X

Concert simfonic, deci masonic, în catedrala din Baia Mare, cu binecuvântarea pseudo-ierarhilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Primăria Baia Mare, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare, și Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare au organizat în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare concertul coral-simfonic dedicat Centenarului Marii Uniri, sub titlul „Răsună Centenarul României”, informeaza basilica. ro.

La acesta au participat Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului, Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, și Arhiereul-Vicar Timotei Sătmăreanul.

Au mai fost organizate astfel de concerte dar nu în biserică, primul a avut loc la Satu Mare, joi, 25 ianuarie, în sala Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti”, iar altul în această primăvară, în aceeași sală.

Concertul de la Baia Mare, de duminică, 29 octombrie, a fost susținut de Corala „Arhanghelii” a preoțimii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, dirijată de pr. Petrică Aurelian Covaciu, acompaniată de orchestra Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare, dirijată de Ștefan Novak, solist vocal Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare. A recitat artistul Carol Erdos.

Adaptările orchestrale au fost realizate de compozitorul clujean Alexandru Ștefan Murariu.

În programul care a avut două părți spectatorii au urmărit piese orchestrale și corale patriotice, scrise de compozitori români și pe versuri de poeți naționali.

În finalul concertului, Episcopul Iustin a oferit profesoarei Ramona Boitor Socolan Ordinul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”, pentru contribuția adusă la organizarea Concertului coral-instrumental „Răsună Centenarul României”. Aceeași distincție a fost oferită și Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare, pentru promovarea muzicii corale și simfonice româ­nești; pentru activitatea artistică şi pentru contribuția adusă la organizarea concertului coral-instrumental.

„Biserica, familia, școala au promovat din totdeauna valorile naționale, aceste cântări speciale. A fost, cu adevărat, o seară binecuvântată, un dar de Centenar. Un concert de asemenea valoare este o hrană pentru suflet și pentru simțirea noastră românească”, a spus PS Episcop Iustin.

Citiți și:

Si unul din punctele comune ale preotului Staicu cu ecumeniștii:

DOCTOR ÎN TEOLOGIE (!!) Ciprian Ioan Staicu despre MUZICA SATANICĂ: “Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place” / ATENȚIE MARE la ce zice Sfântul Nicodim Aghioritul: Să nu mai vorbiți și să nu mai aveți legături cu cei ce vă îndeamnă să ascultați muzica clasică. Ei se vor duce în iad ca să se muncească

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Muzica simfonica isi are originile inca din sec XIV, dinainte ca masoneria sa se instaureze in lume. Nu cred ca poate fi catalogata sinonim cu miscarea oculta, chiar daca unii muzicieni au fost masoni, iar astazi o asculta doar cei care mai vor sa-si pastreze mintea lucida. Multi masoni sunt si in biserica, asta nu inseamna ca biserica a fost instituita de ei. Mai acceptabil o clasica (desi e tot laica), decat rock-ul tulburent, hip hop-ul razvratit si golanesc sau muzica de petrecere care te imbie la desfrau si betie. Muzica cantata la instrumente in biserica o vad ca pe blasfemie la adresa lui Dumnezeu, indiferent de care gen ar fi si ce lirica religioasa s-ar folosi.

  2. Sfânta Tradiție este împotriva instrumentelor muzicale în biserică. În materie de credință(și nu numai)nu facem compromisuri cu diavolul.
    Vor da socoteală,dacă nu aici,dincolo cu siguranta.”Casa Tatălui Meu,casă de rugăciune se va chema.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button