X

Val de aer polar în România. Ninge în România

Experții ANM avertizează că temperaturile au scăzut deja cu 10 grade și că vor scădea în continuare.

Un val de aer polar cuprinde România.  Temperaturile au scăzut deja cu până la 10 grade şi în curând ar putea coborî sub zero.

„Am vorbit de un prim val de aer rece, care s-a manifestat în acest weekend. Răcirea semnificativă se va resimți pe parcursul zilei de miercuri, atunci un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina intensificări ale vântului, în majoritatea regiunilor, care va sufla cu rafale de 55-65 de km/h.

Vorbim și de ploi care vor cuprinde toată țara, iar în zonele montane precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Stratul de zăpadă va fi consistent, însoțit de rafale ale vantului. Și regimul termic va suferi o scădere pe parcursul zilei de miercuri, în partea de nord și centru, valorile termice vor deveni mai scăzute, vorbim de maxime de 7-8 grade. Joi temperaturile vor continua să scadă și în sudul țării”, a spus meteorologul Alina Şerban, pentru Antena3.

Circulația rutieră a fost închisă, luni 22 octombrie, pe Transalpina din cauza ninsorilor abundente care au căzut în ultimele trei zile.

Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că circualția rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, a fost închisă luni, de la ora 18, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele trei nopți.

„Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse și pante – există riscul ca utilajele care acționează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viața deservenților. Atenționăm participanții la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală și se pedepsește conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicațiile Poliției Rutiere, restricțiile și semnalizarea rutieră temporară instituită”, au declarat reprezentanţii CNAIR.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button