarea aceea pe care o stim toti. Sa nu ne bucuram de raul altuia, mai bine sa ne rugam pentru el ca Bunul Dumnezeu sa-l intoarca la Dreapta Credinta si sa nu-l mai urmeze pe Sturzu ecumenistul si pe Teofan ereticul. As fi primul care m-as bucura pentru pocainta lui, chiar daca eu sunt departe de pocainta. Doamne ajuta.

      1. Parinte, cu tot respectul si toata condescendenta, tocmai m-am rugat pentru el. Si pentru noi! N-o fac niciodata in timp ce m-as bucura de raul respectivului om. Doar constat o realitate despre care stim cei care citim ce se întâmplă în lumea asta cu totul zăpăcită! La urma urmei, e tanar…prea multe sarcini si lumesti si preotesti pentru un cap atat de tanar! Dumnezeu sa-l aduca pe calea cea buna, inca o data ma rog! Si pe noi, toti!

      2. Părinte,părinți,duhovnici si toți care mai sunteți . Nu sunteți Dumnezeu! Nu sunteți medici! Cum puteți voi,care nu aveți o pregătire specializată sa confirmați ca un om are o boală fără un act doveditor ? Dacă in 2010-2011 parintele Hristotom a trecut prin așa ceva,un act medical ar trebui sa existe,un medic care l-a consultat pe vremea aceea ar trebui sa trăiască si sa vina astăzi sa vorbească ! Tot ce ziceți voi acum sunt cuvintele diavolului care vorbește prin gura sfințeniei,diavolul are chipul de preot in zilele noastre! Si blagoslovește si slujește satana ! Iar Satan ii oferă mașini,lux,bani,banii oamenilor banii statului! Mai bine de jumătate din preoții de astăzi sunt preoții lui Satan! Iar cei care nu sunt,sunt îndepărtați ,ascunși,umiliți,SĂRACI dar nu cu Duhul! Oameni buni,credeți in lemn căci lemnul este crucea domnului,credeți in sărăcie căci bogăția este doar a inimii,credeți in boala căci vindecarea este a Domnului,credeți in untdelemn căci acesta va împânzi trupurile sfinților ! Nu va lăsați pacăliți de Satan îmbrăcat in veșminte de preot! Singurii preoți adevărați sunt pustnici,sunt bătrâni si sunt in mănăstiri ! Firea si legea omului e schimbată datorită lor ! Datorită celor ce au chip de om,înfățișare duhovniceasca care sa păcălească lumea! Rugati-va la Domnul si El va va tine departe de biserica in care preotul nu este preot! Când intrat pe proasta bisericii si simțiți o apărare pe suflet ,plecați! Unde Dumnezeu este,este si liniște ! Ma rog pentru parintele Hristotom si ma rog ca judecată sa fie dreapta precum e cuvânt Domnului! Judecată e aproape ! Feriți-vă de Satan si de preoții ce il slujesc ! Nu va lăsați manipulați ! Domnul le Va rezolva pe toate ! Aveți încredere !

        1. Eu am primit pe fb un mesaj in care se spunea ca pr Hrisostom i-a fost spart contul de fb si ca altcineva scria in numele sau. Cat despre voi cei care va dati ortodocși absoluti si jubilați în jurul stirei despre pr Hrisostom nu pot sa va spun decat ca nu aveti nici un discernământ si ca o sa dati socoteala pt toate sufletele care s-au lipsit atata timp, duminici la rand de Dumnezeiască Liturghie.

        2. Doamne ce aberatii. Va dati seama ca spuneți o blasfemie? Daca spuneți că preoții sunt slujitorii lui rău inseamna ca harul dar de Hristos in Biserica Sa despre care spun e ca nici porțile iadului nu o vor birui, iar Biserica lui s-a clădit pe temelia apostolilor sai care au dat harul mai departe episcopilor si preoților pana la sfarsitul veacurilor.Ca sunt preoți care fac greseli mari asta nu inseamna ca toti sunt asa si ca nu mai exista preoți adevărați. Exact cum sunt credinciosi adevărați asa exista si preoți adevărați. Dacă n-ar mai fi ar veni sfarsitul lumii. Pt ca doar pr cei drepți mai tin e Dumnezeu lumea. Pana la sfarsit după cum mărturisesc sfinții va ramane pe pământ macar un episcop, un preot si un credincios, adică Biserica Sa.

    2. Poate o fi adevarat sau nu ce se spune de pr Hrisostom, insa are dreptate că cei de laRadeni nu sunt in regulă. Atitudinea plină parcă de bucurie pt ceea ce i s-a intamplat pr din partea d’ nei Cristina denota clar ce duh ii mana pe cei de la Radeni.

  2. oricum, asta pare o postare f atipica pt el. De cand Legiunea? Arhanghelul Mihail? Radeni? Pare un alt om. Inscrisul lui si semnatura insa pe acel jurnal personal indica faptul ca e autentic tot ce face el. Pare sa fi suferit enorm in copilarie. Dumnezeu cu mila, pentru noi toti!

  3. ce a patit acesti om o stim cu totii chiar daca unii o scalda. NU exista “caderi psihice” , exista doar atacuri (ispite) si caderi din mandrie si trufie. oare Parintii Pustiei asa procedau la atacurile dracilor? isi paraseau chilia si plecau la “tratament” prin lumea larga? sa recunoastem..nu oricine poate a rezista vietuirii in manastiri in vremurile astea..

  4. Eu nu cred versiunea ca Hrisostom si-ar fi ratacit mintile, nu apare niciun live pe FB cu parintele afirmand aberatiile scrise in ultima vreme pe conturile sale..

    Atitudinea unora dintre membrii bisericii la adresa lui este una agresiva, se vede clar ca se vrea a fi discreditat parintele.

    Vreau sa fie sesizata Politia si sa fie gasit parintele!  Daca e sechestrat, daca este abuzat, daca este drogat? Ce se intampla cu el?
    Nu poate fi azi in Franta, maine in Germania, poimaine in Austria, iar nimeni sa nu aiba idee pe unde a trecut granitele, unde a poposit in calatoria lui.

    Daca e bolnav, se cuvine sa primeasca ajutor. Daca este abuzat fizic/psihic trebuie gasit si salvat. Autoritatile nu pot sta cu mainile in san, iar lumea sa fie uimita de postarile strambe de pe conturile sale FB, in timp ce biserica sa arunce gunoiul sub pres, prefacandu-se ingrijorata de starea parintelui si incercand sa ne indese pe gat galusca cu ratacirea psihica a acestuia.

    Deranjeaza pe cineva dintre mai marii bisericii tot ceea ce cunoaste parintele Hrisostom Filipescu? Isi simte pozitia amenintata vreo inalta fata bisericeasca, ori vreun grup bisericesc are ceva de ascuns si se simte in pericol din cauza a ceea ce stie parintele despre situatia asta?

    Tot preoti ai bisericii au fost si cei ce l-au osandit pe Iisus, cand invataturile sale nu au fost acceptate de biserica. Nimic nou sub soare…

     De ce va temeti, preotilor,  ca parintele Hrisostom va eclipseaza prin cunostintele sale dobandite din psihologie si teologie, cunostinte care se intrepatund cu inima sa curata, ca vrea sa arate semenilor lucrurile spirituale altfel decat sunteti voi capabili sa le tineti sub control si autoritate?

    L-ati condamnat pe Hrisostom, deranja cu viziunile sale despre viata si spiritualitate, s-a ridicat deasupra gloatei bisericii care, in general, se rezuma doar la a oficia ritualuri lipsite de substanta.

    Putini sunt preotii cu har duhovnicesc, afacerea numita biserica e deranjata de acestia, ei trebuie redusi la tacere, inlaturati cu orice chip, chiar cu chipul aparentei ratacirii mintii a acestora.

    Urmariti slujba de mai jos, una relativ recenta a parintelui, de ce spune acolo: “revin, sa nu cumva sa deranjez…”
     https://youtu.be/RcqOae4nWUc

    Pe cine sa deranjeze, preotilor? Cumva pe enoriasii in fata carora tinea liturghia, ori pe voi si afacera “biserica”?
    Adevarul ca iesi la iveala, nu aveti voi putere sa-i tineti piept lui Dumnezeu!
    Fie ca harul Domnului sa-i fie scut de aparare parintelui Hrisostom, biblia ne arata ca Daniel a iesit viu din groapa cu lei, pentru ca il avea cu sine pe Dumnezeu!

    1. Curios este faptul că, înainte de toata povestea asta, nu am vazut nici un like de la/ pentru “oamenii de bine” care i au anunțat starea de sănătate…….

    2. Da, domnule Marius, exact aceste gânduri le am și eu. Fiecare va da socoteală pentru fiecare cuvânt pe care l-a adresat unui frate sau seamăn. De departe Părintele Hrisostom depășește în trăire și cunoaștere pe cei scolastici, care au studii, vorbesc foarte frumos, dar pe dinăuntru nu au relație cu Cel care este Iubirea din orice om. Este vremea cercetării inimilor… mi-ar fi o frică teribilă să judec un preot!!! Dar, posibil, între ei să fie exact ca și în duhul lumesc, poate chiar ma perfid! Îmi plac aceste timpuri… în tăcere l-am ascultat și pe Părintele Hrisostom și pe toți ceilalți întâlniți. Fiecare a vorbit numai despre el însuși… deci, iubiți oameni: ați căzut EXAMENUL!

    3. Dreptate ai in ceea ce ai scris. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate. Nu cred ce se spune despre parintele Hrisostom (aberatii necrestine). Sunt sigura ca nu el a postat acele grozavii de care este acuzat si pentru care se zice ca e psihic derutat. Este clar ca incomodeaza prin ceea ce spune el si sigur a fost si amenintat.
      Blasfemie !
      Sa ne rugam toti cei de buna credinta pentru ADEVAR.
      AMIN !

    4. Si daca pur si simplu a luat-o pe ulei? Omul este foarte fragil.Foarte usor se poate muri,foarte usor se poate dili.Mai terminati cu aceasta conspirationita de…

    5. Doamne ajuta!
      E adevarat ce spuneti.
      De ce nu mai apare nicu o stire despre el?
      Cine sunt cei care au semnat articolele din ziar, ca el s-ar afla prin diferite tari ale Europei?

    6. Minunat! In sfarsit un om care vorbeste cu dreptate, nepartizan! Bunul Dumnezeu sa ne ocroteasca!

  5. Comunicatul parintelui Sturzu mi se pare extrem de neverosimil. In primul rand, incearca sa il discrediteze pe om spunand ca este nebun. Aceasta este o tehnica a securitatii trecute, recente si prezente din Romania de a incerca sa ii izoleze si sa ii dezavueze pe cei incomozi. Se stie foarte bune ca biserica ortodoxa este intesata de informatori ai serviciilor secrete prezente iar acest tip de comunicat este reprezentativ pentru acest sistem si acesti oameni. Inceraca in modul cel mai securist sa il faca disparut, sa il denigreze si printr-o maniplare abia sa i se piarda urma. Daca a cedat psihic cu adevarat a cedat datorita presiunilor acestor mizerabili, este clar o tendinta de a posta mesaje false pe contul sau de Facebook cu scopul de a il denigra, de a surprinde negativ admiratorii si de a ii indeparta si mai mult de gandul cu privire la el. Asta denota inca o data caracterul securist si mizerabil al acestui sistem!

  6. Ne vorbiţi despre Filocalie, dar minimul respect faţă de persoana aproapelui unde vă este? Părinte, cu ce drept scoţi asemenea zvonuri? De cine esti abilitat să aduci la cunoştinţa opiniei publice astfel de informaţii atât de intime despre sănatatea psihică a unui om, despre istoricul lui medical, despre antecedentele lui medicale, şi mai mult decât atât, despre antecedentele medicale ale familiei lui? Nici o unitate medicală, din ţara asta şi din orice altă ţară din lume, nu are dreptul să aducă la cunoştinţa opiniei publice astfel de informaţii, dacă nu obţine în prealabil acordul scris al pacientului în cauză, iar în cazul în care acesta este decedat, acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite. Citiţi art. 74 din Noul cod civil unde sunt reglementate atingerile aduse vieţii private; respectului vieţii private şi demnităţii persoanei umane; respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente. Dumneata nu ai auzit despre aşa ceva? De unde ai obţinut informaţiile pe care le difuzezi cu atâta siguranţă, în spaţiul online? Ce unitate medicală te-a delegat să vorbeşti despre aşa ceva? Nici PF Pr. Patriarh şi nici IPS Pr. Mitropolit, oricare ar fi el, nu are dreptul să facă publice astfel de informaţii privitoare la starea de sănătate sau istoricul medical al unui cleric, chiar dacă ar fi reale. Orice cleric înainte de toate este om şi trebuie să i se respecte întocmai toate drepturile garantate de Constituţia şi legile ţării. Dacă sunteţi preot şi purtător de cuvânt al unei Mitropolii Ortodoxe trebuie să cunoaşteţi legile şi mai ales să le respectaţi. Nu cred că Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei comunică cu credincioşii ei într-o astfel de manieră, prin communicate postate pe Facebook. Din prezenta postare nu reiese altceva decât faptul că, principiile de conduită, etică şi deontologie profesională, după care ar trebui să vă desfăşuraţi activitatea de purtătător de cuvânt al unei importante instituţii administrative a BOR, vă sunt total străine. Asta e mila pe care o aveţi faţă de un frate în suferinţă? Doamne nu doarme!

    1. l-am urmarit in emisiuni P Neamt, Iasi am fost uimita ii spuneam si parintelui meu cum reusea sa nu judece pe nimeni desi realizatorul emisiunii il atragea in aceasta ispita….
      l-am intrebat pe par.Teodot ce stie despre sfintia sa…nici nu a auzit…?!
      Cred ca i s-a inscenat ceva, nu a scris parintele.cum putea sa-i judece pe altii?

  7. Slava lui Dumnezei pentru toate. Nu sunt la curent cu tot ceia ce se discuta legat de starea unui anumit parinte, Dumnezeu le stie pe toate. Incredibil ca oameni de bine ca voi au bagat in seama siteurile de socializare, nu sunt Dumnezeu aceste siteuri. Toti care vor sa afle lamuriri sa mearga la parintele Sturzu personal si sa vorbeasca fata catre fata cu sfintia sa, iar cel care a jignit un ierarh nu este preot ci doar un presupus preot. Daca este preot sa citeasca canoanele Bisericii Ortodoxe. Hristos este Calea, Adevarul si Viata-iar mitropolitul Teofan si cu parintele Sturzu urmeaza pe Hristos. Iisus Hristos s-a nascut in Ierusalim in Betleemul Iudeii, nu la Radeni, lumina sfanta vine de la Ierusalim nu de la Radeni, ori fi oamenii vrednici la Radeni, dar sunt si pacatosi, asa ca peste tot. Cel care nu asculta de ierarhul locului, sa iti fie ca un pagan. Ierarhul locului il reprezinta pe Hristos pe pamant, iar Hristos are dreptul de al judeca pe ierarh, nu preotii, sau calugarii si nici mirenii ca sunt uraciune inaintea lui Dumnezeu. Trebuie sa ne rugam mai mult, sa fim atenti la vorbele noastre si sa nu judecam. Trebuie sa ne rugam pentru binele tuturor si pentru indreptarea celor cazuti. Dumnezeu sa ii intelepteasca pe cei care sunt in inselare, sa-i lumineze, sa- i aduca pe calea mantuirii!!!

      1. Nu ma cunosti
        ( poezie scrisa de parintele Hrisostom Filipescu)

        Nu mă cunoști, deci nu vorbi de mine!!!
        Căci nu mi-ai fost alături când am plâns..
        Sau când n-aveam nici bani să-mi iau o pâine
        Nu mă cunoști..deci nu mă lua în râs!

        Nu mă cunoști..nu mi-ai știut durerea
        Când am zăcut pe patul de spital
        Cum îți permiți să-ți dai azi cu părerea
        Despre un om..de care n-ai habar?!

        Nu mă cunoști..nu mi-ai zâmbit vreodată
        Și nici nu m-ai văzut de am surâs..
        Cum îndrăznești tu, omul fără pată..
        Cum îndrăznești ca să mă iei în râs?!..

        Nu mă cunoști..dar nu-ți doresc vreodată
        S-ajungi să mă cunoști cu-adevărat
        Căci vei afla că-n inima-mi curată
        De mii de ori eu te voi fi iertat!

        Este ușor să vorbești pe la spate
        Invidia nu-i de la Dumnezeu
        Și nici un om nu-i fără de păcate..
        Nu mă cunoști..dar zău, nu-mi pare rău!

        Hrisostom Filipescu

        1. Pfoaaa… Cata iubire de sine in aceste versuri !

          Sigur era narcisist si se uita ades in oglinda,
          Dracul mandriei mintii de barba sa mi-l prinda.

          1. Nu as zice ca e vorba de iubire de sine, ci mai mult de autocompasiune ! Si tineti minte va rog, ca sunt destui care dau cu pietre , chiar si in umbrele parerilor… Sunt destul de multi cei care emit presupuneri si ei saracutii nu stiu nici in ce tara traiesc si nici macar, ce LIMBA vorbesc !!! Mai bine sa ne rugam ca DUMNEZEU sa le dea INIMA romaneasca si suflet romanesc, celor care conduc atat DESTINELE Romaniei cat si ale poporului acesteia !!!

  8. Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu, Tatăl orfanilor, limanul celor înviforați și doctor al celor bolnavi, Pastorul cel bun ieși în întimpinarea Pr. Hrisostom Filipescu îmbrățișează-l cu iubirea ta de oameni ca să vadă frații lui mai mari cât de mult îl iubești. Poruncește să i se dea înapoi cele jefuite de tâlhari, dă pacea ta tuturor ca să nu mai fie nici întristare nici suspin în veci vecilor. Amin.

  9. In niciun caz sfinții părinți nu si-au făcut Biserica lor. Au luptat pt Adevăr dar in interiorul Bisericii nu in afara ei.

  10. E vremea celor mai mari sminteli.Dumnezeu sa ne miluiasca si sa intelegem ce inseamna sa ramanem cu El pana la sfarsit,sa ne tina treji si sa ne dea putere sa facem fata vremurilor.Toate acestea au fost prorocite de Sfintii Parinti.Cine nu crede ca vine cu adevarat sfasitul,ca suntem in plina apostazie,in marea apostazie,nu in alta,traieste cumva intr-un univers paralel.Acum e apostazia si vremea celor mai mari sminteli,dupa care urmeaza perioada antihristica,asa spune si Sfanta Scriptura.Domnul
    sa ne tina treji caci traim vremuri cumplite!

  11. Constantin Sturzu,
    O secunda sa te gandesti ca afirmatiile facute cu privire la Hristostom Filipescu sunt pe sufletul dumitale si in fața lui Dumnezeu, cu atât mai mult cu cat porti veșmintele pe care le porți dumneata !
    E tot mai clar ce vremuri trăim.
    Cetele se aleg și se cern.

  12. Doamne ajuta ….incep cu o intrebare “De ce in acest aricol se scrie :”Unde a fost egumen in ultimi ani “
    ….ce sa intelegem din aceasta ,ca nu mai este ,….si-a dar demisia ,a renuntat de buna voie ,…atunci de ce nu exists nici o dovada in acest sens ? cind spui a fost ,inseamna ca nu mai este ,…
    am ascultat ultima predica a parintelui si sincer nu am observat nici cel mai mic indiciu ca parintele ar suferi de o cadere psihica ,predica a fost cit se poate de normala ,fireasca ,…..oricum Bunul Dumnezeu sa il aiba in sfinta Lui paza si sa il binecuvinteze ,si toata puterea cereasca si toti sfinti care exista si toti Arhangheli si Ingeri sa il ocroteasca Amin

  13. Marius iti Multumesc! Ai pus in pagina si credinta mea despre acest copil Minunat (este DE aceeasi varsta cu copilul Meu)~deopotriva sfant si sensibil! I~am citit cateva carti si ASA am inteles DE CE ” nu poate fi inghitit” DE unii si altii.Mama Parintelui Hrisostom iti sarut mainile pentru cum AI crescut pe fiul tau! Doamne Sa te binecuvanteze!Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button