X

VIDEO: O reclama irationala la berea neromaneasca “Noroc”

Totul pare o scena romaneasca de acum cateva decenii. Berea, muzica, décorul, povestea. Doar ca berea nu e romaneasca iar povestea e irationala.

Noroc are sloganul „berea noastră românească” dar este produsa de Bergenbier, care este parte a grupului Molson Coors, al treilea producator de bere la nivel mondial.

A fost lansata in 2000 si deci n-are absolut nici o treaba cu povestea din reclama. Dar sa vedem care-i povestea:

O mamica grijulie pune la pachet pentru fiul sau (din armata sau student) ce-a gatit si ea mai cu drag, inclusiv multe sarmale. Ca mamicile…

Vine insa tatal, o mustra ca sunt prea multe sarmale, o alunga si se apuca el sa refaca pachetul.

Suspans…

Ajunge bagajul la fiu, care scoate cu indiferenta imputinatele merinde gatite de mama sa. Suna telefonul. E tatal. Il intreaba daca a primit si pachetul sau. Tanarul descopera in bagaj si pachetul tatalui. Se lumineaza la fata si raspunde bucuros “Da!”. In pachetul tatalui era berea “Noroc”

Finalul e apoteotic. Vocea povestitorului ne explica:

“Pentru ei am facut totul. Acum, sa ciocnim NOROCUL!”

Daca in realitate s-ar petrece asa ceva, tanarul ar fi cel putin enervat si foarte probabil ca i-ar transmite tatalui ceva de genul:

“Tata, esti bine? Esti constient ca puteam cumpara bere si aici, nu? De ce mi-ai trimis bere? Stii ce i-au trimis parintii colegului meu Ionut? Multe sarmale, chiftele, snitele, salata de vinete si 1 000 de lei. Eu ce primesc? Un amarat de baxulet de bere?”  

Si, evident, nici relatia dintre respectivul tata si fiul sau nu ar mai fi stat sub semnul “pentru ei am facut totul, bla bla bla”.

Dar totusi reclama se difuzeaza cu insistenta la tv. Sa fie producatorii berii si realizatorii clipului chiar atat de batuti in cap incat sa nu-si dea seama ca nimic nu are sens? Nu sunt. Atunci care-i ideea?

Reclama este tintita spre tati. Iar tipii de la marketing trec peste argumentele rationale in care cineva ar considera berea ca fiind simpla bere. In lumea comercializantilor, berea trebuie sa fie mai mult. Prin reclama sa, “Noroc” nu mai este o bautura slab acoolizata si cu multa spuma, ci un simbol al caldurii paterne in lumea asta rece si cruda. Publicitatea inlocuieste ignoranta sau indiferenta fata de un produs cu un buchet de sentimente spongioase care nu au nimic de a face cu berea.

Cititi va rugam si:

Parintele ILIE CLEOPA despre idolul NOROC. Nu mai ziceti „noroc”, caci va inchinati la dracul cumplit MOLOH

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Reclame
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Da’ despre „noroc” nu spuneti nimic?
    Ca parinte, sa-i urezi „noroc” fiului este ca si cum l-ai trimite la dracu” – duca-se pe pustii!
    https://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/33noroc.htm
    „Am vazut pe unele pomelnice pe care le aduceti, ca pomeniti pe dracul Noroc, zicand : ” pentru norocul fetei, pentru norocul baiatului, pentru norocul familiei „. Ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic ? Voi stiti cine a fost noroc ? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete….”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.