X

Cartea de rugăciunea evreiască a lui Marilyn Monroe a fost scoasă la licitație

Foto: https://www. express.co.uk/comment/expresscomment/614200/sad-story-Marilyn-Monroe-let-down-Arthur-Miller

Cartea de rugăciunea evreiască a lui Marilyn Monroe a fost scoasă la licitație

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Dar Rut a răspuns:” Nu mă îndemna să te las, să te întorci și să nu te urmez. Căci oriunde te vei duce, voi merge și eu; oriunde locuiesti, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu și Dumnezeul tău, Dumnezeul meu. ” Rut 1:16 (Israel Bible ™)

Cartea de rugăciune evreiască versiunea în limba engleză care a aparținut lui Marilyn Monroe a fost scoasă la licitație. Uzată și zdrențuită, cartea de dimensiuni mici poate atesta sinceritatea convertirii ei, în timp ce aduce mărturie despre călătoria spirituală a sufletului ei tulburat din spatele blondei sex simbol care a apărut pe marele ecrane.

Pe 12 noiembrie, siddur -ul crem de culoare al lui Marilyn Monroe (carte de rugăciune) se va scoate la licitație. O ediție non-celebritate a cărții de rugăciune ebraică-engleză publicată în 1922 ar fi evaluată în jurul valorii de doar 100 de dolari, dar acest siddur va avea o ofertă de pornire de 4.600 de dolari. Casa de licitații, J. Greenstein & Co. din Cedarhurst, Long Island, așteaptă ca această carte să ajungă între 7.000 și 12.000 de dolari.

Născută la 1 iunie 1926, Norma Jeane Mortenson, Monroe a avut o viață tragică și scurtă, luptând cu abuzul de substanțe și depresie, dispărând pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani de la un supradozaj de barbiturice. Considerat un simbol al sexului până în ziua de azi, Monroe a câștigat mai multe premii pentru actorie.

Identitatea tatălui ei este necunoscută și ea a petrecut cea mai mare parte din copilăria ei în orfelinate, suferind de abuzuri sexuale și dificultăți de vorbire. S-a căsătorit la vârsta de 16 ani și a divorțat patru ani mai târziu. A început modeling la vârsta de 18 ani și doi ani mai târziu, a semnat un contract cu 20th Century-Fox pentru apariții în filme. S-a căsătorit cu Joe DiMaggio în 1952, divorțând doar nouă luni mai târziu.

După divorț, Monroe a început o relație cu dramaturgul Arthur Miller. Miller, care era deja căsătorit și a divorțat de două soții catolice, s-a autoidentificat drept ateu și a fost un critic aspru al Israelului. El a susținut că nu a influențat-o pe Monroe în decizia de a se converti, deși i-a susținut decizia. Convertirea ei a fost supravegheată de rabinul Robert Goldburg de la Congregația Mishkan Israel din New Haven, Connecticut. Monroe i-a spus rabinului că a fost motivată să se convertească din cauza numeroșilor evrei minunați pe care îi întâlnise.

“Ea a indicat că a fost impresionată de raționalismul iudaic – idealurile sale etice și profetice și conceptul de viață apropiată de familie”, a scris Rabbi Golburg.

Filmele lui Monroe au fost interzise în Egipt ca urmare a transformării ei. Procesul nu a inclus imersiunea într-o baie mikveh (ritual bath) și, prin urmare, nu ar fi considerat valabil de către evreii ortodocși.

S-a căsătorit cu dramaturgul Arthur Miller în 1956, într-o ceremonie civilă după ce s-a convertit la iudaism. La două zile după ceremonia civilă, au avut o ceremonie evreiască în casa lui MIller. Rabbi Goldburg a slujit la nunta ei tradițională evreiască la Miller, care a fost urmată de o masă de homar rece.

Cuplul a divortat cinci ani mai târziu, cu un an înainte de moartea lui Monroe. Rabbi Goldburg a spus că, după divorțul de la Miller, Monroe i-a spus că doreste să fie evreică.

Ea a participat la evenimente care sprijina Israelul, a continuat sa participe la Passover Seders, a avut o mezuzah pe usa ei si a aratat cu mândrie o mare menorah Hanuka in casa ei. În plus, se pare că Monroe a utilizat siddur-ul deoarece conține note scrise de mână și cartea arată uzură.

Siddurul este vândut în numele actualului său proprietar, un american care trăiește în Israel, care l-a cumpărat în 1999, a raportat Cronica evreiască. Cartea de rugăciune a fost pusă la licitație si în 2017 dar nu a fost vândută.

Siddur-ul lui Marilyn Monroe (cartea de rugăciune evreiască) se află la licitație. (Credit: J. Greenstein / screenshot)

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Arthur Miller a fost evreu.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. In urma mai multor probleme de sanatate si dupa ce a umblat prin mai multe spitale, Beyonce de Romania a postat un mesaj transant pe pagina ei de FB:
    ”Cand greutatile vietii ma pun la pamant, tie iti multumesc, Doamne, pentru ca mereu ma ridici”
    ”A fost la un pas de septicemie din cauza implanturilor cu silicon. Ca să nu moară, i-au tăiat sânii, i-au scos, definitiv implanturile. ”
    https://www.wowbiz.ro/ca-sa-nu-moara-i-au-taiat-sanii-drama-cumplita-pentru-beyonce-de-romania-18593199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button