X

ALERTĂ! După referendum ne paște legea parteneriatului civil, acesta fiind strâns legat de adopția copiilor de către cuplurile gay

Din ciclul ,,ce ne-au mai pregătit ai noștri", aflăm că după referendum parlamentarii vor lua în discuţie legea parteneriatului civil. Avem un motiv în plus de a merge MASIV la referendum și să votăm DA, pentru a arăta că România nu vrea nici parteneriat civil

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ţara noastră are nevoie de recunoaşterea parteneriatului civil, nu doar pentru cuplurile LGBT, ci şi pentru cuplurile heterosexuale care nu doresc să se căsătorească, dar care fac copii în afara căsătoriei, afirmă adevarul. ro

Parlamentarii vor lua în discuţie legea parteneriatului civil după referendumul privind definirea familiei din 7-8 octombrie. Cel puţin aşa a promis preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea.

„După mai multe discuţii, am hotărât ca după acest referendum să se discute acest tip de parteneriat civil, care mie mi se pare firesc, dar nu căsătorie”, a declarat şeful PSD.

„Legea va acorda partenerilor dreptul la decizii comune în viaţa de cuplu, dreptul la protecţia vieţii private şi a vieţii de cuplu, obigaţia de a-şi acorda asistenţă reciprocă, şi îngrijire şi asistenţă în caz de boală şi drepturi egale procedurale şi statut în toate instanţele şi procedurile administrative precum cuplurile căsătorite”, spun experţii societăţii civile.

În ceea ce priveşte materia moştenirii sau a pensiei de urmaş, partenerul supravieţuitor este asimilat soţului supravieţuitor având aceleaşi drepturi cu acesta.

„Dacă este ceva pozitiv în acest referendum, este faptul că partidele politice vor introduce în

dezbatere parteneriatele civile. În fapt, şi Curtea Constituţională, în decizia din speţa Coman-Hamilton afirmă că partenerii de acelaşi sex aflaţi într-o relaţie au dreptul la recunoaştere, şi că este necesară adoptarea unui cadru legal pentru reglementarea acestei relaţii de familie”, a declarat, pentru „Adevărul”, Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), organism care a iniţiat, la rândul său, un proiect privind recunoaşterea parteneriatului civil în România.

Pentru ca societatea să-l accepte, se induce ideea că parteneriatul civil răspunde unor realităţi sociale

„Legea parteneriatului civil, indiferent că vorbim de un parteneriat încheiat între persoane de acelaşi sex sau nu, răspunde unor realităţi sociale. Foarte mulţi cetăţeni aleg să nu încheie o căsătorie, şi nu dispun de instrumentele juridice pentru a-şi reglementa acest statut social. Astăzi, aproape o treime dintre copii care se nasc în România, se nasc în afara căsătoriei. Aceasta este realitatea socială la care această lege răspunde”, a completat oficialul.

Este nedrept ca bunurile dobândite în comun în timpul unei relaţii de zece ani să nu intre sub un regim de comuniune, spune şi avocatul Adrian Cuculis.

„În sine, legea vine să răspundă unor realităţi sociale, cum este cazul concubinilor, care erau cumva discriminaţi, ei nebeneficiind de drepturile pe care le are un cuplu căsătorit.. Juridic vorbind, nu va fi o mare diferenţă între căsătorie şi parteneriatul civil. Oarecum, sunt aduse pe acelaşi plan de egalitate concubinajul, căsătoriile şi parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex”, arată avocatul. Reprezentanţii societăţii civile sunt, totuşi, sceptici cu privire la momentul în care discuţia legată de parteneriatele civile apare, din nou, în spaţiul public.

„În primul rând, într-o ţară europeană în anul 2018 să-ţi fie îngreunat accesul la drepturi civile este inadmisibil. Ultimele sondaje arătau că peste 800.000 de români trăiesc în astfel de relaţii consensuale, iar o treime dintre copii se nasc în cuplurile necăsătorite. Parteneriatul civil este o stare de fapt şi nu o invenţie a Uniunii Europene. Este nevoie ca aceşti oameni să aibă dreptul la moştenire, la asistenţă medicală. Vorbim de o schimbare de paradigmă, cum trăiesc de facto oamenii în România, şi vorbim de alegerea lor personală, de modul în care aleg să-şi oficializeze viaţa de cuplu”, a declarat pentru „Adevărul”, deputatul independent, Oana Bîzgan, iniţiatoarea unui proiect legislativ pe tema parteneriatului civil.

„Discuţia despre parteneriatul civil poate să fie un os aruncat pentru a linişti o parte din populaţie care are o problemă cu faptul că principiile democratice sunt încălcate fără nicio jenă. Asta în contextul în care suntem printre ultimele ţări care nu au aşa ceva. Este important ca orice om din România să beneficieze în relaţiile de cuplu de aceleaşi drepturi ca orice alt om. Este esenţial, dacă partenerul sau partenera se află în spital, să poată decide, la fel şi în cazuri legate de moştenire”, a arătat Andreea Bragă, directorul executiv al Centrului FILIA.

Pentru sensibilizarea opiniei publice apar exemple de genul:

„Ne-am căsătorit cu paşaportul în Danemarca”

Parteneriatul civil ar fi benefic pentru Andrei şi David, doi tineri de 31 de ani care lucrează într-o multinaţională din Timişoara. S-au căsătorit în Danemarca în noiembrie 2017, având asupra lor doar paşapoartele şi certificatul de divorţ al lui David care, până în acel an, a fost însurat. Iniţial îşi doreau să se căsătorească în Germania, unde s-au şi cunoscut, dar birocraţia prea excesivă i-a determinat să caute o alternativă. Iar soluţia cea mai bună, povesteşte Andrei, a fost Danemarca.

„În primul rând, nu aş mai fi stresat cu permisul de şedere al soţului meu. David va putea să primească cetăţenie română abia după şapte ani. Înţeleg că prin parteneriatul civil nu putem adopta copii. Nici pe la bănci nu ştiu dacă ne va ajuta, doar eu pot face acum credite sau carduri de cumpărături. Momentan, nu ne gândim să plecăm în străinătate, colegii noştri ştiu că suntem căsătoriţi, la fel şi şefii noştri direcţi. Nu mă mai feresc, dacă se ajunge la o discuţie despre căsătorie, aşa cum făceam înainte, acum admit că am un soţ şi el (David – n.r.) la fel”, a povestit Andrei pentru „Adevărul”.

În schimb, timişoreanul susţine că deşi apropiaţii şi familia ştiu că sunt căsătoriţi, nu se manifestă în public.

„Înţeleg că trăim într-o ţară în care se pune accent pe tradiţii. Nu ne ţinem de mână, nu ne sărutăm, decât noaptea, după colţuri, când vedem că nu e nimeni pe stradă. Dacă, spre exemplu, ne-am muta în Ungaria, unde a fost modificată constituţia, căsătoria noastră ar fi automat acceptată ca uniune civilă pentru că au recunoscut parteneriatul civil”, a mai spus tânărul.

De asemenea, Ziarul Adevărul ne informează cum este în străinătate

Alte state au tradiţie în recunoaşterea parteneriatului civil. Spre exemplu, în Austria legislaţia cu privire la proprietatea matrimonială se aplică şi parteneriatelor civile înregistrate. În 2015, în Austria existau 368 de parteneriate înregistrate. În Belgia, parteneriatul civil este deschis atât cuplurilor de acelaşi sex, cât şi cuplurilor de sexe diferite.

Potrivit legislaţiei belgiene, fiecare partener îşi păstrează bunurile a căror proprietate o poate dovedi. Totodată, conform legislaţiei, pentru fiecare datorie contractată de unul dintre partenerii înregistraţi în scopul coabitării, celălalt partener este răspunzător de asemenea, în solidar şi personal. În momentul decesului unuia dintre parteneri, partenerul supravieţuitor devine moştenitor.

Croaţia a adoptat o lege privind parteneriatul civil doar pentru persoane de acelaşi sex în 2014, care sunt nevoite să se prezinte în faţa ofiţerului de stare civilă.

Pe de altă parte, Danemarca a înregistrat în 1989 parteneriatul înregistrat, care se supune acelorlaşi prevederi care se aplică în cazul căsătoriei sau divorţului. Începând cu 2016, Estonia a adoptat o lege privind parteneriatul civil, lege care se aplică atât cuplurilor homosexuale, cât şi cuplurilor cu persoane de acelaşi sex, uniunea încheindu-se printr-un contract semnat la notar.

Ca un contra-exemplu vă facem cunoscută următoarea statistică la nivelul UE:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. ”cuplurile heterosexuale” sunt cuplurile DIVERS sexuale. etero= diferit, divers

    Posibil sa scapam de sodomia legalizata, dar ni se va baga pe gat concubinajul si sodomia intr-o alta forma.

  2. Sa ne opunem gaselnitzei neomarxiste numita “parteneriat civil”. Exista deja de multi ani casatoria civila pentru cei care nu vor sa fie cucununati de biserica! Nu mai e nevoie de nimic in plus!

  3. Teoria satanista de gen nu va disarea cat timp este recunoscuta legal si, pe deasura protejata, orice forma de uniune sexuala alta decat cea normala.

  4. Oameni buni, este o tâmpenie şi o mârşăvie. E un banditism.

    În Irlanda s-au înfiinţat pearteneriatele civile în 2010, la începutul anului 2011 acestea intrând în vigoare. Din aprox. 100.000 de cupluri care trăiau în concubinaj, doar cca 2.000, inclusiv homosexuali, s-au deranjat să încheie un parteneriat. În 2015, după referendumul pentru “egalitatea” căsătoriei, aceste parteneriate au fost desfiinţate.

    Similar, în Germania parteneriatele civile au fost valabile între 2001 şi 2017, an în care Bundestagul a legalizat cuplările homo sub numele de “căsătorie”.

    Pentru nehomosexualii care trăiesc în concubinaj e o prostie. Dacă aceştia nu vor să-şi oficializeze relaţia printr-o căsătorie, de ce să inventezi surogatul de căsătorie (pentru că oricum nu-i interesează “hârtiile”)?

  5. ATENŢIE: “Juridic vorbind, nu va fi o mare diferenţă între căsătorie şi parteneriatul civil. Oarecum, sunt aduse pe acelaşi plan de egalitate concubinajul, căsătoriile şi parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex”, arată avocatul. ”

    “Ultimele sondaje arătau că peste 800.000 de români trăiesc în astfel de relaţii consensuale, iar o treime dintre copii se nasc în cuplurile necăsătorite.” – Din această cauză CĂSĂTORIEI trebuie să i se redea importanţa şi demnitatea care i se cuvin.

    “Cinstită să fie nunta întru toate şi patul nespurcat. Iar pe desfrânaţi îi va judeca Dumnezeu.”

    1. Minte cand spube ca sint peste 800.000.
      Ar fi o medie de 15-20.000 pe judet ceea ce ar fi cunoscut de majoritatea popultiei, ca asa ar trai acum perechile (desigur, normale un barbat si o femeie) peste tot in tara, in curvie.
      Unde ar locui??? – ca sa traiasca necununati, desigur.
      Nu cred ca s-au tampit atatea mii de parinti sa-si tina copiii in curvie, necununati in casele/apartamentele lor.
      Nu cred ca atatia “cuplati” ar avea bani sa-si cumpere locuinta si de ce ar face-o cand fraiera desface picioarele degeaba… de ce sa-si ia masculul raspunderii???
      Nu cred ca ar fi si atatea mii de locuinte de inchiriat pentru cate unul care sa aduca pe una cu el fara acte, eventual!
      Asa se genereaza impresii false care sa prosteasca lumea precum ca e normal sa fie “legalizate”.
      Sa nu fie legalizate ca si asa nu sint oprite.
      ATENTIE LA LEGEA LOBBY-ULUI!
      Daca se adopta mizeria asta, cei cu bani – citeste “strainii” (de regula – semiti, desigur politico-religios) – vor plati producerea de legi in favoarea lor.

  6. Singura sansa este ca noi sa facem tot ceea ce este omeneste posibil ca sa ne opunem si sa avem credinta in Dumnezeu. Mai departe El va randui dupa cum va fi de folos. Astea sunt vremurile.

  7. 1. Cu ce drept se vine din partea ideologiei LGBT si teoriei de gen pentru a impune unor cetateni, crestinilor ortodocsi si implicit copiilor acestora pe linie de invatamant, legi si practici care contravin si unei ratiuni sanatoare, dar si moralei crestine?
    2. Atata timp cat se face caz de drepturile omului, de toleranta si de discriminare, ce sunt aceste legi si masuri impotriva celor care vor sa ramana fidel credintei lor si legilor firii-ce altceva decat: discriminare, impostura, intoleranta si dictatura?
    3. Cu ce drept impui prin sistemul de invatamant unor copii teoria de gen, stiind ca sunt prin Constitutie sub protectia parintilor lor si crestini prtodocsi in acelasi timp?
    4. De ce nu aplica acesti ideologi astfel de masuri in tarile cu traditie musulmana, sau altor religii, ci in mod special in sfera crestina si mai ales ortodoxa?
    5. Cine sta in spatele acestei ideologii decat o superputere care gestioneaza globalizarea, o religie unica- cu o morala unica- anticrestina si protivnica vietii si legilor firii?
    6. De ce se plang aceste minoritati de discriminare si persecutie, cand tocmai ele fac acest lucru intr-un spatiu si in mijlocul unui . popor ortodox?
    7. Dupa care legi o minoritate trebuie sa comande unei majoritati?
    8. Minoritatea LGBT si transgender nu sufera de nicio discriminare, ci de o ciuda demonica, deoarece nu i pot transforma mai repede si mai usor pe toti si sa i faca asemenea lor.

    1. Nota 10 ++ pentru asa comentariu! Da, si sa ne spuna comunitatile alea cand am lovit noi si ucis membrii lor, cand am cerut noi sa fie incarcerati, schingiuiti si maltratati. Noi am cerut sa-si vada de dormitorul lor, sa nu mai patruleze despuieti pe strazile publice, sa nu infieze copii daca vor sa nu poata face copii, sa se cunune la popii umanisti si atei, sa ne lase pe noi cu credinta noastra si cu biblia noastra si sa dicteze la ei in casa!

      Asa si cu cei de alte credinte si religii, care ne spun noua ca ei sunt discriminati de ortodocsi. Cand i-am urat noi, cand le-am incendiat sinagogile, moscheile, adunarile si templele? Cand am ucis noi musulmani, iudei, budisti, papisti, protestanti sau neoprotestanti, pentru ca ei nu erau ortodocsi ca noi? A ucis presa care a zis ca daca ucizi faci parte din religia pacii, au ucis conducatorii tarilor care au creat haos si macel prin multe tari, au ucis si ucid derbedeii care spun ca intreg Crestinismul nu e religia iubirii si a iertarii, ci a violentei si a discriminarii. Iar ageamiii sa nu mai asocieze inchizitia cu Ortodoxia (cu Crestinismul), ca nu au nicio legatura! Chiar asa, iezuitii or avea sange comun cu sionistii? Dar cu fanariotii? O fi acelasi sange in spatele sionismului, nazismului, fascismului, comunismului? Intrebam si eu, dlor sforisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button