X

Irlanda: AVORTUL va fi GRATUIT

Serviciile avortive vor fi fără plată, confirmă Harris

Serviciile avortive iminente în Irlanda vor fi complet fără plată, pentru a se asigura că ele pot fi accesate complet, de oricine are nevoie de ele, a pune capăt nevoii de a călători în străinătate pentru ”îngrijire” și pentru a preveni o inflație de clinici avortive private.

(n.t. Ce fel de îngrijire este cea care pune capăt unei vieți? De aceea am folosit ghilimelele…)

Ministrul sănătății, Simon Harris, a confirmat că noile servicii nu vor costa nimic, la numai 24 de ore după ce președintele Michael D. Higgins a semnat transpunerea rezultatului referendumului în lege, eliminând astfel formal din constituție al optulea amendament.

Vorbind cu reporterii, la deschiderea noului centru primar de îngrijire din Grangegorman, Dublin, dl. Harris a spus că deși serviciile de avort sunt prevăzute a fi furnizate în viitorul apropiat, este esențial  ”costul să nu fie o barieră” pentru accesarea ”ajutorului” medical.

Întrebat anume dacă va introduce o oarece taxă, pentru a face avorturi, în legislația care urmează să fie trecută de cabinet săptămâna viitoare și trimisă la Dáil (camera deputaților) în prima săptămână din octombrie, dl Harris a confirmat că nu vor fi implicate taxe.

Ministrul sănătății a spus că este nevoie de această mișcare, precizând că dacă de accesarea serviciilor de avort ar fi legată o etichetă de preț, aceasta ar încuraja în Irlanda clinicile private de avort și ar duce la femei care continuă să călătorească în străinătate pentru ”îngrijirea” de care au nevoie.

”Da, intenția mea este ca serviciile să fie fără taxă”, a confirmat dl. Harris.

”Am spus de la început că nu vrea ca prețul să fie o barieră, deoarece dacă prețul este o barieră, ajungi în situația în care se întâmplă unul din cele două lucruri, adică fie lași clinicile de avorturi să se dezvolte, fie vezi persoane călătorind în continuare.”

”Vreau ca acestea (serviciile avortive) să fie furnizate ca parte a sistemului nostru de sănătate, a sistemului nostru public de sănătate și ca parte a sistemului nostru primar de sănătate.”

”Cred că este important să spun că miercuri a fost o zi istorică extraordinară. Președintele Irlandei a semnat ordinul care a eliminat al optulea amendament din constituție și azi este prima zi în care al optulea amendament a dispărut cu adevărat din Constituția Irlandei (Bunreacht na hEireann).

”Aceasta ne permite acum nouă, ca legiuitori, să ne facem treaba.”, a declarat el.

Domnul Harris a confirmat de asemenea că, în momentul în care președintele Higgins semnează ordinul de eliminare al celui de-al optulea amendament din constituție, va aduce în cabinet săptămâna viitoare modificările planificate ale legii, pentru a permite serviciile de avort.

Ministrul sănătății a declarat că se așteaptă, din partea cabinetului, să treacă imediat aceste noi reglementări, pentru a permite să fie trimise la Dáil în prima săptămână a lunii octombrie și să le introducă pe deplin până la sfârșitul acestui an.

”Săptămâna viitoare voi reveni la cabinet pentru aprobarea finală a proiectului de lege, care va legifera întreruperea sarcinii în anumite circumstanțe.”

”Intenționez să introduc aceasta în Oireachtas (parlamentul irlandez) în prima săptămână a lunii octombrie, sper să o putem trece prin Oireachtas în lunile octombrie și noiembrie”, a spus el.

Întrebat despre preocupările existente ale grupurile pro-viață, care vizează o perioadă de trei zile ”de gândire” (n.t.: sau pentru a se răzgândi), pentru femeile care doresc să acceseze serviciile de avort, care sunt incluse în noile legi planificate, domnul Harris a declarat că este conștient de această problemă.

Cu toate acestea, într-un mesaj clar adresat grupurilor care doresc să continue dezbaterea despre avort, el a spus:

”Observ comentariile unor grupuri cu privire la cele trei zile. Dar aș spune oricui, indiferent dacă ați votat da sau nu, că noi am luat o decizie conștientă, de a avea o schemă generală detaliată, înainte de referendum, că perioada de trei zile a făcut parte din discuție și a fost dezbătută pe deplin, în timpul referendumului care a fost adoptat.”

Campania Pro Life a spus că lucrările de astăzi de la comisia parlamentului au fost ”o trezire brutală”, pentru oricine crede că noua lege privind avortul ar fi restrictivă.

Dr. Ruth Cullen, de la Campania Pro Life, a declarat: ”Audierile de astăzi din cadrul comisiei au pus în evidență natura extremă a legii avortului, care urmează să fie introdusă. Este o trezire brutală evidentă, pentru oricine crede ca legea ar fi oarecum restrictivă.”

”Este clar că ministrul sănătății, Simon Harris, și alții din guvern nu au niciun interes să asculte alte perspective decât acelea care stau zelos în spatele avortului. Este nevoie de timp, dar publicul va realiza întreaga amploare a șaradei care se întâmplă, atunci când realitatea, a ceea ce legea avortului va permite,  începe să se scufunde”, a declarat ea.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
AvortExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. cat cinism si sadism! tac-pac!, gata crima! toate referendumurile sunt lucrate de elita luciferica. Referendumul nu mai e o arma democratica. Singura arma e propaganda si e la ei.

  2. Ceea ce se întâmplă în Irlanda e un exemplu foarte clar de spălare pe creier a unui popor şi de batjocorire a unei ţări.
    Individul din imagine nu se ştie dacă a terminat sau nu studiile universitare (un fel de colegiu de jurnalism), dar a ajuns ministru al sănătăţii. Şi-a câştigat locul de deputat după ce a „mărturisit” sus şi tare că e 100% pro-life.
    La o populaţie de 4,6 milioane de locuitori, pe listele de aşteptare pentru consultaţii medicale se găsesc mai mult de 700.000 de mii de persoane.
    Guvernul e condus de homosexualul Varadkar, iar ministru pentru copii şi tineret este lesbiana de origine americană (un fel de Hamilton) Zappone, practicantă a vrăjitoriei în tinereţe.
    Irlandezii au fost creştinaţi încă din primele veacuri (nu au o dată anume a creştinării), iar în primul mileniu creştin şcolile teologice irlandeze erau vestite în toată Europa, învăţându-se în cadrul lor nu numai latina, ci şi greaca. Nu au cotropit pe nimeni, ci ei înşişi au fost cotropiţi de alţii. Despre ei s-ar fi putut spune că sunt poporul vestic cel mai aproape de Ortodoxie. Probabil că tocmai de aceea sataniştii mondiali s-au concentrat asupra lor pentru a-i distruge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.