X

Ieromonahul Hrisostom Filipescu: RADENIUL este o PATOLOGIE PSIHIATRICA periculoasa, o problema de SIGURANTA NATIONALA și rugăm autoritățile civile să-și facă datoria

Ieromonahul Hrisostom Filipescu este un activist pro ecumenism si pro cip, intens promovat de mass-media, de la TVR si pana la Active News

de Saccsiv

O perioada destul de lunga, atacurile impotriva anti ecumenistilor incetasera. Probabil pentru ca nepomenitorii se impartisera in doua tabere care se razboiau intre ele. Se pare insa ca acalmia a incetat si vine furtuna…

Iata ce putem citi la Ieromonahul Hrisostom Filipescu: Arhiepiscopia Iașilor se confruntă cu un neoplasm duhovnicesc în zona Neamțului, Ziar Piatra Neamt:

Fenomenul Rădeni – între patologie psihiatrică și delir religios în masă 

„Vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui, pentru că Eu sunt cu tine,

 ca să te scap şi să te izbăvesc, zice Domnul.

(Ieremia 15,20)”

De vreo câțiva ani, Arhiepiscopia Iașilor, se confruntă cu un neoplasm duhovnicesc în zona Neamțului. Desigur că păstorul nostru duhovnicesc, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a încercat, ca un doctor foarte priceput al sufletului și al trupului, luminat de Duhul Sfânt, să ofere acestor „pacienți” diferite forme de tratament (chimioterapia rugăciunii, radioterapia smereniei, citostaticele ascultării și așa mai departe), dar nici un folos. A apelat apoi la preoții profesori, la preoții de parohie, la unii stareți de mănăstiri mai deschiși spre dialog și misiune, dar, ca Proorocul s-a întors descurajat, fiind parcă singur într-un câmp de război: „Dacă cineva va mai da năvală, nu este pornită de la Mine, şi cine se hărţuieşte cu tine va cădea în lupta împotriva ta!” (Isaia 54,15). Era să ne fie mitropolitul nostru, dragul de el, alături de vlădica Calinic, „carne de tun” pentru binefăcători! Slavă Domnului că Dumnezeu mai întârzie, dar nu uită niciodată!

Apoi, din darul lui Dumnezeu, ne-am alăturat câțiva specialiști (medici psihiatri, psihologi clinicieni, psihoterapeuți sistemici de familie și mulți alții) pentru a ne susține mitropolitul și a aduce argumentele noastre pentru a atrage atenția opieniei publice că avem de-a face nu doar cu un fenomen religios periculos, ci mai ales cu o patologie psihiatrică foarte periculoasă care hipnotizează masele de oameni cu vulnerabilități psiho-emoționale. Desigur că nu ne vom apuca acum să facem anamneza acestui fenomen pentru a nu încărca materialul de față cu termeni de specialitate, ci doar amintim public că avem o problemă de siguranță națională și rugăm autoritățile civile și bisericești să-și facă datoria cu responsabilitatea cuvenită spre binele Bisericii și demnitatea poporului român!

Așadar, Părinte Mitropolit Teofan și Părinte Episcop Calinic și alți ierarhi de bine, echipa de specialiști interdisciplinari vă susținem și vă suntem alături în toate demersurile! Înveliți-ne în continuare cu iubire duhovnicească părintească. Știți cum este să ne fie frig prea mult timp! Bucurie sfântă!

„Dar vă îndemn, fraţilor, pentru Domnul nostru Iisus Hristos şi pentru iubirea Duhului Sfânt, ca împreună cu mine să luptaţi în rugăciuni către Dumnezeu pentru mine.” (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 15,30)

Protosinghel Hrisostom Filipescu

Egumenul Schitului Țibucani,

Psiholog Clinician la C.R.R.P.H. Păstrăveni

și doctorand în Neuroștiințe la Universitatea de Medicină și Farmacie

„Carol Davila” din București

Pentru inceput, sa vedem ce-i in mintea Ieromonahul Hrisostom Filipescu:

Asadar: “Ce minunat este să locuiască frații împreună!”

Iar in 2015 spunea:

Din punctul meu de vedere dracul nu stă în cardul de sănătate, ci in mintea unora care sunt blocați în frici și în programe emoționale toxice. Încărcăm cu putere lucruri exterioare care nu au nici o legătură cu sănătatea sufletească.
Nu un plastic mă face să divorțez de Doamne, ci rănile mele interioare…

În noi este lumina și în noi întunericul, depinde de fiecare ce alege să privească.

Bucurie și sănătate!

PS: Eu voi folosi cu nădejde noua variantă de servicii medicale deoarece știu că Doamne este cu mine și în mine mereu!

Iata si ce scrie la VISUL MAMEI MELE…, 28.10.2018:

Mama și-a dorit enorm să devin medic, ea fiind doar asistent medical generalist. Nu a fost să fie… Probabil si-ar fi trăit visul prin mine…proiecțiile ei fiind prea puternice, m-au copleșit adeseori în viață!

Am urmat Seminarul Teologic ieșean pe care l-am absolvit ca „șef de promoție”, din darul lui Dumnezeu.

Mama, dragă de ea, „si-a mai încercat norocu’”, sperând să mă convingă atunci când am dat admitere la Facultatea de Teologie. Ca sa fiu sigur că „scap” de „anchetă„, m-am călugărit pentru a-mi urma vocația, chemarea…

Mereu am simțit să slujesc omului și lui Dumnezeu! Asta mă împlinește!… a fost șocul vieții mamei mele că nu am devenit medic specialist…doar psiholog/psihoterapeut și preot…

Unii spun că aș fi „doctor de suflete”… mila lui Dumnezeu…

Voi ce spuneți?

PS: Cum să nu mă bucur când îndrumătorul meu de doctorat în Neuroștiințe, academician prof.dr. Leon Zagrean, Șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe Fundamentale din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, și Fondatorul Societății de Neuroștiințe din România îmi scrie asemenea cuvinte emoționante!

44946629_1434817943321133_1375304972639404032_n

Mărgăritare cognitive…

Si cum lucrurile intotdeauna se leaga, indrumatorul sau Leon Zagreanu, cel cu multe titluri si functii, este mason:

Lista masonilor din România

Avand un asemenea pedigree, Ieromonahul Hrisostom Filipescu este intens promovat de mass-media, de la TVR si pana la Active News.

Asadar, de la inaltimea sa de specialist in parapsihopupu, a pus diagnosticul: la Radeni (evident, cler si mireni) este o problema de patologie psihiatrică si siguranta nationala. Adica preotii, calugarii si credinciosii ce merg acolo sunt nebuni periculosi.

Ca atare, cere autoritatilor civile si bisericesti să-și facă datoria”. In aceasta ordine: civile si apoi bisericesti.

Este clar ca un asemenea personaj nu se baga in seama de capul sau, ci a fost bagat la inaintare. Teoretic, motivele sunt doua: sa sperie Radeniul pentru a se cuminti, adica sa devina pomenitor; sau sa pregateasca mentalul opiniei publice pentru ceea ce va urma. Eu inclin mai mult spre varianta a doua, adica lumea trebuie sa creada ca acolo sunt niste nebuni de legat, iar dupa ce lumea va baga asta la cap, nu va mai dezaproba autoritatile care vor veni sa-i lege. Simplu. Psihologic…

De ce apar Radeniul?

Unii poate ca se vor mira de acest articol scris de mine in numele Ortodoxinfo. Nu stiu ce parere au de atacul de mai sus preotii nepomenitori sau pomenitori, ecumenisti sau antiecumenisti, si nici mirenii, de la cititori si pana la teologul Mihai-Silviu Chirila. Acest material este parerea mea si despre el am vorbit doar cu celalalt frate administrator.

Fratilor, asa sunt eu de cand ma stiu. De aia am si intrat la puscarie, asa am fost si acolo, asa am ramas si acum si asa vreau sa fiu pana la moarte. Merg pe principiul: daca vine lupul cand doi caini se bat, cainii vor inceta bataia si se vor repezi impotriva salbaticiunii.

Pe cei de la Radeni ii consider fratii mei, chiar daca ne-am contrat de la inceputul anul incoace, pe motiv ca ei considera portalul ecumenist iar noi ii consideram cu un picior in schisma. Si ne-am contrat contondent din dracescul motiv ca niste unii au tot pus gaz pe foc. Nu-i numesc acum pe acesti intrusi, caci nu este momentul, am facut-o destul cu alte ocazii. Un lucru este clar insa, puteam dezbate ca oamenii si nu ca neoamenii.

Si fiind fratii mei, chiar daca sunt certat cu ei, n-am cum sa nu sar in apararea lor.

Sigur, daca Radeniul va continua pe drumul pe care l-au apucat de la Roman incoace, vor reusi pana la urma sa se afunda in schisma. Dar chiar si asa, la asemenea atacuri, precum cele ale Ieromonahului Hrisostom Filipescu, ce foloseste termenii “patologie psihiatrica periculoasa” si “siguranta nationala”, tot n-as sta mut.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

21 comentarii

 1. Acest Filipescu scrie si multe carti cu tenta foarte clara new age si care au foarte multa priza la public. Am lucrat intr-o librarie ortodoxa si i erau foarte vandute cartile lui si f multi luau si faceau cadou mai departe. Sunt carti f periculoase ptr ca multi nu vad diferenta cea mare. Cartile lui sunt despre cum sa te simti bine, din ce in ce mai bine. Nu are nici o lucrare despre suferinta cea mantuitoare. Si atunci lumea asta si vrea sa auda. Ce atata suferinta cum mi-a spus odata cineva. Totul e sa ne simtim bine. Si el despre asta scrie. Chiar sefa mea rasfoise una din cartile lui si a spus: nicaieri la sfintii parinti nu am citit ca e f bine sa razi pana nu mai poti… Vorba unui parinte care spunea: da ‘ce Hristos cand a venit a ras? Ei , acest calugar infiltrat despre astea scrie … nici un duh ortodox nu au scrierile lui. Puteti incerca si sa va spuneti parerea. Tragedia mare e ca au succes mare cartile lui si sunt daruite ca pe un cadou de mare pret. Sunt o combinatie de new age si dezvoltare personala. Ptr cei ce au citit despre acest tip de carti dpdv al ortodoxiei stiu bine cat sunt de periculoase mai ales ca se ascunde pericolul sub o forma a binelui. Nu ma mira deloc ce a scris despre Radeni….si cum multi il citesc nu ma mir nici atat de ce sunt asa putini nepomenitori. Mila Domnului cu noi toti. Ma iertati.

 2. Incheie spre final „Așadar, Părinte Mitropolit Teofan și Părinte Episcop Calinic și alți ierarhi de bine(…)”
  (…)”alți ierarhi de bine” – Precum apelul la „oamenii de bine” facut de tov. Ilici dupa macelul de la Mineriada!

 3. Se simte un damf de laudarosenie si pupindosism alergat, la acest Filipescu – Cam cum facea Tapalaga la „Hotniuz” pe post de adulator de serviciu al lui Basescu… Unde mai pui ca are si puseuri de tip securist cu „siguranta nationala” si alte pericole publice…

 4. Hrisostom flacaule,
  Esti baiat simpatic si titrat, dar ai acest cusur: te guduri pe langa eretici si-i ridici in slavi. Ca atare si tu esti eretic. Baga de seama, foarte curand mai-marii tai vor deveni si schismatici, si atunci ce vei face, ii vei urma? Vezi ca fratii au deslusit ce urmaresti tu prin cele scrise mai sus. Se vede de la o posta ca esti omul lui Teofan, care te-a uns egumen pentru ca ai corespuns criteriilor. Si ca tine sunt sute de egumeni si egumene. Nu prea le ai cu calugaria, cu toate acestea nu m-as mira sa aud ca te-au facut ,,episcop”. Cam asa isi pregatesc toti drumul spre carja arhiereasca.

 5. Apropo, Hrisostoame, ce cauta ciudateniile acelea pe turlele bisericii in care ,,slujesti”? Asa arata Crucea lui Hristos? Pe cine crezi ca prostesti, mult-iubitorule de mediatizare?

 6. I-a fost comandat acest articol ca ascultare, și a executat întocmai și la timp.
  Nu se laudă deloc, chiar deloc, deloc.
  În Sf. Scriptură se spune cu nu ai voie să faci pe nimeni nebun.
  Mă întreb cum își închipuie el și ceilalți întâlnirea cu Hristos la Judecată, sau cred că pentru ei nu va fi nici o Judecată, și vor ajunge direct în Rai pentru merite speciale, că altfel, dacă s-ar gândi la Judecată, i-ar trece un fior rece pe șira spinări și ar studia mai bine fenomenul ecumenismului.

  1. Oamenii ăștia nu cred, sunt atei. Pentru ei, stăreţia, episcopatul, preoţia… astea-s doar niște slujbe bine plătite. BOR-ul e plin de slujbaşi plini de râvnă, după cum s-a tot văzut.
   Ar trebui numiţi de-acum „funcţionari bisericeşti”.

 7. Știm cui slujește acest lup apostat îmbrăcat în oaie. „Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.”
  Cât de mult iubește slava oamenilor… Nu păcălește decât pe cei cu totul orbi. Uraciunea pustiirii!

 8. Fostul meu duhovnic avea o vorba: „nu toti cei cu barba sunt si preoti”!
  Asta-i un dusman al Lui Hristos deghizat in „preot”, si-a lasat barba si a pus si o palarie pe cap ca asa poarta calugarii!!!
  Da, maine-poimaine il vom vedea in scaun archiepiscopal, e frumos, e destept, scrie bine si „corect”, are priza… Plin de calitati, virtuti si tot ce trebuie unui viitor ierarh! Doamne fereste, Doamne iarta-ma!

 9. Pentru fiecare calitate, îi punem câte un zero starețului Hrisostom,luându-ne după o istorioara duhovniceasca. Cu cât are mai multe zerouri, cu atât are mai multe șanse sa fie mai plăcut lui Dumnezeu. Cu o conditie: sa-și pună toți talanții primiți în slujba lui Dumnezeu! Numai Dumnezeu poate da valoare zerourilor punând în fata lor cifra unu.

  Deocamdata, o introspecție în vederea unei imagini duhovnicești corecte despre sine e absolut necesară. Apoi ar fi necesare și niste eforturi pentru a dobândi empatie și asertivitate.

 10. VEZI UNDE TE A ADUS HRISOSTOAME,SERVICIILE PLECATE SI ACOPERITII PLECATI DE LA RADENI?
  LASA FACEBOOK UL .ARUNCA TELEFONUL.TINE SLUJBELE DE NOAPTE SI AI SA TI REVII.
  NU MAI DA CU GLOD IN ALTII!
  LA CATE SPECIALIZARI LUMESTI AI ,ITI MAI TREBE UNA.
  SA IUBESTI PE TOTI OAMENII.
  CHIAR SI PE CEI DE LA RADENI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings
Doamne, ajută! Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține activ OrtodoxINFO! DONAȚII