X

Dezmat masonic de muzica clasica in Bisericile Ortodoxe Romanesti …

   Iata ce aflam din articolul Concertul de Anul Nou oferit de primarul Cătălin Cherecheş (03 Ianuarie 2012):

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru prima dată în istoria municipiului Baia Mare, prima zi de An Nou a adus băimărenilor un extraordinar concert de muzică clasică.  Pe modelul celui de la Viena, Concertul de Anul Nou din Baia Mare a însemnat aproape trei ore de muzică clasică, de operetă, în interpretarea a trei mari interpreţi. Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu şi Cătălin Petrescu, alături de Orchestra Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti, au adus pentru miile de băimăreni adunaţi în subsolul Catedralei Ortodoxe Episcopale “Sf. Treime” un dram din splendoarea concertelor vieneze. Primarul Cătălin Cherecheş, cel care s-a implicat în organizarea acestui eveniment de excepţie, a reuşit să aducă o imensă bucurie iubitorilor muzicii clasice din Baia Mare.

[…]

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, prin implicarea directă a Prea Sfinţitului Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar, au făcut posibil ca concertul să aibă loc în subsolul Catedralei Episcopale. Prea Sfinţitul a arătat că asemenea evenimente pot fi şi trebuie să aibă loc într-un asemenea spaţiu, cel puţin până cînd oraşul nostru va avea o Operă.

[…]

PS Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramureşului şi Sătmarului
“Vă mulţumim din suflet pentru acest dar, pentru că aţi adus în Baia Mare o atmosferă vieneză. Dorim să faceţi o tradiţie, să organizaţi în fiecare an un asemenea concert. Noi locaţia o oferim cu mult drag şi de acum încolo, cel puţin până domnul primar va include în proiectul metropolei Baia Mare şi  construirea unei Opere”.

   Conform articolului Atmosfera vieneza, oferita in premiera de primarul Catalin Chereches, un real succes (FOTO):

„Ave Maria” in interpretarea de exceptie a sopranei Daniela Vladescu a reusit sa aduca emotia celor prezenti.



Catedrala din Baia Mare e foarte deschisa si spre alte actiuni. Din articolul Sarbatoarea Castanelor ( 23- 25 Septembrie 2011 ) aflam de un:

Spectacol de artificii
Organizator: Consiliul Local si Primaria Municipiului Baia Mare
Loc de desfasurare: Bd. Unirii (artificiile vor fi lansate din curtea Catedralei Ortodoxe „Sfanta Treime”)

   Iata si ce aflam din INEDIT :Slujbă de duminică la pachet cu concert susţinut de soprană şi tenori din SUA (8 ianuarie 2011)

Soprana Patricia Brady Danzig şi tânărul tenor Florin Ormenişan, născut în Bistriţa-Năsăud, susţin duminică după amiaza un concert de muzică clasică la Biserica Ortodoxă a Protopopiatului, cea mai veche clădire din oraş.

Concertul, programat imediat după slujba de vecernie este al doilea eveniment de acest gen dintr-o biserică ortodoxă din Bistriţa, după un recital din aceeaşi perioadă a anului trecut, care a spart gheaţa unor asemenea manifestări.„Enoriaşii apreciază muzica cultă, am mai organizat anul trecut un concert, a fost foarte bine primit. Concertul de mâine va fi după Vecernie. Se termină slujba, după care ascultăm muzică un ceas, un ceas şi ceva.“, spune părintele Alexandru Vidican. Iniţiativa Protopopiatului este salutată de Ioan Ţărmure, preşedintele Societăţii de Concerte Bistriţa : „este bine venit şi un asemenea concert. Este bine că Biserica Ortodoxă s-a deschis pentru o asemenea manifestare. Nu-mi dau seama care este acustica din interiorul Bisericii, pentru că nu am asistat la primul concert, însă dat fiind vechimea lăcaşului şi faptului că în acele vremuri (nota red sec XIII) se respectau anumite reguli de acustică, sunt convins că nu sunt probleme cu acustica”, spune Ţărmure.

   Bistrita, deja are traditie … Conform Concert de Bobotează în biserică (Ian 6th, 2012):

Centrul Cultural Municipal Bistriţa, împreună cu Protopopiatul Ortodox Bistriţa şi Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” invită bistriţenii, pentru al treilea an, la  concertul de muzică clasică de Bobotează.

Concertul va avea loc duminică, 8 ianuarie, începând cu ora 17:00 la Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” (lângă Protopopiat) şi va fi susţinut de către Florin Vlad – vioară, Lucian Petrean – bariton şi Cristian Lepădatu – pian.

   Citez din articolul Regal de muzică clasică pe esplanada Catedralei Banatului Montan VIDEO (September 16th 2011)

Potrivit primarului Ioan Marcel Vela ideea acestui concert s-a născut chiar la sfinţirea catedralei. Cum mărturisea şi edilul, surprins de numărul extrem de mare de spectatori, interesul pentru acest eveniment vorbeşte despre importanţa acestuia.

Pe cât de inedită a fost ideea, pe atât de mare a fost participarea, peste 1.200 de caransebeşeni adunându-se în această seară în faţa Catedralei Banatului Montan din Caransebeş pentru a audia primul concert al unei filarmonici pe esplanada unei catedrale din România.
Aşa cum subliniau la finalul concertului, gugulanii au fost extrem de încântaţi de ideea unei audiţii de muzică simfonică în aer liber, în mijlocul naturii. Filarmonica de Stat din Arad s-a întrecut pe sine în această seară, bisând nu mai puţin de trei ori, la aplauzele îndelungi ale spectatorilor.

Iata si ce aflam din articolul Concert de muzică clasică, la Parohia Ortodoxă din Reşiţa:

Parohia Ortodoxă „Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Govândari” din Reşiţa organizează, la sediul parohiei, duminică, 8 august, de la ora 19, un concert de muzică clasică, susţinut de prof. Aurel Manciu, dirijorul Filamonicii din Freiburg (trompetă), prof. Renate Manciu (orgă), Werner Salm (pian, voce, chitară), toţi din Freiburg, prof. Marius Dobre (orgă) şi dr. Romeo Dumitrescu (vioară, chitarăşi voce).

De concert de aminteste si Basilica: Parohia „Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Govândari” din Reşiţa organizează un concert de muzică clasică

   Si afara au loc astfel de manifestari … Festivalul anual „De dragul frumosului”, la Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, 1-5 iunie 2011:

Programul festivalului cuprinde colocvii, conferinţe, lansare de carte, concerte de muzică clasică, religioasă şi tradiţională românească, piese de teatru, expoziţii de sculptură şi pictură, proiecţie de film documentar de arhivă şi de film artistic, expoziţie etnografică şi antropologică. Festivalul îşi va închide porţile la sediul mitropolitan de la Limours printr-un târg de artă tradiţională şi de artă religioasă, obiecte şi veşminte liturgice, în cadrul unei sărbători câmpeneşti.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

De 9 MAI – ZIUA EUROPEI, concert MOZART in MANASTIREA ORTODOXA TIMISENI din localitatea SAG

JAZZ si TEATRU la Manastirea Partos, de langa Timisoara …

Fratele Ciprian, cel ce a strans informatiile de mai sus, comenta la articolul VIDEO – Parintele Gavriil (UCENIC AL PARINTELUI PAISIE AGHIORITUL) despre actele electronice: NU LE LUATI SAU DISTRUGETI-LE:

Din interior, de la cei implicati cu concertele, stiu ca acestea sunt ordonate de catre masonerie, Rotary spre spurcarea lacasurilor ortodoxe. Ordinul ar fi venit de undeva de sus de la Bucuresti … prietenii unei frunze verzi stie de ce…

Cititi va rog si:

MUZICA CLASICA si MASONERIA

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button