X

,,PARTENERIATUL CIVIL” a fost SCOPUL URMĂRIT încă de la început?

EVZ a aflat în exclusivitate că Guvernul va declanşa, în septembrie-octombrie, un referendum de modificare a Constituţiei pentru interzicerea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. În acelaşi timp, la presiunea europenilor, coaliţia de guvernare PSD-ALDE intenţionează să le ofere homosexualilor şi lesbienelor, drept compensaţie, posibilitatea de legalizare a concubinajului printr-un „parteneriat civil”.
Un număr de 2.760.516 cetăţeni au depus anul trecut în Parlament o lege de modificare a Constituţiei astfel încât familia se întemeieze prin „căsătoria între un bărbat și o femeie” şi nu prin căsătoria „între soţi”, aşa cum scrie în lege acum. Proiectul aşteaptă votul final în Parlament, după care Guvernul este obligat să organizeze, în cel mult 30 de zile, referendumul.
PSD a decis că va susţine total căsătoria între un bărbat şi o femeie dar va tergiversa adoptarea proiectului în Parlament până la toamnă, a aflat EVZ. Principalul partid de guvernământ nu vrea să rişte ca referendumul să fie organizat în perioada concediilor de vară, când românii sunt plecaţi în vacanţă, pentru că este nevoie să vină la vot 50% plus unu din alegători. Surse din coaliţia de guvernare au relatat EVZ că s-a luat decizia organizării referendumului cel mai devreme în septembrie – octombrie.

Care este miza?

 În acest moment, în Europa se amplifică tendinţa acordării unor drepturi sporite comunităţii LGBT, un termen folosit pentru homosexuali, lesbiene, bisexuali și transexuali. În 11 state europene este permisă căsătoria între persoanele de acelaşi sex. În România, acest lucru este interzis prin Codul Civil. Pe fondul presiunilor europene ca România să îşi relaxeze legislaţia în domeniu, cei 2.760.516 de cetăţeni care vor să impună căsătoria „între un bărbat şi o femeie” vor să se asigure, că prin introducerea acestui lucru în Constituţie, vor îngreuna orice posibilitate de modificare a Codului Civil la presiunea susţinătorilor LGBT.

Pasul doi al PSD

Compromisul la care va recurge PSD, pentru a împăca cei aproape 3 milioane de români, dar şi pentru a veni în întâmpinarea trendului european, a aflat EVZ, este ca după revizuirea Constituţiei să treacă prin Parlament o lege privind „parteneriatul civil”, proiect care reprezintă o recunoaştere juridică a concubinajului dintre persoanele de acelaşi sex, nefiind însă o căsătorie. (A contribuit Ana Petrescu)

„Decizie dificilă la CCR

În premieră pentru România, Curtea Constituţională (CCR) a fost chemată anul trecut, de românul Relu Coman, să îi recunoască pe teritoriul român căsătoria legală din Belgia cu americanul Robert Hamilton. „El nu poate veni în România ca soţ şi membru de familie, ci doar cu o simplă viză de turist. După trei luni trebuie să plece. Cum am putea locui vreodată aici în condiţiile astea?”, spune românul. CCR este aşteptată să dea un verdict pe 27 iunie. Parteneriatul civil este recunoscut în spaţiul european în Spania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Luxemburg, Finlanda, Olanda, Germania, Croatia, Belgia, Estonia, Grecia, Italia, Malta, Franta, Marea Britanie, Cipru, Portugalia.

Ce este parteneriatul civil şi unde funcţionează

Parteneriatul civil permite că două persoane, indiferent de sex, să semneze un contract, având avantaje precum: în cazul despărţirii ei nu mai trebuie să treacă printr-un proces greoi de divorţ, în cazul decesului unuia dintre parteneri celălalt poate moşteni toate bunurile, partenerul poate lua decizii în numele celuilalt partener dacă acesta este internat. Parteneriatele civile mai sunt interzise în acest moment în 6 ţări europene: România, Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia şi Slovacia. La polul opus, căsătoria între homosexuali este recunoscută în Belgia, Danemarca, Franța, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Regatul Unit (fără Irlanda de Nord), Spania, Suedia, Olanda, Finlanda. Unele state au adoptat o soluţie de mijloc, precum Germania: nu permite căsătoriile între parteneri de același sex, dar cuplurile care s-au căsătorit în străinătate beneficiază pe pământ german de drepturile din parteneriatul civil.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
HomosexualitateInterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

 1. Sa dea Dumnezeu si Maica Domnului sa n-apuce, nici ei, nici altii… (sa treaca prin Parlament legea „parteneriatului civil”)!

 2. Tirania papistașă a adus, și mai duce în pericolul de genocidului care este legat de homosexualitate, Justiția, Guvernul, Ecumenismul, Vaticanul, corupția, legalizare, viclenia, magia, drogurile, tutunul, alcoolul, muzica, hoția, manipulare, perversitatea, minciuna, cipuri, eutanasia, sodomia, și celelalte anarhii care a dat naștere la decăderea întregii omenirii sărmane.

  Dar: „ Le voi răsplăti și sodomiților, care au spurcat pământul și văzduhul cu nelegiuirea lor. I-am ars atunci și iarăși îi voi arde, pentru că au urât plăcerea Duhului Sfânt și au iubit plăcerea diavolului. Voi pedepsi pe toți desfrânații, nerușinații și întunecații care se aseamănă cu armăsarii. Nu s-au îndestulat cu căsnicia lor legiuită, ci s-au bălăcit în fărădelegile și Satana i-a aruncat legați în prăpastia de foc. Nu au auzit că ? Nu s-au temut că voi vărsa peste ei mânia Mea; i-am chemat la pocăință, dar nu s-au pocăit.
  Voi judeca pe toți tâlharii care au făcut noian de rele, precum și pe ucigași și pe toți care au făcut mulțime de păcate. Eu le-am dat timp să se pocăiască, dar ei n-au luat in seamă. Unde sunt faptele lor cele bune? Le-am dat pildă și icoană pe fiul cel desfrânat ( fiul risipitor) și pe mulți alții, să nu se deznădăjduiască de păcatele lor. Ei însă au disprețuit poruncile Mele și s-au lepădat de Mine. S-au îndepărtat de Mine și au iubit stricăciunea; pe Mine M-au nesocotit și s-au făcut robi ai păcatului. Să meargă, deci, în focul pe care ei singuri l-au aprins.
  Dar, și pe cei care au murit ținând minte râului îi voi trimite într-o înfricoșată muncă. Pentru că n-au dorit pacea Mea, ci au fost mânioși, răutăcioși și răzbunători. Pe acei mincinoși creștini care au învățat că nu este învierea morților și că există reîncarnare sufletelor acum, aici, pe pământ, îi voi topi pe toți în gheenă ca ceara; atunci se vor încredința de învierea morților. Magii, vrăjitorii, ereticii și toți cei care se îndeletnicesc cu magia vor fi zdrobiți.
  Vai și de cei care au petrecut cu chitări și cu instrumente; au cântat și s-au îmbătat, au jucat, au vorbit necurății și s-au dedat la rele! I-am chemat și nu M-au ascultat, ci M-au luat în râs. Acum viermele le va roade inima. Le-am dat tuturor milă și vreme de pocăință, însă nici unul nu a luat aminte. Voi închide în întuneric și pe cei ce au nesocotit Sfintele Scripturi, pe care le-a scris Duhul Meu prin mijlocirea Sfinților. Voi judeca și pe cei ce se îndeletnicesc cu superstițiile și se încred în cuțite, furci, găleți, sărbătorile păgânești care au luat locul la cele ale Mele, și altele asemenea. Atunci vor înțelege că trebuie să nădăjduiască în Dumnezeu și nu în zidirile Lui. Se vor tulbura și împotrivi atunci, dar nu vor avea nici o putere, deoarece .
  Voi pedepsi pe împărații și pe cârmuitorii care M-au amărât necontenit cu nedreptățile lor. Au judecat nedrept și cu mândrie, disprețuindu-i pe oameni. Și aceștia vor plăti. Dreapta Mea putere este nemitarnică. Îi voi pedepsi după fărădelegile lor. Atunci vor înțelege că sunt mai înfricoșat decât toți împărații pământului. Vai de ei, ce iad îi așteaptă, pentru că au fost cruzi și au vărsat sânge nevinovat, sângele copiilor și al soțiilor lor.
  Cu ce urgie voi pedepsi pe acei slujitori care n-au fost păstori adevărați ai Bisericii, care Mi-au părăginit via și Mi-au risipit oile! Că au păstorit aur și argint, și nu suflete, și au căutat preoția pentru interes. Ce pedeapsă vor lua! Ce tânguire! Voi vărsa peste ei toată mânia Mea și urgia, și-i voi zdrobi. S-au străduit să câștige oi și boi care pier, iar de turma mea cea cuvântătoare nu s-au îngrijit. Voi pedepsi cu toiag fărădelegile lor și cu bici nedreptățile lor. Dar și pe preoții care glumesc, râd și se ceartă în biserică, îi voi arunca în foc și în tartar!
  Am venit și vin! Cine poate să-Mi stea împotrivă? Dar voi și amar de cel păcătos, care va cădea în mâna Mea! Pentru că fiecare se va înfățișa înaintea Mea . Cum va îndrăzni atunci să se arate nerușinarea păcătoșilor? Cum vor privi fața Mea? Unde-și vor ascunde rușinea? Se vor umple de rușine înaintea Mea și a preacuratelor Puteri Cerești.
  ”.
  ( Din vedenia Sfântului Nifon, în veacul al IV- le-a și este prăznuit de Sf. Biserică, pe data de 23 Decembrie; Episcopul Constanțianei Ciprului: / Despre ÎNFRICOȘĂTOAREA JUDECATĂ )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.